Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Μαξίμου:Σε μία εβδομάδα ίσως φύγει το "μαύρο"

Μαξίμου:Σε μία εβδομάδα ίσως φύγει το μαύρο
Ενδεχομένως και σε μία εβδομάδα θα φύγει το «μαύρο» από την ΕΡΤ, λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη νέα διοίκηση της Ραδιοτηλεόρασης να είναι εκείνη που θα προσλάβει εργαζόμενους, σε μία προσπάθεια να εκπληρωθεί ο όρος των κυβερνητικών εταίρων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, να συμβάλλουν στον περιορισμό του χρόνου που χρειάζεται για να λειτουργήσει η νέα Ραδιοτηλεόραση.
Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση του νέου δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα δεν θα κατατεθεί στην Βουλή, παρά μόνο αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ελπίζοντας ότι εκεί θα υπάρξει συμφωνία.
enikos.gr

Read more...

Κουβέλης: Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την ευθύνη αυτής της επιλογής...


crimenet.gr
«Όποιος επιχειρήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει και την ευθύνη αυτής της επιλογής», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
Επανέλαβε ότι...
το κόμμα επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» τόνισε στη δήλωσή του.

Και κατέληξε: «Η Κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της.

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».

Read more...

Προθεσμία έως τις 21 Ιουνίου για το χαράτσι...


tokarfi.gr
Προθεσμία έως τις 21 Ιουνίου για το χαράτσιΕως τις 21 Ιουνίου θα δέχονται τα καταστήματα της ΔΕΗ πληρωμές λογαριασμού ρεύματος μαζί με το χαράτσι και ως τις 18 Ιουνίου οι σχετικοί...
λογαριασμοί θα μπορούν να εξοφλούνται και στις τράπεζες, όπως ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι από τις 22 Ιουνίου, η εταιρεία θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα αποστείλει στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών όλα τα ανεξόφλητα ποσά για το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) 2012, που είχαν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν είχαν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

Ετσι, μετά την 21η Ιουνίου οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να εξοφλούν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ...

Read more...

Για εξοπλισμούς, συμβάσεις, παραγωγές Έρευνα στην ΕΡΤ από την εισαγγελέα διαφθοράς ζητά η κυβέρνηση


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη διερεύνηση της «τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων» ζήτησε, ως διάδοχος της ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή του προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πέτυχε η Εθνική, συγκεντρώνει 1,1 δισ. - Γυρίζει θετικά το κλίμα με άνοδο 3,4% το Χρηματιστήριο

Πέτυχε η Εθνική, συγκεντρώνει 1,1 δισ. - Γυρίζει θετικά το κλίμα με άνοδο 3,4% το ΧρηματιστήριοΣτις 896 μονάδες - Με κέρδη 4,6% η Εθνική στα 4,32€, Alpha +7,9% στα 0,437€ - Κέρδη 26% για το warrant στα 0,78 €, Πειραιώς +4,1%, ΕΧΑΕ +7,9%, ΔΕΗ +5,5% στα 6,86€, ΟΤΕ +3,33%, Μυτιληναίος +5,2% στα 4,42€


Ιδιωτικά κεφάλαια τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ συγκεντρώνει η Εθνική Τράπεζα, με αποτέλεσμα η αύξηση κεφαλαίου της να γίνεται χωρίς την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos).
Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η Εθνική πλησιάζει το στόχο για κάλυψη του 12% της αύξησης κεφαλαίου της από ιδιωτικά κεφάλαια.
Η διοίκηση σταθμίζει το ποσό των κεφαλαίων που θα αντλήσει η τράπεζα, ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δηλαδή, να μην εκδοθούν CoCos τα οποία έχουν υψηλό κόστος και ταυτόχρονα ενέχουν τον κίνδυνο dilution για τους υπόλοιπους μετόχους, αλλά και τα warrants να διατηρήσουν την αξία και την προσδοκία για τους μετόχους της τράπεζας. 
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το σύνολο της οικονομίας, καθώς η Εθνική Τράπεζα κερδίζει και με το παραπάνω το στοίχημα της διατήρησης του ιδιωτικού της χαρακτήρα.  Εξάλλου, πηγή του Λονδίνου ανέφερε το πρωί στο newmoney.gr ότι ο επόμενος θετικός καταλύτης για την Ελλάδα θα ήταν η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.
Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο
Με την αντιστροφή του κλίματος, τη στιγμή που και τα διεθνή κεφάλαια δεν φαίνεται να ανησυχούν για διενέργεια εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα, η Αθήνα αντέδρασε σήμερα με ισχυρή άνοδο.
Από το μεσημέρι και μετά, οι πληροφορίες για εξομάλυνση στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η υπερκάλυψη της Εθνικής έδωσαν το έναυσμα για ένα ανοδικό ράλι. Μεγάλος  πρωταγωνιστής το warrant της Alpha Bank με απόδοση πάνω από 26%. 
Η αγορά έκλεισε ανοδικά με κέρδη 3,41% στις 896,68 μονάδες, μια μεγάλη αντίδραση ύστερα από την πτώση που λαμβάνει χώρα από τις 20 Μαϊου.
Στα 4,32 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 4,60% - καθώς οι πληροφορίες φέρουν την διοίκηση να σταθμίζει το ποσό της αύξησης με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μέτοχοι – μικροί και μεγάλοι – να επωφεληθούν από την έκδοση των warrants.
Mε άνοδο 7,90% η Alpha bank στα 0,437 ευρώ, ενώ το warrant έκλεισε με κέρδη 26,62% στα 0,78 λεπτά.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα warrants, οι μέτοχοι της Alpha Bank μπορούν τον Δεκέμβριο να γραφτούν για 7,4 μετοχές της Alpha που αντιστοιχούν σε 1 warrant. 
Άνοδο 5,54% για την μετοχή της ΔΕΗ – η οποία γύρισε από αρνητικό πρόσημο.
 Ανοδικά 8,29% η ΕΧΑΕ στα 5,75 ευρώ.
Με άνοδο 2,5% ο ΟΠΑΠ και 1,51% η Πειραιώς. 
Άνοδος 3,5% για τον ΟΤΕ στα 5,89 ευρώ. Στα 4,42 ευρω ο Μυτιληναίος με κέρδη 5,24%, στα 1,94 ευρώ η Ιντραλοτ με κέρδη 7,18%.
Ανοδικά 7,81% τα ΕΛΠΕ στα 6,90 ευρώ και 5% η Ελλάκτωρ στα 2,10 ευρώ. Κέρδη 3,29% για τη Βιοχάλκο στα 4,08 ευρώ.
Κέρδη 1,3% για την Coca Cola στα 18,62 ευρώ.
Πτωτικά η Jumbo 2.1% στα 7,60 ευρώ και 1,4% η Folli Follie στα 15,35 ευρώ.
Στα 85,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές. 
Δ. Παφ.

newmoney.gr

Read more...

Ο Βορίδης στον Real Fm για την ΕΡΤ

Ο Βορίδης στον Real Fm για την ΕΡΤ
Στην δίωρη έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Real Fm, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, φιλοξενήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης μιλώντας για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ διερωτήθηκε: «Γιατί μία επιχείρηση του δημοσίου θα πρέπει να έχει ειδικές προτάσεις και ειδικές μέριμνες;» και πρόσθεσε: «Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα».
Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, «έγινε μία κυβερνητική επιλογή που είχε να κάνει με μία σειρά από πράγματα: τον αριθμό των εργαζομένων, το κόστος των εργαζομένων σε συνολικό επίπεδο, τον μέσο όρο μισθολογίας, το παραγόμενο αποτέλεσμα και η έκταση του παραγωγικού προϊόντος».
Ερωτηθείς αν τα παραπάνω θα μπορούσαν να ρυθμιστούν ενώ η ΕΡΤ ήταν σε λειτουργία, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «όσες επιχειρήσεις μεταρρύθμισης έχουν γίνει αντιμετώπισαν τη λυσσαλέα αντίδραση όλων των οργανωμένων δομών στο εσωτερικό».
«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με θάρρος, αποφασιστικότητα και ταχύτητα τα κακώς κείμενα στη δημόσια διοίκηση», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης. 
enikos.gr

Read more...

Στήνουν 43 νέα διόδια - Απίστευτα χαράτσια στο δρόμο...


newsmessinia.blogspot.com
ΚΑΘΕ 23 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ...ΣΤΑΘΜΟΣ !
75 σταθμούς διοδίων θα έχουν συνολικά οι ελληνικοί δρόμοι όταν ολοκληρωθούν και οι Έλληνες θα πληρώνουν χρυσάφι το κάθε χιλιόμετρο που θα κάνουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν...
άλλοι 43 νέοι σταθμοί διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας γεγονός που θα σημάνει ραγδαία αύξηση του κόστους για τους πολίτες που θα τους χρησιμοποιούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Ποντίκι” το αντίτιμο αναμένεται να τριπλασιαστεί, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι εάν διαιρεθούν τα χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων με τον αριθμό των διοδίων προκύπτει ένας σταθμός ανά μόλις 23 χιλιόμετρα!
Μάλιστα οι οδικοί άξονες αναμένεται να παραδοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες με αποτέλεσμα και και η τιμή των διοδίων σε πολλές περιπτώσεις να αυξηθεί.
Είναι χαρακτηριστικά ότι μόνο στην Εγνατία Οδό θα δημιουργηθούν 21 νέοι σταθμοί και έτσι θα φτάσουν συνολικά τους 26, άλλοι έξι σταθμοί θα γίνουν στην Ολυμπία Οδό (Κόρινθος-Πάτρα), ενώ 8 σταθμοί διοδίων θα στηθούν στην Ιόνια οδό, όταν μετά από ...ποιος ξέρει πόσα... χρόνια ολοκληρωθεί.
Ως και στη λεγόμενη κεντρική οδό, τον άξονα από Τρίκαλα ως Δομοκό δηλαδή που δεν θα έχει σύνδεση με άλλο οδικό άξονα θα στηθούν συνολικά επτά σταθμοί διοδίων.

Read more...

O Αϊβαλιώτης για την ΕΡΤ

O Αϊβαλιώτης για την ΕΡΤ
Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ και πρώην Βουλευτής Κώστας Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ΕΡΤ:
«Ό,τι έκανε η κυβέρνηση το έκανε άκομψα και πρόχειρα. Από ‘κει και πέρα, όμως, η μετατροπή της ΕΡΤ σε ...ΣΥΡΙΖΟκάναλο - κάτι το οποίο έγινε από προχθές - προκαλεί έναν κόσμο που πληρώνει, ενώ παράλληλα εκθέτει τους πραγματικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ. Οι "παπαγάλοι" -που φιμώνουν επί  χρόνια τον ΛΑ.Ο.Σ. και  έχουν βρει φαί στην ΕΡΤ- θα τακτοποιηθούν εκεί ή αλλού. Ο πραγματικοί εργαζόμενοι- εντός και εκτός ΕΡΤ - την πληρώνουν πάντα σε αυτή την παράξενη χώρα». 

Read more...

ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε δίωξη εργαζομένου

ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε δίωξη εργαζομένου
"Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,  η οποία εφαρμόζει με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη» και κλιμακώνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:
"Σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έδωσαν μαχητική απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, στην κυβερνητική πολιτική και στην απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ. Ανάμεσά τους  και οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν επιστρατευμένοι.
Τουλάχιστον δώδεκα απεργοί εκπαιδευτικοί, με το αιτιολογικό ότι είναι σε επιστράτευση,  αντιμετωπίζουν από τους προϊσταμένους τους  απειλές για υποχρεωτική αργία και διαθεσιμότητα.
Η  νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων πρέπει να συναντήσει τον ενιαίο αγώνα όλων  των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με απαίτηση, να σταματήσει τώρα, κάθε δίωξη".
enikos.gr

Read more...

Δύο τεχνικοί της ΕΡΤ στη ΓΑΔΑ

Δύο τεχνικοί της ΕΡΤ στη ΓΑΔΑ
Δύο τεχνικοί της ΕΡΤ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Όλα άρχισαν, όταν οι δύο τεχνικοί κλήθηκαν να μεταβούν στον Σταυρό, για να συνοδεύσουν ένα ιδιωτικό βαν, έξω από το Ραδιομέγαρο και να υποδείξουν, που θα στηθεί ο εξοπλισμός.
Τους σταμάτησε, όμως, η Τροχαία και αντί να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, βρέθηκαν στην ΓΑΔΑ, μαζί με τον οδηγό του ιδιωτικού βαν, για εξακρίβωση στοιχείων.
Ο Πρόεδρος των εικονοληπτών της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Σιμιτζής, μιλά στο enikos.gr και εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

 enikos.gr


Read more...

Συμπλοκή «Πυρήνων» με αστυνομικούς στον Κορυδαλλό

Συμπλοκή «Πυρήνων» με αστυνομικούς στον Κορυδαλλό
Συμπλοκή μεταξύ μελών των Πυρήνων της Φωτιάς και αστυνομικών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε χώρο προσωρινής κράτησης κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με πληροφορίες του piraeuspress.gr.Το περιστατικό συνέβη κατά την μεταγωγή τους.
Πηγή:piraeuspress.gr
enikos.gr

Read more...

Ο ουρανός πάνω από την ΕΡΤ...


Η φωτογραφία που σαρώνει στα social media!...

Δείχνει την ΕΡΤ, τον...
λαό που διαδηλώνει μπροστά της και τα σύννεφα του ουρανού της Αττικής...


Read more...

Εκκαθαριστής στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μάναλης;
Ρόλο εκκαθαριστή της ΕΡΤ αναλαμβάνει ο Γκίκας Μάναλης, σύμφωνα με...
πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Read more...

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ Δ/ΝΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ!ΕΚΤΑΚΤΟ
Ο κ. Σταυρακάκης, Διευθυντής χειρουργικής κλινικής τουΣισμανόγλειου νοσοκομείουσυνελήφθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αφού ζήτησε 1.500 ευρώ από τον γιο ηλικιωμένης για εγχείρηση στο... 
πόδι. Τελικά συμβιβάστηκε στα 500 ευρώ αλλά με χειροπέδες…
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7587.html

Read more...

Απτόητη η κυβέρνηση..
... ορίζει ειδικό διαχειριστή για την περιουσία της ΕΡΤ...
Με τροποποίηση της αρχικής κοινής υπουργικής απόφασης οικ. 02/11.6.2013 με την οποία επιβλήθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, μπαίνει ειδικός καθαριστής για την περιουσία της ΕΡΤ.
Το άρθρο που προστίθεται ορίζει:

1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, που ...
δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διορίζεται ειδικός διαχειριστής, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με σύμβαση έμμισθης εντολής, ο οποίος διαχειρίζεται το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της που μεταβιβάζονται στο Δημόσιο μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.

2. Κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης ο ειδικός διαχειριστής ασκεί τα δικαιώματα, παρακολουθεί τις εκκρεμότητες, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις, προβαίνει σε καταγραφή των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού και γενικά παρακολουθεί και χειρίζεται όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις του Δημοσίου ως διαδόχου της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της. Οι διατάξεις που ήταν εφαρμοστέες για την άσκηση των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των πάσης φύσεως υποχρεώσεων καθώς και για τη διαχείριση κάθε στοιχείου του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της που μεταβιβάζονται στο Δημόσιο, συνεχίζουν να εφαρμόζονται και κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης.

3. Ο ειδικός διαχειριστής μπορεί, για τις ανάγκες της διαχείρισης, να συνάπτει για λογαριασμό του Δημοσίου συμβάσεις έργου ή εργασίας ορισμένου χρόνου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της ΠΥΣ 33/2006 (Α΄ 280), ύστερα από έγκριση της αρμοδίας για την εποπτεία της διαχείρισης Υπηρεσίας.

4. Ο ειδικός διαχειριστής αναθέτει, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, την δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δημοσίου στις πάσης φύσεως δίκες που αφορούν σε στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού που μεταβιβάζονται ή αφορούν διαφορές που γεννώνται λόγω της καταργήσεως της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της. Η λήξη της ειδικής διαχείρισης δεν συνεπάγεται την λύση της έμμισθης εντολής.

5. Αρμόδια Υπηρεσία για τον έλεγχο και την εποπτεία της διαχείρισης είναι η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

6. Αν πριν το διορισμό ειδικού διαχειριστή συντρέξουν λόγοι καταπείγοντος και, ιδίως, αν κινδυνεύει να απωλεσθεί δικαίωμα ή αξίωση, ο υπουργός Οικονομικών μπορεί, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, με σύμβαση, ύστερα από διαπραγμάτευση, να μεταβιβάζει το δικαίωμα σε τρίτους.typologies.gr

Read more...

"Καρφί" Βενιζέλου για τον Σαμαρά...
"Εμεις δεν έχουμε ρίξει κυβέρνηση (οπως εσυ τον Μητσοτάκη)!"...
Ο Βενιζέλος στη βουλή μιλησε για την ΕΡΤ κι άφησε πάμπολλα "καρφιά" για τον Σαμαρά.
Με...
κορυφαίο εκείνο για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από το δεξι του τοτε χέρι, Αντώνη Σαμαρά .


«Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή», δήλωσε επίσης, ενω συνέχισε λέγοντας «Το μαύρισμα της οθόνης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους» .

«Eίναι αίτημα, ανάγκη και υποχρέωση μια θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ»,  πρόσθεσε κι ανέφερε:
«Υπάρχει μία εθνική ανάγκη, η οποία δεν εξασφαλίζεται με τετελεσμένα γεγονότα» πρόσθεσε..

Read more...

Γιατί καθυστερεί το ραντεβού ο Σαμαράς?...
Τι περιμένει?...
Στην αρχή είπε για Σάββατο (τρεις μέρες μετά) και μετά ακόμη δυο μέρες αργότερα, τη Δευτέρα.
Ο πρωθυπουργός καθυστερεί το ραντεβου με Βενιζέλο και Κουβελη για... 
ενα λόγο , οπως λένε: Για να δει τι λένε τα μυστικά γκάλοπ που εχει παραγγείλει, για το κλείσιμο της ΕΡΤ .

Θλιβερο...

Read more...

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ''ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ'' ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ...


Σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της νέας ΕΡΤ θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να προσπαθεί να πείσει προς αυτή την κατεύθυνση τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη...
Συγκεκριμένα, στόχος είναι η νέα ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ όπως θα είναι το όνομα της, να λειτουργήσει ταχύτατα, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός χθες σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ είπε ότι με το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή θα αποκατασταθεί η δημόσια ενημέρωση. «Η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση, όσον αφορά το προσωπικό, η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.

Κατ’ εξαίρεση, η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μπορεί να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες, με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου. Ο χρόνος εκτέλεσης και οι ειδικότεροι όροι καθορίζονται πάντοτε με τη σύμβαση.

Οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό και ειδικότερα με την ατομική σύμβαση εργασίας που συνομολογείται με την ΝΕΡΙΤ.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8745.html

Read more...

Το Σαββατο η συνάντηση των "τριών"...

Το τηλεφώνημα έγινε από τον Σαμαρά . Ο Κουβέλης είπε ΝΑΙ και αναμένεται η απάντηση του Βενιζέλου, ο...
οποιος είχε προγραμματισμένο ταξίδι για Παρισι. Και μάλλον το ακυρώνει.
Η ΕΡΤ φέρνει εξελίξεις...

Read more...

''ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ''...


Τέλος στις θυσίες και στροφή στην ανάπτυξη προκρίνει τώρα για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του Αντιπροέδρου της, Αντόνιο Ταγιάνι.
«Πρέπει τώρα να βοηθήσουμε τον τουρισμό ...
και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Ταγιάνι, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη.
Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας τόνισε πως ολοκληρώθηκε ένα στάδιο και πως πρέπει τώρα να προχωρήσουμε στο δεύτερο, πολύ δυνατά υπέρ της ανάπτυξης.  «Αρκετά με τις θυσίες. Πρέπει να βοηθήσουμε τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την άμεση πραγματική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή : newmoney.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5250.html

Read more...

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...
Κλειστή  η Μεσογείων ...
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα και το ΠΑΜΕ στην...
πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Παρών και ο γγ της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς το ραδιομέγαρο.

Συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιεί και η εξωκοινοβουλευτική αριστέρα.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Μεσογείων στην άνοδο, προβλήματα στην κάθοδο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο Δημόσιο» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

'Εξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού συγκεντρώνονται απεργοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το κτίριο της ΕΡΤ 3.

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU στη διεύθυνση:

http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Read more...

Προβλήματα στις μετακινήσεις Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη της 24ωρης απεργίας


Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό τελούν υπό καθεστώς επιστράτευσης
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό τελούν υπό καθεστώς επιστράτευσης   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνμα
Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 13ης Ιουνίου αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική.

Αναλυτικά:

  • Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία και τα τρόλει όλο το 24ωρο
  • Κανένα δρομολόγιο σε ΟΣΕ και Προαστιακό
  • Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Θα κινηθούν κανονικά μετά τις 9 το πρωί
Επίσης, οι συρμοί του Μετρό δεν θα κινούνται στο τμήμα Πλακεντίας-Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Υπενθυμίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη μετά την κυβερνητική απόφαση για αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Ραδιομέγαρο, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο δημόσιο» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.
  • Σε 24ωρη απεργία οι γιατροί του ΕΣΥ, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος
  • Με δίωρη στάση εργασίας (15:00-17:00) θα συμμετάσχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • Με 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Κοινωνική Συμφωνία για την ΕΡΤ

Η Κοινωνική Συμφωνία για την ΕΡΤ
«Πραξικοπηματικά, με αντιδημοκρατικού τύπου “αποφασίζομεν και διατάζομεν”, μέσα από πράξη νομοθετικού περιεχομένου κάτω από κοινοβουλευτική μεταμφίεση στην πιο ελεεινή της μορφή η Κυβέρνηση καταργεί δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμφωνία για την ΕΡΤ και προσθέτει:
«Με απαράδεκτες ύβρεις κατά του θεσμού και των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού απαξίωσε το ενημερωτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό και μορφωτικό της έργο, κατεδάφισε ένα δημόσιο θεσμό και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενημέρωσης, καθιστώντας την κοινή γνώμη έρμαιο των συμφερόντων εξωθεσμικών κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.
Η καταδίκη της κυβερνητικής αυτής πολιτικής πρέπει να είναι παλλαϊκή, ομόφωνη και γενική. Διότι, αν σήμερα το πρώτο της θύμα είναι η ΕΡΤ με ό,τι αυτό σημαίνει σε δημοκρατικό και κοινωνικό κόστος, αύριο, με μια καθ’ υπαγόρευση μονοκονδυλιά, σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι νευραλγικοί πυλώνες της Δημοκρατίας».
enikos.gr

Read more...

Λοβέρδος: Εκλογές = καταστροφή

Λοβέρδος:Εκλογές = καταστροφή
Καταστροφικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.
«Εκλογές ίσον καταστροφή για τον τουρισμό και όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν. Υποχώρηση ΝΔ, αλλά ψήφιση νόμου πχ του 2011, ή άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή είναι οι λύσεις», ανέφερε.
enikos.gr

Read more...

Κουβέλης:Άντε και καλό μας αγώνα...

Κουβέλης:Άντε και καλό μας αγώνα...
"Άντε και καλό μας αγώνα" είπε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εκλογών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά πάντα με συνεννόηση και ειλικρίνεια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση , ενώ φέρεται να είπε ότι σε περίπτωση που θα τους ζητηθεί, η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 
Αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
 .enikos.gr

Read more...

«Δεν απεργούμε για τα προνόμια μας» Η απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Αντώνη Σαμαρά


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
«Δεν απεργούμε για τα προνόμια μας, αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίησή της» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, απαντώντας σε όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά από το βήμα της εκδήλωσης του ΕΒΕΑ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομιλία του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
»Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;
»Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβουλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
»Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.
»Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.
»Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...