Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Έρευνες στην Καρδίτσα Σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη βρέθηκε το DNA του 29χρονου


Τα όπλα βρέθηκαν θαμμένα τα 150 μέτρα από την είσοδο του ΕΜΠ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με όπλα που βρέθηκαν θαμμένα στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην περιοχή του Ζωγράφου ταυτίζεται, από την έρευνα γενετικού υλικού, ο 29χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

3 φωτογραφίες


Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρήστος Μανούρας, ο 29χρονος είναι φοιτητής, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ήταν φοιτητής στην Γεωπονική.

Από τη διασταύρωση του γενετικού υλικού ο 29χρονος ταυτίζεται με οπλισμό που βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2011 κρυμμένος μέσα σε μεταλλική θήκη, στη συνέχεια μέσα σε πλαστικές σακούλες και τυλιγμένος με αλουμινόχαρτο. Η θήκη βρέθηκε σε αυτοσχέδιο λάκκο στα 150 μέτρα από την πύλη εισόδου του ιδρύματος, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.

Μέσα στις πλαστικές σακούλες και τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο βρέθηκαν:

  • ένα πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA - διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT,
  • ένα πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM,
  • ένα πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 mm και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων,
  • ένα πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και
  • ένα αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες.
Η αστυνομία πρόκειται να κάνει έρευνες σε χωριό της Καρδίτσας, το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο 29χρονος για μικρά διαστήματα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που έγιναν σε Αθήνα και Κόρινθο δεν προέκυψαν ιδιαίτερα στοιχεία, συμπλήρωσε ο κ. Μανούρας.

Όπως μετέδωσε το Mega, τα δακτυλικά αποτυπώματα του 29χρονου βρέθηκαν πάνω σε βιβλίο που διδάσκεται στην Αστυνομία για την κατασκευή βομβών και εκρηκτικών, το οποίο βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στον Βόλο.

Επίσης, τα αποτυπώματά του βρέθηκαν και σε σπίτι που επισκέπτονταν μέλη της οργάνωσης στον Χολαργό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: