Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Ασφάλεια και σταθερότητα το σχέδιο της ΝΔΣαμαράς: Ασφάλεια και σταθερότητα το σχέδιο της ΝΔ
Την ανάγκη να μειωθεί η ανεργία, να βρεθούν περισσότερες δουλειές, αλλά και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην Πιερία και συγκεκριμένα μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Αιγινίου.Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, έκανε λόγο για ασφάλεια και σταθερότητα και στην παράνομη μετανάστευση αλλά και στα προβλήματα της εγκληματικότητας που δημιουργεί.


«Αυτό είναι το πρόγραμμα, το σχέδιο, ο πυρήνας των θεμάτων, με τα οποία θέλει αύριο να ασχοληθεί η Νέα Δημοκρατία. Θέσεις εργασίας, ασφάλεια και το δικαίωμα της σταθερότητας, με την παραμονή μας μέσα στο ευρώ και μέσα στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Read more...

Ηχηρή υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Fitch κατά τρεις βαθμίδες

Στο ΒΒΒ, με αρνητικές προοπτικές


Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τη Μαδρίτη
Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τη Μαδρίτη  


Μαδρίτη
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες, σε BBB από A με αρνητικές προοπτικές, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά την στιγμή που η Μαδρίτη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης στην Ευρωζώνη και φουντώνει η σεναριολογία για προσφυγή της σε στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της τομέα -και οι αναφορές πως η Γερμανία πιέζει τη χώρα να ζητήσει βοήθεια.

H Fitch χαμηλώνει επίσης τις προβλέψεις της για την πορεία της ισπανικής οικονομίας, εκτιμώντας πως θα παραμείνει σε ύφεση φέτος αλλά και το 2013 -έναντι προβλέψεων για ήπια ανάκαμψη τον επόμενο χρόνο.

Το υψηλό εξωτερικό χρέος της Ισπανίας, σημειώνει επίσης ο οίκος, καθιστά «ιδιαίτερα ευάλωτη τη χώρα σε διάχυση της εξελισσόμενης ελληνικής κρίσης». 

O oίκος υπολογίζει πως οι ισπανικές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κεφάλαια μεταξύ 50 και 60 δισ. ευρώ για να καλυφθούν πιθανές πιέσεις από το χαρτοφυλάκιο εγχώριων δανείων.

Μάλιστα, ο οίκος υποστηρίζει πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ισπανικών ιδρυμάτων μπορεί στο ακραίο σενάριο να φτάσουν ακόμη και τα 90 με 100 δισ. ευρώ στο «ακραίο σενάριο».

Η πίεση στην Ισπανία είχε απτά αποτελέσματα στη δημοπρασία ομολόγων της την Πέμπτη, στην οποία δανείστηκε με επιτόκια που ξεπέρασαν το 6%.

Κατά την εκτίμηση της Fitch, όπως αναφέρει στην αιτιολόγηση της υποβάθμισης, η πιθανότητα σοβαρών ζημιών στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα ενισχύεται και θεωρείται πως το ενδεχόμενο να χρειαστεί ένα σχέδιο βραχυπρόθεσμης ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση είναι όλο και πιθανότερο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πόλεμος ακροδεξιών – αντεξουσιαστών στο Πάντειο με τρεις τραυματίεςΠόλεμος ακροδεξιών – αντεξουσιαστών στο Πάντειο με τρεις τραυματίες
Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αντεξουσιαστών σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Καλλιθέα.

Οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε έναν αντεξουσιαστή, ακολούθησε σύρραξη, ενώ επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός του χώρου του πανεπιστήμιου.
Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν ο τραυματισμός τριών ατόμων, ενώ πλέον η κατάσταση έχει εκτονωθεί.http://newpost.gr

Read more...

Ο Μιχαλολιάκος «αποθεώνει» τον Γ. Παπαδόπουλο και θέλει να απελευθερώσει τη Μικρά Ασία!

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑΟ Μιχαλολιάκος «αποθεώνει» τον Γ. Παπαδόπουλο και θέλει να απελευθερώσει τη Μικρά Ασία!
Στην χθεσινή του ομιλία του στα Μέγαρα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος «κατέπληξε» το πλήθος των οπαδών του κομματός του που έσπευσαν να τον καταχειροκροτήσουν εκστασιασμένοι από τις αναφορές του στην χούντα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα στελέχη που κρατούσαν σημαίες της Χρυσής Αυγής και φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο του κόμματος υποσχέθηκε «ύδωρ» στο διψασμένο για χουντικές πρακτικές κοινό του και νοστάλγησε την εποχή του «σωτήρα»  Γεώργιου Παπαδόπουλο.

«Η χώρα δεν σώθηκε ποτέ από εκλογές, πρόκοψε επί Γεωργίου Παπαδόπουλου και 21ης Απριλίου, ας με πουν εθνικιστή ή όπως θέλουν» δήλωσε και καταχειροκροτήθηκε.
Ολοκληρώνοντας το εγκώμιο του Γ. Παπαδόπουλου με πλούσιες επευφημίες, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Αστυνομικούς καταγράφοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία πρέπει να λυθούν καθώς σύμφωνα με τον ίδιο έχουν σοβαρό έργο να πράξουν στο μέλλον. Και το έργο αυτό είναι εθνικό και μάλιστα παραπέμπει στην Μεγάλη Ιδέα διότι ο κ. Μιχαλολιάκος ονειρέυεται την απελευθέρωση της Μικράς Ασίας.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε στην ομιλία του, «Σέβομαι και αγαπώ το στρατό που είναι η μοναδική ελπίδα της χώρας, Μικρά Ασία αν ο Θεός μας ευλογήσει θα τις ελευθερώσουμε».http://newpost.gr

Read more...

Έλενα Ακρίτα: «Ο Κασιδιάρης ο άντρας ο πολλά βαρύς κρύφτηκε σαν την κοτούλα»....
Δεν άφησε ασχολίαστη στο Twitter,η Έλενα Ακρίτα την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλη και Δούρου. Τα... λεβεντόπαιδα της Χρυσής Αυγής δεν βοηθάν μόνο γριούλες στα ΑΤΜ, ε; Δέρνουν αλλοδαπούς, «κομμούνια» & όποιον δεν ανήκει στην αρία φυλή; Ποιος θα το ‘λεγε» ...

Και συνέχισε: «Ρένα και Λιάνα πρέπει να μάθουν να το βουλώνουν μπροστά στον Αντρα. Την ήθελαν τη φάπα τους για να συνέλθουν, η θέση τους είναι στην κουζίνα». Και κατέληξε: «Ο Κασιδιάρης ο άντρας ο πολλά βαρύς κρύφτηκε σαν την κοτούλα για να αποφύγει το αυτόφωρο»!

Read more...

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για το χαράτσι


Στο υπουργείο Οικονομικών και τις κατά τόπους εφορίες έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011, αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινή ενημερωτική ανακοίνωση. Για όσους εξακολουθούν να έχουν οφειλές, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πίστωση του αντίστοιχου ποσού στους λογαριασμούς τους ώστε να μην εμφανίζεται οφειλή προς την επιχείρηση, ενώ σε όσους πλήρωσαν το τέλος εκπρόθεσμα (μετά τις 30 Απριλίου) το ποσό θα επιστραφεί με τον επόμενο λογαριασμό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα άμεσης επιστροφής, αλλά θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί το γραφείο της ΔΕΗ στην περιοχή του.

Αναλυτικά, για το τέλος ακινήτων η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:

- Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για τον λόγο αυτόν, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών, διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος, για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση -για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ- εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.

- Στις περιορισμένες περιπτώσεις πελατών, οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

- Εάν οιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί -εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του- ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του).

 - Για τη διευκόλυνσή τους οι πελάτες αυτοί -πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ- είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγράφεται στον λογαριασμό τους, στη θέση Πληροφορίες.

Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι ζητά την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν, αναπόφευκτα, κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος.         enikos.gr  

Read more...

Προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα η βιαιοπραγία Κασιδιάρη, λέει ο Πρόεδρος

Aναστάτωση στον πολιτικό κόσμο


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο» προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την είσοδο των δημοσιογράφων στο γραφεία του, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σχολίασε με έμμεσο δηκτικό τρόπο το επεισόδιο λέγοντας: «Εσείς οι γυναίκες να προσέχετε...».

Η βίαιη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά των δύο βουλευτών έχει προκαλέσει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας, ενώ όλα τα κόμματα καταδικάζουν συλλογικά και απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος τηλεφώνησε σε όλους τους πολιτιύς αρχηγούς, ενώ μιλώντας με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο του ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά η νομιμότητα κατά την προεκλογική περίοδο.

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε: «Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καρατζαφέρης κατά Χρυσής Αυγής

Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή το σημερινό περιστατικό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
"Πέφτουν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή μέρα με την μέρα δείχνει τον πραγματικό ευατό της. Η προβιά του προβάτου φεύγει και ξεπετάγεται ο λύκος που κρύβεται μέσα της", τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.
Όπως επισήμανε ευθύνη φέρει και ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς "από τη στιγμή που δεν  διέγραψε τον κ. Κασιδιάρη, συντάσσεται με αυτές τις πρακτικές".
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό και απηύθυνε έκκληση σε όσους "πατριώτες" είχαν φύγει από το κόμμα για να πάνε στη Χρυσή Αυγή, να επιστρέψουν."Το σπίτι σας είναι ανοιχτό και σας περιμένει" είπε χαρακτηριστικά.enikos.gr

Read more...

"Η βία διαιρεί τον λαό"


«Κάθε δημοκράτης πολίτης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον όποιου και αν εκδηλώνεται», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στα τελευταία περιστατικά.
«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, από τα μέσα και τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε, κρίνεται η ποιότητα της καθημερινής μας ζωής αλλά και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Όσοι θεωρούν ή και καλλιεργούν τη λογική ότι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι η χρήση βίας ή και η ανοχή στη χρήση βίας είναι δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους, οδηγούν στην καταπάτηση βασικών δημοκρατικών αξιών, οδηγούν την πολιτική ζωή στον εκφασισμό της.
Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση με περηφάνια και με την ήρεμη δύναμη της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας που αποτελεί το θεμέλιο αξιών που μας ενώνουν, αντί να μας χωρίζουν.
Και είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσο και εάν έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, ώστε να αναγεννηθεί η χώρα, να μπορέσει η χώρα να σταθεί επιτέλους στα δικά της πόδια, στις δικές της δυνάμεις.
Η χρήση βίας ή η ανοχή σε πρακτικές βίας στην πολιτική ζωή του τόπου, διαιρεί τον λαό, καταργεί την ελεύθερη σκέψη, φοβίζει αντί να επιτρέπει την κριτική ακόμα και αιρετική άποψη, και τελικά, στερεί από τον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα ουσιαστικής γνώσης και πραγματικών επιλογών.
Και σήμερα, που οι Έλληνες καταβάλουν μια μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση, για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα περήφανη και αυτοδύναμη, δεν χωρούν τραμπουκισμοί, νεοφασισμοί, αυταρχισμοί και βία.
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, είναι μόνο ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης κρίσης, που αφορά την κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς, την πολιτική, τον πολιτισμό.
Σήμερα, το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία και η λειτουργία της, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο.
Όμως, την ίδια ώρα, που έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία, κάποιοι που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, καλλιεργούν την άρνηση, το μίσος, τη βία.
Έτσι, πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, ενισχύουν τη δύναμη των ισχυρών και αδικούν ακόμη περισσότερο τους αδύναμους.
Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα.
Γι' αυτό, απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, η καταγγελία και η καταδίκη δεν αρκούν.

Η αντιμετώπιση της επιχείρησης εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αφορά όλους μας, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατών πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινής μας ζωής, στον αγώνα για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας».

Read more...

Ο γύρος του Κασιδιάρη στον κόσμο

Το γύρο του κόσμου έκαναν στα διεθνή ΜΜΕ οι εικόνες από την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου σήμερα το πρωί. Δείτε το βίντεο από τον Alpha.

Read more...

ΙΚΑ: Εξασφαλίζονται οι συντάξεις


Αυξημένες κατά 13,04% είναι οι εισπράξεις Μαΐου από τις τρέχουσες και τις καθυστερούμενες εισφορές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες σε ποσοστό 7,6% σε σχέση με το μήνα Μάιο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, που σημειώνει ότι εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την καταβολή των συντάξεων.
Η σχετικά ικανοποιητική πορεία των εσόδων του Ιδρύματος, παρά την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του επιπέδου των αποδοχών, οφείλεται κυρίως στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στην ένταξη 100.000 επιχειρήσεων στις ισχύουσες ρυθμίσεις παλαιών οφειλών.
Οι μηνιαίες εισροές έναντι οφειλών ανήλθαν τον Μάιο του 2012, στο ύψος των 84.000.000 ευρώ έναντι 60.000.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2012.
Τα προσδοκώμενα έσοδα, από την ρύθμιση οφειλών, μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμώνται σήμερα στο ύψος του 1.5 δισ. ευρώ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες διεύρυνσης αυτού του ποσού με την ένταξη και άλλων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.
Σημειώνεται επίσης και η περιστολή των μηνιαίων δαπανών για συντάξεις κατά 10.000.000 ευρώ περίπου, ύστερα από την απογραφή που διενεργήθηκε το 2011.

Read more...

Απάντηση του Αντώνη Κοτσακά για την σχέση του με τον ΤσοχατζόπουλοΑπάντηση του Αντώνη Κοτσακά για την σχέση του με τον Τσοχατζόπουλο
Με ανοικτή επιστολή ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην στέλεχος και βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για την επίθεση που δέχεται επειδή έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατά το παρελθόν έχει υπάρξει συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλο.


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του:

Ως πολίτης αυτής της χώρας, με υποχρεώσεις και δικαιώματα, αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τη δική μου αλήθεια στο δημόσιο διάλογο. Τους τελευταίους μήνες έχω στοχοποιήθει, καθώς συγκεκριμένα πρόσωπα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας αναφέρονται στο πρόσωπο μου εξ αιτίας της πολιτικής μου επιλογής να στηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Προσπαθούν, σκόπιμα, να ‘αξιοποιήσουν’ την παλιά πολιτική μου σχέση με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Μία σχέση που πράγματι υπήρξε, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990, όπως υπήρξε και για εκατοντάδες άλλα στελέχη πολλά από τα οποία παραμένουν στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Καθώς, όμως, ορισμένοι επιλέγουν να επιτεθούν προνομιακά στο πρόσωπό μου, με προφανή στόχο να πλήξουν εξ αντανακλάσεως το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υποχρεούμαι να απαντήσω επί προσωπικού. Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ιδιαίτερα την περίοδο 1989-1993. Ήμουν εκλεγμένος, από την Κεντρική Επιτροπή, γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού του κόμματος και ο κ. Τσοχατζόπουλος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Η συνεργασία μας ήταν θεσμική και επιβεβλημένη.

Συμπορεύτηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο το 1996, όταν ήταν υποψήφιος για την εκλογή νέου προέδρου, όπως άλλωστε έπραξαν τα μισά οργανωμένα μέλη του κόμματος. Η συνεργασία εδράζονταν σε πολιτικές επιλογές, αφετηρία των οποίων αποτελούσε η αντίθεσή μας στη συντηρητική μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αν αργότερα ο οποιοσδήποτε έκανε άλλες επιλογές δεν μπορεί να καθίσταμαι εγώ υπόλογος. Η διαφοροποίησή μου από τον κ. Τσοχατζόπουλο, γεγονός στο οποίο κανείς από όσους σήμερα μου επιτίθενται δεν θυμήθηκε να αναφερθεί, ξεκίνησε στο συνέδριο του 2001. Άσκησα σκληρή κριτική στην τότε κυβέρνηση ενώπιον χιλιάδων στελεχών.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος και το περιβάλλον του δεν ακολούθησαν προκειμένου να μη ρισκάρουν την παραμονή τους στην κυβέρνηση. Άλλο ένα σημείο το οποίο σκόπιμα παραλείπουν με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων οι κάθε λογής ερασιτέχνες ‘δημόσιοι κατήγοροι’, είναι ότι δεν είχα ποτέ συμμετοχή οποιουδήποτε τύπου στις κυβερνητικές και όποιες άλλες δραστηριότητες του εν λόγω προσώπου, πλην των κομματικών.

Ο χαρακτηρισμός μου ως ‘στενού συνεργάτη’ παραπέμπει τεχνηέντως στο σύνολο των δραστηριοτήτων του κ. Τσοχατζόπουλου και αυτό είναι τουλάχιστον ανέντιμο από όσους το επιχειρούν. Η προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών μου επιλογών έχει σα στόχο να με οδηγήσει σε ιδιώτευση και αδράνεια. Η αντίληψη που καλλιεργείται με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, περί συλλογικής ευθύνης για πράξεις και επιλογές μεμονωμένων προσώπων είναι βαθιά αντιδημοκρατική, κοινωνικά κανιβαλική και προσβάλει τον πολιτικό μας πολιτισμό που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Αν σήμερα κατηγορούμαι γιατί δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ από το 2001 που διαφοροποίησα σθεναρά τη θέση μου, απαντώ ότι η κριτική είναι ορθή και την αποδέχομαι. Έκανα το λάθος να πιστέψω ότι σε συνεργασία με κάποιους συντρόφους μου θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε το ισχυρό αντίβαρο στη συντηρητική μετατόπιση που είχε δρομολογηθεί από το 1996. Ήταν λάθος μου που καθυστέρησα να παραιτηθώ από το ΠΑΣΟΚ. Το έκανα μόλις το Μάιο του 2011.

Δεν μου ήταν εύκολο να αποποιηθώ 38 χρόνια από τη ζωή μου και ίσως η διαχρονική μου συνάφεια με αυτό το κόμμα δεν με άφηνε να δω καθαρά τα όσα συνέβαιναν. Ήταν αδυναμία και λάθος μου που δεν μπόρεσα να διακρίνω έγκαιρα ότι οι πρακτικές και οι επιλογές συγκεκριμένων προσώπων δεν μπορούσαν να συνάδουν με τις δικές μου αξίες και αρχές και εύχομαι ειλικρινά σε όσους σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές μου να μη βρεθούν ποτέ στη θέση να κληθούν να απολογηθούν για πράξεις και επιλογές προσώπων με τα οποία συνεργάστηκαν στην πολιτική ή επαγγελματική τους πορεία.

Η πολιτική της ‘ταμπέλας’ του τύπου, ‘βαθύ ΠΑΣΟΚ’, ‘τσοχατζοπουλικός’ και άλλα παρόμοια έχει δοκιμαστεί συχνά στο παρελθόν. Όσοι, όμως, με γνωρίζουν και δεν περιμένουν να σχηματίσουν άποψη από τα ΜΜΕ κάθε τύπου, ξέρουν ότι ποτέ δεν υποθήκευσα την πολιτική μου αυτονομία, ακόμα και σε σχέση με τον Α. Παπανδρέου. Η επιλογή μου να στηρίξω εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι απόρροια της ιδεολογικής και πολιτικής μου αντίληψης και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου το οποίο δεν εκχωρώ σε κανενός είδους τιμητή.

Δεν προσχώρησα και δεν είμαι μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά συνέπεια δεν μπορώ να επηρεάσω την πολιτική του και όσα μου αποδίδονται όπως ‘οργανωτικός νους’ κ.α., δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι μόνιμα εγκατεστημένος στη Χίο και ως εκ τούτου η συμμετοχή μου είναι μικρή. Διατηρώ επιφυλάξεις σε επί μέρους ζητήματα, ωστόσο πιστεύω ότι το κενό που άφησε η συντηρητική μετατόπιση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας είναι κατεπείγουσα ανάγκη να καλυφθεί από μία νέα ευρωπαϊκή κυβερνητική αριστερά.

Ο θόρυβος που έχει περιβάλλει το όνομά μου αποτελεί μέρος μίας ενορχηστρωμένης προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που εξαπολύει η μέχρι πρότινος πολιτικά ηγεμονεύουσα τάξη που βλέπει τα προνόμια της να χάνονται. Είναι εντυπωσιακό και σημείο των καιρών, ότι όσο μεγαλώνει η ένταση της επίθεσης, τόσο μεγαλώνει και η υποστήριξη του κόσμου προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Κλείνοντας αυτή την επιστολή, που δεν προέκυψε αβίαστα, αλλά ως αποτέλεσμα μίας επίπονης προσωπικής διεργασίας, θέλω να σημειώσω ότι αν ο στόχος της επίθεσης που δέχομαι ήταν να αλλάξω πολιτική θέση, όσοι το επιχειρούν έχουν αποτύχει.

Αν στόχος ήταν να περιορίσω την πολιτική μου δράση, μερικώς το έχουν επιτύχει γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει και τα δικά του όρια αντοχής… Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι γνωστή και εύκολο σε όποιον το επιθυμεί να την ελέγξει. Κατά κύριο λόγο προέρχεται από ότι κληρονόμησα από την οικογένεια μου. Καταθέσεις ή άλλα εισοδήματα δεν έχω. Ζω με τη σύνταξή μου και επιδιώκω να ζω με αξιοπρέπεια. Αν κάποιοι επιθυμούν να με κρίνουν ζητώ να το κάνουν στη βάση της δικής μου πολιτικής πορείας και του δικού μου τρόπου ζωής».http://newpost.gr

Read more...

Eπίθεση κατά του Στάθη Κουτμερίδη από υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στις ΣέρρεςEπίθεση κατά του Στάθη Κουτμερίδη από υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες
Επίθεση από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη δέχθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Κουτμερίδης βρισκόταν σε περιοδεία σε αγορά του Σιδηροκάστρου, όπου και δέχθηκε την επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σιώης, ενώ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, όπου υποβάλλει μήνυση.

Read more...

Χτύπησε και τον Παπαδάκη...Διέφυγε με τη βοήθεια δύο Χρυσαυγιτών και απείλησε τους εργαζόμενους , πως θα επιστρέψει με άλλους 100...
Σύμφωνα με την αφήγηση του - αυτόπτη μάρτυρα - Αντώνη Δελλατόλα το επεισόδιο ξεκίνησε όταν..

η Δούρου του μίλησε για μια εκκρεμοδικία που έχει.
Ποιο συγκεκριμένα:
«Η συζήτηση πήγαινε καλά, εγώ δεν μετείχα στη συζήτηση έχω μία απέχθεια, δε μίλησα καθόλου, η κ. Δούρου του είπε ότι έχετε μία εκκρεμοδικία, την είπε νούμερο της πέταξε το ποτήρι με το νερό, η Λιάνα του φώναξε "τι κάνεις ρε" και σηκώθηκε βρίζοντάς την και της έριξε γροθιά, χτύπησε τον Γιώργο Παπαδάκη και τους καμεραμαν, έσπασε την πόρτα και με τη βοήθεια δύο συναδέλφων του έφυγε απειλώντας ότι θα επιστρέψει με 100 άτομα»...


Read more...

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 21,9% η ανεργία τον Μάρτιο, άνεργος ένας στους δύο νέους

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.075.081 άτομα


Μέσα σε ένα έτος, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα
Μέσα σε ένα έτος, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Στο 21,9% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο, έναντι 15,7% το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάρτιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.843.905 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.075.081 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.144 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 342.134 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (μείωση 8,2%) και κατά 24.996 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (μείωση 0,6%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 37,8%) και κατά 21.625 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 2,1%).

Η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη ανεργία είναι αυτή των 15-24 ετών (52,8%) και ακολουθεί η ομάδα των 25-34 ετών (29,8%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 38.751 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).

Οι Περιφέρειες με την μεγαλύτερη ανεργία είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης (24,3%) και η Περιφέρεια Ηπείρου (23,3%).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Άγριος ξυλοδαρμός ρεπόρτερ της Jerusalem Post στην Αθήνα, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ για την "Χρυσή Αυγή"kourdistoportocali
Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη την Τρίτη στην Αθήνα ο ρεπόρτερ της Jerusalem Post Gil Shefler, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για ρεπορτάζ με θέμα την "Χρυσή Αυγή".

Το... περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 8 μ.μ., έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.Μια ομάδα περίπου 20 μασκοφόρων κρατώντας κλομπ άρχισε να χτυπάει πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου. Η επίθεση, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, μέρα μεσημέρι με την αστυνομία πουθενά στον ορίζοντα, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία. Τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι και στο στήθος.

«Το λυπηρό για την επισφαλή κατάσταση εδώ αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν δράστες μου ήταν από την ακροδεξιά ή ακροαριστερά, αλλά δεν πειράζει», είπε.

"Στο κέντρο της Αθήνας τόσο συχνά παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Όταν είδα την κακία από την επίθεση στους ανθρώπους έξω από το μουσείο χρησιμοποιώντας κλομπ και μπαστούνια, έκανα το καθήκον μου σαν δημοσιογράφος και τραβούσα φωτογραφίες».

«Αυτή η χώρα διανύει μια δύσκολη στιγμή. Σαφώς, υπάρχει πρόβλημα, όταν η βία του όχλου μπορεί να ξεσπάσει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι, από το κύμα της βίας στους δρόμους. "

http://www.jpost.com/International/Article.aspx?ID=273019&R=R1&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter


Read more...

Τώρα-ΔΗΜΑΡ: «Φασισταριά και υποκείμενα»


Την άποψη ότι η ελληνική τηλεόραση θα έπρεπε να πάψει να προβάλλει τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας το γνωστό «ανδραγάθημα» του Ηλία Κασιδιάρη: «Είναι ντροπή αυτές οι εικόνες. Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου έχει λάβει την απόφαση να μην προβάλλει όσα και όσους καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος. Γι αυτόν το λόγο, δεν έδωσε βήμα στο αντίστοιχο φασιστικό κόμμα του Βελγίου. Δεν είναι λιγότερο δημοκράτες, εκεί, από εμάς»..enikos.gr

Read more...

Η Λούκα Κατσέλη για την επίθεσηΜε αφορμή την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής, Ηλία Κασιδιάρη, στη Λιάνα Κανέλλη, στο στούντιο της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε:
«Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού.
Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή.»enikos.gr

Read more...

Τώρα -Ο Απ. Γκλέτσος για την επίθεση


"Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ψυχασθενής. Πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο. Πρόκειται για διπολική διαταραχή. Να μπει φυλακή. Δεν μπορεί να ασχημονεί", δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, σχετικά με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.enikos.gr

Read more...

"Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί..."

"Φωτιά" έχει πάρει το twitter και άλλα social networks από σχόλια σχετικά με την επίθση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

"Κασιδιάρης εναντίον Δούρου - Κανέλλη: Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!" σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του twitter.

Δείτε το tweet:

.enikos.gr

Read more...

Τώρα-Τα διεθνή Μέσα για την επίθεση στην Κανέλλη

Ήδη το πρακτορείο Associated Press έχει παρουσιάσει την είδηση για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, μετά από λογομαχία. Αμέσως την είδηση την έπαιξε και το ABC News και η Huffington Post, με πηγή το Associated Press...
Η είδηση φέρει τον τίτλο "Έλληνας εξτρεμιστής, μέλος κόμματος σε τηλεοπτική επίθεση"

Read more...

Τώρα-Κασιδιάρης: «Θα κάνω μήνυση»!Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά το επεισόδιο με την Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε πως η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκείνη που τον χτύπησε πρώτη και εκείνος αμύνθηκε. Μάλιστα ο κ.Κασιδιάρης υποστήριξε πως θα κάνει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη.
Μιλώντας στο newsbeast.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής τόνισε «Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι' αυτό θα μηνυθεί». Μάλιστα υποστήριξε ακόμα πως αν δεν προβληθεί το βίντεο από την αρχή του, θα καταθέσει μήνυση και σε βάρος του ΑΝΤ1.enikos.gr

Read more...

Ψάχνουν το κόκκινο ΙΧ με το οποίο διέφυγε...Οι δηλώσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων...
Και μέχρι πριν από λίγο δεν είχε εντοπιστεί ο Κασιδιάρης που διέφυγε από το περίβολο του στούντιο Κ στη Καντζα, με ένα κόκκινο ΙΧ .
Τον... αναζητούν να τον συλλάβουν στα πλαίσια του αυτοφώρου. Αμέσως μετα τα επεισόδια, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έβγαιναν στην εκπομπή του Παπαδάκη να αποδοκιμάσουν την άνανδρη επίθεση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «σύγχρονους ναζί». Εξήγησε ότι το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει «το άθλιο και πραγματικό πρόσωπο αυτής της οργάνωσης» και τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα παραβρεθούμε ποτέ ξανά σε συζήτηση με μέλος της Χρυσής Αυγής».

Για πολιτική αλητεία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Μάκης Μαϊλης, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής τραμπούκους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης είπε: «Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα» και μίλησε για «φασιστοειδή».

«Νεοναζί» χαρακτήρισε τα μέλη Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


Read more...

Περικοπές στο εφάπαξΣημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ταμεία που καταβάλλουν τις εφάπαξ αποζημιώσεις των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, τα έξι στα δέκα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ εξετάζουν στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων νέες περικοπές στα εφάπαξ, αλλά και αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
Ειδικά για το ελλειμματικό Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) εξετάζεται νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από 15% έως 22%, επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος.
Οι διοικήσεις των Ταμείων έστειλαν στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στοιχεία των καταβαλλόμενων παροχών. Σημειώνεται ότι με βάση τον Νόμο 4046/12 του Μνημονίου που έχει ψηφίσει η Βουλή, τα ποσά των εφάπαξ θα πρέπει να είναι πλήρως ανταποδοτικά σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται.
Οι προσαρμογές, ωστόσο, θα γίνουν και με βάση την οικονομική κατάσταση των επιμέρους τομέων - πρώην ταμείων πρόνοιας που έχουν συγχωνευτεί στα ενιαία Ταμεία.
Πρόκειται για τα παρακάτω ασφαλιστικά ταμεία:
-Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
-Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).
-Το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).
-Το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ).
-Το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής
Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
-Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).
-Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).
Πηγή: Τα Νέα
 enikos.gr

Read more...

Τώρα-Κούνδουρος: «Αξιοι της μοίρας μας»


«Είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σχολίασε πριν από λίγο ο Νίκος Κούνδουρος, για το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.enikos.gr

Read more...

Μέρκελ: Ετοιμάζεται να «θυσιάσει» την Ελλάδα!


Μέρκελ: Ετοιμάζεται να «θυσιάσει» την Ελλάδα!
Σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζει το Βερολίνο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο», ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του νότου.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα» το σχέδιο περί «θυσίας» της Ελλάδας είναι προειδοποιητικό για τις υπόλοιπες χώρες του νότου για τις οποίες η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο ελαστική πολιτική, προϊόν συμβιβασμού με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς παράγοντες.

Το εν λόγω σχέδιο έχει προκαλέσει την αντίδραση του Μάριο Μόντι, ενώ την Τετάρτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ομπάμα - Μόντι - Μέρκελ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι θεωρεί ότι η γερμανίδα Καγκελάριος «παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα σε συνομιλία του με τον Φρανσουά Ολάντ του υπενθύμισε αυτή τη θέση του, υπό το βάρος της ανησυχίας για το σενάριο που κυκλοφορεί με επιμονή στη γερμανική Καγκελαρία και τρομοκρατεί εξίσου το Παλάτσο Κίτζι και το Μέγαρο των Ηλυσίων: δηλαδή, ότι το Βερολίνο αναμένει από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη να κινήσουν τις διαδικασίες που θα εξαναγκάσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει το ευρώ αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η ελληνική έξοδος θα αποτελούσε ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που δεν πειθαρχούν οικονομικά. Επιπλέον, θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ενωση να προετοιμάσει και να δοκιμάσει μηχανισμούς που σήμερα δεν προβλέπονται σε καμία κοινοτική συνθήκη.

Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα και βάσει ενός σχολίου της βελγικής «Ντερ Στάνταρντ», καθυστερεί την υιοθέτηση συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

Τα σενάρια περί «θυσίας» της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε και νέα παρέμβαση προς Βερολίνο και Ρώμη ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στην κρίση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, καλώντας τους να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη, όπως διαμορφώνεται, κατάσταση.moneypost.gr

Read more...

«Διαρροές» και προς τα δεξιά

«Δεξιός κίνδυνος» απειλεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς τμήμα των ψηφοφόρων του, που φοβάται μήπως σχηματιστεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα οδηγηθεί στη δραχμή, στρέφεται προς τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.
Το ενδεχόμενο, μετά τις απώλειες προς τα αριστερά του, να έχει απώλειες και προς τα δεξιά του και να συμπιεστεί από τις μυλόπετρες του νέου δικομματισμού, τρομάζει την ηγεσία της Ιπποκράτους, που εξετάζει εκ νέου τροποποιήσεις στην στρατηγική της, ώστε να αντέξει στην πίεση της τελευταίας εβδομάδας. Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, φέρεται να επιθυμεί τις τελευταίες ημέρες προς την κάλπη να δημιουργηθεί κλίμα ότι η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, ώστε να συγκρατηθεί η φυγή των ψηφοφόρων του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν πρέπει να πέσουν οι τόνοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Ιπποκράτους φέρεται να θεωρούν ως το ιδανικό γι’ αυτούς σενάριο στις κάλπες της 17ης Ιουνίου να κρατήσουν τις δυνάμεις τους, αν και το μυαλό όλων στρέφεται στην επόμενη μέρα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που το πρωί σήμερα κάλεσε την (υπό κατάργηση) «ηγετική ομάδα» προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις φέρεται να προετοιμάζει την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή την ίδρυση νέου κόμματος, που θα εξαγγείλει ίσως και το βράδυ των εκλογών. Την ίδια στιγμή, στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι έως τώρα «κορυφαίοι» του κόμματος, γεγονός που προϊδεάζει για σκληρή μάχη την επομένη.
Η επιστολή
Εν τω μεταξύ χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες, επιστολή η οποία θα διανεμηθεί με e-mail, αλλά και θα τυπωθεί προκειμένου να μοιραστεί σε ψηφοφόρους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πηγή: Real.gr
 enikos.gr

Read more...

Φτιάχνουν νέο κόμμα;

Τα σενάρια τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν, ένα από αυτά κάνει λόγο ακόμη και για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού εντός της νέας βουλής με ανεξαρτητοποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία τους με τη ΔΗΜΑΡ.
Έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως γράφει ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, παρακολουθούν  με προσοχή την ευρωπαϊκή περιοδεία του Φώτη Κουβέλη και τις επαφές που έχει με στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και όλα τα συγγενή με το ΠΑΣΟΚ κόμματα.
Και επισημαίνουν ότι αυτές οι συναντήσεις προλειαίνουν το έδαφος για μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να «κατακτήσει» όλη την Κεντροαριστερά, γι αυτό και πολλοί βιάζονται να κινηθούν πριν υπάρξουν κεκτημένα στο χώρο που άλλοτε κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι πολλοί βλέπουν ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Ιταλία, και στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα προκύψει ένα νέο σχήμα στα πρότυπα της Ελιάς, όπου δυνάμεις και πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μηχανισμού.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι κοινές εκδηλώσεις στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ δείχνοντας το δρόμο της μετεκλογικής συνεργασίας.
Την προώθηση μιας τέτοιας συνάντησης επιθυμούν πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που βλέπουν, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι εάν παραμείνουν για καιρό στο μετερίζι της ανανεωτικής Αριστεράς μπορεί να απορροφηθούν πολιτικά και εκλογικά από τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα η ένταξη της ομάδας Μπίστη στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη μοιάζει να διευκολύνει το διάλογο με στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν εκτός πολιτικού παιχνιδιού, όπως ο Γ. Φλωρίδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Έκτωρ Νασιώκας και πολλοί άλλοι.
Με καλό μάτι βλέπουν μια τέτοια εξέλιξη και στελέχη που βρίσκονται εντός του ΠΑΣΟΚ και δεν βλέπουν προοπτική στην εμμονή για ανασυγκρότηση του κόμματος και εκτιμούν ότι στη θέση του πρέπει να γεννηθεί κάτι καινούριο που δεν θα βαρύνεται με λάθη του παρελθόντος.enikos.gr

Read more...

Tην πλάκωσε κανονικά στις μπουνιές...


Έσπασε την πόρτα όπου τον κρατούσαν υπάλληλοι του ΑΝΤ-1 και διέφυγε. Τον κυνήγησε ο Δελλατόλας. Άνδρες της ΕΛΑΣ τον αναζητούν για να τον συλλάβουν...

Ό,τι πιο άνανδρο. Άνδρας να χτυπάει γυναίκα. Ο Κασιδιάρης αφού ...
πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Δούρου, χτυπησε με τον άνανδρο τρόπο που είδατε στο βίντεο, τη Κανέλλη.
Οι άνθρωποι του ΑΝΤ-1 προσπάθησαν να τον κλείσουν σε ένα δωμάτιο μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ο Κασιδιάρης έσπασε τη πορτα και έφυγε τρέχοντας ενώ πίσω του τον κυνηγούσε ο Δελλατόλας.
Αυτη την ώρα περιπολικά της ΕΛΑΣ τον αναζητούν στη περιοχή της Κάντζας...


Read more...

Συζητήσεις για νέο κόμμα από νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝΣυζητήσεις για νέο κόμμα από νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αλλάξει συθέμελα το ΠΑΣΟΚ και- μεταξύ άλλων- να προχωρήσει σε ανανέωση του στελεχικού δυναμικού, δείχνει να απελευθερώνει τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος.

Στην Ιπποκράτους γνωρίζουν ότι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτήσουν τη στάση τους από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς και ότι ο διάλογος για την ίδρυση σχηματισμού στον χώρο της «εκσυγχρονιστικής κεντροδεξιάς» έχει ήδη ανοίξει.

Στον διάλογο, λέγεται ότι συμμετέχουν ενεργά οι «παροπλισμένοι» Αλέκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο (θεωρών εαυτόν παραγκωνισμένο) Θεόδωρος Πάγκαλος και ενδεχομένως να συμμετάσχει υπό προϋποθέσεις ο Γιάννης Ραγκούσης.

Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, θεωρούν βέβαιο ότι η κίνηση ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού θα προχωρήσει ταχύτατα αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για το ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι θα καθυστερήσει κάπως αν η κάλπη δώσει μηνύματα αισιοδοξίας. Προς επίρρωση των εκτιμήσεών τους, παραπέμπουν σε δηλώσεις των προαναφερομένων στελεχών, όπως π.χ. της Άννας Διαμαντοπούλου και του Θεόδωρου Πάγκαλου, περί της αναγκαιότητας ριζικών αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν και από τον νικητή των εκλογών.

Αν είναι η ΝΔ, δύσκολα θα υπάρξουν στελέχη που θα συμπράξουν στην ίδρυση νέου κόμματος. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, εκτιμάται ότι θα υπάρξει κύμα στελεχών και των δύο κομμάτων που θα υιοθετήσουν την άποψη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν τον κύκλο τους και μόνον κάτι καινούργιο θα μπορέσει να αντιπαλέψει την «φρεσκάδα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέγεται ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει πρόκληση για αρκετούς υπουργούς της Κυβέρνησης Παπαδήμου και γιατί όχι και για τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό ο οποίος φαίνεται να μην έχει κλείσει το κεφάλαιο «πολιτική». Προς το παρόν, οι θιασώτες της ανάγκης νέου κόμματος, αρκούνται στο να συζητούν και να προετοιμάζονται. Τα νεώτερα, προς το τέλος του μήνα…

Θέμης Δαγκλής 
 http://newpost.gr

Read more...

Τώρα-Παπαδάκης: Δεν θα ξαναφιλοξενήσω ποτέ εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής


Είμαι διατεθημένος να πληρώσω το πρόστιμο του ΕΣΡ αν κατηγορηθεί ο σταθμός οτι δεν φιλοξενεί εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν θα φιλοξενήσω ποτέ εκπρόσωπό της μετά από αυτό που έγινε είπε πριν από λίγο ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή του.

Read more...

Τα σημάδια στο πρόσωπο της Λιάνας Κανέλλη


Εμφανή είναι τα σημάδια από τα χτυπήματα του Ηλία Κασιδιάρη στο πρόσωπο της Ηλίας Κανέλλη, μετά την επίθεση που δέχτηκε στο στούντιο της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1.
enikos.gr

Read more...

Παπαρήγα: «ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα 
 
Σε ομιλία της στη Νέα Σμύρνη, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα είναι ο χώρος που θα γεννήσει ένα ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα του χρεώσουμε το ότι θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία, αλλά του χρεώνουμε την ευθύνη του εφησυχασμού του λαού», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στους πρέσβεις του G20, ανέφερε ότι «ήταν ομιλία που θύμιζε Γιώργο Παπανδρέου και την οποία θα μπορούσαν να υπογράψουν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος».

Παράλληλα σημείωσε πως καμία κυβέρνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σώσει το λαό, ενώ ο κόσμος, τόνισε,  πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια.

«Ποτέ δεν θα υποστηρίξουμε ότι το ΚΚΕ θα σώσει τον λαό, αλλά ότι θα συμβάλλει ώστε αυτός να αποκτήσει συνείδηση της δύναμής του και να κατανοήσει την ουσία και τις αιτίες των προβλημάτων καθώς και τον χαρακτήρα της κρίσης», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαιτίας της αναμφισβήτητης οργής και δυσαρέσκειας του κόσμου, δεν σημαίνει ότι ηττήθηκε και η στρατηγική και πολιτική τους, ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αποφάσεις της ΕΕ που θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση κρατών στον ισχυρό πυρήνα της και από εκεί και πέρα είτε θα οδηγήσουν σε έξωση σειρά χωρών είτε θα «φτιάξουν υπόγεια με πτωχευμένες χώρες με ευρώ ή χωρίς ευρώ».

Τέλος ανέφερε ότι «αν η άτακτη πτώχευση βαθύνει ο λαός θα πρέπει να εξασφαλίσει το ψωμί του με τα ίδια του τα χέρια και αυτά δεν γίνονται ούτε με πορείες στην Βουλή ούτε με υπομνήματα».protothema.gr

Read more...

Νεαρός καταδιώξε και σκότωσε διαρρήκτη στην Παιανία

Πήρε το νόμο στα χέρια του


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία, όταν ένας νεαρός καταδίωξε, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν διαρρήκτη, ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του είχαν ήδη παραβιάσει κάποιες κατοικίες στην περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα της Πέμπτης και ο 43χρονος διαρρήκτης, αλβανικής καταγωγής, έπεσε νεκρός έξω από κατοικία στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου στην Παιανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 43χρονος μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, πιθανόν συμπατριώτες του, είχαν ήδη διαρρήξει και επιχείρησαν στη συνέχεια να παραβιάσουν και άλλα σπίτια της περιοχής.

Ωστόσο σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις οι ένοικοι τους αντελήφθησαν και άρχισαν να τους αναζητούν στα γύρω στενά.

Ένας εκ των κατοίκων, ο 25χρονος, όταν εντόπισε τον διαρρήκτη έξω από σπίτι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο 25χρονος καταδίωξε τους διαρρήκτες μετά την εισβολή τους και στο δικό του σπίτι.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί ήδη για τις διαρρήξεις που είχαν γίνει νωρίτερα, οι οποίοι συνέλαβαν τον νεαρό, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσαχθεί και ένας Αλβανός, συγγενής του θύματος και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν συμμετείχε στις παράνομες ενέργειες με τον 43χρονο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Την Λ.Κανέλλη και την Ρ.Δούρου ξυλοκόπησε ο Ηλίας Κασιδιάρης σε τηλεοπτική εκπομπή

Επίθεση - πρόκληση


Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης
Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης  


Αθήνα
Ανανδρη επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο Ηλ.Κασιδιάρης χαστούκισε την Λιάνα Κανέλλη, ενώ εκσφενδόνισε ποτήρι με νερό κατά της Ρένας Δούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου θα ζητήσει τη σύλληψή του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μετά την επίθεση εγκατέλειψε τον τηλεοπτικό σταθμό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

O Κασιδιάρης έριξε χαστούκι στη Κανέλλη...

Και έριξε ένα ποτήρι νερό στη Δούρου...

Έβριζε χυδαία τη Λιάνα Κανέλλη, την χαρακτήρισε παλιό κομμούνι και της τράβηξε ένα δυνατό χαστούκι κάνοντας της στο πρόσωπο μια μελανιά .
Την... ίδια στιγμή πέταξε ενα ποτήρι νερό στη Δούρου...

Read more...

«Κατ' εξαίρεση ομοσπονδία» προτείνει ο Τρισέ

Ζητεί έκτακτες αρμοδιότητες σε κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα 
 Έκτακτες εξουσίες πρέπει να αποκτήσουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί για την υπέρβαση των εθνικών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών σε περιόδους κρίσης, τόνισε μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ, ο πρώην επικεφαλής της Ε.Κ.Τ., Ζαν Κλοντ Τρισέ.

O κ. Τρισέ, όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς η σημερινή πρακτική της επιβολής προστίμων σε όσες χώρες παραβιάζουν τους κανόνες έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

"Σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, οι ευρωπαϊκές αρχές, η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να αποφασίζουν απευθείας για μέτρα που θα εκτελούνται άμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες", τόνισε ο κ. Τρισέ.

Στην ομιλία του ο κ. Tρισέ επισήμανε ότι η πρόταση του για υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων, πρέπει να διασφαλίζεται από ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει κατά πλειοψηφία τα μέτρα που θα προτείνει η Επιτροπή και τα οποία θα έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα μέλη του κοινοβουλίου από χώρες της ευρωζώνης.

Read more...

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις απαξιωτικές δηλώσεις Ερντογάν

«Ας ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα»


O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )«Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν. Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να «φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας. Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις.»

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όποιος χαίρεται γιατί η φωτιά είναι κοντά στο σπίτι του γείτονά του, γρήγορα θα κινδυνεύσει και ο ίδιος από την πυρκαγιά αυτή.

» Την παλιά αυτή παροιμία, που είναι πολύ γνωστή στους λαούς της Βαλκανικής, φαίνεται ότι ξεχνάει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνοντας στις γνωστές δηλώσεις του.

» Η αλαζονεία και η περιφρόνηση, που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις αυτές, δεν τιμούν τον Τούρκο πρωθυπουργό. Και σε κάθε περίπτωση δεν προωθούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών.»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σχετικά:

«Μας λέει 'σκουπίδια'. Ζούμε τις παραμονές του Ιουλίου του 1974. Ζούμε τις παραμονές του Ιανουαρίου του 1996. Ζούμε τις παραμονές της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Φοβάμαι λοιπόν ότι όσο εμείς είμαστε σε αυτήν την κατάσταση την χαώδη, προκαλούμε το 'ανήμερα'.

» Για αυτό έλεγα: 'Δώστε τη βάση του Νεώριου στη Ρωσία'. Φωνάζω τρία χρόνια στη Βουλή. Έχουμε μία νεκρή βάση. Αν τη δώσουμε στη Ρωσία, εξασφαλίζουμε το Αιγαίο μας. Έχεις βάλει το 'χωροφύλακα' στη μέση. Κάντε το.

» Όπως δώσαμε τη Σούδα στους Αμερικανούς, να δώσουμε το Νεώριο στους Ρώσους.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σοκ προκαλούν τα εκκαθαριστικά

Επιπλέον φόρους συνολικού ύψους 405 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι πρώτοι 280.000 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των πρώτων 420.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν εφέτος. Από τη διαδικασία της εκκαθάρισης προέκυψαν:

- 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικό υπόλοιπο φόρων προς καταβολή 405 εκατ. ευρώ. Σε κάθε παραλήπτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο οφειλή συνολικού ύψους 1.446 ευρώ. Η οφειλή αυτή αποτελείται από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%- 4%, για όσους είχαν το 2011 εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, και τέλος επιτηδεύματος ύψους 500 ευρώ, για όσους κατά τη διάρκεια του 2011 άσκησαν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα. Η καταβολή της συνολικής οφειλής μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη έως το τέλος Αυγούστου και η τρίτη έως το τέλος Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που η οφειλή δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ, η εξόφλησή της πρέπει να γίνει εφάπαξ.


- 37.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικά ποσά επιστροφών φόρου ύψους 25 εκατ. ευρώ.
-103.000 μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα.


Τα καθαρά έσοδα του Δημοσίου από την πρώτη «παρτίδα» των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα ανέλθει σε 380 εκατ. ευρώ.enikos.gr

Read more...

Νέα προκλητική δήλωση Λαγκάρντ

Καλύτερη συνεργασία ανάμεσα τους Ευρωπαίους ηγέτες ζήτησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο Reuters.
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή λείπει ένα "master plan" προκειμένου να επιλυθεί η οικονομική κρίση.
Όπως είπε χρειάζεται ένα μεγάλο όραμα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών προβλημάτων.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την αποφασιστικότητα των πολιτικών και την πιο τολμηρή συλλογική προσέγγιση.


Ερωτηθείσα τι θα έκανε αν αναλάμβανε την ηγεσία της Ευρώπης για μία ημέρα, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε ότι θα "έπαιρνε όλους τους ηγέτες της ευρωζώνης, θα τους έκλεινα σε ένα δωμάτιο και θα έκρυβα το κλειδί μέχρι να καταλήξουν σε ένα σχέδιο".enikos.gr

Read more...

Μπροστά 2,5 μονάδες η Ν.Δ. ...Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει το μονοψήφιο. Πτώση ΚΚΕ και Καμμένου...


Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, σας παρουσιάζουμε σημερινή μέτρηση-από τις λεγόμενες κρυφές-σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Πρόθεση ψήφου

Ν.Δ. ... 27,2%
ΣΥΡΙΖΑ 24,7%
ΠΑΣΟΚ 11,3%
ΔΗΜΑΡ 5,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%
ΚΚΕ 4,7%
Χρυσή Αυγή 4,3%

Μισή μονάδα κάτω από το όριο, στο 2,5% , ο συνασπισμός Μάνου-Τζήμερου.
Εκτός Βουλής Οικολόγοι και ΛΑΟΣ.
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την καθοδική του πορεία, φλερτάροντας το μονοψήφιο...


Read more...

Σαμαράς: «Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου»Σαμαράς:  «Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου»
«Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του «e-nikos», εξηγώντας ότι δεν υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου αλλά την αλλαγή του.

«Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60% αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει ένα πλήρες πρόγραμμα το από το οποίο οι πολίτες κερδίζουν δουλειές, σταθερότητα του ευρώ, ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για το ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ό,τι έχουμε βάλει μπροστά για να το αλλάξουμε, το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του. Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.

Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους». Ακόμη επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο ενώ υποστήριξε ότι μόνο με τις επενδύσεις μπορεί να μειωθεί η ανεργία.http://newpost.gr

Read more...

O Πανίκας κοντράρει το Σαμαρά για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (ηχητικό) ..."Να έρθει να την κάνει μόνος του" ...

Φωτιές άναψε στο τοπικό στρατόπεδο της ΝΔ η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας.

Με...

δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα δηλώνει κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας ανοιχτής συγκέντρωσης.

«Ας έρθουν να την κάνουν μόνοι τους. Μία ανοιχτή συγκέντρωση δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Μόνον κακό θα κάνει», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αντιπροτείνει τρείς αφίξεις του Αντώνη Σαμαρά στην ανατολική, την δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά, όπως επίσης και μία βόλτα του προέδρου της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη με στοχευμένες επισκέψεις.

Δημόσια τοποθέτηση Ψωμιάδη κατά των συγκεντρώσεων

Υπενθυμίζεται πως στις 22/05/2012 στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως «αρχιστράτηγος» της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δώσει το στίγμα τονίζοντας σε όλους τους τόνους που δεν θα γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, με τον ίδιο να είναι αντίθετος προς αυτές.
redalert.gr

Read more...