Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μετά τις αναφορές για παράνομες συνακροάσεις Έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί ο διοικητής της


Έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί ο διοικητής της
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη διενέργεια ελέγχου στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί με επιστολή του από τις 11 Οκτωβρίου ο διοικητής της υπηρεσίας, Θεόδωρος Δραβίλλας με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, για παράνομες συνακροάσεις και παρακολουθήσεις επικοινωνιών.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο κ. Δραβίλλας ζητεί τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, προκειμένου να μην υπάρχει σκιά στις δραστηριότητες της υπηρεσίας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πριν από λίγη ώρα αναφέρεται:
«Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεόδωρος Δραβίλλας εισηγείται τη διενέργεια ελέγχου από τη συγκεκριμένη Αρχή στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
» Ο κ. Δραβίλλας υπενθυμίζει ότι έχει παρέλθει περίοδος δύο ετών από τον τελευταίο έλεγχο που διεξήγαγε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και δεδομένου ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχει λάβει χώρα αλλαγή στη Διοίκηση της Υπηρεσίας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγκυρία, επισημαίνει την ανάγκη διεξαγωγής του σχετικού ελέγχου το συντομότερο δυνατό.
» Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρει, επίσης, στην επιστολή του ότι η πρωτοβουλία εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και διαβεβαιώνει ότι παραμένει στη διάθεσή του κ. Λαμπρινόπουλου για κάθε συνδρομή που τυχόν απαιτηθεί για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση του έργου του».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: