Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλάδα- Κροατία 72-70 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ελλάδα- Κροατία 72-70 (ΤΕΛΙΚΟ)
Πανάξια νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα μπάσκετ απέναντι στην σκληροτράχυλη Κροατία, με σκορ 72-70. Η ομάδα έδειξε αγωνιστικό και ψυχικό σθένος, βάζοντας υποψηφιότητα για την πρωτιά του ομίλου.
http://www.enikos.gr/

Read more...

ΑΝΕΛ κατά Ζωής: Όταν ένα παιδάκι πνίγεται λέμε... ο νονός!..


Για τερατώδη συκοφαντία κάνει λόγο η Ζωή...

Βολές κατά της Πτβ, Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με τα όσα υποστήριξε για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για τα...
εξοπλιστικά εξαπέλυσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της πρώην Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά απαντούμε:

Πρώτον: Για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών απαιτούνται οι υπογραφές τριάντα βουλευτών και οι ΑΝΕΛ είμαστε δεκατρείς βουλευτές.
Δεύτερον: η σχετική δικογραφία παραδόθηκε από την κα Κωνσταντοπούλου στον κ. Καμμένο μια ημέρα αφότου έκλεισε η Βουλή.
Και τρίτον: επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως η ίδια ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι της εστάλη η δικογραφία για τα εξοπλιστικά από τη Δικαιοσύνη, ρωτάμε ευθέως: πότε προέβη στη σχετική ανακοίνωση και αν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ.

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

Στην Ελλάδα, πάντως, λέμε όταν ένα μικρό παιδάκι πνίγεται, «ο νονός, ο νονός…».

Η απάντηση της Ζωής...

Βολές κατά του Πάνου Καμμένου, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στις καταγγελίες του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή.

Άρχισε τις δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου από τη Βουλή, λέγοντας ότι αντικείμενο την ενημέρωσης είναι «η πραγματική διάσταση εκείνων που με ανυπόστατο τρόπο επιχειρείται να καταγγελθούν ως δήθεν σκάνδαλα στη περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο».

«Υπάρχουν στην πολιτική ζωή πρόσωπα και αρχηγοί που αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους γιατί άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν. Είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και έφεραν τα χειρότερα. Είπαν ότι θα συγκρουστούν με τη διαπλοκή και όχι μόνο τα βρήκαν, αλλά και τη διευκόλυναν. Διακήρυξαν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες προστασίας δημοσίου συμφέροντων και έκαναν το αντίθετο. Συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης εκατοντάδων εκατ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε:

Είναι τερατώδης συκοφαντία ότι δήθεν ως Πρόεδρος της Βουλής ότι έκανα άλλα από εκείνα που έπραττα και έλεγα ως βουλευτής, ότι δήθεν έθαψα μία ποινική δικογραφία που διαβισάστηκε στη Βουλή. Υποτίθεται ότι την παρασιώπησα. Πρόκειται για μια ποινική δικογραφία για τα εξοπλιστικά που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις πρώτες...

Read more...

Η προπαγάνδα τους κατέρρευσε... Αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μας μοντέλο...


Κύρια μάχη η αναδιάρθρωση του χρέους... 

«Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο...
κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημεία που μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη και υπογράμμισε:

Πρώτη και κύρια μάχη είναι αυτή της αναδιάρθρωσης του χρέους. Το δεύτερο μεγάλο θέμα που η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μπροστά της θα είναι αυτό της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Τρίτο επίδικο της Συμφωνίας αποτελεί η δημιουργία του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας. Τέταρτο πεδίο διαπραγμάτευσης είναι το κρίσιμο και κεντρικό για τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο στόχος μας για το έκτατης ανάγκης σχέδιο πρόσληψης 300.000 ανέργων σε βάθος 2 ετών έχει ήδη ουσιαστικά ξεκινήσει.

Ο στρατηγικός μας προσανατολισμός είναι να ενισχυθούν:

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μια ενεργητική πολιτική διεύρυνσης της εξαγωγικής βάσης θα τις διευκολύνει να κάνουν το βήμα πέρα από τα σύνορα της χώρας μας,

Οι νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλευτούν το νέο οικοσύστημα πέριξ της ερευνητικής υποδομής των ελληνικών πανεπιστημίων,

Οι νέες μορφές συνεργατισμού στον αγροτικό τομέα που θα είναι προσανατολισμένες προς την επιχειρηματικότητα και προς την μεταποίηση του προϊόντος,

Οι άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις με σεβασμό στην εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία...

Η ΝΔ ονειρεύεται επιστροφή στην μαύρη εποχή Σαμαρά... 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εργαστεί για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς εργασίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ.

H...
ΝΔ πρωταγωνιστεί από άποψη στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ικανότερος να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση του χρέους;

Από τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της δεν προκύπτει τίποτα άλλο πέρα από την βούληση να γυρίσουμε πίσω.

H ΝΔ θέλει να γυρίσουμε πίσω στη μαύρη περίοδο του κυρίου Σαμαρά και των συνεργατών του...

Read more...

Ομιλία στη ΔΕΘ Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη βελτίωση της συμφωνίας


Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη βελτίωση της συμφωνίας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Θεσσαλονίκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τη βελτίωση της συμφωνίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής, και επικαλέστηκε τη σκληρή μάχη που έδωσε τους προηγούμενους επτά μήνες.

Ο ίδιος επιτέθηκε κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα όραμα και καμία στρατηγική σχετικά με τη βελτίωση της συμφωνίας, παρά μόνο την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση και τη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το σχέδιο διακυβέρνησης του κόμματός του, δίνοντας έμφαση στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο. «Θέλουμε ανάπτυξη που να μην στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια» είπε.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε σφοδρή επιθεση εναντίον της ΝΔκαι του προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Από τις εξαγγελίες της ΝΔ και του προέδρου της δεν προκύπτει τίποτα άλλο πέρα από την βούληση να γυρίσουμε πίσω στις πιο σκοτεινές περιόδους της προηγούμενης πενταετίας, να γυρίσουμε πίσω στη μαύρη περίοδο του κυρίου Σαμαρά και των συνεργατών του» επισήμανε.

Υποστήριξε ότι στόχος της ΝΔ είναι  η ακόμη πιο σφοδρή επίθεση στη υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση, ενώ  υποστηρίζει και την απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ότι θέλει να συνεχίσει την πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να σταματήσει τη μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ελέγχου της λίστας υπόπτων για φοροδιαφυγή, καθώς και να κλείσει και πάλι την ΕΡΤ.

Η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης, είπε, θέλουν: «Να συνεχίσουν την απορύθμιση της αγοράς εργασίας. Να αποσύρουν το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Να τερματίσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Να ακυρώσουν το νόμο για τις εκατό δόσεις. Να προσανατολίσουν το φοροκυνηγητό στους  μικροοφειλέτες που δεν έχουν αντικειμενικά δυνατότητα να πληρώσουν».

Προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί τυχόν επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία και έκανε αναφορά και σε υποθέσεις σκανδάλων, επισημαίνοντας: «Ο βίος και η πολιτεία της, βίος και πολιτεία μικρών και μεγάλων σκανδάλων αποτελούν αρκετή απόδειξη για αυτό. Τίποτα άλλο. Κανένα όραμα, καμία στρατηγική, κανένα συνεκτικό πρόγραμμα. Γιατί αν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία μαζί της θα γυρίσουν και τα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Τα δίκτυα που νέμονταν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις επί χρόνια, στερώντας την πραγματική οικονομία από πολύτιμους πόρους και από έργα προοπτικής. Και είναι ακριβώς αυτό το πλέγμα επιλογών και δεσμεύσεων που έχει η ΝΔ, το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν «ποιος έχει τα εχέγγυα, το ήθος, τις ικανότητες και τη γνώση όχι να εξυπηρετήσει τον εαυτό του και τα ιδιαίτερα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, αλλά τις ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, τόνισε ότι «σκοπίμως λένε κάποιοι, για να "θολώσουν τα νερά", ότι  αυτή η εκλογική μάχη δεν έχει επίδικο παρά μόνο τη διαχείριση της συμφωνίας την οποία παρουσιάζουν, επίσης σκοπίμως, ως ένα ερμητικά κλειστό κείμενο» και παρατήρησε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και μεγαλύτερη διαστρέβλωση. Στις 20 Σεπτέμβρη κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στη σκοτεινή περίοδο της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, των δικτύων εξουσίας και της διαπλοκής που κυριάρχησαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και θέριεψαν κυριολεκτικά κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά ή αν θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την έξοδο από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες.

»Κρίνεται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός και η συνέχιση μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση οικονομική, διοικητική, κοινωνική της χώρας μας πέρα και έξω από την παρακμή του χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα αυτών των εκλογών και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, ο ελληνικός λαός, οι ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις αυτής της ισοπεδωμένης αλλά περήφανης κοινωνίας ξέρουν ήδη τι θα επιλέξουν. Θα επιλέξουν να κοιτάξουν το μέλλον με ελπίδα και προσδοκία. Θα επιλέξουν να βάλουν οριστικό τέλος στο σχέδιο παλινόρθωσης μιας εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα και ισοπέδωσε την οικονομία. Θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγγυόμαστε τη βελτίωση της συμφωνίας»


Η Μάχη για τη βελτίωση της συμφωνίας με τους θεσμούς δεν έχει τελειώσει και έχει σημασία ποιος θα κάνει τη διαπραγμάτευση αυτή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως πέρα από τα δυσάρεστα, η συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

«Η Συμφωνία που με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, είναι ένα κείμενο σκοπίμως ανοιχτό σε συγκεκριμένα ζητήματα, με ρητά διατυπωμένη τη δυνατότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων, μέσω διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς» ανέφερε και πρόσθεσε: «Από την επιτυχημένη ή μη αντιμετώπισή τους θα εξαρτηθεί η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημεία που μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη: Αναδιάρθρωση του χρέους, διαχείριση των κόκκινων δανείων, θεσμική συγκρότηση και χρηστή λειτουργία του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σε όλα τα πάρα πάνω, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε σε αντιδιαστολή τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. «Και είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο, αγαπητοί φίλοι, που η ΝΔ χάνει κατά κράτος καθώς από το ίδιο το πρόγραμμά της προκύπτει ότι μοναδικός της στόχος είναι όχι μόνο να μη διεκδικήσει τίποτα καλύτερο από όσα οι εταίροι έχουν την ευγενή καλοσύνη να μας προσφέρουν, αλλά να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις και ταλαντεύσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής κατεδάφισης της προηγούμενης πενταετίας».

Επισήμανε, δε, ότι αυτό προκύπτει και από «την επιμονή της το διάστημα της διαπραγμάτευσης, να προχωρήσει η κυβέρνησή μας σε συμφωνία όπως όπως. Ακόμα και όταν οι εταίροι ζητούσαν 20 δισ. μεγαλύτερα πλεονάσματα, όταν ζητούσαν κατάργηση του ΕΚΑΣ, όταν έλεγαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους, όταν έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέας συμφωνίας αν δεν ολοκληρωθεί η προηγούμενη».

«Θέλουμε ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια»

«Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για ανάπτυξη με κοινωνική ευημερία.

«Αν κάτι πρέπει να έχουμε βγάλει ως συμπέρασμα από τα χρόνια της κρίσης είναι ότι η παραγωγή δεν πρέπει να στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια που αφήνει πίσω της η λιτότητα, ούτε να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και να στηρίζεται στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, στα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, στις προνομιακές σχέσεις με τον κρατικό και διοικητικό μηχανισμό, στα καρτέλ και την φοροδιαφυγή.

»Αντίθετα, θέλουμε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην εργασία, στην επένδυση την καινοτομία, την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μια ανάπτυξη που θα έχει προσανατολισμό, θα είναι σχεδιασμένη και θα αξιοποιεί το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.»

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα 4ετίας, σημειώνοντας ότι στόχο έχει το «να δημιουργήσει τους κοινωνικούς και οικονομικούς όρους για την απεμπλοκή από την πολιτική της λιτότητας, τη χρηματοπιστωτική καταστολή, τη διαρκή βελτίωση των όρων της συμφωνίας».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων: 

1. Την αποκατάσταση της ρευστότητας και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις επενδύσεις:

Πρώτος στόχος η αποκατάσταση της ρευστότητας και η ανατροπή της συνθήκης της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που σκοπίμως επιβλήθηκε στην ελληνική οικονομία. Προς αυτήν την κατεύθυνση η προσπάθεια θα περιλαμβάνει:
  • Την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων και συνεταιριστικών τραπεζικών ιδρυμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1-1-2016,
  • Το νέο ΕΣΠΑ στο οποίο εξασφαλίσαμε τον διπλασιασμό της προκαταβολής για την νέα προγραμματική περίοδο,
  • Τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας,
  • Την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ
  • Τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε μέσα από τη συμφωνία με την EBRD, την ενεργοποίηση του επενδυτικού σκέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη νέα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Επίσης, θα προωθηθούν διαρθωτικές αλλαγές για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προωθώντας:
  • Την υλοποίηση του νόμου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων,
  • Την ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων,
  • Την υλοποίηση του σχεδίου μας για την μείωση των τιμών που περιλαμβάνει: α) την επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, β) τις μεταρρυθμίσεις σε στοχευόμενους κλάδους στους οποίους κυριαρχούν ολιγοπωλιακά συμφέροντα, όπως το λιανεμπόριο και τα καύσιμα.
  • Την αναβάθμιση της θεσμικής υποδομής αναφορικά με την προσέλκυση 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων.  
  • Τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών σχεδιασμού, αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης, δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες «ασφάλειας δικαίου» για τους πολίτες και τις επενδύσεις.
Ο στρατηγικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχυθούν:
  • Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μια ενεργητική πολιτική διεύρυνσης της εξαγωγικής βάσης θα τις διευκολύνει να κάνουν το βήμα πέρα από τα σύνορα της χώρας μας,
  • Οι νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλευτούν το νέο οικοσύστημα πέριξ της ερευνητικής υποδομής των ελληνικών πανεπιστημίων,
  • Οι νέες μορφές συνεργατισμού στον αγροτικό τομέα που θα είναι προσανατολισμένες προς την επιχειρηματικότητα και προς την μεταποίηση του προϊόντος,
  • Οι άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις με σεβασμό στην εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία
  • Οι νέες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν όταν ολοκληρωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε.
2. Την ενίσχυση και τον αναπροσανατολισμό της αγροτικής οικονομίας

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:
  • Να προστατέψουμε το αγροτικό εισόδημα με την καταπολέμηση των ενδοομιλικών συναλλαγών από τις εταιρείες γεωργικών εφοδίων, με έλεγχο των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων, των εναρμονισμένων πρακτικών και των υπερτιμολογήσεων, με θέσπιση και τήρηση αυστηρών χρονικών ορίων αποπληρωμής των παραγωγών
  • Να ξαναδώσουμε στους αγρότες το μερίδιο που τους αναλογεί από την αξία των προϊόντων τους, με στήριξη των συνεργατικών σχημάτων, θεσμοθέτηση αγορών παραγωγών και τοπικών δικτύων παραγωγών- καταναλωτών
  • Να αναδιοργανώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς αγροτικής πολιτικής, σε ένα ενιαίο, συνεκτικό και αντιγραφειοκρατικό σύνολο, που θα παρέχει συμβουλευτικές, εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές  υπηρεσίες  προς τους αγρότες.
  • Να διαχειριστούμε με διαφάνεια και με παραγωγικό προσανατολισμό τις κοινοτικές ενισχύσεις και τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης
  • Να ενισχύσουμε τη διατροφική επάρκεια της χώρας με συγκεκριμένα σχέδια αύξησης της παραγωγής.
3. Την υλοποίηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

Για αυτό το πεδίο παρεμβάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στο βαθμό που υποστηρίζεται από μια συνεκτική κυβερνητική πολιτική».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για τις ακόλουθες θεσμικές μεταρρυθμίσεις:

  • Ενοποίηση της κατακερματισμένης συνεταιριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων και τοπικών δικτύων κοινωνικής οικονομίας.
  • Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τη μεταβίβαση των υπό πτώχευση και των πτωχευμένων επιχειρήσεων σε συνεταιρισμούς (πρώην-) εργαζομένων έτσι ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική δυναμικότητα της οικονομίας όπου υπάρχει σχέδιο βιωσιμότητας.
  • Συγκρότηση και λειτουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας το οποίο θα αντλεί πόρους από διοικητικές κυρώσεις, δωρεές, χορηγίες και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και θα τα διοχετεύει σε συνεργατικά σχήματα με ποικίλους τρόπους (επιδοτήσεις, μικροδανεισμός, κάλυψη εγγυητικών επιστολών).
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για:

  • Την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης
  • Τις ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών μείωσης της ανεργίας
  • Την προστασία και αναβάθμιση του συστήματος υγείας και πρόνοιας
  • Την στήριξη και τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού συστήματος
Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον εκδημοκρατισμό και οργανωτικό μετασχηματισμό του κράτους. Όπως είπε, ο πυλώνας αυτός περιλαμβάνει παρεμβάσεις για:

  • την ανασυγκρότηση της  δημόσιας διοίκησης
  • την ενίσχυση της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς
  • την εμβάθνση της δημοκρατίας σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής
Ειδικότερα για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Την καθιέρωση Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων και Λειτουργών με αυξημένα τυπικά προσόντα και εργασιακή εμπειρία από το οποίο θα επιλέγονται με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες όλα τα στελέχη των Δημοσίων Οργανισμών -Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
  • Βαθιά οργανωτική αλλαγή σε όλη την πυραμίδα του δημόσιου τομέα, από την Κεντρική Διοίκηση έως τον τελευταίο εποπτευόμενο φορέα, με σύγχρονα οργανογράμματα.
  • Τα νέα οργανογράμματα δημιουργούν τις συνθήκες για ένα σύστημα κινητικότητας μέσα στο δημόσιο τομέα
  • Καθιέρωση της αποτίμησης/αξιολόγησης του παραγόμενου έργου της δημόσιας διοίκησης
  • Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης σε βασικό σύμβουλο του δημοσίου
  • Μία και μόνη, ενιαία Δημόσια Αρχή, στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης, με αντικείμενο την ψηφιακή πολιτική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
  • Έλεγχο όλων των δημοσίων συμβάσεων με ενιαίο τρόπο και ηλεκτρονικά
  • Διασφάλιση της λειτουργικότητας των ψηφιακών μητρώων του δημοσίου
  • Ενίσχυση της Διαύγειας
Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις που αφορούν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, προωθείται:

  • Αυστηροποίηση των ποινών και απλοποίηση των διαδικασιών επιβολής τους. Οι ποινές πρέπει να φτάνουν σε πλήρη δήμευση εισοδημάτων που δεν δηλώθηκαν ή περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται
  • Ισχυρή και στελεχωμένη φορολογική διοίκηση με τεχνικά μέσα και επιχειρησιακό σχεδιασμό
  • Διασταύρωση στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών και δηλώσεων εισοδήματος, απόκτηση λογισμικού ώστε να εντοπίζονται οι απάτες ΦΠΑ, την εκπόνηση σχεδίου νόμου και επιχειρησιακής στρατηγικής για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών προϊόντων και οινοπνευματωδών.
  • Διεθνείς συνεργασίες, τόσο για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση καλών πρακτικών όσο και για την παροχή πληροφοριών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. 
  • Χάραξη τομεακής στρατηγικής κατά της διαφθοράς στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και ιδίως στους τομείς υψηλού κινδύνου (υγεία, άμυνα, δημόσιες συμβάσεις - προμήθειες, ΟΤΑ, δημόσια έργα κλπ).
  • Πλήρη αναμόρφωση του συστήματος και των διαδικασιών των Δημοσίων Συμβάσεων, με διαφανείς όρους στα Δημόσια Έργα.
  • Θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για το πολιτικό χρήμα και για το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, επιπλέον, την ανάγκη «για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους που θα υλοποιηθεί μέσω ενεργητικών πολιτικών για την προώθηση της ισότητας, την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του κράτους».

Όπως είπε, η προσπάθεια αυτή «θα κορυφωθεί με την αναγκαία Συνταγματική αναθεώρηση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει έναν πλατύ δημοκρατικό διάλογο με το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κλείσαμε την συζήτηση περί Grexit...


Η Ευρώπη συγκλονίστηκε από τον σκληρό αγώνα μας...

Την συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές υπεραμύνθηκε στη συνέχεια της ομιλίας του Αλέξης Τσίπρας. 

Η νέα Συμφωνία εξασφαλίζει πόρους που μπορούν να φτάσουν και τα 83 δις Ευρώ για μια τριετία, ενώ έκλεισε οριστικά την συζήτηση περί Grexit.

Για πρώτη φορά όμως...
σε αυτό το συσχετισμό συμπεριλαμβάνονται και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα.

Η συμφωνία αποτυπώνει τον συσχετισμό δύναμης. Η Ευρώπη ολόκληρη συγκλονίστηκε από τον σκληρό αγώνα ενός αποφασισμένου λαού

Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου.

Η ασφυξία ενορχηστρώθηκε από τους φανατικούς υπερασπιστές της λιτότητας και του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου στην Ευρώπη....

Read more...

Η φανέλα του Μπερμπάτοφ...


Ο Αλέξης Τσίπρας με το «10άρι» του Μπερμπάτοφ
Τσίπρας: Θα την δώσω στον Ευκλείδη...
Επίσκεψη στο περίπτερο του ΠΑΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπεύθυνοι του περιπτέρου χάρισαν στον Αλέξη Τσίπρα μια φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, στην οποία...
αναγραφόταν το όνομα του νεοαποκτηθέντος επιθετικού Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν το στιγμιότυπο, με τον κ. Τσίπρα να αστειεύεται καθώς είναι γνωστά τα... παναθηναϊκά του αισθήματα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα δώσει τη φανέλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι υποστηρικτής του ΠΑΟΚ. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η γιαγιά του έμενε στη Θεσσαλονίκη, την επισκεπτόταν μικρός και έκανε λούνα παρκ στη Διεθνή Έκθεση κι έτσι εξήγησε και το γεγονός ότι υποστηρίζει την ομάδα του ΠΑΟΚ.

efsyn.gr

Read more...

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας φοβάται...


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε...
δημάρχους και περιφερειάρχες σε κεντερικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

"Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές" είπε ο κ. Μεϊμαράκης και εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε θετική ψήφο, ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Είναι δυνατόν να βρίσκεται στο παιχνίδι και να ζητάει τη βοήθεια του κοινού και να ανοίξει η κουρτίνα δύο; Εδώ κυβερνάμε τη χώρα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πραγματοποιεί εκλογές-εξπρές, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για διάλογο και τόνισε πως το έκανε αυτό, για να προλάβει πριν έρθουν τα "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ και το 23% ΦΠΑ.

"Φοβάται και το διάλογο. Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;" υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και ειρωνικά ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα για το χαρακτηρισμό "ψευτράκος", που ο ίδιος του είχε αποδώσει.

Απευθυνόμενος ουσιαστικά στους αναποφάσιστους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και αποχής, καθώς τον Ιανουάριο αυτή η ψήφος κόστισε 90 δισ. στη χώρα από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως μόλις η ΝΔ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα προσπαθήσει να έχει ένα πειθαρχημένο δημοσιονομικά προϋπολογισμό.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, που θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το Πάσχα του 2016 και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να μην εφησυχάζουν, παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα...

Read more...

Ομιλία Τσίπρα στην Κοζάνη, τη Δευτέρα...


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΣτην Κοζάνη θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο... Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, τη Δευτέρα στις 19:30...

Read more...

Τσίπρας: Η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει...



"Φαίνεται ότι η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του...
ΑΠΕ-ΜΠΕ και του "Πρακτορείου FM 104,9" στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

"Η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε ένα βαρόμετρο.Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση,είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη.Φέτος είχαμε μια έκπληξη.Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος"επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του "Πρακτορείου FM 104,9"  και αναφέρθηκε στην "έγκυρη, έγκαιρη, αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση" που προσφέρει.

"Το πιο σημαντικό είναι ότι επιτελείται ένα κορυφαίο λειτούργημα της έγκυρης, έγκαιρης, αντικειμενικής, πλουραλιστικής ενημέρωσης. Αυτό είναι το σημαντικό" υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, τον ενημέρωσε για το νέο "παιδί" του πρακτορείου, τον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM", που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη, σε μια "στρατηγική συνεργασία" με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

"Για εμάς είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνουμε πως σε περιόδους κρίσης, το δημόσιο πρακτορείο μπορεί να έχει ρόλο στην ανάπτυξη. Πήραμε άνεργους δημοσιογράφους και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας" τόνισε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.Επίθεση από ομάδα γυναικών - συζύγων υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός δέχτηκε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Read more...

Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων...


Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων
Σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπενθυμίζοντας, πως, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει την συμφωνία.
Οπως...
δήλωσε στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής":
 Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Υπάρχουν και πολλά δύσκολα μέτρα που επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο, ακόμη και τους φτωχότερους. Πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι να διευρύνουμε τη φορολογική βάση στοχεύοντας στον κρυμμένο πλούτο και στη φοροδιαφυγή ώστε να ελαφρύνουμε γρήγορα τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός τονίζει ότι η προετοιμασία για την πρώτη αξιολόγηση ''πρέπει να αρχίσει αμέσως'' και αοκαλύπτει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος, την εφαρμογή του περιουσιολογίου, την πάταξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων.
Σε σχέση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης: 

Το διάστημα είναι πράγματι μικρό και η εξουσιοδότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης περιορισμένη. Οφείλουμε όμως να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης μέσα στον επόμενο χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση, τα προβλήματα ρευστότητας της οικονομίας θα επιστρέψουν και η υφεσιακή ροπή θα ενισχυθεί. Η συμφωνία ψηφίστηκε άλλωστε από το ελληνικό κοινοβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και αυτό οφείλει να το σεβαστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Το πρόσφατο πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία; Ο ίδιος υποστηρίζει: 
Τα προηγούμενα προγράμματα είχαν σημαντικά προβλήματα σχεδιασμού τόσο σε σχέση με το μέγεθος όσο και με τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και με την κοινωνικά άδικη κατανομή του βάρους της προσαρμογής αυτής. Η πρόσφατη συμφωνία χαρακτηρίζεται από σημαντικά ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτό συμβάλλει όχι μόνο στη χαλάρωση της λιτότητας αλλά και στην αξιοπιστία του προγράμματος. Επιπλέον, είναι πιο δίκαιη η κατανομή του δημοσιονομικού βάρους ώστε να μην το σηκώσουν και πάλι οι πιο αδύναμοι. Θεωρώ ότι αυτό επιτεύχθηκε σε κάποιον βαθμό μέσω της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης στα υψηλά εισοδήματα, τους φόρους πολυτελείας κ.λπ. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πολλά δύσκολα μέτρα που επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο, ακόμη και τους φτωχότερους. Το μεγάλο στοίχημα είναι να διευρύνουμε τη φορολογική βάση στοχεύοντας στον κρυμμένο πλούτο και στη φοροδιαφυγή ώστε να εξασφαλίσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και να ελαφρύνουμε γρήγορα τα χαμηλά εισοδήματα. Πεποίθησή μου είναι πως δημοσιονομική ισορροπία με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία των οικονομικά ευάλωτων είναι εφικτή.

Αναφορικά με τα capital controls σημειώνει: 
Η λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης που προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία και η εμπέδωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαλύουν τον κίνδυνο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και επιτρέπουν τη σταδιακή αλλά ταχεία άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάκαμψη. Η εμπέδωση εμπιστοσύνης θα πρέπει να προστατευθεί σαν κόρη οφθαλμού. Θα έλεγα πως η πολιτική σταθερότητα με την εκλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης που μπορεί να συνδυάσει τη δημοσιονομική ισορροπία με την επιτυχή διευθέτηση του δημοσίου χρέους και την κοινωνική δικαιοσύνη θα βοηθούσε στην κατεύθυνση αυτή.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι αποκλείεται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων:
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κατάσταση ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί, γιατί πολλές φορές παραγνωρίζεται, πως η πρόσφατη συμφωνία περιλαμβάνει την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ ως το τέλος του επόμενου χρόνου. Τα 3,1 δισεκατομμύρια θα εξοφληθούν πριν από το τέλος του 2015 και θα αντισταθμίσουν σημαντικά τη σημερινή επιβράδυνση της οικονομίας.

Read more...

Όλα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ...



Η Αλέκα Παπαρήγα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, το οποίο έδωσε  στη δημοσιότητα τη λίστα των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος σε όλη τη χώρα.
Ο... γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρόεδρος της Κ.Ο., Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας και στη Βοιωτία.

Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου από τη Β' Θεσσαλονίκης τοποθετείται δεύτερη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην Α' Πειραιά επικεφαλής του ψηφοδελτίου τοποθετείται ο απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Δείτε ΕΔΩ, ολα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ...

Read more...

Ο Μεϊμαράκης "πυροβολεί" (ξανά) τον Τσίπρα...


...αλλά θέλει μαζί του συνεργασία...
Την ανάγκη, την επόμενη των εκλογών, να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην...
"Real News".


Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πως θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει», δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος πάντως κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «είναι εκείνος που επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία δηλώνοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μάλιστα αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα επιδιώξει τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα – πράγμα που ήδη φαίνεται- θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου με στόχο τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και πως μέσα σε επτά μήνες «κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων αλλά και να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως το σχέδιό του είναι « η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά».

Read more...

Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε να παλεύουμε...



... για τον δρόμο που δεν έχει δοκιμαστεί...
Ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα ευημερία του λαού και ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η στρατηγική του είναι...
«από χέρι ενάντια στον λαό».
Ο Δ. Κουτσούμπας, σε συνενευξη του στο "Πρωτο Θεμα", τόνισε, πως,  ο ΣΥΡΙΖΑ με το «πρώτη φορά αριστερά» έκανε αυτό, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής, ντύνοντας «με το περιτύλιγμα της σκληρής διαπραγμάτευσης, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας το 3ο βάρβαρο μνημόνιο, το οποίο περιέχει μέτρα που χρόνια απαιτούσε το κεφάλαιο. Η στρατηγική του είναι από χέρι ενάντια στον λαό», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπόρεσε να δώσει ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκε»

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό, τόνισε ότι «το ΚΚΕ είπε την αλήθεια, προειδοποίησε για τον αντιλαϊκό και αδιέξοδο δρόμο που ακολουθείται, πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει να επιλέξει ο λαός αυτό που ακόμα δεν έχει δοκιμάσει».


Τέλος, εκτίμησε πως «θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, με το κατεστημένο να επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση να είναι πιο σταθερή και μακρόχρονη απ’ ότι προηγούμενες», αν και δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα το «αν θα είναι κυβέρνηση μεγάλου ή ενός μικρότερου συνασπισμού».

Read more...

Τσίπρας: «Δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ φέτος τα εγκαίνια της ΔΕΘ...


 Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα όταν έφτασε στη ΔΕΘ που έκανε τους πάντες να χαμογελάσουν (φωτο)
 Θα τα κάνω για τα επόμενα οχτώ χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη.

 Ποιοι τον συνοδεύουν (ΦΩΤΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη, εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο...
Τσίπρας έφτασε στο χώρο της 80ης ΔΕΘ πριν από λίγο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO A.E. 
«Δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ φέτος τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Θα τα κάνω για τα επόμενα οχτώ χρόνια» είπε στα στελέχη της Helexpo.
 Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης.
Το παρών στη συμπρωτεύουσα δίνουν οι Κουρουμπλης, Γεροβασίλη,  Δραγασάκης, Σταθάκης, Φωτείου, Αμανατιδης, Τριανταφυλλίδης, Τεκτονιδου, Μηταφιδης, Ιγγλεζη, Σταμπουλη, Φαμμελος
Δείτε τις φωτογραφίες...
tsiprasdeth1
tsiprasdeth2
tsiprasdeth3








Read more...

Σγουρίδης: Η κυβέρνηση είχε εσωτερικό πόλεμο από τον Λαφαζάνη...



Την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεχόταν εξαρχής εσωτερικό πόλεμο από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, εξέφρασε σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε ο τέως Υφυπουργός Γεωργίας, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ΑΝΕΛ έφερε ως παράδειγμα το... Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου ήταν υπουργός ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ασκώντας κριτική για τον τροπο που κινήθηκε.  Όπως ανέφερε, οι αρμοδιότητες που έπρεπε να εκχωρήσει στον ίδιο ως υπουργός, υπεγράφησαν αφού είχαν περάσει τέσσερις μήνες και λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι υπήρχε διαρκής κωλυσιεργία και αναβλητικότητα σε όλα τα θέματα της διακυβέρνησης  με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ορισμό του Προέδρου της ΔΕΣΦΑ , όπου επρόκειται να πάει ο Φίλιππος Τσαλίδης,  η τοποθέτηση του οποιόυ δεν υπεγράφη ποτέ από τον Π. Λαφαζάνη μέχρι που έπεσε η κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα στη συνέντευξη τύπου ο τέως Υφυπουργός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ξάνθη με τους Δ. Σκουλαρίκη, Πιριλής Ιωάννης, Ιρφάν Μεμεταλή, Ζαχαρίας Παύλος, Παρασκευάς Θεοδωρίδης ενώ υπονόησε ότι ο ίδιος θα είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίουΕπικρατείας.

Οριοθετώντας τους προγραμματικούς άξονες των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι αυτοί βασίζονται στην ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αξιοκρατία και την μάχη κατά της διαπλοκής.

Read more...