Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συντριπτικό το «ναι» Άρση ασυλίας για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δεκτό από την συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών της Ολομέλειας της Βουλής έγινε το αίτημα των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου, Στ.Μπούκουρα, Ηλ.Παναγιώταρου, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλου.

Οι παρόντες βουλευτές ήταν 247.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, στο αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Στ.Μπούκουρα και Γ. Γερμενή, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.
Για τον Ηλ. Παναγιώταρο αίρεται η ασυλία για δύο παλαιότερες υποθέσεις του η πρώτη με 247 ψήφους υπέρ και η δεύτερη με 246 ψήφους υπέρ και ένα «παρών» που είναι του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου.
Για τον Ηλ. Κασιδιάρη αίρεται η ασυλία για παλαιότερη υπόθεση με 247 ψήφους υπέρ. Για τον Χρ. Αλεξόπουλο αίρεται η ασυλία με 246 ψήφους υπέρ και ένα «λευκό».
Μιλώντας στην Ολομέλεια, οι βουλευτές της ΧΑ αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες και ζήτησαν οι ίδιοι την άρση ασυλίας τους, προκειμένου -όπως υποστήριξαν- να λάμψει η αλήθεια.

Από τους έξι που διώκονται, ζήτησαν και πήραν το λόγο οι τέσσερις, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την άρση ασυλία τους, για να μην νομιμοποιήσουν «την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος».

Πρώτος πήρε το λόγο ο Ηλίας Παναγιώταρος, που ζήτησε να αρθεί μόνιμα η άρση ασυλίας του για να μην ταλαιπωρείται, όπως είπε, η Βουλή. Παράλληλα, επέκρινε την στάση των βουλευτών των άλλων κομμάτων, καθώς -όπως είπε- δεν έκαναν τίποτα για το «σόου» που στήθηκε με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Η Χρυσή Αυγή είναι και θα μείνει εδώ. Η σκευωρία κατέρρευσε. Το καταλαβαίνουν και η κοινή γνώμη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που έρχονται κατά συρροή στην Χρυσή Αυγή» κατέληξε ο κ. Παναγιώταρος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για άθλια σκευωρία και παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής που αποκαλύφθηκαν. «Θα απέχουμε από την διαδικασία για να μην νομιμοποιήσουμε την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος που επιχειρείται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι εκτελούν εντολές ξένων κέντρων» ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Οι κλέφτες, οι απατεώνες και αυτοί που διέλυσαν τη χώρα είναι αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι διώκεται γι' αυτά που πιστεύει και όχι για τις πράξεις του, καθώς δεν διέπραξε τίποτα μεμπτό για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. «Υπήρξε μία αναφορά του ονόματος μου από έναν ψευδομάρτυρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά, με την επωνυμία Ε, ότι με γνώρισε κάπου, κάποτε, σε γραφείο νόμιμου κόμματος» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε, επίσης, εκφέροντας στίχους του Κωστή Παλαμά: «Σε λίγες μέρες, θα γεννηθεί η κόρη μου. Θα πει 'γιατί σε ταλαιπώρησαν μπαμπά;'. Θα της απαντήσω ότι, γιατί είναι έγκλημα να αγαπάς τη χώρα σου ανιδιοτελώς, ακόμα και να δίνεις το αίμα σου στους συνανθρώπους σου είναι κακούργημα. Και τότε, έσπευσα να δηλώσω ένοχος. Η κόρη μου θα είναι περήφανη. Την αγάπη μου για την πατρίδα θα την έχω μέχρι να πεθάνω, την αγάπη μου για τους συνανθρώπους μου θα την έχω μέχρι να πεθάνω. Και όταν η κόρη μου θα βλέπει αυτό το βίντεο, θα λάμψει η αλήθεια».

«Επιθυμώ την άρση ασυλίας μου, για να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια» ήταν η μόνη αναφορά του Ηλία Μπούκουρα. Για τους Στ.Μπούκουρα, Γ.Γερμενή και Π.Ηλιόπουλο το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τους Ηλ.Παναγιώταρο, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλο αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».
Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι», ή «παρών». Διανεμήθηκε επίσης και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, αλλά δεν ήταν μυστική, καθώς τα ψηφοδέλτια παραδίδονταν από τους βουλευτές στη γραμματεία και δεν χρησιμοποιήθηκε κάλπη.

Αρνητική απάντηση έλαβαν από την εισαγγελέα Πειραιά οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός στο αίτημά τους να τους δοθεί άδεια προκειμένου να παραστούν στην συνεδρίαση της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: