Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Διαψεύδει κύμα φυγής ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ η διοίκηση...Διαψεύδει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαζική αποχώρηση γιατρών από τον Οργανισμό, αντιπαραθέτοντας εκατοντάδες αιτήσεις συνεργασίας που εκκρεμούν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού ο...
συνολικός αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σήμερα περίπου σε 12.000, ενώ οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί ανέρχονται σε περίπου 5.500. Επίσης αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Ε.Ε., ο αριθμός των γιατρών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του ΕΟΠΥΥ είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Η διοίκηση παραδέχεται ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη στον επανασχεδιασμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη αποζημιωθεί οι ιατρικές επισκέψεις των συμβεβλημένων γιατρών έως και τον Αύγουστο 2012 και οι ιατρικές πράξεις έως και τον Ιούνιο 2012, ενώ δρομολογείται άμεσα η εξόφληση των αποζημιώσεων για τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο 2012.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Τροπολογία στο φορολογικό Από 1η Ιουλίου ο φόρος υπεραξίας στα κέρδη από πωλήσεις μετοχών στο Χρηματιστήριο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Από 1 Ιουλίου 2013 θα τεθεί σε εφαρμογή ο φόρος υπεραξίας στα κέρδη από πωλήσεις μετοχών στο Χρηματιστήριο, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία παρατείνεται η αρχική ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου που ήταν η 1η Απριλίου 2013.

Η τροπολογία περιλαμβάνει τις διορθώσεις που ανακοινώθηκαν την Τρίτη σε μια σειρά ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Μεταξύ αυτών προσδιορίζεται το οριστικό καθεστώς που θα ισχύσει για τις αποδείξεις δαπανών ενώ προβλέπεται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών από το φορολογητέο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι:

  • Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ. Στο ποσό των αποδείξεων που θα υπολείπεται θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 22%
  • Η εφορία θα αναγνωρίζει αποδείξεις και για δίδακτρα φροντιστηρίων
  • Η υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων αφορά αποδείξεις δαπανών που έχουν εκδοθεί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ με βάση το ισχύον καθεστώς λαμβάνονταν υπόψη μόνο οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί εντός Ελλάδος
  • Ο φόρος υπεραξίας 20% στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα ισχύσει για ακίνητα που μεταβιβάζονται από 1. 1. 2013 και μετά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...Ο δρόμος για την επιστροφή διαγραμμένων βουλευτών φαίνεται ότι έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος μετά τη διαγραφή του πήγε στην οργάνωση του και γράφτηκε ξανά ως απλό μέλος για να λάβει μέρος...
στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, άλλοι δυο βουλευτές, σύμφωνα με τον ALPHA, ετοιμάζουν την επιστροφή τους στην Ιπποκράτους. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ALPHA, για τους Μιχάλη Κασσή και Γιάννη Κουτσούκο, οι οποίοι είχαν διαγραφεί επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 3.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ... Ήθελαν να σώσουν την πατρίδα και έσωσαν τους εργολάβους!ithelan-na-sosoyn-tin-patrida-kai-esosan-toys-ergolavoys 
Με μια ιδιαίτερα προκλητική ρύθμιση που πέρασε στο νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου, η κυβέρνηση σώζει τους εργολάβους της χώρας.

Σύμφωνα με το Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012) Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 Η.6, παρατείνεται η ισχύς των εργοληπτικών πτυχίων 3ης έως 7ης τάξης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. 

Τί σημαίνει αυτό. Ότι οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις και τους δείκτες βιωσιμότητας που απαιτούνται (ίδια κεφάλαια, ρευστότητα, δάνεια κ.λπ.) ώστε να ανανεώσουν τα εργοληπτικά τους πτυχία, μπορούν να κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς και να διεκδικούν έργα δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και με τις ευλογίες της κυβέρνησης... 

Το άλλο παράδοξο της εν λόγω ρύθμισης, είναι ότι αυτή πέρασε στο νομοσχέδιο που προέβλεπε την εθνική σωτηρία της χώρας! Εξάλλου το ζήτημα αυτό, είχαν προσπαθήσει να το περάσουν στην Βουλή, ωστόσο λόγω αντιδράσεων από τους βουλευτές, αποφάσισαν τελικά να το ενσωματώσουν στο Μεσοπρόθεσμο... Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε όμως την ιδιαίτερα περίεργη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά των εργολαβών και έχει προσέλθει σε δεκάδες διαμαρτυρίες κατά αυτών.  Τί γίνεται στην Κουμουνδούρου, μήπως δεν έχετε δει την ρύθμιση ή απλά κάνετε τα στραβά μάτια;

Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ρύθμιση αυτή αφορά τους τεχνικούς ομίλους: Μηχανική, ΑΕΓΕΚ, Ιντρακάτ, ΜΕΤΚΑ, Τέρνα, J&P Άβαξ, ΑΚΤΩΡ, Μοχλός και Αθηνά.  Σημειώνεται ότι πολλές από τις επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας, κατέθεσαν φάκελο παράτασης, με χρήση προσωρινων λογιστικών καταστάσεων για τις οποίες εγείρονται σοβαρά ερωτήματα ως προς την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών που αναφέρουν. 

Όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ:

Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012) Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 Η.6. 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 1906/1990, 3614/2007 ΚΑΙ 4070/2012 

3. Το άρθρο 141 του ν. 4070/2012 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 141 Οι βεβαιώσεις εγγραφής των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στις τάξεις 3η έως και 7η του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης από 1.7.2012 έως 30.6.2013 ή έχουν πάρει παράταση, σύμφωνα με το άρθρο 141 του ν. 4070/2012 έως τις 31.12.2012, παρατείνονται μέχρι 30.6.2013, εφόσον οι επιχειρήσεις υποβάλλουν σχετικό αίτημα έως και εξήντα (60) ημέρες μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου ή έχουν υποβάλει στην Υπηρεσία τήρησης του Μ.Ε.ΕΠ. αίτηση αναθεώρησης. Η υπηρεσία τήρησης του Μ.Ε.ΕΠ. θέτει σημείωση επί της βεβαίωσης εγγραφής της εταιρείας για τη χορηγηθείσα παράταση. Βεβαιώσεις εγγραφής χωρίς τη σχετική σημείωση λήγουν κατά τις ισχύουσες διατάξεις.» 

Άρθρο τρίτο 
Έναρξη ισχύος 
Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις του. 

ΠΡΟΪΣΧΥΣΑΝ ΑΡΘΡΟ 141 ΤΟΥ Ν. 4070/2012 
Άρθρο 141 
Οι βεβαιώσεις εγγραφής των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στις τάξεις 3η έως 7η του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.), που τηρείται στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με το άρθρο 92 του ν. 3669/2008 (Α` 116) που έχουν ημερομηνία λήξης από 1.1.2012 έως 30.6.2012, παρατείνονται μέχρι τις 31.12.2012, εφόσον οι επιχειρήσεις υποβάλλουν σχετικό αίτημα έως και εξήντα (60) ημέρες μετά την δημοσίευση του παρόντος νόμου ή έχουν υποβάλλει στην Υπηρεσία τήρησης του Μ.Ε.ΕΠ. αίτηση αναθεώρησης. Η υπηρεσία τήρησης του Μ.Ε.ΕΠ. θέτει σημείωση επί του πτυχίου της εταιρείας για τη χορηγηθείσα παράταση. Πτυχία χωρίς τη σχετική σημείωση λήγουν κατά τις ισχύουσες διατάξεις.
http://newpost.gr

Read more...

ΕΚΘΕΣΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ Κακοδιαχείριση και δεκάδες παραβάσεις στο Μετοχικό Ταμείο Στρατούkakodiaxeirisi-kai-dekades-paravaseis-sto-metoxiko-tameio-stratou 
Κακοδιαχείριση και σωρεία παραβάσεων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) καταδεικνύει έκθεση των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα το Ταμείο να παρουσιάζει πλέον ζημίες που υπολογίζονται στα 436 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ, από το 1988 έως τα μέσα του 2011 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού διένειμε μερίσματα στους δικαιούχους από τα αποθεματικά του, ακόμα και όταν κατέγραφε ζημίες, παραβιάζοντας το νόμο που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου. Επιπλέον, βάσει της έκθεσης, το ΜΤΣ διένειμε μεγαλύτερο βοήθημα επαγγελματικής και οικογενειακής αυτοτέλειας από εκείνο που δικαιούνταν οι δικαιούχοι. 

Παράλληλα, πέραν του ζητήματος των μερισμάτων και των βοηθημάτων, οι ελεγκτές διαπιστώνουν και λογιστικές ζημίες ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ από τις επενδύσεις στις οποίες προέβησαν οι εκάστοτε διοικήσεις του Ταμείου μεταξύ του 1997 και του 2006, ενώ επιπλέον παρατηρήθηκαν επί σειρά ετών υπερβάσεις του ποσού που επιτρεπόταν να επενδυθεί από το ΜΤΣ. 

Τέλος, στην έκθεση γίνεται λόγος για ελλιπή μηχανογραφική υποστήριξη του Ταμείου, που, σε συνδυασμό με τους ελάχιστους έλεγχους, εγείρει υποψίες για καταβολή μερισμάτων σε μη δικαιούχους. Η έκθεση των οικονομικών επιθεωρητών έχει διαβιβαστεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος αυτός διεξήχθη κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.
http://newpost.gr

Read more...

Τι απαντά ο Πέτρος Δούκας για το "πόθεν έσχες"
Η δήλωσή του έχεις ως εξής

Θέλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

Η περιουσία μου και οι τραπεζικές μου καταθέσεις εμφανίζονται σε ΟΛΑ τα πόθεν έσχες μου (από το 2004) και προήλθαν από την πολύχρονη και σκληρή εργασία μου σε πολύ σημαντικές θέσεις πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα* (δηλαδή από εισοδήματα δηλωμένα και φορολογημένα και ελεγμένα από τις φορολογικές αρχές.)

*Να υπενθυμίσω πως εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι για πάνω από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Σε ηλικία 32 ετών προάχθηκα στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Σίτιμπανκ στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 33 ετών τοποθετήθηκα Γενικός Διευθυντής και Treasurer της Σίτιμπανκ γιά όλη την Ελλάδα. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΓΕΤ-Ηρακλής, της Έρικσον Ελλάδας, του Ομίλου NetMed-Nova, Συμπρόεδρος του ΔΣ της Πέπσικο Ελλάδας, καθώς επίσης και Senior Economic Advisor της Μεριλ Λύντς, της Σάνουα Μπανκ Τόκυο και της Eurobank, ενώ η εταιρεία μας Κάπιταλ Πάρτνερς ΑΕ είναι από τις πιο πετυχημένες στον χώρο των αγοραπωλησιών και συγχωνεύσεων και στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων. Προκειμένου να κατέλθω στις εκλογές του 2004, παραιτήθηκα απο Πρόεδρος της Νόβα, της Έρικσον και της Πέπσικο, ενώ απ ενεργοποίησα και την Κάπιταλ Πάρτνερς ΑΕ.
Οι καταθετικοί μου λογαριασμοί εμφανίζονται μειωμένοι το 2010, γιατί μέρος από αυτούς τους καταθετικούς λογαριασμούς τοποθετήθηκε σε χρηματιστηριακό λογαριασμό και σε επενδυτικό λογαριασμό (δεν ήμουν πλέον βουλευτής), και υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση των σχετικών παραστατικών (τα οποία όμως ήδη έχουν κατατεθεί.) Δηλαδή, τα αθροίσματα των 3 αυτών λογαριασμών εξηγούν και την μείωση του τραπεζικού λογαριασμού του 2010 και τα πόθεν έσχες όλων αυτών των ετών (προς αποφυγή 'παρεξηγήσεως' ότι έχω βρεθεί έστω και με μισό ευρώ παραπάνω απ´ ότι είχα πριν εκλεγώ βουλευτής το 2004!)
Τα σχετικά παραστατικά με αυτούς τους 3 λογαριασμούς (καταθετικό, χρηματιστηριακό, επενδυτικό) έχουν κατατεθεί στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση των πρ. Συναδέλφων και της Επιτροπής γιά να δώσω κάθε επιπλέον διευκρίνιση.

Read more...

Η μυστική συνάντηση Βενιζέλου-ΣκανδαλίδηΚρατήθηκε μυστικη. Οι δυο τους συζήτησαν αρκετά περίπου για 20 λεπτά και για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αλλά και για το ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου.
Ο κ. Σκανδαλιδης που από την πρώτη στιγμή μετά τη διαγραφή του πήγε στην οργάνωση του και γράφτηκε ξανά ως απλό μέλος για να λάβει μέρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ότι έκανε εκείνος το πρώτο βημα. Άλλωστε η γραπτή του δήλωση με άλλα λόγια το αναφέρει πολύ εύγλωττα. Οι εξελίξεις όμως επιταχύνονται.
Αν δεν έφευγε απο το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης, τότε η περίπτωση του κ. Σκανδαλίδη θα καθυστερούσε λιγάκι για να να ενεργοποιηθεί η επιστροφή του στη Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως που το ΠΑΣΟΚ απώλεσε και άλλο βουλευτή  τότε οι διαδικασίες επιταχύνονται και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει την επιστροφή του Κώστα Σκανδαλίδη στην ΚΟ έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ από 24 βουλευτές που είναι αυτή τη στιγμή να αυξηθεί κατά μια έδρα και συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να φτάσουν στο επίπεδο των 150 βουλευτών. Και όλα αυτα έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης.

Πηγή:egiakoumis.com
enikos.gr

Read more...

Στους 1.345.715 οι ανεργοι στην Ελλάδα!...

Στο εφιαλτικό 26,8% που μεταφράζεται σε 1,345 εκατ. ανέργους εκτινάχθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο. Η αρνητική αυτή επίδοση είναι υψηλότερη και από το... 26,6% που ήταν το δημοσιοποιημένο ποσοστό της Ισπανίας τον Νοέμβριο. Οπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2012 ανήλθε σε 26,8%, έναντι 19,7 τον Οκτώβριο του 2011 και 26,2% το Σεπτέμβριο του 2012.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.680.894 άτομα.

Οι άνεργοι έφθασαν τους 1.345.715, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.344.478 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 309.335 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 7,8%) και κατά 16.015 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,4%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 368.102 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 37,7%) και κατά 36.219 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2012 (αύξηση 2,8%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.828 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 0,7%) και κατά 7.478 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,2%).

Η γυναικεία ανεργία έφτασε το 30,1% έναντι 22,9% της ανδρικής, ενώ η ανεργία μεταξύ των νέων 15-24 ετών έχει φτάσει το 56,4% και στην επόμενη ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών το 34,3%.

Εγχώριοι «πρωταθλητές» τον Οκτώβριο ήταν η Ηπειρος-Δυτική Μακεδονία με 28%, η Αττική με 27,6% και η Μακεδονία-Θράκη με 26,3%.


Read more...

Σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι με... αβέβαιη εργασιακή τύχη...Αντ. Μανιτάκης: Είμαστε αποφασιμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της διοικητικής μεταρρύθμισης...
Τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά την υλοποίηση του λεγόμενου σχεδίου κινητικότητας και της αναδιάρθρωσης των κρατικών δομών, έθεσε με έναν εύσχημο τρόπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, όταν την...
Πέμπτη επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν 25.000 μετατάξεις υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα τη χρονιά που διανύουμε.

Ουσιαστικά, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι το …σύμπαν (υπουργεία, φορείς του δημοσίου, εργαζόμενοι) θα λειτουργήσει υπέρ της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση, ώστε οι 25.000 υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα ή θα μετακινηθούν το 2013 να εξασφαλίσουν θέση εργασίας με μετάταξη.

Κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσε για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, ο κ. Μανιτάκης, σε δημοσιογραφική ερώτηση αν οι κενές θέσεις που υπάρχουν στο Δημόσιο θα είναι τόσες ώστε να τις καλύψουν όλοι όσοι ενταχθούν στο σχέδιο κινητικότητας το 2013 απάντησε:

«Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά εξαρτάται από την συνέργεια όλων των Υπουργείων και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει για να κερδηθεί το στοίχημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για την επιτυχία του το συγκεκριμένου ζητήματος και η Κυβερνώσα πλειοψηφία θα το υλοποιήσει. Πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι γι' αυτό»!

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τον βασικό πυλώνα της μεταρρύθμισης, όπως χαρακτηρίζει ο κ. Μανιτάκης, την αξιολόγηση όλων των δομών όλων των υπουργείων και των υπηρεσιών του κράτους, καθώς επίσης και για την αξιολόγηση των ικανοτήτων του προσωπικού.

Επίσης, του παρουσίασε τις εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ εκθέσεις αξιολόγησης δομών υπουργείων, οι οποίες θα εγκριθούν, σήμερα Πέμπτη, από την ομάδα στήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ενώ «στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μανιτάκης «με την στήριξή του Πρωθυπουργού και των κομμάτων της συγκυβέρνησης είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αταλάντευτα στην ριζική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και του κράτους γιατί αυτό είναι μια ανάγκη της κοινωνίας, η οποία μας το ζητάει επιτακτικά».

Πάντως, η προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μανιτάκη να πείσουν ότι η κινητικότητα δεν ισοδυναμεί με απολύσεις, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, μιας και η πραγματικότητα είναι σκληρή. Μάλιστα, τις νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο δημόσιο και ότι η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά σε μετακινήσεις, μόλις χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, διέψευσε ο ίδιος ο Όλι Ρεν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

- ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής τον Μάρτιο του 2012 που «προέβλεπε ότι 15.000 πλεονάζοντες εργαζόμενοι θα ετίθεντο, έως το τέλος του 2012, σε εργασιακή εφεδρεία, ανάλογα με τους φορείς ή τις μονάδες οι οποίες επρόκειτο να καταργηθούν ή να συρρικνωθούν»
-κατά την άποψη της Τρόικα, πρέπει να υπάρξει μέχρι το 2015 νέα μείωση προσωπικού κατά 70.000 άτομα, και ότι «αυτή η μείωση προσωπικού θα πρέπει να είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια».

- η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα «βασίζεται στην τρέχουσα κατάρτιση των οργανογραμμάτων και θα διευκολυνθεί από την πρόσφατη νομοθεσία η οποία επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις».

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης , την Πέμπτη, επιχείρησε να «λειάνει» τον αντίκτυπο - υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις - από τις δηλώσεις του στη Βουλή, όπου είχε αναφέρει ότι με στόχο τον δραστικό περιορισμό των οργανισμών του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει, μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».

Ετσι, όταν ρωτήθηκε, μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, για τη θέση αυτή και τις αιτιάσεις ότι εκπέμπει απαξίωση του δημοσίου επεσήμανε ότι η μακρά πορεία του κοινωνικού κράτους έχει δείξει ότι υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες και τομείς κοινωνικής ωφέλειας που καλύπτουν δημόσιες ανάγκες τις οποίες δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο ιδιωτικός φορέας.

Επειδή αυτές, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι κερδοφόρες, δεν ενδιαφέρουν τους ιδιώτες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτές τις υπηρεσίες αναλαμβάνει το κράτος πρόνοιας, που οφείλει με έναν τρόπο αποτελεσματικό, χρησιμοποιώντας χρήσιμες μεθόδους, να αποδεικνύει κάθε μέρα την ικανότητά του να τις εξυπηρετεί με το μικρότερο κόστος.

Ο κ. Κουβέλης, έφτασε στο υπουργείο, συνοδευόμενος από το βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Σάκη Παπαθανασίου και εκτός του κ. Μανιτάκη, συναντήθηκε και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Στεφάνου.

Μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο χώρο της δημόσιας διοίκησης θα οδηγήσουν στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού και θα διαμορφώσουν το πλαίσιο για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους και για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ειδική αναφορά κατά τη συζήτηση έγινε στην απρόσκοπτη εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου, στην οποία, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, θα συμβάλλει ουσιαστικά και η ενεργοποίηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων του, τα οποία έχουν πλέον στην σύνθεσή τους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας που, όπως σημειώνουν από την Αγ. Κωνσταντίνου, εγγυούνται την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της κρίσης των συμβουλίων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα την δυνατότητα να ενημερωθώ αναλυτικά από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Στεφάνου αναφορικά με την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση, η οποία προχωράει και θα προχωρήσει αποφασιστικά. Αυτό είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της δημόσια διοίκησης, μιας δημόσιας διοίκησης όπως την διεκδικούμε, ενταγμένη στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού, συνδεδεμένη αναμφισβήτητα με την αποτελεσματικότητα του κράτους. Οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσια διοίκησης προς όφελος του Ελληνικού λαού».
BHMA


Read more...

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


Στις 17 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί τελικά η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής σε σχέση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της διάσκεψης των...
Προέδρων της Βουλής. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναμένεται να αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε ο πρόεδρος του Σώματος θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η ψηφοφορία θα γίνει ανά πρόταση κόμματος ή κατά πρόσωπο. Ειδικότερα, εξετάζονται δύο σενάρια. Το πρώτο είναι εάν θα στηθούν τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί και το ψηφοδέλτιο θα αναφέρεται ξεχωριστά σε κάθε προτεινόμενο πρόσωπο και το δεύτερο εάν θα στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα και τα προτεινόμενα πρόσωπα και κάθε ψηφοδέλτιο θα περιέχει ξεχωριστά κάθε μία από τις προτάσεις.

Read more...

«Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης» Κάθε ευρώ φόρου «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις», λέει ο Γ. Στουρνάρας


«Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών
«Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης, χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστηρίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.

«Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε.

Σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως οι εκπρόσωποί της «στερούνται εναλλακτικών προτάσεων. Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία».

Τέλος, απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης για το πρόβλημα θέρμανσης, συνεπεία της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως η καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, οφείλεται εν πολλοίς στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην "αποθεματοποίηση" πετρελαίου πριν την άνοδο της τιμής του.

«Έχουμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. Καλύπτουμε πάνω από το 85% του πληθυσμού» ανέφερε..
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το εισόδημα στην αρχή της πυραμίδας Την αυτοαπασχόληση προτιμά το 50% των Ελλήνων, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο


Στο ερώτημα «ποια είναι η κυριότερη ανησυχία σας» αν ξεκινούσατε σήμερα μια δουλειά, κατά 52% οι Έλληνες κατηγορηματικά δηλώνουν «η πτώχευση».
Στο ερώτημα «ποια είναι η κυριότερη ανησυχία σας» αν ξεκινούσατε σήμερα μια δουλειά, κατά 52% οι Έλληνες κατηγορηματικά δηλώνουν «η πτώχευση».   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι Έλληνες προτιμούν την αυτοαπασχόληση, επειδή τους εξασφαλίζει ανεξαρτησία κινήσεων και καλύτερο εισόδημα, σύμφωνα με την επιχειρηματική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σε συνεργασία με την ICAP.

Συγκεκριμένα το 50% των Ελλήνων δηλώνει προτίμηση σε αυτό το είδος απασχόλησης, ενώ ακολουθούν οι Λιθουανοί. Επίσης, το 43% των Ελλήνων δηλώνει ότι προτιμά να είναι υπάλληλοι.

Οι Έλληνες επιλέγουν την αυτοαπασχόληση, διότι θεωρούν ότι αυτή προσφέρει ανεξαρτησία και αυτοεπιβεβαίωση (66%), ελευθερία στην επιλογή χώρου και χρόνου εργασίας (23%), καλύτερες εισοδηματικές προοπτικές (26%), ευνοϊκό οικονομικό κλίμα (7%), αξιοποίηση μιας επιχειρηματικής ευκαιρίας (5%), αποφυγή της αβεβαιότητας, που ενέχεται στην υπαλληλία (3%) κ.α.

«Αρκετά» ή «πολύ πιθανό» να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι απαντούν οι Έλληνες κατά 30%. Κατά 68% θεωρούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο «καθόλου» ή «πολύ δύσκολο».

Οι Έλληνες θα ήθελαν «πολύ» ή «αρκετά» να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους κατά 50%, ενώ στον αντίποδα στέκεται το 49%.

Μικρή εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα στη διάρκεια της σχολικής ή της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης δηλώνει το 17% των Ελλήνων, ενώ το 83% δηλώνει πως στη διάρκεια της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν ανέπτυξαν καμιά τέτοια δραστηριότητα.

Ποσοστό 32% του δείγματος, εξάλλου, δήλωσαν πως έχουν εμπλακεί με την επιχειρηματική δράση στο παρόν ή το παρελθόν, ενώ 68% απάντησαν αρνητικά.

Η επιχειρηματικότητα για τους Έλληνες εκλαμβάνεται ότι συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης (87%), στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών (75%), στην αξιοποίηση της δουλειάς των άλλων (69%), ενώ τέλος 67% πιστεύουν πως οι επιχειρηματίες «φροντίζουν για την τσέπη τους».

Στο ερώτημα «ποια είναι η κυριότερη ανησυχία σας» αν ξεκινούσατε σήμερα μια δουλειά, κατά 52% οι Έλληνες κατηγορηματικά δηλώνουν «η πτώχευση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έξι ερωτήματα προς Τσίπρα Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις βουλευτή υπέρ αναρχισμού


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ότι αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο, ότι ο αναρχικός είναι ένας άμεσα δημοκράτης και ότι τα επεισόδια στην Αθήνα το 2008 ήταν εξέγερση. Η Συγγρού θέτει στον κ. Τσίπρα έξι ερωτήματα και υποστηρίζει ότι εγείρεται θέμα δημοκρατικής ομαλότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος δήλωσε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9- ότι ανήκει στον αναρχικό και τόνισε ότι: «Οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλίας), που έχουν εγκαταλειφθεί, συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».

Πρόσθεσε ακόμη: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο», ενώ επισήμανε: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης». Σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».

Σε ανακοίνωσή του ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αναφέρει: «Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους».

Η αντίδραση της ΝΔ
«Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον Alpha 989, ότι 'ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλίας', ότι ο ίδιος 'αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο', ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν 'εξέγερση και επανάσταση' και ότι η αναρχία 'είναι η άμεση δημοκρατία' και ο αναρχικός 'άμεσος δημοκράτης', εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:

» 1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής.

» 2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι η 'αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία'.

» 3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλίας θα είναι 'το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό'.

» 4ον: Εάν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.

» 5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί σπίτι του 'τον τσελεμεντέ του αναρχικού'.

» 6ον: Εάν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πυρπόληση της Αθήνας, το 2008, ήταν 'επανάσταση και εξέγερση'.

» Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως 'χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της ΝΔ' για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

» Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει απλώς τους 'κουκουλοφόρους', αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως 'κουκουλοφόρος'.

» Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…

» Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Η εμμονή της  Νέας Δημοκρατίας σε εμφυλιοπολεμικού κλίματος παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εντάσσονται σε μια στρατηγική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αλλαγής της ατζέντας, καταδεικνύοντας, όμως, ταυτόχρονα την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματος του κ. Σαμαρά και των συμβούλων του.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  δεν έχει να απαντήσει τίποτα σε εκείνους που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη Χρυσή Αυγή, σε αυτούς που έχουν στήσει το διαχρονικό παζάρι της διαπλοκής με τους πλούσιους φίλους τους, σε όσους στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και είναι τρομοκρατημένοι απέναντι στη μαζική λαϊκή κατακραυγή.
» Οι αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της δημοκρατίας αποτελούν την πυξίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς και αυτός είναι ο πραγματικός φόβος της κυβέρνησης».
ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απόλυτα με την αναρχία»
«Η απίστευτη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι 'δεν έχει να απαντήσει τίποτα' για τα όσα είπε ο βουλευτής του κ. Διαμαντόπουλος, επιβεβαιώνει και στον πιο δύσπιστο Έλληνα ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα ταυτίζεται απόλυτα με την αναρχία και τις απόψεις του κουκουλοφόρου βουλευτή του.
» Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Τσίπρας θα τολμήσει να καταδικάσει εμπράκτως τους κουκουλοφόρους βουλευτές του ή μήπως θα είναι απασχολημένος με την ίδρυση νέων 'κοινωνικών χώρων' ανά την Ελλάδα, σαν τη 'Βίλα Αμαλίας'»;
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έρευνες στην Καρδίτσα Σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη βρέθηκε το DNA του 29χρονου


Τα όπλα βρέθηκαν θαμμένα τα 150 μέτρα από την είσοδο του ΕΜΠ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με όπλα που βρέθηκαν θαμμένα στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην περιοχή του Ζωγράφου ταυτίζεται, από την έρευνα γενετικού υλικού, ο 29χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

3 φωτογραφίες


Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρήστος Μανούρας, ο 29χρονος είναι φοιτητής, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ήταν φοιτητής στην Γεωπονική.

Από τη διασταύρωση του γενετικού υλικού ο 29χρονος ταυτίζεται με οπλισμό που βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2011 κρυμμένος μέσα σε μεταλλική θήκη, στη συνέχεια μέσα σε πλαστικές σακούλες και τυλιγμένος με αλουμινόχαρτο. Η θήκη βρέθηκε σε αυτοσχέδιο λάκκο στα 150 μέτρα από την πύλη εισόδου του ιδρύματος, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.

Μέσα στις πλαστικές σακούλες και τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο βρέθηκαν:

  • ένα πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA - διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT,
  • ένα πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM,
  • ένα πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 mm και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων,
  • ένα πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και
  • ένα αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες.
Η αστυνομία πρόκειται να κάνει έρευνες σε χωριό της Καρδίτσας, το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο 29χρονος για μικρά διαστήματα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που έγιναν σε Αθήνα και Κόρινθο δεν προέκυψαν ιδιαίτερα στοιχεία, συμπλήρωσε ο κ. Μανούρας.

Όπως μετέδωσε το Mega, τα δακτυλικά αποτυπώματα του 29χρονου βρέθηκαν πάνω σε βιβλίο που διδάσκεται στην Αστυνομία για την κατασκευή βομβών και εκρηκτικών, το οποίο βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στον Βόλο.

Επίσης, τα αποτυπώματά του βρέθηκαν και σε σπίτι που επισκέπτονταν μέλη της οργάνωσης στον Χολαργό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καλύτερα του στόχου Στα 15,9 δισ. ευρώ έκλεισε το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2012


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Στα 15,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 12μηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2012, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 3,6 δισ. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ, σημαντικά χαμηλότερο έναντι των στόχων (4,6 δισ. ευρώ).

Ειδικότερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στα 15,9 δισ. ευρώ (8,2% του ΑΕΠ), από 22,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2011 (10,9% του ΑΕΠ), παρουσιάζοντας μείωση κατά 30%. Ο στόχος για το έλλειμμα του 2012 ήταν 16,3 δισ. ευρώ (8,4% του ΑΕΠ).

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 51,70 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,1% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 και υστέρηση κατά 1,3% ή 687 εκατ. ευρώ έναντι του επικαιροποιημένου στόχου (52,3 δισ. ευρώ).

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθε σε 48,1 δισ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,9% ή 410 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου για το 2012.

Οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 12μηνο του 2012 ανήλθαν στα 67,6 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,09 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (68,7 δισ. ευρώ).

Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν έναντι του στόχου κατά 355 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 449 εκατ. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από 3,6 δισ. ευρώ το 11μηνο του 2012, ανήλθαν στα 6,1 δισ. ευρώ στο 12μηνο.

Αντιθέτως οι δαπάνες για τόκους, σε καθαρή βάση, ανήλθαν σε 12,2 δισ. ευρώ και είναι υψηλότερες του στόχου (11,7 δισ. ευρώ) κατά 488 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της επαναγοράς δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 31,9 δισ. ευρώ στις 18-12-2012.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ ο Πέτρος Δούκας...
«Τρύπα» 1.000.000 ευρώ στα πόθεν έσχες 2009 και 2010 του πρώην «γαλάζιου» υπουργού Πέτρου Δούκα εντόπισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο...

κ. Δούκας, στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης για το 2010 εμφάνισε τραπεζικές καταθέσεις ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 είχε δηλώσει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις υποψίες των ορκωτών ελεγκτών της επιτροπής με αποτέλεσμα να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δούκας προσκόμισε παραστατικά χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του εξωτερικού όπου εμφανίζονται τα χρήματα με αποτέλεσμα τα μέλη της επιτροπής να αναφέρουν ότι «μάλλον ξέχασε να τα δηλώσει».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δούκας κλήθηκε να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις για την επόμενη εβδομάδα.protothema.gr


Read more...

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης...Τις υποθέσεις των Γιώργου Βουλγαράκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιάννου Παπαντωνίου, των οποίων τα ονόματα των συζύγων τους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ εξέτασε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Για...

τον κ. Βουλγαράκη, του οποίου η σύζυγος Αικατερίνη Πελέκη εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ, η επιτροπή πήρε την απόφαση να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για ψευδή υποβολή πόθεν έσχες, καθώς έκρινε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, που το όνομα της συζύγου του Γκρατσιέλα Γκρόλο περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, παραπέμπεται επίσης στη Δικαιοσύνη, αν και οι εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή κρίθηκαν επαρκείς.

Τέλος, όσον αφορά τον κ. Παπαντωνίου, του οποίου η σύζυγος Ρούλα Κουράκου φέρεται επίσης να διατηρούσε λογαριασμό στην ελβετική ΗSBC, η εξέταση της υπόθεσής του ανεβλήθη, καθώς, παρά το γεγονός ότι του απολογητικό του υπόμνημα βρίσκεται εδώ και μέρες στη Βουλή, δεν είχε έρθει σε γνώση δύο μελών της επιτροπής...


Read more...

Κανονικά οι διαδικασία για άλλες 51 Παράταση λειτουργίας για 19 νησιωτικές ΔΟΥ, γλιτώνουν το κλείσιμο άλλες έξι


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται μέχρι τις 18 Μαρτίου η διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.

Οι 19 ΔΟΥ που έλαβαν παράταση λειτουργίας είναι οι εξής: Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κυθήρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου.

Επιπλέον, με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού -εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης-, δεν αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ: Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Εύβοιας και Πάρου.
Οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία ΔΟΥ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Επιπλέον, ιδρύονται 39 τέτοια Γραφεία στις περιοχές όπου υπήρξε αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ κατά την 1η φάση της ενοποίησης το 2011.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...