Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ


ΤΟ ΠΑΝΕ «ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ»  ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ
Η ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ  ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ «Κ/Α ΡΕΥΜΑ»
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Με τόσες πολλές ελιές που έχει ο Σημίτης ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να είναι έξω από την Ελληνική «Ελιά», στα πρότυπα της Ιταλικής, που θα…
μπολιάσει το νέο κεντροαριστερό χώρο, εν ολίγοις το νέο ΠΑΣΟΚ και μ’ έναν Βενιζέλο να σέρνεται αναγκαστικά πίσω από τις εξελίξεις.  Όλως τυχαίως ανάμεσα στους   58 συμμετέχοντες, τα πολιτικά πρόσωπα που υπάρχουν έλαβαν κυβερνητικές θέσεις επί Σημίτη, με εξαίρεση τον Παρασκευά Αυγερινό που έχει την δική του ιστορία στο κίνημα. Και όλως τυχαίως οι περισσότεροι και άξιοι γραμματιζούμενοι πανεπιστημιακοί που συνυπογράφουν  [βλέπε Γραμματικάκης, Αλιβιζάτος, Καλοκαιρινός], έχουν  στην πλειοψηφία τους και  ορισμένοι από «αρχαιοτάτων» χρόνων μια θέση αρθρογράφου στα «Νέα» του κυρ Σταύρου. Και να ‘σου πετιέται δειλά, δειλά και ο Γιαννίτσης από την ναφθαλίνη του πολιτικού περιθωρίου. Τον  πιο έμπιστο άνθρωπο του Σημίτη, τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τη … χαροκαμένη Ελλάδα? Ή μήπως η … ευλογία Σημίτη [12 Σεπτέμβρη] προς τον Καμίνη για το προπέτασμα με το αυτοδιοικητικό κίνημα των 5 δημάρχων [Σκοτινιώτη, Μπουτάρη κ. ΣΙΑ] ήταν και αυτή τυχαία?  Μα επιτέλους ποιους νομίζουν πως πάνε να   δουλέψουν? Ανασύρουμε ενδεικτικά ορισμένα  ονόματα του … νέου κεντροαριστερού ρεύματος, μιας και οι 58 ούτε λίγο ούτε πολύ θα γίνουν και οι «νονοί» για νέο όνομα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό ίσως τον Λοβέρδο, με παρατρεχάμενο ίσως τον Βενιζέλο αλλά φυσικά με επίτιμο πρόεδρο τον ένα και μοναδικό Κώστα Σημίτη. Οι «βρικόλακες» της σύγχρονης ιστορίας δεν πεθαίνουν ποτέ!

Στους 58 συγκαταλέγεται και το αγαπημένο παιδί του «επίτιμου»,  ο  Νίκος Μπίστης ο «αρσενικός  Δαμανάκης» της κομουνιστικής αριστεράς που νίκησε την χούντα αλλά … νικήθηκε από τον [νέο] καπιταλισμό, αποδεχόμενος να γίνει υφυπουργός [2003-2004] στην Κυβέρνηση Σημίτη.

Ο οικολόγος Ηλίας Ευθυμιόπουλος που από το 1990 γίνεται  ο πρώτος διευθυντής της Greenpeace στην Ελλάδα, θέση που διατήρησε μέχρι το 1999, οπότε και από τα σάλτα των «συντρόφων» του στα φαλαινοθηρικά προτίμησε να μεταπηδήσει  στο πρευλό του Σημίτη και μάλιστα ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (2000-2001). Ο πιο ωραίος απ’ όλους πάντως είναι ο καπετάν Γιώργος Βερνίκος που ενώ δεν είχε κλείσει ούτε μήνα η κυβέρνηση Σαμαρά,  στις 26-6-2012 υποχρεώθηκε σε παραίτηση από υφυπουργός Ναυτιλίας μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για Offshore εταιρεία.

Οι 58 ωστόσο στο Κ/Α ρεύμα που θυμίζει περισσότερο ελιτίστικη λέσχη, φρόντισαν να έχουν και μια οδοντίατρο, είναι η κυρία Άννα Δρέττα, που από το 2010 τη βλέπουμε να αναζητά ρόλους στις παρυφές της κεντρικής ΠΑΣΟΚικης εξουσίας!
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6423.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: