Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες (BINTEO)...
Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει από το πρωί η φωτιά στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου και πλέον ένα δεύτερο μέτωπο κατευθύνεται προς...
το χωριό Λιβάδια για το οποίο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί. Η φωτιά που απειλεί και κατοικημένες περιοχές εκδηλώθηκε στις 6 :30 το πρωί.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 33 πυροσβέστες και 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ πραγματοποιούν ρίψεις και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα - αρχικά αυτό από τα Χανιά, ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης επιστρατεύτηκε λίγο πριν τις 10.00 και το δεύτερο ελικόπτερο από το Ηράκλειο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή. Εν τω μεταξύ οι φλόγες κιινούνται επιθετικά, κι έτσι εξετάζεται σοβαρά η προληπτική εκκένωση του οικισμού Λιβάδεια. Από τις φλόγες κάηκαν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, δύο παλιές αγροικίες. Υπάρχουν, επίσης, αναφορές και για σοβαρές ζημιές που υπέστη σπίτι στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

πηγη cretalive