Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μια Κεφαλονίτισσα έκανε τα ελληνικά επίσημη ξένη γλώσσα σε σχολείο της Νέας Υόρκης!...



Μια Κεφαλονίτισσα έκανε τα ελληνικά επίσημη ξένη γλώσσα σε σχολείο της Νέας Υόρκης!
Η Πανωραιά Παναγιωσούλη, η οποία είναι διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.

Σύμφωνα με ... 
την Πένι Παναγιωσούλη: «Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.

ΠΗΓΗ: Kεφαλλονίτικα Νέα


Read more...

«Ιστορικά και ηθικά θεμελιωμένη αξίωση» οι γερμανικές αποζημιώσεις λέει ο Χ.Φλάισερ

Επαναφέρει το θέμα του κατοχικού δανείου


Ο Χάγκεν Φλάισερ (φωτογραφία από την Der Standard)
Ο Χάγκεν Φλάισερ (φωτογραφία από την Der Standard)  

Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες, τονίζει ο αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standart.

Απαριθμώντας αυτές τις απώλειες, επισημαίνει πως, πέρα από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους που δολοφονήθηκαν, δεκάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες εκτελέστηκαν· τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από πείνα· ένας στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά τη γερμανική αποχώρηση· πολλοί ήταν άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περί τις 100.000 κατοικίες· ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς το 1945, η ζημία ανερχόταν σε πάνω από δέκα δισεκατομμύρια προπολεμικά δολάρια, από αυτά η Ελλάδα πήρε ως αποζημιώσεις περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια, σε σημερινές τιμές, κυρίως σε μορφή αποσυναρμολογημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων από τη Γερμανία που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και αυτά τα 25 εκατομμύρια δολάρια δεν πληρώθηκαν στην Ελλάδα από τους Γερμανούς, αλλά από την Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Συμμάχων.

Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου και κάτω από την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, το ζήτημα των αποζημιώσεων πρακτικά «πνίγηκε» για να καταστεί η Γερμανία προγεφύρωμα κατά των ανατολικών χωρών και μπορεί να ειπωθεί πως η Ελλάδα έχει στο θέμα των αποζημιώσεων τη μεγαλύτερη ανάγκη αποκατάστασης.

Όπως σημειώνει ο κ. Φλάισερ, η τωρινή χρονική στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για το ζήτημα των αποζημιώσεων, καθώς η γερμανική πλευρά διατείνεται πως η Ελλάδα θυμήθηκε ξαφνικά το θέμα επειδή είναι τώρα χρεοκοπημένη, όμως αυτό δεν αληθεύει, διότι το ζήτημα ετίθετο κάθε τόσο, επί δεκαετίες, από την ελληνική πλευρά, παρά το επίσημο μπλοκάρισμα του θέματος.

Πριν από τη γερμανική επανένωση χρησιμοποιούνταν το επιχείρημα πως ολόκληρη η Γερμανία είχε διεξάγει το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν μπορούν να ζητούνται αποζημιώσεις από το ένα τμήμα της Γερμανίας, ενώ μετά το 1990 το επιχείρημα ήταν πως, έχει περάσει τόσος πολύς χρόνος από τότε και στο μεταξύ τα ζητήματα έχουν λυθεί από μόνα τους.

Για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο

Ο ίδιος θεωρεί ουτοπικό ότι η γερμανική πλευρά θα δεχθεί να πληρώσει επανορθώσεις για την Ελλάδα, γιατί αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο και ως εκ τούτου θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο λεγόμενο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο μάλιστα είχε αναγνωριστεί, τόσο από τις ναζιστικές δυνάμεις όσο και από τον ίδιο τον Χίτλερ, ως δάνειο που θα αποπληρωνόταν, αλλά χωρίς τόκους.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως οι πρώτες δόσεις επιστράφηκαν και το «υπόλοιπο χρέος» είχε υπολογιστεί σε 476 εκατομμύρια χιτλερικά μάρκα ως «χρέη του Γ΄ Ράιχ προς την Ελλάδα», σε σημερινές τιμές περίπου έξι έως επτά δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους τόκους, που αν συνυπολογιστούν, τότε το ποσό είναι αστρονομικό. Τέτοια δάνεια, όπως αυτό που υποχρεώθηκε να καταβάλει η Ελλάδα στη ναζιστική Γερμανία, δεν είχαν επιβληθεί αλλού, γι' αυτό και δεν υπάρχει προηγούμενο.

Βέβαια, η Γερμανία ισχυρίζεται με ευκολία, πως αποζημιώσεις πληρώνουν μόνον οι ηττημένοι ενός πολέμου, «τώρα είμαστε εταίροι και φίλοι», όμως, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Φλάισερ, «χρέη πληρώνουν και οι φίλοι».

Η γερμανική πολιτική

Σε γερμανικά αρχεία της δεκαετίας του 1950 αναφέρεται ρητά ότι κύριος στόχος της γερμανικής πολιτικής προς την Ελλάδα ήταν «η εξαφάνιση του πολεμικού παρελθόντος», δηλαδή ήταν συνειδητή επιλογή η αποσιώπηση του θέματος των αποζημιώσεων, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα έναντι των Ελλήνων «ξεχάστε τις απαιτήσεις για επανορθώσεις, αφού θέλετε να ενταχτείτε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα».

Όταν το 1995, μετά την απεμπλοκή της Συνθήκης του Λονδίνου στο θέμα των χρεών, ως επακόλουθο της γερμανικής επανένωσης, η Ελλάδα έθεσε επίσημα το θέμα των επανορθώσεων, προσπαθώντας να διαβιβάσει ρηματική διακοίνωση στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, που βρισκόταν τότε στη Βόννη, αυτό αρνήθηκε να την παραλάβει, ακόμη και ο θυρωρός, διότι σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, είχε παρέλθει ο χρόνος διευθέτησης του θέματος, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι 65.000 αγωγές ιδιωτών που ζητούσαν αποζημιώσεις.

Σε ό,τι αφορά την επιτροπή που έχει συσταθεί για την εξέταση του αιτήματος για τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο κ. Φλάισερ τονίζει ότι η επιτροπή αυτή ήταν μια αντίδραση στην πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, ωστόσο το όλο εγχείρημα δεν έχει νόημα, εφόσον δεν αντιδρά η γερμανική πλευρά. Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες επιτροπές, και πάλι όμως δεν αντέδρασε η γερμανική κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν θα το κάνει τώρα που η Ελλάδα δεν θεωρείται ισότιμος εταίρος.

Όπως καταλήγει στη συνέντευξή του ο ιστορικός, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετά το 1990, διακήρυτταν επίσημα πως δεν παραιτούνται από τις απαιτήσεις, τις οποίες θα θέσουν σε μια ευνοϊκή χρονική στιγμή, στιγμή όμως, που ποτέ δεν ήλθε και τώρα είναι φυσικά η πλέον δυσμενής στιγμή για να τεθεί αυτή η ιστορικά και ηθικά θεμελιωμένη αξίωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Άστεγος, ο Επίτιμος...




O επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, κινδυνεύει να χάσει το γραφείο του στη Βουλή καθότι απόφαση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη είναι να μεταφερθούν από το Κοινοβούλιο τα γραφεία όλων των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής που...

δεν έχουν εκλεγεί.

Χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί γραφείο στο ισόγειο της Βουλής (δίπλα από την αίθουσα των δημοσιογράφων) και το γραφείο αυτό, πολλές φορές το χρησιμοποιεί ατύπως και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Έσπευσε, λοιπόν, Δευτέρα πρωί πρωί, στον Πρόεδρο της Βουλής για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην προεδρία του Κοινοβουλίου. Πάντως το θέμα του γραφείου σύμφωνα με κύκλους του Προέδρου της Βουλής δεν συζητήθηκε κατά την εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον κ. Μεϊμαράκη. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όμως, έλεγε σε συνεργάτη μου ότι δεν έχει ανάγκη από γραφεία καθώς έχει και άλλα, αλλά με αυτό το γραφείο διατηρεί την επαφή του με τη Βουλή μετά από 60 χρόνια ενεργής πολιτικής.


ΒΗΜΑτοδοτης


Read more...

Την Πέμπτη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων


O υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από παλαιότερη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων
O υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από παλαιότερη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Για την Πέμπτη το απόγευμα ορίστηκε η νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό με τα σκληρά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας που ζητεί επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς.

Λόγω της αναχώρησης του πρωθυπουργού για τη Ρώμη, το βράδυ της Πέμπτης, καθώς την επομένη είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, η σύσκεψη θα συνεχιστεί την προσεχή Κυριακή, οπότε και ουσιαστικά θα «κλειδώσει» οριστικά το σκληρό πακέτο των μέτρων.

Για την προετοιμασία της σύσκεψης με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Σαμαράς είχε το μεσημέρι της Τρίτης, συνεργασία, διάρκειας περίπου τρισήμιση ωρών, με το οικονομικό επιτελείο, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον αναπληρωτή Χρ.Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γ.Μαυραγάνη.

Ο πρωθυπουργός, που ετοιμάζει και διάγγελμα στον ελληνικό λαό -θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα- θέλει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας να συζητηθεί και στη Βουλή το νομοσχέδιο πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχος είναι να ψηφισθεί το αργότερο στις 27-28 Σεπτεμβρίου.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν κλειδώσει το πακέτο, με τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει, σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματος, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.

Να γίνουν δύο συσκέψεις ήταν το ζητούμενο και για τη Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης διεμήνυσε με κάθε τρόπο στο Μέγαρο Μαξίμου ότι οι αρχηγοί δεν μπορούν να συσκεφθούν απευθείας την Κυριακή προκειμένου να εγκρίνουν ένα πακέτο που θα έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ... ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ


Ο Στουρνάρας προανήγγειλε μέτρα μέχρι το 2016!


Ο Στουρνάρας προανήγγειλε μέτρα μέχρι το 2016! 

Κατά 25% εκτιμά ότι θα έχει συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία από την αρχή της κρίσης έως το 2014 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προβλέποντας παράλληλα ότι τοπρωτογενές έλλειμμα το 2012 θα διαμορφωθεί κοντά στο 1,5% έναντι πρόβλεψης για 1%.


Ωστόσο, παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του, ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη τωνδιαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμο επίπεδο.


«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, όπως και τα μέτρα είναι δύσκολα. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα και ελπίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι πλέον υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.


Για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι φέτος θα κλείσει μέσα στα όρια που έχει αποδεχθεί η τρόικα, παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη επιτάχυνσης στους τομείς αποκρατικοποιήσεων, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και γενικότερα προώθησης των μεταρρυθμίσεων, τομείς όπου παρατηρείται υστέρηση και η χώρα έχει μείνει πίσω. 


Ακόμη, υπογράμμισε ότι τα 2/3 της προσπάθειας, σχετικά με την κάλυψη της δημοσιονομικής διόρθωσης και ανταγωνιστικότητας, έχουν καλυφθεί και απομένει μόνον το 1/3. 


Εάν επιτευχθεί η μείωση των δαπανών μετά και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, επισήμανε ο κ. Στουρνάρας και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας μείωσης των δαπανών μέχρι το 2016.http://newpost.gr

Read more...

Πυρετός διαβουλεύσεων με την τρόικα και τους κυβερνητικούς εταίρους Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα

Επιτάχυνση των εν εξελίξει διαβουλεύσεων τόσο μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων όσο και με τους εκπροσώπους της τρόικας για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση.

Για το σκοπό ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου νέα πολύωρη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με στόχο να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, αλλά και των συγκυβερνώντων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωποι των οποίων πηγαινοέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως η σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Οι πληροφορίες θέλουν η νέα –καταληκτική επί του συγκεκριμένου θέματος- σύσκεψη των αρχηγών να συγκαλείται πιθανότατα την Κυριακή, καθώς θα προηγηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρώμη, από όπου θα επιστρέψει το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση, επιμένουν αρμόδιες πηγές, το «πακέτο» θα έχει κλείσει οριστικά ως την Κυριακή και στις αρχές της εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχο να έχει ψηφιστεί ως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας.

Κατά πληροφορίες εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να μη φανεί ότι η κυβέρνηση φοβάμαι την κοινοβουλευτική συζήτηση, όμως υπάρχει προβληματισμός για την εφαρμογή της συμβατικής διαδικασίας, επειδή σε μια τέτοια περίπτωση ο Κανονσιμός της Βουλής προβλέπει τη «διπλή ανάγνωση» του νομοσχεδίου, το οποίο, κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα είναι σε κοινοβουλευτική εκκρεμότητα για δέκα και πλέον ημέρες.       

Η παράταση της συζήτησης για τα μέτρα εκτιμούν κυβερνητικές πηγές δυσχεραίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και, ταυτόχρονα, συντηρεί το κλίμα των αντιδράσεων από τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται ή ακόμη και άλλους που φοβούνται ότι θα θιγούν.

Πέραν του εσωτερικού ζητήματος, η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα αξιοπιστίας και προς το εξωτερικό, έτσι ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το ζήτημα της επιμήκυνσης θα τεθεί και επισήμως από τον κ. Στουρνάρα στην τακτική σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και η κυβέρνηση θεωρεί πως με ψηφισμένο το πακέτο των μέτρων η ελληνική πλευρά θα βρει ευήκοα ώτα τόσο στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης όσο και στην επικείμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Read more...

Αγορές αγροτών χωρίς μεσάζοντες φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Πηγή: Αγορές αγροτών χωρίς μεσάζοντες φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Aγορές αγροτών στα πρότυπα των ευρωπαϊκών Farmers Markets ετοιμάζεται να δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την επιτυχία του κινήματος της πατάτας.

Στόχος είναι να μικρύνει η απόκλιση που παρατηρείται στις... 

τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

«Ηδη ξεκινούν δύο τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά Farmers Markets, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή», επεσήμανε στη Βουλή ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ο κ. Τσαυτάρης τόνισε πως γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές για να περιορισθεί η σπατάλη.

«Για παράδειγμα υπάρχει μια πολύ σημαντική υποδομή στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που για πρώτη φορά αξιοποιούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια, να οργανώσουμε για πρώτη φορά ένα δημοπρατήριο. Θα αποκτήσουμε εμπειρία, παράλληλα με τη μελέτη που έχουμε αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία περιμένουμε να παραδώσει εντός των επομένων 2 μηνών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο Ενιαίο Μητρώο για τους Εμπόρους Αγροτικών Προϊόντων ετοιμάζονται δύο τροπολογίες καθώς διαπιστώνονται δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας

«Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα τους και δώσαμε παράταση 3 μηνών έως το τέλος του έτους», είπε ο κ. Τσαυτάρης.

Σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίες πλήττονται από την κρίση και υπολογίζονται στα 800.000 άτομα ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι το υπουργείο εξασφάλισε από τον άξονα της επισιτιστικής βοήθειας 20 εκατ. ευρώ για να διανείμει πέντε βασικά προϊόντα.

«Το πρώτο εξ αυτών είναι ρύζι αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Αν είχε ολοκληρωθεί η εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που έθεσε ένας εκ των διαγωνιζομένων θα είχε ολοκληρωθεί και η προώθηση των μακαρονιών. Η βοήθεια ισχύει, επίσης, για το λάδι, τη φέτα και τη γραβιέρα», ανέφερε....


Read more...

Και δεύτερο βίντεο «εκθέτει» τον Ρόμνι: «Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ»!



Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑΜιτ Ρόμνι

Έτσι, μετά το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να ειρωνεύεται τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών,τη δημοσιότητα είδε οπτικοακουστικό απόσπασμα όπου επιτίθεται με σφοδρότητα στους Παλαιστινίους.

Μάλιστα, ο Ρόμνι αφήνει να εννοηθεί ότι ως πρόεδρος δεν θα καταβάλει προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης την οποία θεωρεί ανέφικτη, τασσόμενος κατά της δημιουργίας δυο ανεξαρτήτων κρατών στην περιοχή. 

Ειδικότερα, μιλώντας σε μια ιδιωτική εκδήλωση για την συγκέντρωση εσόδων για την προεκλογική του εκστρατεία, ο αμερικανός υποψήφιος δηλώνει το Μάιο ότι οι Παλαιστίνιοι δε θέλουν μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, και ότι η επιδίωξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας θα ήταν μάταιη. 

«Κατανοώ ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν την ειρήνη ούτως ή άλλως, για πολιτικούς λόγους, έχοντας δεσμευτεί στην καταστροφή και την εξάλειψη του Ισραήλ, και άλλα τέτοια ακανθώδη ζητήματα, και λεω, "Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση» αναφέρει.http://newpost.gr

Read more...

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ


Καταργούνται 55 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα


Καταργούνται 55 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα 
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην «αποστράτευση» σημαντικού αριθμού στρατοπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια φέρεται να είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με σκοπό να εξοικονομούνται πόροι ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τα λειτουργικά έξοδα του αρμόδιου υπουργείου.


Ενώ ήδη πρέπει να θεωρείται ως ειλημμένη η απόφαση μείωσης των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων από 21 σε 9, όπως αναφέρεται στο protothema.gr,  οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν δρομολογήσει τη μείωση του αριθμού των ανώτατων αξιωματικών κατά 15%, καθώς και την αντίστοιχη των εισαγόμενων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. Με αυτήν την αναπροσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργούνται νέα δεδομένα με επίδραση σε χρονικό ορίζοντα 35ετίας.  

Παράλληλα, η προτεινόμενη περικοπή λειτουργικών δαπανών του υπουργείου συνοδεύεται από προτάσεις για μειώσεις σε εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να εξοικονομηθούν 437 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 333 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από αναδιαπραγμάτευση υπαρχουσών συμβάσεων, ενώ τα υπόλοιπα 104 εκατομμύρια αναμένεται να έλθουν ως όφελος από τηνακύρωση προγραμμάτων σχετικών με την αγορά όπλων, των οποίων η παραλαβή ακόμη δεν έχει ξεκινήσει από το στράτευμα

Κατόπιν αυτών, το όφελος στο σκέλος των δαπανών, από τα προαναφερθέντα μέτρα, υπολογίζεται σε 437 + 80= 517 εκατομμύρια ευρώ. Ο σχεδιασμός αυτός υποστηρίζεται ότι θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τις τελικές εξελίξεις στο σκέλος των μισθολογικών απολαβών των ένστολων.   

Τέλος, συνδυαστικά με το δημοσιονομικό όφελος, εκτιμάται ότι η αναδιάρθρωση στο στράτευμαθα ευνοήσει τόσο τη λειτουργική βελτιστοποίηση όσο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Read more...

Πτώση 42% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

«Βούλιαξε» η ζήτηση


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πτώση 42% σημείωσαν οι πωλήσεις νεών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου, έναντι πτώσης 7,1% στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA) στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, πτώση καταγράφεται στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σε πολλές χώρες της ΕΕ.

H μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Ελλάδα (42%), την Πορτογαλία (40,4%), την Ιταλία (20%) και την Κύπρο (18,9%).

Στη Γαλλία, η μείωση ήταν 13,4%, στην Ιρλανδία 12,1% και στην Ισπανία 8,5%.

Αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε στη Βρετανία (κατά 3,3%) και σε άλλες οκτώ χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, τον περασμένο Αύγουστο στην Ελλάδα καταγράφηκαν 3.886 νέοι αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων -έναντι 688.168 στην ΕΕ- που αντιστοιχούν σε μείωση 46,7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (έναντι μείωσης 8,9% στην ΕΕ).

Τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, καταγράφηκε πτώση 5% των πωλήσεων στη Γερμανία, 17,2% στην Ισπανία και 21% στην Ιταλία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνάντηση Βρούτση με τον Χ. Ράιχενμπαχ το πρωί της Τετάρτης

Στο επίκεντρο τα εργασιακά


Από το υπουργείο Εργασίας δηλώνουν άγνοια για τα σενάρια για επιπλέον παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις, λέγοντας ότι η συμμετοχή του υπουργείου στο πακέτο των 11,9 δισ. είναι 4,8 - 5 δισ. ευρώ
Από το υπουργείο Εργασίας δηλώνουν άγνοια για τα σενάρια για επιπλέον παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις, λέγοντας ότι η συμμετοχή του υπουργείου στο πακέτο των 11,9 δισ. είναι 4,8 - 5 δισ. ευρώ   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, θα έχει στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο Εργασίας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους επικεφαλής των υπηρεσιών του υπουργείου, κατά τις οποίες εξετάσθηκαν θέματα των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικά θέματα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, η συζήτηση αφορούσε στα εργασιακά θέματα (νομοθέτηση κατώτατου μισθού και μείωση μη μισθολογικού κόστους), τα οποία αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις.

Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε άγνοια για τα σενάρια για επιπλέον παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις, λέγοντας ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας στο συνολικό πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ ανέρχεται σε 4,8 - 5 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο υπουργός πήγε και στη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιώργου Μέργου και των επικεφαλής της τρόικας.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις από την τρόικα για επιπλέον περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ενώ ανοικτά είναι τα θέματα για τον κατώτατο μισθό και τα εργασιακά.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επανέλαβε σε δηλώσεις του (στον ΒΗΜΑ 99,5) ότι η τρόικα ζητεί μετ' επιτάσεως μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, συν 1,5 δισ. ευρώ παρεμβάσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος (το περίπου 64% των συνολικών μέτρων της διετίας).

Από το πακέτο των περικοπών, λείπει ένα ποσό της τάξεως των 4 δισ. ευρώ. Η τρόικα πιέζει ώστε το ήμισυ αυτού του ποσού, δηλαδή τα 2 δισ. ευρώ, να καλυφθούν από νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα έχει επανέλθει το σενάριο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 67, από την οποία υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθεί ποσό 1 δισ. ευρώ στη διετία.

Σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής της τρόικας είδαν κατ' ιδίαν και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μόλις ο τελευταίος επέστρεψε στο υπουργείο από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επανασυστήνεται το Εθνικό Συμβουλίο Οδικής Ασφάλειας

Από το υπουργείο Υποδομών


Η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, η οποία θα αναλάβει τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής
Η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, η οποία θα αναλάβει τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ) προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη ο Σταύρος Καλογιάννης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, το ΕΣΟΑ θα αποτελέσει το θεσμικό όργανο επικοινωνίας και διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των εμπλεκόμενων κοινωνικών εταίρων.

Το Συμβούλιο παρέμενε ανενεργό από τον Απρίλιο του 2011.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται επίσης να συγκληθεί η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, η οποία θα αναλάβει τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής, το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την επεξεργασία στατιστικών και άλλων στοιχείων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Γιουνκέρ: Βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα



έ: ώ  ό
Η Ευρώπη αγωνίζεται να αποτρέψει μια έξοδο τηςΕλλάδας από το ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και θα αποδυνάμωνε την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Ο κ. Γιουνκέρ υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στηνανταγωνιστικότητα και πρόσθεσε ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά. 

Για την Ισπανία ανέφερε ότι απαιτήσεις της Ευρωζώνης απέναντι της θα είναι πολύ αυστηρές, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα στη μείωση του ελλείμματος και τις δομικές μεταρρυθμίσεις. 

Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να μεταφερθεί υπερβολικό βάρος στη Γερμανία

Σχετικά με το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η νέα ενιαία τραπεζική εποπτική αρχή θα πρέπει αρχικά να επικεντρωθεί στις μεγάλες τράπεζες, ενώ δήλωσε πως είναι δύσκολο να εποπτευθούν 6.000 τράπεζες από μια μόνο αρχή. 

Read more...

«Άνθρακες ο θησαυρός» απαντά η ΓΣΕΕ στην κατάργηση της συνδικαλιστικής σύνταξης

«Επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες»


«Οι αγώνες των συνδικάτων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να υποσταλούν από τέτοιου είδους στοχοποιήσεις και συκοφαντικές επιθέσεις» τόνισε η ΓΣΕΕ
«Οι αγώνες των συνδικάτων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να υποσταλούν από τέτοιου είδους στοχοποιήσεις και συκοφαντικές επιθέσεις» τόνισε η ΓΣΕΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έντονα αντέδρασε η ΓΣΕΕ στην απόφαση του υπουργού Εργασίας ναδιακόψει από την 1η Νοεμβρίου την καταβολή της συνδικαλιστικής σύνταξης. Σημειώνει ότι το ζήτημα δεν αφορά τους εν ενεργεία συνδικαλιστές, αλλά μερικές δεκάδες παλαιούς. Υπενθυμίζει δε ότι από το 1982 η Γενική Συνομοσπονδία είχε ζητήσει την κατάργηση της ρύθμισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε τον υπουργό Γ.Βρούτση, ο οποίος πέραν των άλλων 'συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας'.

» Θα ήταν όμως καλύτερα αντί φανφαρόνικων ενεργειών και επικοινωνιακών τυμπανοκρουσιών για θέματα ανύπαρκτα, για θέματα που ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τους εν ενεργεία συνδικαλιστές (αλλά μόνο μερικές δεκάδες παλαιούς πριν το 1999 και με τη θέση των συνδικάτων να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ το 1982 για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης) να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και όχι να προσχωρεί σε όλα όσα απαιτεί η Τρόικα για την Εθνική Σύμβαση, τον κατώτερο μισθό, τις ασφαλιστικές και εργασιακές ανατροπές.

» Οι απεργίες και οι αγώνες των συνδικάτων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να υποσταλούν από τέτοιου είδους στοχοποιήσεις και συκοφαντικές επιθέσεις.

» Ανθρακες ο θησαυρός του κ. υπουργού.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ


Στα χέρια της αστυνομίας αδίστακτη σπείρα ληστών με «πλούσιο» βιογραφικό


Στα χέρια της αστυνομίας αδίστακτη σπείρα ληστών με «πλούσιο» βιογραφικό 
Τουλάχιστον 49 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία, αλλά και σπίτια στην Αττική είχε στο ενεργητικό της σπείρα ληστών που εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, ένας Έλληνας και τέσσερις Αλβανοί, οι οποίοι δρούσαν από κοινού με έναν ακόμη Αλβανό, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η σπείρα είχε διαπράξει συγκεκριμένα εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε οικίες, με παράλληλη αφαίρεση αυτοκινήτων κατά τη διαφυγή τους.

Όπως ανέφερε μάλιστα σε ανακοινώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας η δράση των μελών της σπείρας χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερη βιαιότητα, αφού δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν εναντίον των παθόντων, είτε προς εκφοβισμό είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση, ή εναντίον διερχομένων πολιτών και αστυνομικών, με σκοπό να αποφύγουν κάθε περίπτωση εγκλωβισμού ή καταδίωξής τους.

Στην περίπτωση μάλιστα που κάποιο μέλος της ομάδας συλλαμβανόταν ή καταδιωκόταν από αστυνομικούς, κάποια από τα μέλη της σπείρας είτε αδρανοποιούνταν είτε ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους για μικρό χρονικό διάστημα, είτε διαφοροποιούσαν τη σύνθεση της ομάδας και τη μεθοδολογία της, ώστε να είναι δύσκολος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, αλλά ακόμα και η ταυτοποίηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες των αρχών για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες πράξεις συνεχίζονται.

Αναλυτικά εντοπίστηκαν: 

Τέσσερα καλάσνικοφ, με 14 γεμιστήρες
Δύο περίστροφα
Τρία πιστόλια
Δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων
Περίπου 1000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Τρεις επιθετικές χειροβομβίδες
Τρεις αμυντικές χειροβομβίδες
Οκτώ κομμάτια εκρηκτικής ύλης
Βραδύκαυστο φυτίλι πυροδότησης
Δύο σακουλάκια με 582 γραμμάρια χασίς
Χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ
Διάφορα κοσμήματα
Τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα
Γάντια
Καπέλα
Κουκούλες full face
Τσαντάκια μέσης και ώμου
Τρία αυτοκίνητα
Δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού
Τρεις φορητοί υπολογιστές
Τέσσερις σκληροί δίσκοι
Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Ένας πολιορκητικός κριός.


Σχετικές φωτογραφίες:



efhabfrg.jpghfthntrh.jpghgfnhtf.jpghtrxhtr.jpgjhdfnj.jpg

Read more...

Ποια κόμματα «έβγαλαν» λεφτά από τις εκλογές και ποια μπήκαν... μέσα...



Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι κάνουν οι ορκωτοί λογιστές της Βουλής τις δηλώσεις των κομμάτων για τους ισολογισμούς των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Τα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και μπήκαν στη Βουλή έχουν ... 
δημοσιεύσει, στην Εφημερίδα τη Κυβερνήσεως, όπως είχαν υποχρέωση τα οικονομικά στοιχεία -έσοδα και έξοδα-καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Στο επόμενο στάδιο με εντολή του αρμόδιου αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου οι ορκωτοί λογιστές θα εγκατασταθούν στα γραφεία των κομμάτων και θα ελέγξουν αναλυτικά όλα τα παραστατικά για να διαπιστώσουν αν οι δηλώσεις των οικονομικών υπευθύνων είναι ακριβείς και αληθείς. Σε κάθε περίπτωση θα συνταχθεί έκθεση ελέγχου η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερη αξία,όπως προκύπτει από τη μελέτη των σχετικών ΦΕΚ είναι το ότι ορισμένα από τα κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή) είχαν και τελικό κέρδος μετά το τέλος των εκλογικών διαδικασιών.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατέγραψαν ζημία, ενώ το ΚΚΕ είχε ισοσκελισμένο απολογισμό έως και το τελευταίο λεπτό του Ευρώ.

Συνολικά, τα κοινοβουλευτικά κόμματα έλαβαν από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 11.740.944,88 Ευρώ. Αντίστοιχα,από ιδιώτες χορηγούς συγκέντρωσαν 3.648.322,33 Ευρώ, με τη Νέα Δημοκρατία μόνη της να δηλώνει έσοδα από ιδιώτες που ανέρχονται στο ποσό των 3.129.660,95 Ευρώ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δήλωσε έσοδα από ιδιώτες χορηγούς μόλις 68.476 Ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δήλωσαν οι υπεύθυνοι οικονομικών των πολιτικών κομμάτων:

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε συνολικά από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 3.496.915,96 Ευρώ. Σε αυτό προστέθηκαν και 3.129.660,96 Ευρώ από τους 6.563 ιδιώτες χορηγούς της. Ετσι, το συνολικό ποσό των εσόδων έφτασε στα 6.626.576,92 Ευρώ.

Τα έξοδα ανήλθαν σε 6.480.687,98 ευρώ,άρα στο ταμείο περίσσεψαν και 145.888,94 Ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε συνολικά από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 1.942.172,68 Ευρώ και εάν προστεθούν και τα 166.717,53 από ιδιώτες, το σύνολο των εσόδων έφτασε τα 2.108.890,21 Ευρώ.

Τα έξοδα ανήλθαν σε 1.199.955,22 Ευρώ, άρα περίσσεψαν 908.934,99

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε συνολικά από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 3.947.842,11 Ευρώ και εάν προστεθούν και 68.476 Ευρώ από εισφορές ιδιωτών, το σύνολο των εσόδων ήταν 4.016.318,11 Ευρώ.

Τα έξοδα ανήλθαν σε 4.061.609,01 Ευρώ, άρα υπάρχει έλλειμμα 45.290,9 Ευρώ.

Η Δημοκρατική Αριστερά έλαβε από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 443.085,01 Ευρώ και 127.684,99 από τους 93 ιδιώτες χορηγούς της, άρα το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε 570.770 Ευρώ.

Τα έξοδα ήταν 338.196,96 Ευρώ, άρα στα ταμεία έμειναν 232.573,04 Ευρώ.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έλαβαν από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 492.654 Ευρώ και αν συνυπολογιστούν και 50.684,81 Ευρώ των ιδιωτών χορηγών το ποσό ανήλθε στα 543.338,81 Ευρώ.

Τα έξοδα ήταν 911.497,12 Ευρώ, άρα το έλλειμμα έφτασε στα 368.158,31 Ευρώ.

Η Χρυσή Αυγή εισέπραξε από την κρατικη επιχορήγηση το ποσό των 323.624,24 Ευρώ, ενώ το γενικό σύνολο των εσόδων της ανήλθε στο ποσό των 334.294,24 ευρώ, αν αθροιστούν και τα 10.670 Ευρώ από ιδιωτικές εισφορές.

Τα έξοδα ήταν μόλις 80.168,27 Ευρώ, άρα στο ταμείο έμειναν 254.125,97 Ευρώ.

Τέλος, στο ΚΚΕ η κρατική επιχορήγηση ανήλθε σε 1.094.650,88 Ευρώ και το σύνολο των εσόδων μαζί με τις εισφορές των ιδιωτών που ανήλθαν σε 94.428,45 Ευρώ, έφτασαν στα 1.189.079,33 Ευρώ.

Τα έξοδα ήταν ακριβώς τα ίδια έως και το τελευταίο λεπτό, 1.189.079,33 Ευρώ.

iefimerida.gr


Read more...

Απίστευτη πρόκληση από τον Κουλούρη ...



Σήκωσε το χέρι του για να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο?...
Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συνέβησαν στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου.
Πρωταγωνιστής ο πρώην βουλευτής Κίμων Κουλούρης, ο οποίος για να αποφύγει την ουρά έφτασε στο σημείο να πάει στο ταμείο που εξυπηρετεί τα ΑΜΕΑ.
Έγινε όμως...

αντιληπτός από τους πολίτες που ανέμεναν καρτερικά να έρθει η σειρά τους, με αποτέλεσμα να γίνει ο κακός χαμός.

Όπως ισχυρίζεται στο αποκλειστικό θέμα του το paraskhnio.gr ..ο πρώην βουλευτής αποδοκιμάστηκε με φράσεις όπως «τα ξεπουλήσατε όλα», αλλά ο ίδιος έδειχνε να μην χαμπαριάζει τίποτα.

O πρώην βουλευτής κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έβριζε χυδαία οποιονδήποτε με φράσεις του στυλ “παλιάνθρωποι”, ¨εσείς φταίτε για όλα”.
Η κατάσταση ξέφυγε όταν ο κόσμος του θύμιζε τη γνωστή ιστορία με την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και ο κ. Κουλούρης αντέδρασε βίαια και όπως λένε αυτοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό. σήκωσε το χέρι του για να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο.

Επενέβησαν όμως οι ψυχραιμότεροι και υπεύθυνος ασφαλείας της ΔΕΗ.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο κ. Κουλούρης τα μάζεψε κακήν κακώς και έφυγε...
paraskhnio.gr


Read more...

Ι. Τέντες: Να συλλαμβάνονται και βουλευτές σε περιπτώσεις ρατσιστικής βίας...



crime.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Με εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με τις αρμοδιότητες εισαγγελικών και ... δικαστικών Αρχών, μετά τα τελευταία περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Ο εισαγγελέας αφού επισημαίνει ότι υπάρχει και στα μίντια κάποια σύγχυση, υπενθυμίζει βασικές διατάξεις του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα. Και καταλήγει ότι οι εισαγγελείς μπορούν να δίνουν εντολή στην Αστυνομία για αυτόφωρες συλλήψεις, όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις όπως πάντα ξεκαθαρίζοντας ότι αν κάποιος είναι βουλευτής και συμμετέχει σε κακούργημα, θα συλλαμβάνεται.

Σε περίπτωση πλημμελήματος, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διευκρινίζει ότι θα πρέπει να προηγείται ανάκριση.

Στο πλημμέλημα η παραπομπή των δραστών θα γίνεται κατ' ευθείαν στο αυτόφωρο.


Read more...

Καταργείται η ειδική σύνταξη σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους......



Νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για... θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα, αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, που εντάσσεται στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων, ενώ «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος».


Read more...

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες...



«Να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή» κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος, στη διάρκεια της...διευρυμένης σύσκεψης των οργάνων.

«Αν ισχύει το πρώτο, αυτό θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης «και πρέπει να βγούμε μπροστά ως στρατηγικός εγγυητής της πορείας της χώρας και όχι ως συμμέτοχοι στην καθημερινή διαχείριση.

» Αν ισχύει το δεύτερο, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης» εξήγησε για να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα βρει λόγο ύπαρξης, οδηγώντας τη χώρα στο αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές περί «προσωπικών στρατηγικών» εκ μέρους ορισμένων στελεχών.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να αποβάλει κάθε ενοχικό και ηττοπαθές στοιχείο» ανέφερε και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές».

Εξήγησε ότι διαφωνίες ως προς τους χειρισμούς μπορούν να υπάρχουν πάντα, ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιακές διαφωνίες που να δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές.

Σχετικά με την οικονομία τόνισε την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων πριν το Εurogroup του Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό «δεν σημαίνει κάμψη της διαπραγματευτικής προσπάθειας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε όπως -όπως».

Τέλος, άσκησε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι κάποιοι «εξακολουθούν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους απλουστεύσεις, λαϊκσιμούς, εύκολες και απατηλές υποσχέσεις».
in.gr


Read more...

Επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της Siemens στη Βουλή...



Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επαναφέρει στη Βουλή το ζήτημα του ... εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens και συγκεκριμένα της σχετικής τροπολογίας που πρόσφατα απέσυρε η κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδημούλης ερωτά εάν ήταν λανθασμένη η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην οποία στηρίχθηκε η επίμαχη διάταξη και ζητεί να διευκρινιστεί επίσης, πού βασίζεται ο ισχυρισμός του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι η Siemens αποδέχεται πως έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι όροι της συμφωνίας..


Read more...