Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», λέει η Μέρκελ...



Tι δήλωσε ο Σαμαράς. 
ΒΙΝΤΕΟ... 

Ικανοποιημένη είναι η Ανγκελα Μέρκελ απ' την εξέλιξη του προγράμματος "ανάκαμψης" της Ελλάδας, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που ...
παραχώρησε από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα δίνει θετικά δείγματα και μηνύματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

«Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας» είπε αναφορικά με την πορεία του προγράμματος και πρόσθεσε:

«Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την στήριξη που παρέχει η Γερμανία όπως είναι τα δάνεια, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ισχυρά δείγματα ανάκαμψης που υπάρχουν οφείλονται στις μεταρρυθμίσεις.

«Έχουμε μία στενή ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα, όπως με την task force, τη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και στον τομέα της Υγείας» δήλωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της και στον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι τα πράγματα για τους Έλληνες είναι δύσκολα ωστόσο, όπως είπε «θα σας στηρίξουμε, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας είναι ορατά».

Σαμαράς: Μετά την τρόικα και τα stress tests περιμένουμε ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά, όμως όσα επιτεύχθηκαν, δείχνουν ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της, οι κίνδυνοι που είχαν δημιουργηθεί για την παραμονή στο ευρώ, μοιάζουν σήμερα πολύ μακρινοί, τόνισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις.

«Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα χρόνια. Μακρινοί πλέον οι κίνδυνοι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είπα στην κα Μέρκελ πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της -δεν θέλει νέο πακέτο, Βελτιώνεται διαρκώς η θέση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας».
«Αναμένεται θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο. Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι έλεγε το πρόγραμμα. Η Ελλάδα έπιασε σημαντικούς στόχους νωρίτερα του αναμενόμενου. Συζητήσαμε σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα με την καγκελάριο», το περίγραμμα των δηλώσεων Σαμαρά.

«Μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης χρονιάς .Πιστεύω ότι η χρηματοδότηση του ΔΝΤ θα ολοκληρωθεί νωρίτερα του προγραμματισμένου», δήλωσε στη συνέχεια
πηγες real, thepressproject.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: