Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η σύντροφος του Υπουργού Δικαιοσύνης, μπλόκαρε το άνοιγμα των λογαριασμών του Άκη στην Ελβετία!


katrougkalos-paraskeyopoylos-diorismos-735x400
Η κουβέντα περί του “Νομίμου και Ηθικού” στην πολιτική, ξανάρχεται σε πρώτο πλάνο.
Ειδικά μετά την αποκάλυψη – βόμβα περί της στενής(έστω και επαγγελματικής) σχέση ενός Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μια δικηγόρου της Θεσσαλονίκης (που εκτός από ΣΥΡΙΖΑ είναι και η συμβία του νυν υπουργού Δικαιοσύνης) και οι οποίοι ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, μπλόκαραν το άνοιγμα των λογαριασμών του καταδικασμένου πρώην υπουργού στην Ελβετία!
Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα του Σαββάτου”.
Δείτε αναλυτικά όλο το δημοσίευμα:
“Οφείλω εξαρχής να δηλώσω ότι δεν έχω τίποτε με τους επαγγελματίες. Αυτούς δηλαδή που εξασκούν ένα επάγγελμα – το επάγγελμά τους – για τα προς το ζην ή έστω για τη βελτίωση του επιπέδου του «ζην». Είμαι δηλαδή της άποψης «το μεροκάματο να βγαίνει».
Υπό την έννοια αυτή, δεν θέλω να σκεφθεί κάποιος ότι, κινούμενος από ταπεινά ελατήρια, σπεύδω σήμερα να δώσω μια νέα διάσταση στις προ ημερών καταγγελίες του προέδρου «θα φύγω και θα με αναζητάτε» Βαγγέλη (στην εκπομπή του Χατζηνικολάου) ότι ορισμένοι εκ των υπερασπιστών του αγαπημένου Ακη (αχ ρε Ακη) βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οχι. Για τη διεύρυνση των γνώσεων των πολιτών το κάνω.
Για να καταλάβουν πώς παίζεται το παιχνίδι και να μη μασάνε όταν τους σερβίρονται φύκια, χόρτα ή άλλα είδη της χλωρίδας.
Αναζήτησα λοιπόν τι εννοούσε ο πρόεδρος «θα φύγω» κ.λπ., κ.λπ. Βαγγέλης. Και βρήκα – όχι από τον ίδιο, αλλά από άλλη πηγή – εντός ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ τους, μπορώ να σημειώσω, ότι αγαπιούνται ιδιαίτερα.
Αυτή λοιπόν η πηγή μου μού διέθεσε (και με τη σειρά μου το διαθέτω σε κάθε ενδιαφερόμενο – δεν αποτελεί δα και κρατικό μυστικό) γνωμάτευση υπό τον τίτλο «Consultation Juridique», το οποίο ας πούμε σημαίνει κάτι του είδους «Συμβουλή Δικαίου», με το οποίο οι συγγραφείς της παρεμβαίνουν στις ελβετικές δικαστικές Αρχές και διατυπώνουν την ένστασή τους στο άνοιγμα των χρυσοποίκιλτων (μπορεί αυτό να αναφερθεί για λογαριασμούς;) λογαριασμών του Ακη.
Η εισήγηση, ως γνωστόν, είχε καταφέρει το 2005, όταν και υποβλήθηκε, να μην ανοιχτούν οι λογαριασμοί – ενδεικτικό της επάρκειας των νομικών γνώσεων των συντακτών της, θεωρώ εγώ.
Επειδή όλη αυτή την ώρα προφανώς ορισμένοι καίγονται να πληροφορηθούν ποιοι συνέταξαν και υποστήριξαν αυτή τη θαυματουργή γνωμάτευση, αντιγράφω και πάλι, ως έχουν, τα ονόματα από το έγγραφο που διαθέτω:
n Konstantinos Chrysogonos, Professeur de Droit Constitusionnel a la Faculte de Droit, De Sciences Economiques et Politiques l’ Universite de Thessalonique.
n Ifigenia Kamtsidou, Ass. de Droit Constitusionnel a la Faculte de Droit, De Sciences Economiques et Politiques l’ Universite de Thessalonique.
Εμένα τώρα που τα γαλλικά δεν είναι το φόρτε μου, μου πηγαίνει το μυαλό ότι ο πρώτος είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
Και ότι η δεύτερη είναι η κυρία Ιφιγένεια Καμτσίδου, διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, για την οποία διάφοροι διατείνονται ότι είναι σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω αυτά.
Διότι διαφορετικά θα έπρεπε να κάνω λόγο για ένα κορυφαίο δείγμα νεποτισμού και δεν το θέλω. Ασε που δεν μου αρέσει να μπαίνω και στα οικογενειακά των αλλωνών…
ΥΓ: Αμοιβές και τέτοια δεν αναφέρονται στα έγγραφα, αλλά φαντάζομαι ότι ο Ακης που ήταν «κιμπάρης» εκείνον τον καιρό δεν θα τους άφησε έτσι…”
http://lykavitos.gr/

Read more...

Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους Αύριο η πρεμιέρα των πανελλαδικών


Αύριο η πρεμιέρα των πανελλαδικών
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν αύριο, Δευτέρα.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πρόταση Βαρουφάκη στην Παναρίτη, για το ΔΝΤ...


Πρόταση Βαρουφάκη στην Παναρίτη για το ΔΝΤΠρόταση στην Έλενα Παναρίτη για την ανάληψη της θέσης της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.  
Σύμφωνα με...
πληροφορίες, ο υπουργός δεν έχει πάρει ακόμα οριστική απάντηση από τη σύμβουλό του.

Η θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ είναι κενή από τον Απρίλιο, όταν παραιτήθηκε ο Θάνος Κατσάμπας.

  enikonomia.gr

Read more...

Παπανδρέου: Στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας...

papan2
...για μια συμφωνία...
«Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας για μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην...

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 
Ο κ. Παπανδρέου που ξεκίνησε από χθες την περιοδεία του η οποία ολοκληρώνεται αύριο, είχε συναντήσεις με δημάρχους, εκπροσώπους φορέων, συνομίλησε με πολίτες, επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες και συναντήθηκε με υποψήφιους βουλευτές, μέλη και φίλους του Κινήματος.

Στις συναντήσεις του, τόνισε την ανάγκη μιας συμφωνίας, «που θα μας δώσει τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς στήριξη και θα πετύχουμε να εξασφαλίσουμε από τις αγορές τα κεφάλαια που έχουμε ανάγκη. Όπως το πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το Κίνημα, δεν πρόκειται να στηρίξει «καμία πολιτική, που εμποδίζει την αλλαγή της χώρας. Την αλλαγή του κράτους, του πολιτικού συστήματος, του παραγωγικού μοντέλου. Καμιά πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, στις παθογένειες που προκάλεσαν την κρίση του 2009» καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί «την πιο ουσιαστική κόκκινη γραμμή»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου:

«Ξεκινάμε από εδώ, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έναν ανοιχτό και αδιαμεσολάβητο διάλογο με τους πολίτες, τους φίλους και τα μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε μια περίοδο κρίσιμη για το μέλλον του τόπου και του Ελληνικού λαού.

Το ΚΙΝΗΜΑ μας, μοναδικό στόχο έχει, να υπηρετήσει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον.

Η Πατρίδα, έχει ανάγκη από μια βιώσιμη πορεία, μια πορεία ελπίδας και προοπτικής, στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Η Ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπερβούν τα αδιέξοδα.

Η χώρα, οι Έλληνες, επιζητούν μια ασφαλή πορεία.

Αλλά για να υπάρξει οριστική διέξοδος από την κρίση και η πορεία της χώρας να είναι βιώσιμη, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ.

Για να δούμε όλοι μαζί τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα.

Μια συμφωνία σήμερα είναι ο αναγκαίος όρος για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, αλλά δεν αρκεί.

Χρειάζεται μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ. Το δικό μας ελληνικό σχέδιο για την πορεία της Ελλάδας.

Γι' αυτό αγωνιζόμαστε.

Και οι εξελίξεις, κάθε μέρα, επιβεβαιώνουν αυτήν την αδήριτη ανάγκη».

Δηλώσεις για τη διαπραγμάτευση

Αναφερόμενος ειδικότερα στην υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Πατρίδα χρειάζεται εδώ και τώρα πρωτοβουλίες υπέρβασης του αδιεξόδου. Απαιτείται ανάληψη ευθύνης και αποφάσεις. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς κόστος.

Και όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται πια, ότι όποιοι πήραν το κόστος για να σωθεί η χώρα από μια εθνική καταστροφή, δεν το έκαναν χωρίς πόνο.

Τα όσα βλέπουμε όλοι, ακόμη και τώρα, πέντε χρόνια από την εκδήλωση της κρίσης, επιβεβαιώνουν τα όσα αντιμετωπίσαμε τότε.

Η αλήθεια είναι απλή. Σε αναγκαστικό δανεισμό καταφύγαμε τότε, σε αναγκαστικό δανεισμό καταφεύγουμε και σήμερα.

Θα μπορούσαμε τώρα πια να το αποφύγουμε, αλλά δυστυχώς, επικράτησαν οι εύκολες λύσεις. Άλλο τα λόγια όμως, άλλο η πραγματικότητα.

Κατανοούμε τη δύσκολη προσαρμογή της Κυβέρνησης στη σκληρή πραγματικότητα. Αυτή της συντηρητικής Ευρώπης, αλλά και του ελλείμματος αξιοπιστίας που στιγματίζει τη χώρα μας. Όπως και την έλλειψη συνολικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα από την ίδια την κυβέρνηση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πήγαμε από τη μονομερή διαγραφή του χρέους και το σκίσιμο του μνημονίου, στην κατάργησή του με ένα άρθρο, στις πολλές κόκκινες γραμμές, που στο τέλος έμειναν τα εργασιακά και οι επικουρικές συντάξεις.

Δεν είναι όμως ώρα για κριτική. Ούτε για να ζητάμε θαύματα.
Είναι ώρα να υπάρξει μια συμφωνία, ως το αναγκαίο βήμα ασφαλούς πορείας της χώρας. Προϋπόθεση για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές για μια Ελλάδα ευημερίας και δικαίου.

Δεν μπορούμε να χάσουμε και άλλο χρόνο.
Τώρα, μπορεί να κερδίσουμε βέβαια κάτι τι στο τέλος, αλλά στο μεταξύ χάσαμε πολλά άλλα.

Στο όνομα μιας συνεχούς διαπραγμάτευσης αλλά χωρίς σχέδιο, με στόχο να αποφευχθούν μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση, η χώρα "επιστρέφει" στην ύφεση καθώς η αβεβαιότητα και η έλλειψη ρευστότητας ανέστρεψαν την πορεία προς την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης.

Τα μικρά πλεονάσματα γυρίζουν τώρα σε ελλείμματα και απαιτούν νέες προσπάθειες.

Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας για μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο.

Που θα μας δώσει τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς στήριξη και θα πετύχουμε να εξασφαλίσουμε από τις αγορές τα κεφάλαια που έχουμε ανάγκη. Όπως το πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Αλλά δεν θα στηρίξουμε καμία πολιτική, που εμποδίζει την αλλαγή της χώρας.
Την αλλαγή του κράτους, του πολιτικού συστήματος, του παραγωγικού μοντέλου.
Καμιά πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, στις παθογένειες που προκάλεσαν την κρίση του 2009.

Αυτή είναι για μας η πιο ουσιαστική κόκκινη γραμμή. Και γι' αυτήν, δεν θα μείνουμε αδρανείς.

Αντιθέτως, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η Αλλαγή της Πατρίδας, είναι ο πρωταρχικός στόχος και μαζί η Ιδρυτική δέσμευση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».

Read more...

ΕΤΕΑ: Αποσύρει την απόφαση για ρευστοποίηση ομολόγων €100 εκατ. ...


ΕΤΕΑ: Αποσύρει την απόφαση για ρευστοποίηση ομολόγων €100 εκατ.Αποσύρεται η πρόταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για ρευστοποίηση ομολόγων αξίας 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη του...γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά.

Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του δεσμεύεται για την άμεση αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ και την ομαλή καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης: «Η εισήγηση προς το Δ.Σ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, με την οποία προτεινόταν ως ενδεχόμενο η υποβολή αιτήματος για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια -που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος- αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση μου και τη σύμφωνη γνώμη του Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά.

Το υπουργείο μας θα συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις όχι μόνο θα καταβάλλονται κανονικά, που είναι το αυτονόητο, αλλά και χωρίς τις σφαγιαστικές μειώσεις, που θα γίνονταν εάν εφαρμόζαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε συμφωνία με την τρόικα και με τις οποίες θα αφαιρούνταν κατά τη διάρκεια του 2015 από τις τσέπες των συνταξιούχων 326 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είχαν εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βγήκαν -πριν καν παρθούν αποφάσεις στο ΔΣ του ΕΤΕΑ- να χύσουν υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν -τώρα και στο μέλλον- για τη διαχρονική λεηλασία τους από τις κυβερνήσεις τους , είτε με το καταστροφικό κούρεμα των ομολόγων τους το 2012 (PSI), είτε με τα δομημένα ομόλογα, είτε με το τζογάρισμα τους στο χρηματιστήριο, είτε με τις άτοκες καταθέσεις τους για δεκαετίες στην ΤτΕ ΕΛΛ -2,46%. Και για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου να υπενθυμίσουμε, ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών τους.

Επίσης, πρέπει να λογοδοτήσουν –και θα λογοδοτήσουν- για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου».

Το «σπάσιμο» των ομολόγων υπολογίζεται ότι θα προκαλούσε στο Ταμείο ζημία της τάξης του 25%.

Να σημειωθεί ότι, στο ΕΤΕΑ, το μηνιαίο κόστος συντάξεων ανέρχεται σε 196,6 εκατ. ευρώ ενώ καταβάλλει κατά μέσο όρο και αναδρομικά της τάξης των 36 εκατ. ευρώ.

newmoney.gr


Read more...

Έρχονται νέα μέτρα, προειδοποιεί ο Κουτσούμπας...


«Η κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες βρήκε τον χρόνο και το χρήμα για να υπογράψει συμφωνία με...
την αμερικάνικη Lockheed, για να βρει 500 εκατ. δολάρια για συντήρηση υπέργηρων αεροσκαφών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. 

Οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκουν χρόνο για χορούς και τραγούδια, βρίσκουν χρόνο να πουν ότι θα επεκτείνουν τη βάση της Σούδας, ότι χρειάζεται να φτιαχτεί νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Αιγαίου, βρίσκουν χρόνο για να πουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι διαθέσιμες για τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν βρίσκουν όμως χρόνο για να λύσουν τα προβλήματα του λαού, για να καταργήσουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αντίθετα ετοιμάζουν νέα συμφωνία, επαίσχυντη, με νέα αντιλαϊκά μέτρα, εκβιάζοντας μάλιστα τον λαό με ψεύτικα, αποπροσανατολιστικά διλήμματα για να τον κάνουν συνένοχο στην πολιτική τους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ.

«Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, σήμερα, όπως και οι άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εστίες αντίστασης που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, δείχνουν τον δρόμο και με την ιστορία και το περιεχόμενό τους, που πρέπει να ακολουθήσει κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας...

Read more...

Οι συμβάσεις μαθητείας «έκρυβαν» εξαρτημένη εργασία Αναδρομικά 670 εκατ. ευρώ σε πρώην συμβασιούχους από τα stage


Αναδρομικά 670 εκατ. ευρώ σε πρώην συμβασιούχους από τα stage
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν πολλοί κρατικοί φορείς για να πληρώσουν αναδρομικά την εργασία που τους παρείχαν χιλιάδες νέοι μέσα από προγράμματα stage και συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Μετά από προσφυγή επτά ατόμων, το Εφετείο έκρινε ότι οι συμβάσεις μαθητείας υπέκρυπταν εξαρτημένη εργασία ορισμένου χρόνου γι' αυτό και επιδίκασε περίπου 170.000 ευρώ ως διαφορά αποδοχών, σύμφωνα με το Έθνος.
Η απόφαση του Εφετείου Αθηναίων δικαίωσε εργαζόμενους σε Περιφερειακό Νοσοκομείο και εάν η απόφαση επεκταθεί στους 130.000 που συμμετείχαν στα προγράμματα αυτά το ποσό για την αποζημίωσή τους φτάνει τα 670 εκατομμύρια ευρώ.

Βάσει της απόφασης, οι συμβάσεις μαθητείας αποσκοπούσαν κυρίως στην παροχή εργασίας και όχι στην εκπαίδευση, οπότε στην πραγματικότητα υπέκρυπταν εξαρτημένη εργασία ορισμένου χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δούλεψαν σε τέτοια προγράμματα θα έπρεπε να αμείβονται με υψηλότερες αμοιβές,  ενώ παράλληλα θα έπρεπε να εισπράττουν και τα νόμιμα επιδόματα εορτών, αδείας και την προσαύξηση από τυχόν εργασία σε Κυριακές, αργίες, νύχτες κλπ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επικοινωνία με τη δήμαρχο Καβάλας Γ. Παπανδρέου: Να θυμόμαστε και να τιμάμε τους Εβραίους συμπολίτες μας


Τη θέση του ότι «οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε τους συμπολίτες μας Εβραίους, όπως και όλους όσους υπέστησαν τη ναζιστική θηριωδία» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου σε επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο Καβάλας.
gap
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ευρισκόμενος στην Καβάλα, επικοινώνησε με τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Τσανάκα, σχετικά με την ματαίωση της εκδήλωσης αποκαλυπτηρίων μνημείου για τους Έλληνες Εβραίους της πόλης, που υπήρξαν θύματα των ναζί και των συμμάχων τους. Της εξέφρασε τη θέση του ότι οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε τους συμπολίτες μας Εβραίους, όπως και όλους όσους υπέστησαν τη ναζιστική θηριωδία, χωρίς φοβίες και ταλαντεύσεις.
Το μνημείο, όπως έχει φιλοτεχνηθεί πρέπει να εγκαινιαστεί το συντομότερο. Η διατήρηση της μνήμης είναι ιστορικό καθήκον όλων μας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι αριθμοί διαψεύδουν Πανούση: Κατά 300 άτομα αυξήθηκαν οι αστυνομικοί των VIPs


590_a67d765e5cc3e8647a1b79361c4ed809
Ξεχειλίζει από αστυνομικούς το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των VIPs. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ» της Κυριακής δείχνουν ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, για εξοικονόμηση ανδρών από τις συνοδείες επωνύμων, το 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών έχει αυξήσει τη δύναμη του τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατά 300 άτομα.
Συγκεκριμένα, από 860 οι αστυνομικοί έγιναν 1.160, νούμερο που θεωρείται ρεκόρ. Και αυτό γιατί οι ένοπλοι που με «βύσμα» βρίσκονταν στη φύλαξη VIPs και επί Πανούση τους ήρθε μετάθεση για μάχιμη υπηρεσία, χρησιμοποιούν συγκεκριμένο… κόλπο για να επιστρέψουν στην προνομιακή για εκείνους θέση.
Πρόκειται για ένστολους που είχαν την οργανική τους θέση στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, πήραν μετάθεση σε μάχιμη υπηρεσία, στην οποία όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους γιατί ως δια μαγείας πήραν αμέσως απόσπαση στο 4ο Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας.
Η αλήθεια με αριθμούς
-300 αστυνομικούς παραπάνω διαθέτει πλέον το 4ο τμήμα προστασίας προσώπων ειδικών κατηγοριών.
– 25 αξιωματικούς χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχει το VIP Τμήμα την ώρα που το νευραλγικό 2ο Τμήμα της υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά ζωής, έχει μόλις 23
– 2.339 στόχους φυλάει συνολικά η αστυνομία, αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας μας
– 1 στους 5 αστυνομικούς δηλαδή, 10.000 από τους συνολικά 50.000 που έχει η ΕΛ. ΑΣ, απασχολείται σε φυλάξεις επωνύμων
http://lykavitos.gr/

Read more...

Βασιλιάς στο παλάτι της…


Βασιλιάς στο παλάτι της…

Το «θηρίο» το σκότωσε. Όμως για να επιστρέψει στο θρόνο συνεχίζοντας την παραμυθένια πορεία του, ο Ολυμπιακός καλείται να νικήσει τη «βασίλισσα» Ρεάλ μέσα στο ίδιο της το παλάτι. 
Το χρυσό...
κεφάλαιο που άνοιξε στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού το 2015 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία απόψε (21:00) να προσθέσουν τη Μαδρίτη, δίπλα στη Ρώμη, την Πόλη και το Λονδίνο, στην αλυσίδα των πόλεων που κυρίευσαν δίνοντας συνέχεια σε μια πορεία που μοιάζει βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φιλάθλων του την τελευταία τετραετία. 

Αποστολή στη Μαδρίτη, Χρήστος Ρομπόλης 

Το εμπόδιο δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτα περισσότερο από υψηλό σε έναν τελικό Final Four. Η Ρεάλ παίζει στο «σπίτι» της και με τον κόσμο στο πλευρό της (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εύκολη νίκη στον ημιτελικό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, διαθέτει πλούσιο ταλέντο, πολλές λύσεις και δίψα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 20 χρόνια, αλλά και για ρεβάνς απέναντι στην ομάδα που της τη στέρησε προ διετίας. Το «Novena» (ένατο τρόπαιο στην ιστορία της) έχει γίνει ψύχωση ανάλογη με το περσινό «Decima» (δέκατο) για την ποδοσφαιρική Ρεάλ, την αποτυχία της οποίας θέλουν να διαγράψουν ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του χαρίζοντας ένα χαμόγελο στους φίλους της «βασίλισσας». 

Όμως κανένας από τους παραπάνω δεν είναι λόγος να φοβάται τη Ρεάλ ο Ολυμπιακός. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Η ομάδα που ειδικεύεται στις υπερβάσεις, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη το 2012, συνεχίζοντας στο Λονδίνο το 2013 κι επιστρέφοντας φέτος σε αυτές μετά από μια σύντομη παρένθεση πέρσι, είναι απόλυτα ικανή για μία ακόμη τέτοια. Εύκολο δεν θα είναι, αλλά τίποτα δεν έχει χαριστεί άνευ κόπου στους «ερυθρόλευκους» και οι θρίαμβοι των τελευταίων ετών έχουν έρθει με σκληρή δουλειά, αίμα, ιδρώτα, επιμονή, άρνηση παράδοσης στον αντίπαλο και πίστη για τη νίκη μέχρι το τέλος, καταργώντας κάθε λογική, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν εναντίον τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και αυτές οι κατακτήσεις έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. 

Προβλήματα δεν υπάρχουν για καμία από τις δύο ομάδες. Άλλωστε, όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, φτάνοντας σε έναν τελικό δεν υπάρχει ούτε κόπωση, ούτε πόνος, ούτε τίποτα... Ο προπονητής του Ολυμπιακού εστίασε στο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τον τελικό στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας του, αφού μετά από έναν άθλο σαν αυτόν της Παρασκευής πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του «αδειάσματος». Τα παραδείγματα πολλά κι όλα… προς αποφυγή. 


Ασφαλώς το τακτικό πλάνο δεν πάει πίσω, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, να μην επιτρέψουν στη Ρεάλ να βρει ρυθμό και παραμένοντας στο παιχνίδι μέχρι τέλους να μετατρέψουν γι’ αυτή σε μπούμερανγκ το πλεονέκτημα της έδρας «χαλώντας» το μυαλό παικτών με… εύθραυστη ψυχολογία, όπως είναι οι Ρούντι, Ροντρίγκεθ και Γιουλ. Ο Σπανούλης, που είναι αήττητος σε Final Four κι αν παραμείνει κι απόψε θα γίνει ο δεύτερος με 8/8 μετά τον Γιασικεβίτσιους (που όμως δεν έχει ούτε 3/3 βραβεία MVP σε Final Four ούτε διατήρησε το αήττητό του μέχρι να αποσυρθεί), ο Πρίντεζης, που έχει υπογράψει τους θριάμβους των τελευταίων ετών, κι όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι για ένα ακόμη θαύμα. 

Διαβάστε για την παράδοση, που είναι σε απόλυτη ισορροπία, αλλά και για τους διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ, Μπόρις Ρίζικ και Ίλια Μπελόσεβιτς. 


sport-fm.gr

Read more...

Τρία σενάρια για πρόωρες συντάξεις - όρια ηλικίας...



Τρία σενάρια για αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων, που με το υφιστάμενο καθεστώς διατηρούν το δικαίωμα εξόδου προς τη σύνταξη πριν από το 62ο έτος της ηλικίας τους, υπάρχουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το «επώδυνο...
σενάριο» προβλέπει άμεση έναρξη από το 2015 της σταδιακής αύξησης των ορίων ηλικίας ώστε να προσαρμοστούν στο 62ο και στο 67ο έτος της ηλικίας. Το σενάριο αυτό υποστηρίζουν οι δανειστές.

Το «ήπιο σενάριο μέτρων» περιλαμβάνει τη σταδιακή αύξηση των ορίων από 1.1.2020 και την ολοκλήρωσή του ως το 2025. Η εκδοχή αυτή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες «συμβιβασμού» των δύο μερών.

Το «αισιόδοξο σενάριο» προτείνει τη μεσολάβηση δεκαετούς μεταβατικής περιόδου ως το 2025 με διατήρηση των σημερινών ορίων συνταξιοδότησης ώστε να ικανοποιηθούν τα ώριμα δικαιώματα και αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2025 και μετά. Την πρόταση αυτή διατυπώνει το ελληνικό υπουργείο Εργασίας. 

Σημειωτέον ότι από το 2012 τα γενικά όρια συνταξιοδότησης έχουν προσδιοριστεί στο 67ο έτος με 40 έτη ασφάλισης. Ωστόσο κατηγορίες ασφαλισμένων διατηρούν σε ισχύ μεταβατικές διατάξεις πρόωρης συνταξιοδότησης.

Θίγονται 300.000 ασφαλισμένοι

Η χώρα μας δέχεται αφόρητες πιέσεις να λάβει επώδυνα μέτρα προσαρμογής στα όρια αυτά και όσων ασφαλισμένων συνταξιοδοτούνται προ του 62ου έτους της ηλικίας. 

Το θέμα της αύξησης των ορίων των πρόωρων – ενδιάμεσων συνταξιοδοτήσεων έχει τεθεί ανοιχτά στο τραπέζι των συζητήσεων, με την ελληνική πλευρά να αντικρούει οποιαδήποτε πρόταση για ανατροπή προϋποθέσεων και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όσων διαθέτουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανήκουν στην κατηγορία αυτών που διατηρούν δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν από το 62ο έτος της ηλικίας. Από αυτούς οι 150.000 έχουν τη δυνατότητα άμεσης αποχώρησης καθώς διαθέτουν θεμελιωμένα αλλά και ώριμα δικαιώματα. 

Ως εκ τούτου το ενδεχόμενο της εφαρμογής άμεσων – από 2015 – αλλαγών στα όρια ηλικίας και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης εμπεριέχει τον κίνδυνο αθρόων αποχωρήσεων προς τη σύνταξη.

Ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων είχε τεθεί από τους δανειστές και στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία διεκδικούσε μεταβατική περίοδο ως το 2019 για την κατάργηση των εξαιρέσεων προκειμένου να αποφύγει το «καταστροφικό για τα Ταμεία κύμα αποχωρήσεων».

Να σημειωθεί ότι χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εξακολουθούν να έχουν οι λεγόμενοι «παλαιοί ασφαλισμένοι» (πριν από το 1983), νέοι εργαζόμενοι σε βαρέα και ειδικές κατηγορίες (μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές) και μητέρες ανηλίκων που είχαν συμπληρώσει τα προηγούμενα χρόνια τα ελάχιστα έτη ασφάλισης αλλά δεν έχουν την ηλικίας (π.χ., μητέρα ανηλίκου που το 2010 είχε συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης, με όσα ισχύουν σήμερα, μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 50 με μειωμένη ή στα 55 με πλήρη σύνταξη).

Το υπουργείο Εργασίας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να θιγούν οι μητέρες ανηλίκων, οι εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Η ρήτρα για τα επικουρικά ταμεία 

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Ασφαλιστικό παραμένουν δύο ακόμη θέματα: η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων κύριας ασφάλισης από το 2015.

Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στη διαπραγμάτευση καθώς οι δανειστές επιμένουν να εφαρμοστεί, ενώ η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι θα την καταργήσει γιατί οδηγεί σε συνεχείς περικοπές.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, υπάρχει «μια χαραμάδα αισιοδοξίας» καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν τη μη εφαρμογή της ρήτρας εφόσον η ελληνική πλευρά εξοικονομήσει τα 326 εκατ. ευρώ που αποτελούν το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων για το 2015.

Τέλος, οι δανειστές ζητούν την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων που καθιέρωσε ο νόμος 3863/2010 και έπρεπε να ξεκινήσει την 1.1.2015. Η κυβέρνηση έχει παγώσει την εφαρμογή του καθώς θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη μείωση των κύριων συντάξεων.

Πατήστε EΔΩ και δείτε ποιοι συνταξιοδοτούνται κάτω από τα 62

πηγη ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Read more...

«Ταρακουνήθηκε» ο Μακρύς Γιαλός...


Σεισμική δραστηριότητα στην Ανατολική Κρήτη - «Ταρακουνήθηκε» ο Μακρύς Γιαλός
Σεισμική δραστηριότητα στην Ανατολική Κρήτη...
Σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στη θαλάσσια περιοχή της νότια ανατολικής Κρήτης.

Στις 7:08 το πρωί σημειώθηκε σεισμός μεγέθους...
4,4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 94 χιλιομέτρων ΝΑ του Αγίου Νικολάου και 67 χιλιομέτρων ΝΑ του Μακρύ Γιαλού.

Την ίδια δόνηση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας την υπολόγισε στα 4,2 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, στις 3:53 καταγράφηκε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ΝΑ του Παλαίκαστρου, σε απόσταση 63 χιλιομέτρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωινή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στα νότια παράλια του νομού Λασιθίου αλλά και στον Άγιο Νικόλαο.

cretapost.gr


Read more...

Κατσής: Επένδυσα τις μίζες σε ράβδους χρυσού


katsis
Σκηνές βγαλμένες από ταινία Τζέιμς Μπόντ περιγράφει στην απολογία του ο προφυλακισμένος απόστρατος και στέλεχος του υπουργείου Άμυνας επί Ζορμπά, Παναγιώτης Κατσής.
Η απολογία του 53χρονου που αποκαλύπτει «Το Βήμα», είναι ενδεικτική του πώς διακινούνταν οι μίζες σε βάρος της χώρας μας αλλά και πώς διαπραγματεύονταν οι έμποροι όπλων ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά για «ευαίσθητες πληρωμές», μίζες δηλαδή, σε πολιτικούς και αξιωματούχους!
Και σε ράβδους χρυσού επένδυσε τις μίζες που έλαβε μέσω του αντιπροσώπου κ. Πάνου Ευσταθίου ο κ. Κατσής, όπως ομολογεί ο ίδιος στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, λέγοντας ότι τον Νοέμβριο του 2008 δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση λιγαριασμού του στην τράπεζα ΒΝΡ Paribas, σε λογαριασμό της εταιρίας ΣΕΛΛΑΝΑ και μετέφερε τα χρήματα σε άλλον προσωπικό του λογαριασμό (1323174) τον οποίον επίσης έκλεισε αργότερα με τη βοήθεια του πανταχού παρόντος εκζητούμενου τραπεζίτη, κ. Φάνη Λυγινού. Αναφέρει χαρακτηριστικά, επί λέξει:
«Τον έκλεισα γιατί δεν είχα λόγο να μη φαίνομαι εγώ σαν ιδιοκτήτης… Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς ο λογαριασμός έκλεισε με εντολή μου από τον Λυγινό… Κάποια χρήματα τα έφερα στην Ελλάδα κάποια τα έχασα λόγω άγνοιας από τη μετατροπή νομίσματος σε χρυσό. Σήμερα έχω 5-6 ράβδους χρυσού τού ενός κιλού ο καθένας. Τότε στοίχιζαν 250.000 ευρώ συνολικά. Τις ράβδους τις έχει στο χρηματοκιβώτιό του ο κ. Μπούσεγκερ. Πού τις φυλάει δεν έχω αποδεικτικό μέσο…». Στη συνέχεια είπε ότι είναι θέμα εμπιστοσύνης η φύλαξη των ράβδων!
Για τον Φάνη Λυγινό
Με την απολογία του «έκαψε» τον εκζητούμενο τραπεζίτη αφού αποκάλυψε ότι «ήξερε ότι είναι στρατιωτικός» και παρόλα αυτά έκανε ψευδή δήλωση στην τράπεζα.
Ερ: Γιατί του είπατε να ανοίξει τον λογαριασμό στο όνομα off – shore και όχι στο όνομά σας;
Απ: Διότι μου είπε ότι το κόστος είναι χαμηλότερο.
Ερ: Στη θέση του τραπεζικού εντύπου υπάρχει ερώτηση αν είστε πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο ή ασχολείστε με το Δημόσιο και υπάρχει η ένδειξη όχι. Εν τούτοις εσείς εκείνη την περίοδο υπηρετούσατε στο πολύ καίριο πόστο της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλιςμών μάλιστα στο γραφείο του ίδιου του Γενικού Γραματέα Γιώργου Ζορμπά. Γιατί αποκρύψατε την αλήθεια;
Απ: Δεν το απέκρυψα αλλά όπως μου είπε ο Λυγινός ήταν τυπική προϋπόθεση να ανοίξει ο λογαριασμός αλλιώς δεν θα άνοιγε.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο κ. Ζορμπάς «δεν ήξερε τη σχέση του με τον Ευσταθίου». Επίσης ότι δεν μπορούσε να επηρεάσει τον γενικό γραμματέα. Φυσικά από την απολογία περιγράφεται ένα πλέγμα υπεράκτιων εταιρειών που διακινούν μίζες εκατομμυρίων, ενώ εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής εταιρείας – προμηθεύτριας των Λέοπαρντ 2 κάνει λόγο για σκληρό ανταγωνισμό, για πολιτική πίεση αλλά και για ανάγκη συντονισμού των αντιπροσώπων!
Ιδιάιτερα αποκαλυπτικές και οι συνθήκες συνάντησης στην Ελβετία, το 2009, όπου κανονίστηκαν οι «ευαίσθητες πληρωμές».
Ερ: Τον Σεπτέμβριο του 2009 ήσασταν με τον Ευσταθίου στη Ζυρίχη όταν προσπαθούσε να συμβιβαστεί με την «Ατλας Ελεκτρόνικ» για τις αξιώσεις της εταιρείας του Τρεντέκο. Εκεί οι Γερμανοί συγκατηγορούμενοί σας αναφέρουν ότι δικαιολογήσατε τις αξιώσεις επιστροφής δαπανών που αφορούσαν ευαίσθητες πληρωμές Τί λέτε;
Απ: Εγώ συνόδευσα τον Ευσταθίου κατά απαίτηση του ιδίου και της συζύγου του… έκαναν οι Γερμανοί μια εισαγωγή είπαν δεν του οφείλουν χρήματα, εγώ δεν μίλησα καθόλου. Μετά πληροφορήθηκα ότι ο Ερμπε είχε πει ότι εγώ ανέφερα τον όρο «ευαίσθητες πληρωμές».
Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και μετά το 2012 υπέγραψε άλλο συμβόλαιο για την προμήθεια 12.000 βλημάτων το οποίο δεν έχει ακόμα πληρωθεί.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αλλάζουν όλα στις φορολογικές δηλώσεις...



Αντίστροφα άρχισε να μετρά πλέον ο χρόνος για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet άνοιξε ύστερα από...
σημαντική καθυστέρηση και τις επόμενες 45 ημέρες καλούνται να τη… διαβούν περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι για να υποβάλουν τα ηλεκτρονικά έντυπα, με την προθεσμία να λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Φέτος, έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στους κωδικούς, αλλά και στη διαδικασία της συμπλήρωσης της δήλωσης, η οποία έχει απλοποιηθεί, καθώς πολλά δεδομένα είναι προσυμπληρωμένα.

Μια έκπληξη όμως περιμένει τους φορολογούμενους που εισέρχονται με τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για να δουν ή να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση.

Το πρώτο στάδιο για τη συμπλήρωση της δήλωσης απαιτεί από τους φορολογούμενους να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του υπόχρεου και της συζύγου για τους έγγαμους, καθώς και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χωρίς email και ΑΜΚΑ η εφαρμογή δεν επιτρέπει στον φορολογούμενο να επιβεβαιώσει τα προσωπικά στοιχεία του και να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κωδικών της δήλωσης.

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι.


Read more...

ΚΚΕ: Αέρας κοπανιστός η υπόσχεση του πρωθυπουργού...



Η υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι αέρας κοπανιστός, γιατί πρώτον παραδέχεται ότι παραμένουν στο ακέραιο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του προηγούμενου διαστήματος και...
δεύτερον αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για άλλα ισοδύναμα αντιλαϊκά μέτρα, πχ ενίσχυση της φοροληστείας, που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του Economist.

Read more...

«Αδειάζει» το "Πρώτο Θέμα" ο Βαρουφάκης...


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Ο υπουργός Οικονομικών με σκωπτικό ύφος απαντά στα δημοσιεύματα της Κυριακάτικης εφημερίδας, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανακρίβειες ενώ μιλά επίσης για...
κακοήθη υπόνοια
αναφερόμενος σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Τα «πυρά» του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης καθώς στο κυριακάτικο φύλλο της, αναφέρεται δις στο πρόσωπό του και μάλιστα στην πρώτη σελίδα.
Ο υπουργός Οικονομικών, αφού σημειώνει πως «περιποιεί τιμή» για τον ίδιο να επικεντρωθεί η εφημερίδα στο πρόσωπό του προσθέτει σκωπτικά πως «η τιμή θα ήταν μεγάλη αν τα σχετικά άρθρα δεν περιείχαν ανακρίβειες, που είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθούν από την σύνταξη της εφημερίδας».
Ο Γ. Βαρουφάκης, αρχικά καταπιάνεται με το άρθρο με τίτλο: «ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ: Φύγετε από το ευρώ και σας δίνουμε κλειδωμένη ισοτιμία...» απαντώντας:
«Ποτέ ο Δρ Σόιμπλε δεν μου είπε κάτι τέτοιο στην μεταξύ μας συνομιλία, την 11η Μαΐου ή σε οποιαδήποτε προηγούμενη συνάντηση.
Με τον Γερμανό ομόλογό μου διατηρούμε καλές συναδελφικές σχέσεις και έχουμε συμφωνήσει πως ό,τι λέγεται μεταξύ μας, μένει μεταξύ μας, ως οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι υπουργοί οικονομικών χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Αυτή τη μεταξύ μας συμφωνία την τηρούμε κατά γράμμα. Για αυτόν το λόγο, όπως φαίνεται, κάποιοι ευφάνταστοι κατασκευάζουν μεταξύ μας διαλόγους που, όπως είναι λογικό, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών κάνει αναφορά στο άρθρο με τίτλο: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και υπουργός, είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BITCOIN ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ» και «Είχε προτείνει τους εργοδότες του για συμβούλους στην Κυβέρνηση Τσίπρα», απαντώντας σε αυστηρό ύφος:
«Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ποτέ δεν πρότεινα 'εργοδότη' μου, πόσο μάλιστα την μικρή, νεόδμητη εταιρεία Tembusu, ως σύμβουλο της κυβέρνησής μας.
Όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα μου θα βρει αρκετά άρθρα, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, και video από ομιλίες μου, με θέμα τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών. Πρόκειται για ερευνητικό πεδίο με το οποίο είχα ασχοληθεί (σε συνεργασία με πανεπιστήμια και τεχνολογικές εταιρείες του εξωτερικού), πριν κατέλθω στο στίβο της πολιτικής.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ήρθε σε επαφή μαζί μου το 2013 ζητώντας μου συμβουλές καθώς οι ιδρυτές της (νέοι, ταλαντούχοι τεχνολόγοι του χώρου) διάβασαν (τυχαία όπως μου είπαν) σχετικά μου άρθρα που τα βρήκαν σημαντικά. Επειδή με ενδιέφερε ιδιαίτερα το πεδίο αυτό, καθώς θα διαμορφώσει το μέλλον των συναλλαγών διεθνώς, συνέταξα και τους προώθησα, από τις ΗΠΑ, όπου εργαζόμουν, εμπεριστατωμένη συμβουλευτική έκθεση. Σε αυτήν τους πρότεινα και περιέγραψα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών – το οποίο μάλιστα ονόμασα TRUST.
Από την παράδοση εκείνης της έκθεσης, τον Δεκέμβριο του 2014, δεν τους προσέφερα συμβουλές ούτε είχα μαζί τους καμία επαγγελματική συνεργασία. Όσο για την αναφορά του ονόματός μου ως σύμβουλό τους μέχρι σήμερα, φαντάζομαι ότι αντανακλά την αξία που δίνουν στην συνεισφορά μου εκείνη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με άλλους οργανισμούς (π.χ. το περιοδικό Science & Society της Νέας Υόρκης) που διατηρούν το όνομά μου στον κατάλογο των συμβούλων ή επίτιμων μελών των διοικητικών τους συμβουλίων.
Όσο αφορά την κακοήθη υπόνοια ότι εισηγήθηκα την πρόσληψη της Tembusu από την κυβέρνηση, παρακαλώ να αποσυρθεί άμεσα από την σύνταξη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ».

efsyn.gr

Read more...

Ο Βαρουφάκης, σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin στη Σιγκαπούρη...


Aποκαλυπτικό δημοσίευμα: Ο Γιάνης Βαρουφάκης σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin στη Σιγκαπούρη - Media
Ως σύμβουλος μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης εταιρείας στη Σιγκαπούρη που λανσάρει τα περίφημα Βitcoins εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα στο...
"Πρώτο Θέμα".

Αυτό καταδεικνύει e-mail που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», στο οποίο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, με την επωνυμία Tembusu Systems, δηλώνει πως ο κ. Βαρουφάκης διατηρούσε τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την υπουργοποίησή του, ρόλο συμβούλου στην Tembusu. 

Μάλιστα ακόμα και σήμερα μπορεί να αναζητήσει κανείς τον Γ. Βαρουφάκη στο επίσημο site της εταιρείας, στη διεύθυνση: http://www.tembusu.sg/. Θα βρει το προφίλ του ανάμεσα στα υπόλοιπα των στελεχών της εταιρείας και με εμφανή την ιδιότητά του ως συμβούλου!

Γράφει συγκεκριμένα το σάιτ της Σιγκαπούρης για τους συμβούλους του:

Who are the people behind TRUST?
Tembusu Systems is the company behind TRUST. The founders are Andras Kristof, Jarrod Luo and Peter Peh. They are supported by a highly experienced team of advisors, including: Mikkel Larsen, Managing Director of DBS Prof. David Lee, Professor of Quantitative Finance (Practice) at SMU, Director, Sim Kee Boon Institute for Financial Economics, Academic Director, Global Master of Finance Dual Degree Prof. Yanis Varoufakis, Professor of Economic Theory at the University of Athens and a private consultant for Valve Corporation.




Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται αναλυτικά:

Το γεγονός πως ο υπουργός μας των Οικονομικών είναι εκ των εμπνευστών και μέλος μιας ομάδας «ειδικών» που πρεσβεύουν μια «ακραία» και πρωτοποριακή μέθοδο οικονομικών συναλλαγών προξενεί εύλογα ερωτήματα, καθώς αν παρακολουθήσει κανείς την αρθρογραφία γύρω από το Bitcoin αλλά και την όλη φιλοσοφία των ψηφιακών συναλλαγών με εικονικά νομίσματα, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτή μπορεί να είναι -δυνητικά- η απάντηση στην κρίση χρέους και ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Επομένως αρκετοί μπορεί δικαίως να αναρωτηθούν για ποιον λόγο η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα θέμα με τα χρέη της, για ποιον λόγο δεν έχει ακόμα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας από τη στιγμή που επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέλαβε, από την επόμενη κιόλας μέρα της κάλπης του Γενάρη, ο άνθρωπος που είναι γνώστης μιας πολύ απλής λύσης σε αυτό το τόσο σύνθετο πρόβλημα. 

H πρότερη εμπειρία του υπουργού μας των Οικονομικών στη δημιουργία ψηφιακών, εικονικών αγορών (όπως η περίφημη πλατφόρμα TRUST) ενδεχομένως και να μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην όλη υπόθεση της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Γιατί η χρήση ενός εικονικού νομίσματος είναι, κατά πολλούς, η απάντηση στο πρόβλημα.

Και σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος έχει το know how, την τεχνογνωσία μιας τέτοιας επιλογής, αυτός σίγουρα είναι ο κ. Βαρουφάκης... Ο οποίος, εκτός των άλλων, φαίνεται πως έχει και standby team με ειδικούς περί των cryptocurrency και της ψηφιακής οικονομίας που είναι έτοιμοι να «σώσουν» την ελληνική οικονομία όταν και εάν τους ζητηθεί. Να στελεχώσουν και να ενισχύσουν δηλαδή τον υπουργό μας ως σύμβουλοι στον αγώνα κατά του χρέους και των πιστωτών.

Συνεργάζεται από το 2014

Η ιστορία ξεκινά περίπου τον Νοέμβριο του 2014 όταν η διαχειριστική ομάδα μιας εταιρείας από τη... Σιγκαπούρη με την επωνυμία Tembusu καλωσόριζε στην ομάδα συμβούλων της τον επιφανή ακαδημαϊκό Γιάνη Βαρουφάκη. Οι ιδρυτές της μάλιστα τόνιζαν πως πρότειναν συνεργασία στον κ. Βαρουφάκη επειδή εκτίμησαν την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον σχεδιασμό μιας «ψηφιακής οικονομίας» για λογαριασμό της εταιρείας online βιντεοπαιχνιδιών Valve Corporation. Μέχρι τότε η Tembusu είχε διακριθεί για το λανσάρισμα του Bitcoin, αλλά και για το γεγονός πως αυτή πρώτη είχε τολμήσει να εγκαταστήσει στη Σιγκαπούρη αυτόματα μηχανήματα (ΑΤΜs) τα οποία προμήθευαν κάθε ενδιαφερόμενο με Bitcoins (έναντι πραγματικών χρημάτων) και ετοιμαζόταν να περάσει στο επόμενο στάδιο, στο λανσάρισμα μιας «νέας εποχής στις ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών», στην «επόμενη ημέρα μετά το Bitcoin». 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...