Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκαλύψεις της αγωνιώδους προσπάθειας ΓΛΚ: Ζούσαμε ώρα με την ώρα τον εφιάλτη της χρεκοπίας


ΓΛΚ: Ζούσαμε ώρα με την ώρα τον εφιάλτη της χρεκοπίας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, επί επτά μήνες τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρακολουθούσαν τα ταμειακά διαθέσιμα και αναζητούσαν λύσεις για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών.

Την αγωνιώδη αυτή προσπάθεια, λόγω του εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών, περιγράφουν στο Βήμα της Κυριακής η γενική διευθύντρια Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού Σταυρούλα Μηλιάκου και ο διευθυντής Προϋπολογισμού Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Όπως αποκαλύπτουν, την περίοδο της μεγάλης αγωνίας που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και φαίνεται να τελειώνει με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, αλλά και την απρόσμενη αύξηση των εσόδων τον Αύστου εν μέσω capital controls, «έφτασε ημέρα που το ταμείο του κράτους είχε μόνο 10 εκατομμύρια ευρώ κι εμείς έπρεπε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Λένε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι σκληροί στην κριτική τους για τους πολιτικούς και σημειώνουν: «Κάποιοι υπουργοί δούλεψαν σκληρά και άφησαν πίσω τους θετικό αποτύπωμα. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ούτε τι κάνει το ΓΛΚ».

Όσο για το περιβόητο σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη να εκδώσει IOUs ξεκαθαρίζουν: «Οι υπηρεσίες του ΓΛΚ δεν γνώριζαν και επομένως δεν συμμετείχαν σε τέτοιο σχέδιο». Αφήνουν, δε, να εννοηθεί ότι επρόκειτο για προετοιμασία εθνικού νομίσματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: