Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Φτιάχνουν νέο κόμμα;

Τα σενάρια τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν, ένα από αυτά κάνει λόγο ακόμη και για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού εντός της νέας βουλής με ανεξαρτητοποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία τους με τη ΔΗΜΑΡ.
Έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως γράφει ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, παρακολουθούν  με προσοχή την ευρωπαϊκή περιοδεία του Φώτη Κουβέλη και τις επαφές που έχει με στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και όλα τα συγγενή με το ΠΑΣΟΚ κόμματα.
Και επισημαίνουν ότι αυτές οι συναντήσεις προλειαίνουν το έδαφος για μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να «κατακτήσει» όλη την Κεντροαριστερά, γι αυτό και πολλοί βιάζονται να κινηθούν πριν υπάρξουν κεκτημένα στο χώρο που άλλοτε κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι πολλοί βλέπουν ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Ιταλία, και στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα προκύψει ένα νέο σχήμα στα πρότυπα της Ελιάς, όπου δυνάμεις και πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μηχανισμού.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι κοινές εκδηλώσεις στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ δείχνοντας το δρόμο της μετεκλογικής συνεργασίας.
Την προώθηση μιας τέτοιας συνάντησης επιθυμούν πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που βλέπουν, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι εάν παραμείνουν για καιρό στο μετερίζι της ανανεωτικής Αριστεράς μπορεί να απορροφηθούν πολιτικά και εκλογικά από τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα η ένταξη της ομάδας Μπίστη στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη μοιάζει να διευκολύνει το διάλογο με στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν εκτός πολιτικού παιχνιδιού, όπως ο Γ. Φλωρίδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Έκτωρ Νασιώκας και πολλοί άλλοι.
Με καλό μάτι βλέπουν μια τέτοια εξέλιξη και στελέχη που βρίσκονται εντός του ΠΑΣΟΚ και δεν βλέπουν προοπτική στην εμμονή για ανασυγκρότηση του κόμματος και εκτιμούν ότι στη θέση του πρέπει να γεννηθεί κάτι καινούριο που δεν θα βαρύνεται με λάθη του παρελθόντος.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: