Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: "Απελευθέρωση...


Αλ. Τσίπρας: Απελευθέρωση από τον ολοκληρωτισμό της λιτότητας, από ένα κράτος συμφερόντων και ρουσφιετού (Video)


...από τον ολοκληρωτισμό της λιτότητας..."...
Oλοκληρη η ομιλία...
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Καισαριανή, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε "όρκο τιμής" για διαρκή αγώνα για το λαό και την Αριστερά. Έδωσε την...
υπόσχεση ότι θα επανέλθει μετά τις 20 Σεπτέμβρη για να δώσει τον ίδιο όρκο από την Καισαριανή για διαρκή αγώνα. Νωρίτερα χαιρετισμό απεύθυνε εκπρόσωπος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πρωτοφανή σε παλμό και μέγεθος συγκέντρωση.
«Με τη θέληση του λαού μας θα ξανάρθω στο Σκοπευτήριο να υποκλιθώ και να δεσμευτώ, ότι θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο.Τον μεγάλο αγώνα να ξαναφέρουμε σε αυτό το τόπο το δίκιο και τη προκοπή. Θα είναι μακρύ θα είναι δύσκολο το ταξίδι αλλά θα τα καταφέρουμε. Θέλουν τελειώσουν με την ελπίδα. Να τελειώσουν με το λαϊκό Όχι. Να ισοπεδώσουν το λαϊκό φρόνημα.» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. "Aυτό που φοβούνται είναι να μάθει αυτός ο λαός να διεκδικεί και να ελπίζει."
Συνοψίζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας είπε μια λέξη: Απελευθέρωση. "Απελευθέρωση από τον ολοκληρωτισμό που βασίζει την ανάπτυξη στη λιτότητα, στη φτώχεια, και στην εξαθλίωση των εργαζομένων. Απελευθέρωση επίσης από ένα κράτος εχθρικό για τον πολίτη και φιλικό για τα συμφέροντα και το ρουσφέτι.  Απελευθέρωση των εργαζομένων από το σημερινό καθεστώς της δουλοπαροικίας, της μαύρης εργασίας, των αμοιβών πείνας, και από το φόβο της απόλυσης."


Oλόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Καισαριανή



Πολίτες της Καισαριανής

Αισθάνομαι πιο δυνατός, και πιο σίγουρος, όταν βρίσκομαι κοντά σας. Ανάμεσά σας.  Γιατί αυτή η γειτονιά, η γειτονιά σας, κράτησε σε δίσεκτα χρόνια αναμμένη τη σπίθα της πατρίδας.  Έγινε στόχος επιθέσεων, βομβαρδισμών, αγριότητας, από κατακτητές, ξένους προστάτες, και ντόπιους συνεργάτες, γιατί με τη στάση των ξεριζωμένων κατοίκων της, συμβόλιζε κάτι που ήθελαν να σβήσουν με κάθε τρόπο:
Την πίστη ότι χαμένοι αγώνες είναι μόνο εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.
Και γιατί εδώ, στα δικά σας μέρη, στο Σκοπευτήριο και στους δρόμους σας, η Ιστορία μιλάει τη γλώσσα της θυσίας. Τη γλώσσα των απλών ανθρώπων, εκείνων που δεν δείλιασαν να δώσουν και τη ζωή τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Και θέλω να σας θυμίσω ότι το πρώτο πράγμα που έκανα αμέσως μετά τον όρκο μου ως πρωθυπουργός, ήταν να δώσω όρκο τιμής στους αγώνες και στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για αυτό το τόπο. Ότι θα αγωνιστώ και εγώ και όλοι μας για να μη πάνε οι θυσίες τους χαμένες. Για να μη γίνει η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς στο τόπο μικρή ιστορική παρένθεση.
Και να μην αφήσει πίσω της καταστροφή αλλά ένα στέρεο έδαφος και μεγάλες τομές μεγάλες αλλαγές για κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, τη προκοπή.
Γι' αυτό επιτρέψτε μου σήμερα να σας δώσω μια και μόνο υπόσχεση.
Σε λίγες μέρες, με τη θέληση του λαού μας, θα ξανάρθω και πάλι.
 Θα ξανάρθω να υποκλιθώ και να δεσμευτώ, ότι:
Θα το κερδίσουμε τον πόλεμο.
Τον μεγάλο αγώνα να ξαναφέρουμε σε αυτό το τόπο το δίκιο και τη προκοπή.
Θα είναι μακρύ θα είναι δύσκολο το ταξίδι αλλά θα τα καταφέρουμε.
Και άδικα σπαταλούν χρήμα, κόπο, φαιά ουσία, όλοι εκείνοι που συνωμοτούν, συκοφαντούν, εξαπατούν, με στόχο να μετατρέψουν σε σύντομη παρένθεση την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: