Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επιταχύνονται οι διαδικασίες στην Κεντροαριστερά...


Ραντεβού Κουβέλη-Λοβέρδου...

Ραγδαίες θα είναι τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις στην υπόθεση συγκρότησης κεντροαριστερού πόλου, τόσο από πλευράς της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, όσο και από ...
πλευράς του ΠΑΣΟΚ και της Κίνησης των «58».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες ανακοίνωσης συνεργασιών, μιας και από πολλούς στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρείται πως έχει χαθεί ήδη πολύτιμος πολιτικός χρόνος.

Στον αντίποδα, η Κίνηση των «58» πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την εθνική ανασυγκρότηση, ενώ θα αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών για τον τρόπο επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται το protothema.gr είναι προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού του κ. Φώτη Κουβέλη με τον πρόεδρο της Συμφωνίας για της Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδο στις 19:00 το απόγευμα. Εκεί αναμένεται να επιβεβαιωθεί η απόφαση των δύο κομμάτων για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, μαζί με άλλες Κινήσεις και προσωπικότητες που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Ο κ. Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς όμως να κόβει τους μακροχρόνιους δεσμούς του με στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν εκεί.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο κ. Κουβέλης προϊδέασε για την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών που θα πάρει σημειώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ προωθεί τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνεται αυτή η παράταξη. Υπογράμμισε, δε, πως υπάρχουν στελέχη που παλιότερα αναφέρονταν στον ΠΑΣΟΚ και σήμερα συντάσσονται με τη ΔΗΜΑΡ.

Ένα από τα προβλήματα πάντως για τη ΔΗΜΑΡ παραμένει η συμμετοχή των κ.κ. Ψαριανού και Παπαδόπουλου σε εκδηλώσεις της Κίνησης των «58». Είπε πως συμμετέχουν δύο στελέχη, και πρόσθεσε πως ο κ. Λυκούδης είναι διαφορετική περίπτωση. Υπενθύμισε πως στην ΔΗΜΑΡ δεν «κάνουμε διαγραφές» και ότι είναι δική τους ευθύνη. Διερωτήθηκε, δε, αν είναι δυνατόν να είσαι σε ένα κόμμα και να συμμετέχει στις διαδικασίες μια άλλης Κίνησης. Είπε, επίσης, πως έχουν προσωποποιημένη και προσωπική πολιτικη, που δεν είναι ενταγμένη στη ΔΗΜΑΡ.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανό στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για εκδήλωση της Ομάδας Σοσιαλιστών - Δημοκρατών. Ο κ. Ψαριανός δήλωσε πως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, πως συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Κίνησης των «58» όσο αυτή είμαι μια πρωτοβουλία διαλόγου και πως αν συγκροτηθεί ως κόμμα και συντάξει δικό της ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετέχει. Ο κ. Ψαριανός συμπλήρωσε: «είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και όταν κατεβάσει διαφορετικό ψηφοδέλτιο από αυτό της Κίνησης των "58", εγώ θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο του κόμματός μου». Ο κ. Ψαριανός κατέληξε: «εγώ έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου, όποιος δεν δεν το καταλαβαίνει έχει λόγους που δεν το καταλαβαίνει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: