Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ...



Στη σύλληψη 10 μαθητών στο, υπό κατάληψη εδώ και καιρό, ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας προχώρησε η Αστυνομία, η οποία μπήκε στο σχολείο, που συστεγάζεται με το ΙΕΚ της πόλης, παρουσία διευθυντών, και μετά από εντολή του εισαγγελέα....

Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξης κοινής ειρήνες και φθορές, όμως επειδή πρόκειται για ανηλίκους, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

Η ακρίβεια λυγίζει τα νοικοκυριά...


Η ακρίβεια λυγίζει τα νοικοκυριά
Την ώρα που τα εισοδήματα έχουν μειωθεί δραματικά, ανοδικά κινείται η ακρίβεια προκαλώντας πονοκέφαλο στα νοικοκυριά, αλλά και στα επιτελεία των...
υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς τα παράπονα που δέχονται καθημερινά από τους πολίτες είναι χιλιάδες.


Οι τιμές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσιάζουν ακαμψία παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση έχει υποχωρήσει και το εργατικό κόστος έχει μειωθεί δραματικά. Μάλιστα, έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, με τους μισθούς να είναι μειωμένοι 25% κατά μέσο όρο, σε σχέση με το 2010, και τις τιμές στα βασικά προϊόντα να έχουν αυξηθεί κατά 13%. Σύμφωνα με την έρευνα, την περίοδο 2008-2013 το ΑΕΠ έπεσε 23,4%, το καθαρό εθνικό εισόδημα κατρακύλησε κατά 26,6%, οι δαπάνες τελικής κατανάλωσης μειώθηκαν κατά 26,2%, αλλά οι τιμές των τροφίμων παρουσίασαν αύξηση 13%.

«Ζούμε πλέον έναν Γολγοθά»

Ο Φώτης εργάζεται σε κατάστημα με είδη υγιεινής στη Γλυφάδα και, όπως δηλώνει στο «Καρφί», η ζωή για μια οικογένεια είναι πλέον Γολγοθάς. «Κάθε κίνηση και ευρώ. Αν δεν έχεις χρήματα πλέον, ξόφλησες. Δεν υπάρχει μία ημέρα που να μη χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, και μάλιστα βαθιά. Λογαριασμοί, τρόφιμα, καύσιμα, τα παιδιά στο σχολείο, κάποιος γιατρός. Τι να προλάβεις μόνο με ένα μισθό, και αυτόν πετσοκομμένο; Παλαιότερα λέγαμε «ευτυχώς που δεν πληρώνουμε και ενοίκιο». Σήμερα νομίζω πως όποιος έχει ακίνητο στο όνομά του κοιτάζει να το ξεφορτωθεί. Δύο και τρεις φορές φόρος κάθε μήνα; Πληρώνει ένας ολόκληρος λαός τις ζημιές αλλωνών! Για ποια προσπάθεια μας μιλούν συνέχεια και μας παραμυθιάζουν; Εγώ προσωπικά κάποιο αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια που όλοι αυτοί προσπαθούν για εμάς, δεν έχω δει. Μόνο από το κακό στο χειρότερο πάμε. Ο μισθός φθάνει μόνο για το πρώτο δεκαπενθήμερο, και αυτό με μεγάλη προσπάθεια και οικονομία».

Περικοπές στα πάντα

Η Έμυ, μητέρα τριών μικρών παιδιών, ημιαπασχολείται σε ένα σούπερ μάρκετ. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο μισθός του συζύγου μου έχει μειωθεί από 1.200 ευρώ στα 920 ευρώ. Τι να τα πρωτοκάνεις; Κάθε εβδομάδα, μόνο στο σούπερ μάρκετ θέλουμε περίπου 150 ευρώ κάνοντας τρομερή οικονομία. Τα χαράτσια μάς χτυπούν από παντού. Σταματήσαμε τα φροντιστήρια και κόψαμε και τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Ακόμη και στο σχολείο το πρωί πηγαίνουμε με τα πόδια. Πετρέλαιο θέρμανσης στην πολυκατοικία δεν θα βάλουμε ούτε τη φετινή χρονιά, παρότι ακούγεται πως θα είναι ένας από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων ετών. Έχουμε χάσει τον έλεγχο προ πολλού και κανείς δεν κάνει κάτι. Μόνο λόγια είναι. Μακάρι να υπάρξει ανάπτυξη και βελτίωση, όπως μας υπόσχονται, αλλά δεν το βλέπουμε».

«Μας καταντήσανε να τρέχουμε στα κοινωνικά παντοπωλεία»

Η Ευρυδίκη, συνταξιούχος με αρκετά χαμηλή σύνταξη, δηλώνει στο «Καρφί» απελπισμένη. «Έχω δύο παιδιά παντρεμένα, με οικογένειες. Ο γιος μου έχασε τη δουλειά του πριν από δύο χρόνια και από τότε εργάζεται κάνοντας ελάχιστα μεροκάματα σε μια ταβέρνα. Η κόρη μου, από πλήρη απασχόληση και με πολύ καλό μισθό, πλέον ημιαπασχολείται παίρνοντας ψίχουλα. Της προάλλες ο εγγονός μου χρειάστηκε σφράγισμα, που μας κόστισε 40 ευρώ. Το κάναμε βερεσέ και περιμένω την επόμενη σύνταξη να το ξεπληρώσω. Εγώ, που μένω μόνη μου, δεν καταφέρνω να βγάλω τις υποχρεώσεις μου, με δικό μου σπίτι. Οι νέοι άνθρωποι που είναι στο ενοίκιο και έχουν οικογένειες, πεινάνε στην κυριολεξία. Ένα κιλό κρέας από το σούπερ μάρκετ, εισαγωγής, κοστίζει 10 ευρώ! Λογαριασμοί, χαράτσια, πετρέλαιο θέρμανσης, έξοδα μετακίνησης, περίθαλψη. Τα εισοδήματά μας συρρικνώνονται, αλλά οι τιμές τραβούν την ανηφόρα. Μας καταντήσανε να τρέχουμε στα κοινωνικά παντοπωλεία. Προσπάθειες να μας επιβάλουν σκληρά μέτρα βλέπουμε καθημερινά, προσπάθεια να πέσουν οι τιμές των προϊόντων καμία!»


tokarfi.gr

Read more...

Εκρηξη φτώχειας στην Αθήνα...


Πάνω από 20.000 πολίτες χρειάζονται την υποστήριξη του δήμου...

Συγκεκριμένα, 1.667 σιτιζόμενοι, 480 άστεγοι και 774 νοικοκυριά ωφελούμενα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο έλαβαν μέρος στην...
έρευνα που διενήργησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), ώστε να προσδιορίσει το προφίλ των θυμάτων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. «Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου βγήκαν από τα γραφεία τους και συνάντησαν τους πολίτες στους δρόμους, εκεί που η κοινωνία υποφέρει» ανέφερε ο δήμαρχος παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Όσον αφορά τους άστεγους, οι οποίοι υπολογίζονται σε περισσότερα από 1.000 άτομα συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ο δήμος και φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη, το 54% είναι Έλληνες. Επίσης, ποσοστό 77% όσων δέχθηκαν να απαντήσουν στην έρευνα είναι άντρες, με το 76% να βρίσκεται σε ηλικίες μεταξύ 26 και 55 ετών. Από αυτούς που συνάντησαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, το 76% βρίσκεται σε μέτρια ή κακή κατάσταση υγείας, ενώ το 61% απάντησε ότι έχει εξάρτηση από ουσίες.

«Ο μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεραστεί» όπως επισήμανε ο κ. Καμίνης, «είναι η προσωπική τους αντίρρηση -σε ένα μεγάλο ποσοστό- για μια φιλοξενία σε ολοκληρωμένες δομές του δήμου», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ποσοστό 24% των ανθρώπων αυτών δεν έχει καθόλου οικογένεια, θεσμός που κρατά τους ανθρώπους κοντά σε μια εστία και τους αποτρέπει από το να καταλήξουν στον δρόμο.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας σιτιζομένων

Ως προς τα στοιχεία που προκύπτουν από τα συσσίτια που προσφέρουν οι δομές του ΚΥΑΔΑ, από τους 606 ωφελούμενους του μεσημεριανού συσσιτίου η συντριπτική πλειοψηφία (90%) είναι Έλληνες, ενώ από τους 1.061 ωφελούμενους του απογευματινού συσσιτίου το 53% είναι Έλληνες και το 47% αλλοδαποί. Από το σύνολο των σιτιζόμενων, νεοεισερχόμενοι στην δομή του ΚΥΑΔΑ είναι το 41%, αυτοί δηλαδή που προσήλθαν για συσσίτιο πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεδομένο ότι από το σύνολο των Ελλήνων σιτιζόμενων στις δομές του ΚΥΑΔΑ, ποσοστό 31% είναι νεοεισερχόμενοι.

Όσο δε για το μορφωτικό επίπεδο των νέων εισερχόμενων, το 44% αυτών κινείται άνω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης, το 77% των σιτιζόμενων δηλώνουν ότι είναι άνεργοι, με το 76% να δηλώνει ότι έχει μηδενικό εισόδημα, ενώ ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 11% έχει ένα ελάχιστο εισόδημα μέχρι 320 ευρώ. Ποσοστό 73% των Ελλήνων σιτιζόμενων δηλώνουν ότι είναι άνεργοι περίπου δύο χρόνια, το 46% είναι μεταξύ 26 και 55 ετών και το 50% είναι άγαμοι.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αιτούντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αναφερόμενος στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο δήμαρχος Αθηναίων παρέθεσε τα εξής στοιχεία: 76% είναι Έλληνες, 14% χαμηλοσυνταξιούχοι, 76% άνεργοι. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Καμίνης στο γεγονός ότι ποσοστό 77% των ανέργων δεν παίρνει καν επίδομα ανεργίας, πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί μια λύση από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, στην οποία διατίθεται και ο ίδιος να συμβάλει από τη δική του πλευρά.

«Βρισκόμαστε στο τιμόνι της δημαρχίας λιγότερο από τρία χρόνια. Παρά την πρωτοφανή κρίση καταφέραμε να κρατήσουμε το κέντρο της Αθήνας, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, όρθιο» είπε ο κ. Καμίνης αποδίδοντας αυτή την επιτυχία στην άσκηση μιας νέας πολιτικής διευρυμένων συνεργασιών με την Κοινωνία των Πολιτών, τους εθελοντές, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στους ανθρώπους που υποφέρουν, η δημοτική αρχή έχει απλώσει ένα δίχτυ αλληλεγγύης.

Προγράμματα ΚΥΑΔΑ για ευπαθείς ομάδες

Αυτό περιλαμβάνει προγράμματα όπως το «Αλληλεγγύη στην Οικογένεια» σε συνεργασία με την εταιρεία Cosmote ή ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» τον οποίον έχουν στηρίξει χιλιάδες ιδιώτες και εκατό φορείς και εταιρείες προσφέροντας περισσότερους από 200 τόνους τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και ειδών νοικοκυριού. Λειτουργεί ακόμη η Γραμμή 15422 με 30 τηλεφωνικές γραμμές όπου οι κοινωνικοί επιστήμονες του ΚΥΑΔΑ δέχονται και καταγράφουν προσφορές, αλλά και αιτήματα πολιτών τους οποίους καθοδηγούν ώστε να βοηθηθούν από τις αντίστοιχες δομές του δήμου...
tovima.gr

Read more...

Μόνο ηλεκτρονικά οι διορθώσεις στο Ε9



Από σήμερα η διόρθωση στοιχείων ακινήτων του Ε9 θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά
Από σήμερα η διαδικασία διόρθωσης στοιχείων ακινήτων στο Ε9 του 2011 και των επόμενων ετών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής, μετά την έκδοση του αρχικού εκκαθαριστικού ΦΑΠ του αντίστοιχου έτους διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη. Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:
- Κατά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράψει σε εμφανιζόμενο πεδίο, στοιχεία που δικαιολογούν την εισαγωγή, μεταβολή ή διαγραφή εμπραγμάτου δικαιώματος.
- Ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει την τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων, για διόρθωση της δήλωσης ΦΑΠ με τη χρήση ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής, ακόμα και στην περίπτωση που έχει υποβάλει χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων. Στις περιπτώσεις αυτές για την εκκαθάριση του ΦΑΠ λαμβάνεται υπόψη, η δήλωση που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά.
- Οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων αποβιωσάντων καθώς και οι αρχικές δηλώσεις που υποβάλλονται λόγω απόκτησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων στο προηγούμενο, από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης, έτος, εφόσον δεν έχει συντεθεί περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου, υποβάλλονται χειρόγραφα στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Νέα αιτήματα άρσης ασυλίας για Παναγιώταρο και Κασιδιάρη...


Νέα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασιδιάρη, διαβιβάστηκαν στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για παράνομη βία στη διάρκεια επεισοδίων κατά του...
δημάρχου Οιχαλίας-Μελιγαλά Μεσσηνίας, Φίλιππου Μπάμη, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία στην Εισαγγελία της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου μήνα κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου στο Μελιγαλά, ο Ηλ. Παναγιώταρος επιτέθηκε στο δήμαρχο κ. Μπάμη και άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του, αποκαλώντας τον "καραγκιόζη".

Ο δήμαρχος και άλλοι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν από την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε γενοκτονία τα γεγονότα στο Μελιγαλά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης...
matrix24.gr

Read more...

Δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για τις Σκουριές



Βαριές κατηγορίες για 28 υπόπτους, οι περισσότεροι κάτοικοι της Ιερισσού, περιλαμβάνει η δικογραφία 3.000 σελίδων που έχει σχηματιστεί για τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών
Δικογραφία 3.000 σελίδων που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες έχει σχηματιστεί από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" ο αριθμός των υπόπτων ανέρχεται στους 28, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κάτοικοι της Ιερισσού ενώ τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, εμπρησμοί, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένες φθορές.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από εκείνη που έχει σχηματιστεί για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές τον προηγούμενο Φεβρουάριο.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ποινικοποίηση του αγώνα τους και μέσω των συνηγόρων τους τονίζουν ότι καμία από τις κατηγορίες δεν ευσταθεί και ότι οι απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τους δεν προσφέρουν κάτι.

Read more...

Προσωρινή αναστολή καταβολής 354 συντάξεων από τον ΟΑΕΕ...


Δεν είναι σίγουροι εάν προκύπτουν παραβάσεις...

Σε προσωρινή αναστολή καταβολής των συντάξεων 354 συνταξιούχων λόγω θανάτου προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) την 1η Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει, μετά από...
τις διενεργούμενες διασταυρώσεις στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών, προέκυπταν στοιχεία πιθανής παραβατικότητας (μη δηλωθέντες θάνατοι, ελλιπή στοιχεία οικογενειακής κατάστασης), ενώ από την εν συνεχεία επεξεργασία των περιπτώσεων αυτών, από την Υπηρεσία του ΟΑΕΕ δεν κατέστη δυνατή η άρση της πιθανότητας παραβατικότητας.

Ο οργανισμός διευκρινίζει πως εάν οι συνταξιούχοι διαπιστώσουν ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για συνέχιση καταβολής της σύνταξής τους θα πρέπει οι ίδιοι να καταθέσουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση επαναφοράς της σύνταξης και κατάθεσης δικαιολογητικών με ταυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου.
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Ταυτότητας του συνταξιούχου.
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τελευταίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Φορολογικής Δήλωσης του συνταξιούχου.
Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου δεκαημέρου), στο οποίο να αναγράφεται ο θάνατος του/της συζύγου.
Υπεύθυνη Δήλωση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, όπου να δηλώνεται ότι από το θάνατο του/της συζύγου του συνταξιούχου δεν έχει τελεστεί άλλος γάμος και ότι τα στοιχεία που αναφέρει το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης είναι ορθά.
Σε περίπτωση αδυναμίας φυσικής παρουσίας του συνταξιούχου απαιτείται, πλέον των παραπάνω, εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και φωτοτυπία της ταυτότητας του εξουσιοδοτουμένου (Αίτηση επαναφοράς της σύνταξης και κατάθεσης δικαιολογητικών με εξουσιοδότηση).

Σε περίπτωση που ο συνταξιούχος τελεί σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία απαιτείται απόφαση του δικαστηρίου για δικαστικό συμπαραστάτη/επίτροπο...
tanea.gr

Read more...

Αναστολή καθηκόντων για 30 ημέρες για τον "ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής"



Εντολή για αναστολή καθηκόντων για 30 ημέρες του "ψυχιάτρου της Χρυσής Αυγής" έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Αναστολή καθηκόντων διαρκείας ενός μήνα επεβλήθη στον συντονιστή διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ-Δαφνί) Κωνσταντίνο Παρασχάκη με εντολή του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου Όθων Χαραλαμπάκης «έλαβε το αρχικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τριάντα ημέρες για τον διευθυντή ψυχίατρο Κωνσταντίνο Παρασχάκη, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το εν λόγω μέτρο συνιστά παράλληλη διαδικασία με τη διεξαγόμενη Ένορκη Διοικητική Εξέταση».
Σε βάρος του Κ. Παρασχάκη υπάρχουν καταγγελίες ότι χορηγούσε σε μέλη της Χρυσής Αυγής πιστοποιητικά ψυχικής υγείας προκειμένου να βγάλουν άδεια οπλοφορίας, αλλά και ότι χορηγούσε βεβαιώσεις για κατάθλιψη προκειμένου μέλη της ίδιας οργάνωσης να παίρνουν αναβολές από δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ...


Γενική 24ωρη απεργία στις 6 Νοέμβριου προκήρυξε την Τετάρτη η ΓΣΕΕ, κατόπιν συνεδρίασης της συνέλευσης της Συνομοσπονδίας.

Το πρωί της...
ίδιας ημέρας, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως.

Αποφασίστηκε επίσης να συνεδριάσει μετά την 24ωρη απεργία το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.

Τα βασικά σημεία αιχμής της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι:

Η εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου.

Επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός, ο οποίος τοποθετεί στην κλίνη του Προκρούστη, τα εναπομείναντα δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών...
crimenet.gr

Read more...

Αντάρτικο στη ΝΔ: 60 βουλευτές βρίσκουν "αβάσταχτη" τη φορολογία στα αγροτεμάχια



Τι αναφέρουν σε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήντα βουλευτές της ΝΔ για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων
Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με «αβάσταχτες» και «άδικες» φορολογίες, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, 60 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Ιορδάνη Τζαμτζή.
Οι 60 βουλευτές, ανάμεσα τους και η Ντόρα Μπακογιάννη, που κατέθεσαν την ερώτηση ενόψει των διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014, χαρακτηρίζουν υπερβολική την φορολογική επιβάρυνση στα αγροτεμάχια και τονίζουν:
«Με βάση τους πίνακες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τους συντελεστές θέσης, χρήσης, απόστασης από τη θάλασσα, μεγέθους γηπέδων και κτίσματος, υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση τόσο στους αγρότες που καλλιεργούν τα αγροτεμάχια αυτά, όσο και στους κατόχους αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα ή παρατημένα και δεν αποδίδουν».
«Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας, λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης των αγροτών μας, ενώ πολλοί αγρότες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την παραπάνω φορολογία», επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ακύρωσαν εκπομπή με τον Κασιδιάρη λόγω αντιδράσεων...


"Απαίτηση των ακροατών", αναφέρει ο σταθμός...

Σάλο προκάλεσε η ανακοινωθείσα συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στο...
ραδιοφωνικό σταθμό Atlantis 105,2.

Ο σταθμός έγινε αποδέκτης πληθώρας αντιδράσεων από ακροατές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ακύρωση της προγραμματισμένης εκπομπής με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Μετά από απαίτηση των ακροατών μας, η εκπομπή με τον Ηλία Κασιδιάρη ακυρώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σταθμός...
newsbeast.gr

Read more...

Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα φωτοβολταϊκά...


"Μη μας στείλετε κι εμάς στην ανεργία, κ.κ. υπουργοί και βουλευτές"...

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους βουλευτές στέλνουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια φωτοβολταϊκών της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, ζητώντας από το κράτος να ...
στηρίξει τη δουλειά τους και να μην τους στείλει στην ανεργία και καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία και να στηρίξουν τη σχετική τροπολογία, ώστε να ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις fast track και να "ξεπαγώσουν" τα συγκεκριμένα έργα.

«Από στιγμή σε στιγμή εμείς και οι οικογένειές μας θα βρεθούμε στο δρόμο και αυτό που ζητάμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά να ξεμπλοκαριστούν οι επενδύσεις σε Φ/Β πάρκα που θα δώσουν δουλειά στα εργοστάσια. Οι επενδύσεις αυτές -που λέγονται και Fast Track- έχουν μπλοκαριστεί. Επιπλέον, το μπλοκάρισμα αυτό σε συνδυασμό με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις κλπ έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα στο να ξεκινήσουν τα έργα ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ αν και είναι όλα έτοιμα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, την οποία υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι -χωρίς δουλειά- των εργοστασίων της Τρίπολης και της Θήβας.

Οι εργαζόμενοι καταλήγουν:

"- Τώρα μπορείτε να το κάνετε εφικτό.
- Έχετε τη δυνατότητα και θα έχετε ευρεία υποστήριξη.
- Όλοι οι βουλευτές που τους απευθύναμε το αίτημά μας είναι θετικοί στο να δουλέψουν τα Ελληνικά εργοστάσια.
- Μην δημιουργήσετε και άλλους ανέργους"...
newsbeast.gr

Read more...

Κατάσχουν επιδόματα ανεργίας για χρέη στο Δημόσιο...


Σοκ για χιλιάδες ανέργους που είδαν να "αδειάζει" ο τραπεζικός λογαριασμός τους, όπου ο ΟΑΕΔ καταβάλλει κάθε μήνα το επίδομα ανεργίας.

Με εντολή του δικαστικού τμήματος των ΔΟΥ, οι τράπεζες δεσμεύουν ακόμα και τα...
μικροποσά με τα οποία καλούνται οι άνεργοι να ζήσουν, εφόσον χρωστούν στο Δημόσιο φόρους, εισφορές σε ταμεία ή και… πρόστιμα από μία κλήση της δημοτικής αστυνομίας.

Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή την τελευταία εβδομάδα καθώς, από την ημέρα που κατέβαλε ο ΟΑΕΔ τα 362 ευρώ του επιδόματος στους λογαριασμούς τους, αυτά «εξαφανίστηκαν» πριν τα αγγίξουν οι δικαιούχοι, προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί στην εφορία.

Κάθε 10 του μηνός, οι εφορίες «βγαίνουν παγανιά» για κατασχέσεις για νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Υπολογίζεται πως εδώ και ένα χρόνο έχουν πέσει «θύματα» τέτοιων κατασχέσεων πάνω από 5.000 άνεργοι, ενώ τα τελευταία «κρούσματα» καταγράφηκαν στο Κορωπί και στο κέντρο της Αθήνας.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η κατάσχεση έγινε για μικροποσά κάτω από 1.500 ευρώ, τα οποία όμως οι άνεργοι οφειλέτες δεν είχαν να πληρώσουν.

Πότε ισχύει η «προστασία»

Με βάση το νόμο, ισχύει το ακατάσχετο για λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συνταξιοδότησης για ποσό έως 1.000 ευρώ. Ούτε οι τράπεζες ούτε το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να παρέμβει, παρά μόνο για το τμήμα που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που τράπεζες και εφορίες εκμεταλλεύονται την ελλιπή πληροφόρηση των πολιτών.

Όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και σε δεκάδες άλλες, που επιβεβαιώνονται από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν είχε δηλωθεί ως λογαριασμός μισθοδοσίας.

Παρά το γεγονός ότι η κατάθεση είχε γίνει από τον ΟΑΕΔ, τράπεζα και εφορία προχώρησαν στην δέσμευσή του ποσού, επειδή αν ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός δεν είχε δηλωθεί ως μισθοδοσίας, δεν ισχύει το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις.

Παρότι όμως κάθε δικαστικό τμήμα εφαρμόζει «τα δικά του», λόγω των άνωθεν πιέσεων για συνεχώς μεγαλύτερες εισπράξεις φόρων, τουλάχιστον στην περίπτωση της Αθήνας η εφορία δέχτηκε εκ των υστέρων τα δικαιολογητικά και τις δηλώσεις του δικαιούχου και -σύμφωνα με πληροφορίες- του επέστρεψε τα λεφτά του επιδόματος που είχε κατατεθεί από τον ΟΑΕΔ στην τράπεζα.

Οικογενειακά δράματα

Στην παρακράτηση από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, ακόμη και διατροφές, για δόσεις δανείων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προχωρούν σχεδόν όλες οι τράπεζες, και το φαινόμενο έχει ενταθεί.

Για παράδειγμα στο Βόλο καταγράφηκε περίπτωση άνεργου, πατέρα δύο παιδιών, που είδε το επίδομα του ΟΑΕΔ να «ψαλιδίζεται».

Σε άλλη περίπτωση, δημόσιος υπάλληλος που πήρε αναδρομικά συντάξεις ύψους 20.000 ευρώ, δεν πρόλαβε καν να δει το «χρώμα» του χρήματος, καθώς η τράπεζά του τού παρακράτησε όλο το ποσό!

Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση ενός νέου, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, αλλά ποτέ δεν έλαβε τα χρήματα της επιδότησης, διότι παρακρατήθηκαν λόγω οφειλών στο δημόσιο.

Εφορίες και ΙΚΑ κινούνται κατά των οφειλετών τους με δικόγραφα, τα οποία κοινοποιούν στις τράπεζες, για να προχωρήσουν αυτές στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών των οφειλετών.

Οι εντολές που έχουν οι εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά τον Κώδικα Είσπραξης Εσόδων, ειδικά σε περιπτώσεις μη συνεργάσιμων πολιτών, που αρνούνται κάθε συνεννόηση, ρύθμιση και συνεργασία με τις Αρχές στην πληρωμή των φόρων και των εισφορών.

«Κάνουμε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων συνεχώς, αλλά οι οφειλέτες κάνουν ανακοπές. Αυτό βέβαια δεν τους βοηθάει, γιατί ξοδεύονται στους δικηγόρους και τελικά δεν κερδίζουν τίποτα. Μόνον οι δικηγόροι ωφελούνται», σημειώνει στέλεχος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Οι ΔΟΥ πάλι έχουν εντολή να στέλνουν άμεσα ατομική ειδοποίηση από την πρώτη μέρα καθυστέρησης στο φορολογούμενο οφειλέτη. Με αυτή του υπενθυμίζουν ποια «αναγκαστικά» μέτρα προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Για τους επόμενους τρεις μήνες η Εφορία οφείλει να «βομβαρδίζει» τον οφειλέτη με την ίδια υπενθύμιση, καλώντας τον είτε να πληρώσει την οφειλή, είτε να σπεύσει στη ΔΟΥ, για να ζητήσει να μπει σε ρύθμιση πληρωμής του χρέους του.

Πότε… «μας παίρνει τα μέτρα» η εφορία

Από τη 10η μέρα του τέταρτου μήνα από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του φόρου ή της δόσης του, οι ΔΟΥ κινούνται πλέον στην εφαρμογή των μέτρων.

Αυτά περιλαμβάνουν μέτρα δεσμεύσεως ή κατασχέσεως περιουσιακών στοιχείων, είτε αυτά βρίσκονται στο όνομά του («εις χείρας του οφειλέτη»), είτε και όταν ακόμα ανήκουν σε άλλους (κατάσχεση «εις χείρας τρίτων»).

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

- Δέσμευση πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων: ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές, αυτοκίνητα κλπ, που βρίσκονται στο όνομα του οφειλέτη, δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν χωρίς το δημόσιο να εισπράξει πρώτα τα λεφτά του. Είναι το πρώτο μέτρο προστασίας που λαμβάνουν οι έφοροι, από φόβο μήπως κάποιος οφειλέτης ρευστοποιήσει ή μεταβιβάσει την περιουσία του σε άλλους, για να μη βρει το δημόσιο τίποτα να εισπράξει.

- Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων», δηλαδή απαιτήσεων και εσόδων που δικαιούται ο οφειλέτης από άλλους. Για παράδειγμα, εφόσον διαταχθούν τα μέτρα, ο ενοικιαστής ενός ακινήτου καλείται να πληρώσει τα ενοίκια στο δημόσιο και όχι στο μισθωτή, εφόσον αυτός έχει χρέη από φόρους που δεν πληρώνει. Αντίστοιχα και επιχειρηματίες-προμηθευτές που περιμένουν να πληρωθούν από πελάτες τους, στερούνται τα λεφτά αυτά καθώς το κράτος τα αναζητεί απευθείας από αυτούς που τους τα οφείλουν. Η ΔΟΥ κάνει διασταυρώσεις με τα μισθωτήρια συμβόλαια, που της έχουν επιβληθεί.

- Κατασχέσεις γίνονται και στους μισθούς και τις συντάξεις. Ο νόμος προβλέπει κατάσχεση 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και εφόσον μόνο το ποσό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Το ποσό που απομένει μετά δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 1.000 ευρώ. Ακατάσχετο μένει θεωρητικά το 75% του μισθού ή της σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο που αποδίδεται στο δικαιούχο δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ. Στην πράξη όμως η κατάσχεση μισθού δεν σταματά εκεί. Αν κάποιος έχει δεύτερο μισθό, σύνταξη ή άλλο εισόδημα, τότε και αυτά συνυπολογίζονται στα 1.000 ευρώ τα οποία πρέπει να του απομένουν για να ζει. Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος έχει μισθό 1.020 ευρώ αλλά εισπράττει και άλλα 340 μηνιαίως π.χ. από μια δεύτερη απασχόληση, τότε δεν χάνει μόνο 20 ευρώ από την πρώτη (για να του μείνουν τα 1.000) αλλά και τα 340 ευρώ από τη δεύτερη εργασία του.

- Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν το δημόσιο, δίνονται εντολές για κατασχέσεις αμοιβών από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τις πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του. Στα ποσά που μπορούν επίσης να κατάσχονται, περιλαμβάνονται πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα, που δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης του δημοσίου από τρίτους. Ποινικές διώξεις για όλους, όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, μαζί με τόκους.

- Κατασχέσεις ακινήτων με προγράμματα πλειστηριασμών από τις εφορίες. Εκτός από τη δέσμευση ή την κατάσχεση υπέρ του δημοσίου, οι ΔΟΥ μπορούν να βγάλουν «στο σφυρί» ακίνητα των οφειλετών, που έχουν ήδη κατασχεθεί (κυρίως επιχειρηματιών). Ωστόσο πρόκειται για τρομερά χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία, που δύσκολα μπορεί να αποδώσει έσοδα, λόγω της κρίσεως στην κτηματαγορά, ενώ κοστίζει σημαντικά και στο ίδιο το δημόσιο (για δικαστικούς επιμελητές κλπ). Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων σε τρίτους ή και κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων, για όσους χρωστούν άνω των 3.000 ευρώ. Για μεταβιβάσεις από γονείς προς παιδιά κτλ, εξετάζεται εάν προκύπτει δόλος, αλλά από αυτή τη βάση ξεκινάει πάντα ο έφορος.

Σημειώνεται ότι συμψηφισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών με τυχόν απαιτήσεις των οφειλετών κατά του Δημοσίου δεν γίνονται, εάν προκύπτει επιπλέον ποσό πληρωμής του κράτους προς τον ιδιώτη.

Όταν όμως ο φορολογούμενος ζητεί να πληρωθεί από το Δημόσιο και να παρακρατήσει αυτός τις οφειλές του Κράτους, ο συμψηφισμός δεν εφαρμόζεται.

Ο οφειλέτης μπορεί να τη γλιτώσει, αν προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής του στην εφορία, που οδηγεί αυτόματα σε αναστολή της κατάσχεσης και εις χείρας τρίτων, ακόμη κι αν αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει...
e-reportaz.gr

Read more...

Μετά τις αναφορές για παράνομες συνακροάσεις Έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί ο διοικητής της


Έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί ο διοικητής της
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη διενέργεια ελέγχου στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί με επιστολή του από τις 11 Οκτωβρίου ο διοικητής της υπηρεσίας, Θεόδωρος Δραβίλλας με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, για παράνομες συνακροάσεις και παρακολουθήσεις επικοινωνιών.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο κ. Δραβίλλας ζητεί τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, προκειμένου να μην υπάρχει σκιά στις δραστηριότητες της υπηρεσίας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πριν από λίγη ώρα αναφέρεται:
«Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεόδωρος Δραβίλλας εισηγείται τη διενέργεια ελέγχου από τη συγκεκριμένη Αρχή στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
» Ο κ. Δραβίλλας υπενθυμίζει ότι έχει παρέλθει περίοδος δύο ετών από τον τελευταίο έλεγχο που διεξήγαγε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και δεδομένου ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχει λάβει χώρα αλλαγή στη Διοίκηση της Υπηρεσίας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγκυρία, επισημαίνει την ανάγκη διεξαγωγής του σχετικού ελέγχου το συντομότερο δυνατό.
» Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρει, επίσης, στην επιστολή του ότι η πρωτοβουλία εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και διαβεβαιώνει ότι παραμένει στη διάθεσή του κ. Λαμπρινόπουλου για κάθε συνδρομή που τυχόν απαιτηθεί για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση του έργου του».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέα ευρήματα Ναζιστικό μουσείο και οπλοστάσιο στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα


Ναζιστικό μουσείο και οπλοστάσιο στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα
Μερικά από τα ναζιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα  

Αθήνα
Νέα ευρήματα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στην περιοχή της Βούλας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και άλλα όπλα, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντόπισαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα και φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί, κράνη και σβάστικες.
10 φωτογραφίες

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ένα πιστόλι Walther 357 Magnum, ένα πιστόλι Walther των 9mm, τέσσερα πιστόλια Glock των 9mm, τέσσερα πιστόλια Glock 0,45mm, για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων, ένα βλήμα όλμου σε μεταλλικό κουτί, 24 διόπτρες, πολλές γεμιστήρες όπλων, φυσίγγια, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με πολλά βέλη, μια ασπίδα της ΕΛΑΣ, πολλά κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης και SIM, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, συλλεκτικό πολεμικό όπλο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε κομμάτια, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, βρίσκεται στο ένα από τα δύο κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και φέρεται να συνδέεται με τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πηγές, το συγκεκριμένο κοντέινερ που ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, είχε ξεκινήσει από το Βέλγιο και μέσω Μάλτας έφτασε στον Πειραιά.

Την Πέμπτη θα μεταβούν στο ΣΕΠ πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά για τι όπλο πρόκειται.

Επίσης, σε άλλο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα παλαιό αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Το συγκεκριμένο κοντέινερ είχε αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το φιλί της Φινλανδής στον Στουρνάρα (ΦΩΤΟ)...




...και τα "μπλεξίματα" με τον Βενιζέλο...
Ποιος είπε ότι οι Έλληνες υπουργοί Οικονομικών περνούν δύσκολα στις συνεδριάσεις του Eurogroup;

Ο Γιάννης Στουρνάρας, παρά το...
«ξύλο» που έφαγε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας, είχε και τα τυχερά του.

Ο λόγος για το φιλί που του έδωσε, σύμφωνα με το Έθνος, η Φινλανδή ομόλογός του Γ. Ουρπιλάινεν.

Στόχος της υπουργού, ήταν να δείξει έστω και συμβολικά, τη στήριξή της, στον Γιάννη Στουρνάρα. Έτσι, τον πλησίασε και του έδωσε ένα «σκαστό» φιλί για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της τρόικας!

Καθώς βέβαια εδώ στην Ελλάδα, το όνομα της Φινλανδής έχει «παίξει» και ως η «συμπάθεια» του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν ο αυτός ήταν υπουργός Οικονομικών, ίσως τελικά αυτό το φιλί δημιουργήσει περισσότερα μπλεξίματα στον Έλληνα υπουργό, με τον οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις…
 
 matrix24.gr

Read more...