Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κάρας: Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα για τον Τσίπρα!...


Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Ότμαρ Κάρας. Υπενθυμίζουμε πως χθες ο κ. Κάρας ανέφερε ότι...
σε συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί μία ώρα δεν απαντούσε τίποτα.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα. Εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης» ήταν το επίμαχο σχόλιο του κ. Κάρας.

«Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω» πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο κ. Κάρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής, ωστόσο -πρόσθεσε- δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να διορθώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις Κάρας προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είπε ότι οι δηλώσεις Κάρας δημιουργούν πολιτικό ζήτημα.

Για «απρέπεια και χοντράδα» του κ. Κάρας έκανε λόγο ο εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί.»

Ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: