Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: "Ο φοιτητής θα πηγαίνει εκεί όπου είναι η μητέρα και ο πατέρας του"

Εν αναμονή των υπουργικών αποφάσεων για τις μετεγγραφές. Πότε θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις. Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος
Την ερχόμενη Παρασκευή, ή το αργότερο τη Δευτέρα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα θεσπίζονται κριτήρια για την εφαρμογή του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών από πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Κατά την ενημέρωση που παρείχε στους βουλευτές για τα θέματα της αρμοδιότητάς του ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι σκοπεύει σε έντιμη εφαρμογή του νόμου των μετεγγραφών που θα ικανοποιεί όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας εφόσον δεν επαρκούν οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα.
Αφού ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι οι αποφάσεις θα εκδοθούν στο τέλος ή την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά η διαβούλευση δεν έχει τελειώσει ακόμη, εξήγησε ότι η μία θα εκδοθεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των μη εχόντων (το εισοδηματικό κριτήριο) που συνοδεύεται με το όριο του 10% για κάθε τμήμα.
Σχετικώς με την «γενναιόδωρη ρύθμιση» - όπως χαρακτήρισε την τροπολογία Αρβανιτόπουλου που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο – ο κ. Λοβέρδος είπε ότι πρέπει να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση που θα καθορίζει λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν και τις μετεγγραφές λόγω χαμηλού εισοδήματος, το πότε δηλαδή θα γίνουν οι αιτήσεις.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η προθεσμία αιτήσεως μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη (από μία Δευτέρα που θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών στις 26 Σεπτεμβρίου) ώστε να δοθεί χρόνος κάποιων ημερών ή εβδομάδων για την διαμόρφωση της απάντησης στο αίτημα.
Τέλος ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στην υπουργική απόφαση εκτός από το εισοδηματικό θέμα θα ρυθμιστεί και το ζήτημα για το που δικαιούται ο φοιτητής να μετεγγραφεί.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε εμείς να γίνει το δικαίωμα της μετεγγραφής δικαίωμα μετεγγραφής του οποιουδήποτε δίνει εξετάσεις. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει. Στην υπουργική απόφαση θα λέμε ότι ο σκοπός του νομοθέτη είναι να πάει εκεί που είναι ο πατέρας και η μητέρα του. Τελεία και παύλα» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
http://news247.gr/

Read more...

Αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών

Αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών
Tις πρώτες στρατιωτικές επιθέσεις -από κοινού με τις πέντε αραβικές χώρες συμμάχους- εναντίον των ισλαμιστών μαχητών ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ οι οποίες λαμβάνουν πλέον χώρα στο έδαφος της Συρίας.
Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο έκανε λόγο για "πολεμικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους Τόμαχοκ που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές, ανάμεσα σε αυτές και το προπύργιο των τζιχαντιστών, Ράκκα, όπου "τουλάχιστον 70 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν".
Εν τω μεταξύ, κατά χιλιάδες οι κάτοικοι της Ράκα έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη, μετά τα περισσότερα από 60 αεροπορικά "κτυπήματα" που έγιναν σήμερα εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική έξοδος από τη Ράκα. Ξεκίνησε τα ξημερώματα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές. Ο κόσμος φεύγει προς την επαρχία» είπε κάτοικος της πόλης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.
Και ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 70 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών στη βόρεια και ανατολική Συρία, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για 30 νεκρούς μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα οι οποίοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές δυτικά του Χαλεπιού, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 50.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουραμάν αναφέρθηκε σε νεκρούς στη Ράκα, το Ντέιρ αλ-Ζορ και την Χασάκα στη βόρεια και ανατολική Συρία και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 300, όσον αφορά δε τον αριθμό των στόχων που επλήγησαν κατά την πρώτη μέρα των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, φτάνει τους είκοσι.
Μαζί με τις σημερινές επιδρομές, στις οποίες δεν έλαβαν μέρος η Βρετανία και η Γαλλία, ο συνολικός τους αριθμός από τις αρχές Αυγούστου, πλησίασε τις 200, οι 140 εκ των οποίων στο έδαφος του Ιράκ και οι περίπου 60 της Τρίτης στο έδαφος της Συρίας.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ναύαρχος John Kirby επιβεβαίωσε τις ενέργειες, λέγοντας "οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, ανέλαβαν στρατιωτική δράση στη Συρία".
Ταυτόχρονα, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) δήλωσε ότι "οι σουνιτικές Αραβικές χώρες, Μπαχρέιν, Ιορδανία, Κατάρ,Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετείχαν ή υποστήριξαν τις επιδρομές".
egiakoumis.gr

Read more...

Καμμένος για Σαμαρά: «Το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού»...




Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο ασκεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μιλά για «το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού» .


«Ο ...
πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το successstory μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας. Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».

Read more...

KKE : "Παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί"...


"Η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάκαμψης, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό, αφού...
όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί", υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και προσθέτει:

"Γίνεται φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει «ελάφρυνση» του χρέους και του μνημονίου, όχι για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και για ν’ αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής. Άλλωστε, τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν προεξοφλήσει τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, ανεξάρτητα με τη στάση που κρατάει ο καθένας στο ζήτημα του χρέους και του μίγματος πολιτικής που προτείνουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Είναι συνεπώς, αποπροσανατολιστική και εχθρική για το λαό η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τ’ άλλα κόμματα που «προσκυνούν» την ΕΕ για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο, να διαπραγματευτεί καλύτερα το «τέλος του μνημονίου και της τρόικα». Όλοι τους κρύβουν ότι, με ή χωρίς τρόικα, με ή χωρίς νέο «πακέτο-μνημόνιο», ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ, θα συνεχίσει να ματώνει για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Γι’ αυτό άλλωστε και αυτά τα κόμματα δε δεσμεύονται για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού ούτε καν για την ουσιαστική ανακούφισή του.

Μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση και τα χρέη είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή, ολοσχερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου της χώρας. Αυτήν την προοπτική χρειάζεται να ισχυροποιήσει ο λαός με την πάλη και την ψήφο του, για να ορθώσουμε πιο αποτελεσματικά εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού"...
enikos.gr

Read more...

Στους ΑΝΕΛ προσχωρεί ο Θανάσης Γιαννόπουλος...


Ένα βήμα πριν την προσχώρησή του με τους ΑΝΕΛ βρίσκεται πλέον ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο...
Θανάσης Γιαννόπουλος συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο στα γραφεία του κόμματος "στο πλαίσιο του καλέσματος για τη δημιουργία ενός μεγάλου Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος και τη διεξαγωγή συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυαλί είχε ραγίσει ανάμεσα στον Θανάση Γιαννόπουλο και τη Νέα Δημοκρατία από τις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Μαΐου όταν τέθηκε αντιμέτωπος με τον Κώστα Μπακογιάννη στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας...
parapolitika.gr

Read more...

Πολιτική παρέμβαση για να μην μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα!..


Η επιστολή των Μακρυδημήτρη και Μορώνη…

Δημοσιεύουμε την επιστολή του πρώην προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου, Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αντιπροέδρου-εντεταλμένου συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη προς τον...
Πρόεδρο καθηγητή κ. Θ. Φορτσάκη και τα και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικώς με τις λεπτομέρειες που ζητήσατε για τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή δύο εγγράφων αυστηρών επιπλήξεων προς τον Γενικό Διευθυντή Περιεχομένου κ. Β. Θωμόπουλο, θα είχαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η πρώτη επίπληξη συνδέεται με την κάλυψη διήμερων εκδηλώσεων ενός συλλόγου βρακοφόρων της Κρήτης. Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε στο σύλλογο η απόφαση της διοίκησης να καλυφθούν οι εκδηλώσεις ειδησεογραφικά και να «μονταρισθεί» από τις εκδηλώσεις ένα πρόγραμμα διάρκειας 30 λεπτών περίπου, για να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο το μεσημέρι της Κυριακής μετά τις εκδηλώσεις. Η σχετική απόφαση γνωστοποιήθηκε στους οργανωτές των εκδηλώσεων ενώ δόθηκαν και οι σχετικές οδηγίες στους υπευθύνους του προγράμματος, δεδομένου ότι ο κ. Θωμόπουλος, ως είχε ενημερώσει, έκανε χρήση μέρους της αδείας του.

Προφανώς, η απόφαση δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές, οι οποίοι, δι’ αγνώστου σ’ εμάς οδού,ενημέρωσαν την υφυπουργό Επικρατείας κ. Σ.Βούλτεψη. Η κ. υφυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον αναπληρωτή πρόεδρο, ζητώντας του εξηγήσεις για την απόφαση. Της ελέχθη ότι η εκδήλωση δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούσε άλλη αντιμετώπιση απ’ αυτή που ανακοινώθηκε στους διοργανωτές. Σημειώθηκε μάλιστα ότι παρά το ότι οι διοργανωτές είχαν αφιερώσει τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Βαρδινογιάννη, ο τηλεοπτικός σταθμούς συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν ήταν διατεθειμένος να ανατρέψει το πρόγραμμά του για να προβάλει τις εκδηλώσεις. Η συνομιλία έκλεισε με την κ. υφυπουργό να επιμένει στην άποψη να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις ζωντανά και τον αναπληρωτή πρόεδρο να επαναλαμβάνει ότι είχαν δοθεί ήδη οδηγίες για ειδησεογραφική κάλυψη καιμονταρτισμένο πρόγραμμα κι αυτό ήταν κάτι περισσότερο από την πραγματική κοινωνική, προγραμματική και τηλεοπτική αξία των εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός επικοινώνησε με τον ΓΔ περιεχομένου, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικώς και άλλαξε το πρόγραμμα περιλαμβάνοντας ζωντανές μεταδόσεις από τις εκδηλώσεις του συλλόγου βρακοφόρων. Ο ΓΔ περιεχομένου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο παρεδέχθη ότι δέχτηκε τηλεφώνημα με το σχετικό αίτημα από την κ. υφυπουργό πράγμα που προκάλεσε και την παρέμβασή του. Η ίδια η κ. υφυπουργός επιβεβαίωσε την επικοινωνία της με τον ΓΔ λέγοντας μάλιστα «θα μιλάω με όποιον θέλω, ακόμη και με την γάτα του Θωμόπουλου».

Η δεύτερη επίπληξη συνδέεται με «ελιγμό» του ΓΔ περιεχομένου να προκαλέσει πολιτική παρέμβαση για να ανατραπεί η απόφαση της διοίκησης για τη μετάδοση της ομιλίας και της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο ΓΔ είχε έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Σκουρλέτη, στον οποίο είχε ανακοινώσει (χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τη διοίκηση) ότι από τις δύο εκδηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταδιδόταν μόνον η συνέντευξη τύπου. Ο κ.Σκουρλέτης διαμαρτυρόμενος και επικαλούμενος το γεγονός ότι επί ΕΡΤ μεταδίδονταν πάντοτε και οι δύο εκδηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης (τελευταία φορά στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2012), επικοινώνησε με τον πρόεδρο. Του ελέχθη ότι ήταν εύλογο το αίτημα και εν συνεχεία ενημερώθηκε ο ΓΔ περιεχομένου για την απόφαση της διοίκησης να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις. Ο ΓΔ περιεχομένου ενημέρωσε αυτούς που, προφανώς, θεωρεί προϊσταμένους του με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πολιτική παρέμβαση προς τον πρόεδρο για να μη μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε, όπως γνωρίζετε και τις παραιτήσεις μας.


Με εκτίμηση

Α. Μακρυδημήτρης

Ξ.Ρ. Μορώνης

typologies.gr

Read more...

Στα 230 ευρώ/χιλιόλιτρο Κατατέθηκε τροπολογία για μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης


Κατατέθηκε τροπολογία για μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης η οποία θα ισχύσει για τη διάθεση του από 15 Οκτωβρίου ώς 30 Απριλίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρύθμιση θα επιφέρει μείωση κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί, με βάση τα σημερινά δεδομένα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, στα 1,13 ευρώ το λίτρο από 1,25 ευρώ το λίτρο.

Για τα νοικοκυριά που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης, το κόστος προμήθειας του πετρελαίου πέφτει στα 80 λεπτά το λίτρο, που είναι χαμηλότερο και από αυτό πριν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, το 2011.

Σύμφωνα με την τροπολογία ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης μειώνεται από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο, σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Στόχος όπως επισημαίνεται είναι «η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

Η τροπολογία υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τη νομική μορφή των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με άδεια χέρια γυρνάει ο Σαμαράς...



Η καγκελάριος Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού αναφέροντας ότι υπήρξαν πολύ θετικά μηνύματα. «Η Ελλάδα επεξεργάζεται τα ...
επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Διαπιστώνουμε πολύ θετική πρόοδο» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στα σκληρά μέτραπου παίρνονται. «Έχουμε μία στενή ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα, όπως με την task force, τη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και στον τομέα της Υγείας» δήλωσε. Δεν παρέλειψε βέβαι να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό...

Ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός κάποιας άλλη χώρας, παρουσίασε τον παράδεισο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων (βλέπε νέα σκληρά μέτρα για την κοινωνία) που δεσμεύτηκε να συνεχιστούν, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσεις επανειλημμένως τις ευχαριστίες του στην καγκελάριο. Ουδεμία αιχμή δεν άφησε για χαλάρωση των μέτρων, ουδεμία αναφορά δεν έκανε στον πληττόμενο από τα μνημονιακά μέτρα λαό. Επροσώπησε επάξια τους δανειστές, όχι όμως την κοινωνία.

left.gr

Read more...

H NΕΑ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ



Την τελευταία τους οχυρή θέση απώλεσαν σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις στην κωμόπολη Talakivka 16 χλμ. βόρεια και ανατολικά της Μαριούπολης.



Τις θέσεις που κατείχαν οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αναλάβει οι δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ..

Παράλληλα οι δυνάμεοις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας NAF (Novorossiya Defense Forces) κατέλαβαν και την πόλη Shyrokino η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ. ανατολικά της Μαριούπολης με αποτέλεσμα και όπως ανέφερε ηγετικό στέλεχος των δυνάμεων αυτοάμυνας οι ρωσόφωνοι έχουν υπό τον έλεγχό τους «τα πάντα στην παραλιακή ζώνη της Θάλασσας του Αζόφ ανατολικά της Μαριούπολης έως τα σύνορα με τη Ρωσία».


Βορειότερα τώρα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Debaltseve η οποία βρίσκεται περί τα 70 χλμ. νότια και ανατολικά του Κραματόρσκ οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν και σήμερα τον βομβαρδισμό της πολιορκημένης πόλης με συστήματα ΠΕΠ Grad τα οποία οι Ουκρανοί έχουν φέρει σε μεγάλους αριθμούς.

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί οι δυνάμεις τους που απαριθμούν 3.000 άνδρες βρίσκονται αντιμέτωπες με 10 έως 12 χιλιάδες άτομα από την πλευρά των μαχητών της Νέας Ρωσίας. Μάλιστα το Κίεβο ανάφερε πως ο βομβαρδισμός της πόλης με ρουκετοβόλα Grad έγινε σε αντίδραση των επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις αυτοάμυνας με πεζικό και ΤΟΜΠ.

Πάντως το Debalcevo φέρεται πως παραμένει υπό τον έλεγχο των μαχητών της Νέας Ρωσίας αφού υπάρχουν πληροφορίες πως οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ήδη αποσυρθεί από αργά το απόγευμα.

Στην πόλη την οποία την υπερασπίζονται δυνάμεις της NAF δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό, όπως όμως δηλώνουν οι κάτοικοί της και οι στρατιώτες δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουν.

Παρά το γεγονός όμως αυτό όπως μεταδίδεται σκληρές μάχες έχουν ξεσπάσει στο Vuhlehirsk όχι πολύ μακριά από το Debaltseve καθώς η NAF επιχειρεί να εκδιώξει και τις τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή.

Οι δυνάμεις αυτοάμυνας είχαν όμως και ακόμη μια επιτυχία σήμερα καθώς κατέλαβαν σχεδόν τη μισή πόλη της Avdiivka η οποία βρίσκεται βόρεια από το Ντόνετσκ σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσουν το μέτωπο νότια του Κραματόρσκ.

Συμφωνία για εκεχειρία: Αποσύρει ή δεν αποσύρει τις δυνάμεις του Κίεβο;

Παράλληλα οι δυνάμεις του Κιέβου αν και αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να αποσύρουν τον βαρύ εξοπλισμό τους έως και 30 χλμ. από την γραμμή του μετώπου εντούτοις και όπως δηλώνει ο πρώτος αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Andrey Purgin:

«Αν και δεν έχουν υπάρξει αναφορές πως η απομάκρυνση του βαρέως εξοπλισμού των ουκρανικών δυνάμεων έχει ξεκινήσει, βάσει της συμφωνίας της εκεχειρίας, παρόλα αυτά δεν έχουν υπάρξει και συγκρούσεις στο Ντόνετσκ κάτι που μπορεί να καταδεικνύει πως η ουκρανική πλευρό μπορεί και να έχει ξεκινήσει την εκκένωση».

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις του Κιέβου μέσω του εκπροσώπου τους Andriy Lysenko δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποχώρηση του βαρύ εξοπλισμού τους (ρουκετοβόλα, πυροβολικό, άρματα μάχης ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ) από τις περιοχές που βρίσκονται επι του μετώπου.

«Ο Στρατός και άλλες δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να τηρήσουν τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μινσκ. Πιο ειδικά ξεκινήσαμε τη διαδικασία για απόσυρση του βαρύ εξοπλισμού σε απόσταση έως και 15 χλμ. από το μέτωπο», είπε ο Lysenko.
http://ksipnistere.blogspot.gr/

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ : Λίγο πριν την αυτοδυναμία

ΣΥΡΙΖΑ : Λίγο πριν την αυτοδυναμία
Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν, στηριζόμενοι στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον μία ανάσα πριν την αυτοδυναμία.
Ενδεικτικό είναι πως στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως πλέον η κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού του προγράμματος γίνεται αποδεκτό από περισσότερους πολίτες.
«Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησαν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Στη συνέχεια, η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε την ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες. Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών.
Τα νούμερα , σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση. Τόσο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει , όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»

egiakoumis.gr

Read more...

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», λέει η Μέρκελ...



Tι δήλωσε ο Σαμαράς. 
ΒΙΝΤΕΟ... 

Ικανοποιημένη είναι η Ανγκελα Μέρκελ απ' την εξέλιξη του προγράμματος "ανάκαμψης" της Ελλάδας, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που ...
παραχώρησε από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα δίνει θετικά δείγματα και μηνύματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

«Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας» είπε αναφορικά με την πορεία του προγράμματος και πρόσθεσε:

«Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την στήριξη που παρέχει η Γερμανία όπως είναι τα δάνεια, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ισχυρά δείγματα ανάκαμψης που υπάρχουν οφείλονται στις μεταρρυθμίσεις.

«Έχουμε μία στενή ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα, όπως με την task force, τη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και στον τομέα της Υγείας» δήλωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της και στον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι τα πράγματα για τους Έλληνες είναι δύσκολα ωστόσο, όπως είπε «θα σας στηρίξουμε, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας είναι ορατά».

Σαμαράς: Μετά την τρόικα και τα stress tests περιμένουμε ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά, όμως όσα επιτεύχθηκαν, δείχνουν ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της, οι κίνδυνοι που είχαν δημιουργηθεί για την παραμονή στο ευρώ, μοιάζουν σήμερα πολύ μακρινοί, τόνισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις.

«Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα χρόνια. Μακρινοί πλέον οι κίνδυνοι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είπα στην κα Μέρκελ πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της -δεν θέλει νέο πακέτο, Βελτιώνεται διαρκώς η θέση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας».
«Αναμένεται θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο. Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι έλεγε το πρόγραμμα. Η Ελλάδα έπιασε σημαντικούς στόχους νωρίτερα του αναμενόμενου. Συζητήσαμε σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα με την καγκελάριο», το περίγραμμα των δηλώσεων Σαμαρά.

«Μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης χρονιάς .Πιστεύω ότι η χρηματοδότηση του ΔΝΤ θα ολοκληρωθεί νωρίτερα του προγραμματισμένου», δήλωσε στη συνέχεια
πηγες real, thepressproject.gr
 

Read more...

Ο "υπερπατριώτης" Γεωργιάδης προτρέπει: Πάρτε τα λεφτά σας...



... από τις τράπεζες, αν πέσει η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)...
Προτροπή σε άδειασμα των τραπεζών από χρήματα, καλώντας ακόμα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής (ΜΕGA) να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες σε...
περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταστροφολογεί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μαινόμενος για άλλη μια φορά, απειλώντας με κατάρρευση των τραπεζών.

Άμεσα αντέδρασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ Γ. Βαρεμένος καλώντας τις τραπεζικές αρχές να παρέμβουν καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτική της κυβέρνησης «Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, θέλουν συντρίμμια» αρκεί να μείνουν στην εξουσία. Αυτός είναι ο ακραίος εθνικισμός που πρεσβεύει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, και ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, αν θυμηθούμε αντίστοιχη δήλωσή του από το «καφενείο» της Βουλής.

Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης προσπαθώντας να σπείρει τον πανικό στα όρια της νομιμότητας καθώς λίγα χρόνια πριν η προτροπή διωκόταν ποινικά με βάση το νόμο προστασίας του εθνικού νομίσματός.

avgi.gr

Read more...

Ερχονται μειώσεις σε όλες τις συντάξεις...



Σημαντικά μειωμένες θα είναι από το 2015 όλες οι νέες συντάξεις, καθώς ο τρόπος υπολογισμού που προκύπτει από...
την εφαρμογή του μνημονιακού ασφαλιστικού νόμου 3863 επιφέρει σειρά αλλαγών σε συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων.

Εκτός από το ύψος της βασικής σύνταξης και το ΕΚΑΣ που όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day.gr θα είναι αντικείμενο πολιτικής απόφασης, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων μειωμένες θα είναι και οι κατώτατες συντάξεις, όπως και οι αναπηρικές.

Αναλυτικά, το ύψος της βασικής σύνταξης, σύμφωνα με τον νόμο, θα υπολογιστεί με βάση την εξέλιξη του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Ανάλογα με το πώς θα εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος συντελεστής, η βασική σύνταξη θα ξεκινά από 330 ευρώ και με το ζόρι θα φθάνει τα 360. Το ποσό αυτό θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο.

Στον αέρα βρίσκεται και το ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το επίδομα θα διατηρηθεί και τον επόμενο χρόνο, παρότι δεν προβλέπεται στον νέο νόμο, ενώ υπάρχει και μνημονιακή δέσμευση για διαχωρισμό των προνοιακών επιδομάτων από την κοινωνική ασφάλιση.

Το πιθανότερο είναι το μέλλον του επιδόματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους να συνδεθεί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και με τη γενικότερη αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων. Η καταβολή του θα συνδέεται αυστηρά με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Μειωμένη αναμένεται και η κατώτατη - εγγυημένη σύνταξη που σήμερα είναι 486 ευρώ. Οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι η μείωση μπορεί να είναι της τάξης του 20%, καθώς η βάση υπολογισμού της είναι το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε με νόμο 22% και παραμένει καθηλωμένο στα 26,18 ευρώ, έναντι 33 ευρώ πριν από τον νόμο του 2012. Παράλληλα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η κατώτατη σύνταξη δίνεται με τη συμπλήρωση της 15ετίας, ήτοι 4.500 ένσημα.

Ήδη, το υπουργείο Εργασίας συζητά με την τρόικα για την αύξηση της 15ετίας σε 20ετία, ως βασική προϋπόθεση για τη λήψη σύνταξης. Εφόσον περάσει μια τέτοια διάταξη, ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων οι οποίοι πίστευαν ότι τα επόμενα χρόνια θα λάβουν σύνταξη έχοντας συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις θα βρεθεί ακόμη και χωρίς σύνταξη, ειδικά σε περίοδο με μεγάλη ανεργία, όπως αυτή που διανύουμε.

Οι αναπηρικές συντάξεις

Μαχαίρι αναμένεται και στις αναπηρικές συντάξεις, καθώς σύμφωνα με τον νόμο η βασική σύνταξη θα μειώνεται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας. Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους ασφαλισμένους με αναπηρική σύνταξη που δεν έχουν συμπληρώσει 15ετία. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν οι δικαιούχοι αναπηρικής με λίγα χρόνια ασφάλισης θα λαμβάνουν το ποσοστό που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισης ή θα μένουν στη βασική σύνταξη.

Στη μέγκενη μπαίνουν και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων, καθώς ο νέος νόμος ορίζει αυστηρές προϋποθέσεις, όπως το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τα 4.320 ευρώ ή στην περίπτωση εγγάμων το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 8.640 ευρώ, να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν τουλάχιστον 20ετή παραμονή στην Ελλάδα.

Αλλά και όλες οι συντάξεις που θα καταβάλλουν τα ταμεία, βάσει του νέου διπλού τρόπου υπολογισμού, θα είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές που θα λάμβανε ο δικαιούχος εάν συνταξιοδοτούνταν μόνο με τους όρους που ισχύουν σήμερα.

Αναλογικά
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, παράλληλα με τη βασική σύνταξη θα καταβάλλεται και επιπλέον αναλογικό ποσό σύνταξης, με βάση τα έτη ασφάλισης. Το αναλογικό ποσό σύνταξης θα υπολογίζεται βάσει των συνολικών αποδοχών από ολόκληρο τον εργάσιμο βίο.

Οι συντάξεις για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 στο ΙΚΑ δεν έχουν ουσιαστικά καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού. Το ποσό της βασικής σύνταξης μειώνεται 1/35 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 35 ετών ασφάλισης. Ο συντελεστής για τα συντάξιμα χρόνια που θα διανυθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά είναι αυτός που αντιστοιχεί στο τελευταίο πλήρες έτος του συνολικού συντάξιμου χρόνου.

Για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2015 και συνταξιοδοτούνται το έτος αυτό, η σύνταξή τους θα αποτελείται από το άθροισμα δύο επιμέρους ποσών: Α) Το ποσό της σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2010 υπολογίζεται με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με τις συντάξιμες αποδοχές των πέντε καλύτερων ετών της τελευταίας δεκαετίας.

Όταν λέμε δεκαετία, εννοούμε αυτή που λήγει μέχρι το τέλος του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης έτους. Β) Το ποσό της σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης που συμπληρώνεται από 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπολογίζεται με τις συντάξιμες αποδοχές όλης της περιόδου μέχρι και τον προηγούμενο μήνα από εκείνον της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

  Euro2day.gr

Read more...

Ντόρα: Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει αξιοκρατία...



Αλλά κομματικές επιλογές...
Ενα ακόμη "καρφί" στην κυβέρνηση Σαμαρά πέταξε το πρωί στο MEGA, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δεν υπάρχει όση αξιοκρατία θα ήθελα στον σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά κομματικές επιλογές».
«Στη...
φάση αυτή που η χώρα δίνει μία πάρα πολύ δύσκολη μάχη οφείλεις να διαλέγεις τους καλύτερους, πιστεύω σε μία ευρύτερη συλλογικότητα», ειπε και πρόσθεσε:
«Υπάρχει ολόκληρη συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Τρεις Νεοδημοκράτες, δύο Πασοκτζήδες λένε. Το θεωρώ λάθος ως σύλληψη. Όταν έχω μία συγκεκριμένη θέση διαλέγω τον καλύτερο και δεν με νοιάζει τι είναι».
Παράλληλα, η Μπακογιάννη έκανε άνοιγμα προς την Κεντροδεξιά λέγοντας ότι το κόμμα πρέπει να απευθυνθεί ξανά στο όλον της Κεντροδεξιάς.
«Η Νέα Δημοκρατία που κρατά τον βασικό της κορμό, έχει τη δυνατότητα με ορισμένες πολιτικές κινήσεις να απευθυνθεί ξανά στο όλον σε αυτό που η παράταξη ήταν κάποτε. Στο όλον της Κεντροδεξιάς.
Τώρα που βγαίνουμε από αυτή την ιστορία θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τη διεύρυνση του κόμματος στα επίπεδα της παρατάξεως, προς το κέντρο, διότι το κέντρο σήμερα είναι ''άστεγο''», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στελέχη στη Νεά Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι οι πολιτικές» και συμπλήρωσε: «Καλοδεχούμενοι να γυρίσουν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στη Νέα Δημοκρατία αλλά με βάση τις συγκεκριμένες αρχές».
«Στηρίζω με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση αυτή. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:
«Κάνω κριτική σε αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης, όπως έχω χρέος να κάνω. Ακόμα και αν διαφωνώ με κάποια νομοσχέδια, δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξω την κυβέρνηση».

Read more...

Διαδηλωτής στη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου...


papandreoudiadilotis



ΦΩΤΟ...
Στη μεγαλειώδη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι ...
είναι ευαισθητοποιημένος για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να διαδηλώσει με χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες στο twitter και κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει μαζί του.
Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στο «Μεγάλο Μήλο» για να συναντηθεί, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με ξένους ηγέτες και στελέχη της ομογένειας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου... διαδηλωτής στη Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ)

matrix24.gr

Read more...

«Επιστήμονες» με πλαστά πτυχία και από «καλές» οικογένειες!...



Γόνοι «γνωστών» οικογενειών, συγγενείς πολιτικών ή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται ανάμεσα στα…
«λαβράκια» που έχει «ψαρέψει» ο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) και αφορούν περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, υλοποιώντας αιτήματα ελεγκτών του Δημοσίου για εντοπισμό επίορκων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το «Βήμα», οι πτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί τίτλοι αφορούν γιατρούς, οικονομολόγους, καθηγητές, ψυχολόγους κλπ ειδικότητες. Η προέλευση των πλαστών πτυχίων είναι από πανεπιστήμια τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, όπως και από ανύπαρκτα ιδρύματα (π.χ. πανεπιστήμιο Αριζόνα).

Ειδικότερα, στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του “Βήματος”, ο ΔΟΑΤΑΠ έχει εντοπίσει τα τελευταία δύο χρόνια 20 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων, ανάμεσα στις οποίες εκείνες συγγενών πολιτικών ή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μονοπώλησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καθηγητές σχολείων αλλά και γιατροί! Για τις περιπτώσεις αυτές θα ενημερωθούν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία αλλά και οι εισαγγελικές αρχές».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του "Βήματος", «ο ΔΟΑΤΑΠ προχωρεί με κομμένα τα φτερά του, καθώς, όπως είναι γνωστό, με την πρόσφατη εναρμόνιση στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες, τα πτυχία που εκδίδονται από τη συνεργασία ξένων πανεπιστημίων και κολεγίων αποκτούν πλέον επαγγελματικά δικαιώματα από τους αντίστοιχους επιστημονικούς συλλόγους (δικηγορικούς, επιμελητήρια κ.ά.), οπότε υπό μία έννοια αυτοί είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο και της γνησιότητάς τους. Στην περίπτωση των γιατρών ειδικά, το τοπίο είναι θολό, καθώς επαγγελματικά δικαιώματα αποδίδουν πλέον οι νομαρχίες που κάνουν και τους ελέγχους. Ο ΔΟΑΤΑΠ επεμβαίνει μόνο επί συγκεκριμένων περιπτώσεων, όταν ζητείται από τις υπηρεσίες του».

 

Read more...

Ο «ιός» της ακροδεξιάς Καρατζαφέρης ...





...χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό Έμπολα»...
«Εγώ βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικό Έμπολα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναζητώντας μετά μανίας θέση στα υψηλά διαμερίσματα της «δεξιάς πολυκατοικίας».


«Εγώ...
βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικό Έμπολα» δήλωσε ο  Καρατζαφέρης και συνέχισε:. Αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο, τουλάχιστον ερασιτεχνικό. Χρειάζεται πανστρατιά και αλλαγή πολιτικής. Δεν έχει γίνει προσέγγιση του θέματος, πολύ δε περισσότερο με πρόσωπα, προκειμένου να δημιουργηθεί η προϋπόθεση ενός νέου σκελετού πολιτικής. Με ΕΝΦΙΑ και διαφόρους συνοδούς φόρους δεν αντέχεται το πράγμα. Αν αντιληφθεί η κυβέρνηση το λάθος της πολιτικής της, τότε η λαϊκή δεξιά είναι εδώ, να τα διορθώσουμε.»
«Αν γυρίσει από το Βερολίνο ο Σαμαράς και πει καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, θέλω να πάω σε μια άλλη πολιτική, δύο χρόνια υπέφερε ο Ελληνικός λαός πάμε σε εκλογές για να συνεχίσω, θα πήγαινε στο 40%. Πιστεύω ότι χάθηκε το όραμα και η ελπίδα από τον λαό», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο Real Fm.
«ΣΥΡΙΖΑ ή αστική δημοκρατία. Περί αυτού πρόκειται. Τώρα, είμαι ο μόνος που είμαι εναντίον 100% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποτάμι παίζει ο Καμμένος το αφήνει ανοιχτό, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο. Είμαι ο μόνος πολιτικός φορέας που λέει ένα μεγάλο «Χ» στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμα και συμπλήρωσε:
«Μιλάω για αλλαγή πολιτικής. Να λέμε και κανένα όχι. Κύριε Σαμαρά, αν επιστρέψεις την ύφανση και την εκτέλεση της πολιτικής στην Αθήνα, τότε εγώ είμαι μαζί σου. Εμείς αποφασίζουμε ως έλληνες. Εγώ προτείνω, ούτε βάζω όρους και προϋποθέσεις, ούτε τίποτα».
«Ο μαθητής… απεβλήθη, έφυγε από μόνος του. Οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι ακριβώς οι μισές από όσες ήταν πριν από 5 χρόνια και εξαντλούνται. Όποιος θέλει ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει μια πανστρατιά αστικής πολιτικής, εγώ είμαι παρών», τόνισε με αφορμή τα όσα δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 left.gr

Read more...

Τι κρύβουν οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης;...


 
ΦΩΤΟ...

Σημαντικές ομοιότητες φαίνεται ότι παρουσιάζουν οι Καρυάτιδες που έφερε στο φως η ανασκαφή της Αμφίπολης, με τις Καρυάτιδες του...
Ερεχθείου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις Κόρες της Αμφίπολης, βρέθηκαν ίχνη από κόκκινο και κίτρινο χρώμα ενώ είναι γνωστό ότι και οι Καρυάτιδες στο Ερέχθειο ήταν ζωγραφισμένες. Επιπρόσθετα, και στις δύο περιπτώσεις, οι Κόρες λειτουργούν ως κίονες, και πιο συγκεκριμένα ως «φύλακες» ταφικών μνημείων, καθώς κάτω από το Ερέχθειο βρίσκεται, σύμφωνα με αναφορές, ο τάφος του μυθικού βασιλιά της Αθήνας, του Κέκροπα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Μουσείο της Ακρόπολης, «για τις Καρυάτιδες έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες. Η πειστικότερη υποστηρίζει ότι αποτελούσαν το υπέργειο μνημείο του τάφου του Κέκροπα και ότι ήταν οι χοηφόροι που απέδιδαν τιμές στον ένδοξο νεκρό».
Σε ό,τι αφορά την ονομασία των γυναικείων αγαλμάτων, το Μουσείο της Ακρόπολης σημειώνει ότι «τα αγάλματα, σε οικοδομική επιγραφή του Ερεχθείου ονομάζονται απλώς Κόρες, ενώ η ονομασία Καρυάτιδες δόθηκε σε μεταγενέστερα χρόνια».



Τα δάχτυλα των ποδιών των Καρυάτιδων της Αμφίπολης
Σε «πεδίο μάχης» σχετικά με το μυστικό της καταγωγής των Καρυάτιδων της Αμφίπολης, έχουν μετατραπεί τα δάχτυλα των ποδιών τους. Η μορφολογία των κάτω άκρων τους –με το δεύτερο δάχτυλο να είναι μακρύτερο του μεγάλου δαχτύλου- δηλώνει, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πασιφανώς την ελληνική τους ταυτότητα. Ωστόσο, άλλοι συνάδελφοί τους όμως εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι, ακριβώς αυτό που ονομάζεται «ελληνικό πόδι» στη γλυπτική πιθανόν να ενισχύει την άποψη περί της ρωμαϊκής προέλευσης των Καρυάτιδων.
Σύμφωνα και με τους επιστήμονες, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ποδιού:  το «αιγυπτιακό πόδι», στο οποίο το μεγάλο δάχτυλο είναι το μακρύτερο και τα υπόλοιπα σταδιακά μικραίνουν, το «ρωμαϊκό πόδι», όπου τα δάχτυλα έχουν περίπου το ίδιο μήκος, και το «ελληνικό πόδι», στο οποίο το δεύτερο δάκτυλο είναι μακρύτερο από το μεγάλο.

Σε αναλογία ο τύμβος Καστά με την Αλεξάνδρεια
Ένα ακόμη συγκλονιστικό στοιχείο ήρθε στο φως με την ανασκαφή της Αμφίπολης που «συνδέει» τον τύμβο Καστά με την πόλη της Αλεξάνδρειας, μέσω μιας εντυπωσιακής συμμετρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ο Λέων της Αμφίπολης στην κορυφή του τύμβου έφτανε μαζί με τη βάση τα 15,84 μέτρα, ενώ η διάμετρος του τύμβου φαίνεται να είναι σε άμεση αρμονία με το Λιοντάρι, καθώς είναι το ύψος του ακριβώς επί δέκα, δηλαδή 158,40 μέτρα.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η διάμετρος των τειχών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, που έφτιαξε ο αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτης, είναι 15.840 μέτρα. Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, ο τύμβος του λόφου Καστά είναι μια μικρογραφία της αγαπημένης πόλης του Μακεδόνα βασιλιά σε κλίμακα 1/100.
 enikos.gr
 

Read more...

Το 55% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους...



Το 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΒΕΑ, θεωρεί ότι είναι πλέον αδύνατη η πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Μόλις το...
41% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Αν και από την έρευνα φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί το αίσθημα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν θεωρεί ότι οι εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ θα συμβάλλουν στην μείωση των δαπανών των νοικοκυριών. Ταυτόχρονα ένα ποσοστό της τάξης του 59% υποστηρίζει ότι το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας  δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί.

Αναλυτικότερα

Στο πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη συμβολή των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τη μείωση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε ποσοστό 55% θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα αυτά δεν θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, ενώ μόλις 29% διατηρούν αντίθετη άποψη. Σημαντικό είναι το ποσοστό αβεβαιότητας ανάμεσα στους συμμετέχοντες, όπου σχεδόν δύο στους δέκα δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν γνώμη στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το δεύτερο ερώτημα κατά περίπτωση, εξετάζει τη δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων και, συγκεκριμένα, 59% θεωρούν ότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, με μόλις 26% να το κρίνουν ως εφαρμόσιμο. Και εδώ το ποσοστό αβεβαιότητας στο 15% είναι αρκετά σημαντικό.

Στο τρίτο και τελευταίο κατά περίπτωση ερώτημα του ΕΒΕΑ για το οικονομικό του βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη δυνατότητα ανταπόκρισής τους στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων, συγκεκριμένα 55% αυτών, θεωρούν ότι πλέον είναι αδύνατη η εκπλήρωση υποχρεώσεων ασφαλιστικής και φορολογικής φύσεως, ενώ μόλις 41% αυτών εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτές. Το ποσοστό αβεβαιότητας σε αυτό το ερώτημα διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 4% του συνόλου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά φανερώνουν αισθητή μεταβολή. Περισσότεροι από δύο στους δέκα και, συγκεκριμένα, ποσοστό 22% των συμμετεχόντων, δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του 18%. Εντούτοις, το ποσοστό απαισιοδοξίας παρουσίασε σημαντικότερη βελτίωση, μειωμένο από 65% σε 57%, γεγονός που δηλώνει ότι υπάρχει σημαντικά μεγάλη μερίδα των πολιτών που πλέον διατηρούν θετικότερη στάση σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις. Επιπλέον και εξίσου σημαντική είναι η αύξηση του ποσοστού αβεβαιότητας των συμμετεχόντων, το οποίο κατέληξε στο 21%.

Read more...

LIVE η κοινη συνέντευξη Σαμαρά-Μέρκελ...





Δειτε LIVE την κοινή συνέντευξη Σαμαρά - Μέρκελ, στο...
Βερολίνο...

Read more...

Πρεμιέρα στο «Gloria Cup» Κόντρα στην Εφές ο Ολυμπιακός, με υποδοχή από τον Περπέρογλου


Κόντρα στην Εφές ο Ολυμπιακός, με υποδοχή από τον Περπέρογλου

Aθήνα
Ξεκινάει σήμερα το τουρνουά «Gloria Cup» στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετέχει ο Ολυμπιακός.

Πρώτη αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» είναι η Αναντολού Εφές (18:00) του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Στράτου Περπέρογλου, με τον τελευταίο μάλιστα να υποδέχεται τους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Ο πρώην παίκτης της ελληνικής ομάδας επισκέφτηκε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού κι αφού είχε ένθερμο εναγκαλισμό με τον προπονητή και τους συνεργάτες του, χαιρέτισε έναν-έναν τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά και τα νέα μέλη της ομάδας.





Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα του Κώστα Βασιλειάδη, ενώ την Παρασκευή μία εκ των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ερυθρού Αστέρα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το πρόγραμμα του "Gloria Cup"

Τρίτη 23/9

18:00 Αναντόλου Εφές - Ολυμπιακός

20:15 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας

Τετάρτη 24/9

18:00 Ουνικάχα Μάλαγα - Αναντόλου Εφές

20:15 Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ

Πέμπτη 25/9

18:00 Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα

20:15 Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Παρασκευή 26/9

15:45 Αγώνας Κατάταξης (θέση 5-6)

18:00 Μικρός Τελικός

20:15 Τελικός

* Οι αγώνες θα μεταδωθούν από το Novasports 3.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...