Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

1,3 εκατ. άνεργοι τον Ιανουάριο Νέο «άλμα» της ανεργίας στο 27,2%

Νέα αύξηση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013 καθώς διαμορφώθηκε στο 27,2% έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, όπου αυξήθηκε σε 59,3% από 51% που ήταν τον Ιανουάριο του 2012. Ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-34, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 34,2% από 29%, και 35-44, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 23,5% από 18,2%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (+26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (+7,6%) και ανήλθαν στα 1.348.742 άτομα.

Αντίστοιχα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (-7,0%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (-0,3%) και διαμορφώθηκαν σε 3.617.771 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 878 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μηδενική μεταβολή) και κατά 535 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (μηδενική μεταβολή).

Η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας είναι της Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας όπου αυξήθηκε σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 στο 29,2% από 23,1%, Στην Αττική η ανεργία αυξήθηκε στο 28,4% από 22,8% ενώ στην Μακεδονία - Θράκη σημείωσε άνοδο στο 28,2% από 22,8%.
protothema.gr

Read more...

Εγκλωβισμένοι καθηγητές Τρεις τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο ΤΕΙ Πατρών

Πάτρα
Επεισόδια με τρεις τραυματίες σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στο χώρο του ΤΕΙ Πατρών μεταξύ σπουδαστών, την ώρα που συνεδρίαζε η συνέλευση του ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, υπήρξε αντίδραση από μερίδα σπουδαστών και εμπόδισαν τα μέλη να βγουν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν. 

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασε στο ΤΕΙ μια άλλη ομάδα σπουδαστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα επεισόδια. Όπως κατήγγειλε η πρώτη ομάδα των σπουδαστών, μαζί με τη δεύτερη ομάδα υπήρχαν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, εγκλωβισμένος στην αίθουσα συνελεύσεων του ΤΕΙ Πάτρας παρέμενε τουλάχιστον μέχρι τις 8 ο πρόεδρος του ΤΕΙ μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αφίσα φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με κουκουλοφόρο που κρατάει Καλάσνικοφ



Αντιδράσεις προκαλεί αφίσα που κυκλοφόρησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει φοιτητικών εκλογών. Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ

Μια αφίσα της φοιτητικής παράταξης Αριστερή Ενότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που διαφημίζει το πάρτι της, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 17ης Απριλίου προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Στην αφίσα εικονίζεται ένας νέος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι ο οποίος κρατά στα χέρια του ένα Καλάσνικοφ.
H ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, ενόψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά Καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών. Υπάρχει ντροπή στο ΣΥΡΙΖΑ;".

Read more...

Ο Μ. Γλέζος απαντά στον ανιστόρητο Σόιμπλε...






«Ανιστόρητο» χαρακτηρίζει ο Μανώλης Γλέζος, τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή τη δήλωσή του για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Ο Β. Σόιμπλε εκτός από... "ηγεμόνας" των κρατών της Ευρώπης, είναι και ανιστόρητος», τονίζει ο κ. Γλέζος και προσθέτει ότι η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας «αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και άγνοιας της ιστορίας του Παγκόσμιου πόλεμου».

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «αγνώμων γιατί δεν αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά του ελληνικού λαού, που με την αντίστασή του βοήθησε να εδραιωθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη».

«Ή μήπως αυτή την αντίσταση θέλει να εκδικηθεί; Ας προσέξει η Γερμανία γιατί στο τέλος και στους 2 πολέμους ηττήθηκε», καταλήγει ο Μανώλης Γλέζος.


Read more...

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η προανακριτική...



crimenet.gr

Νέα παράταση μέχρι τις 25 Απριλίου πήρε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ δεν αποκλείεται να... «ξεκαλοκαιριάσει», αφού το πόρισμά ου ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου θα φτάσει στα χέρια των βουλευτών στις 10 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρουν ότι θα περιμένουν την επίσημη κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος θα κάνει γνωστή την οποιαδήποτε ενέργειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, την ερχόμενη Τρίτη που έχει προγραμματιστεί η νέα εξέτασή του, δεν αποκλείεται να αποστείλει εκ νέου υπόμνημα.

Στο μεταξύ υπόμνημα μέσω φαξ απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης υποστηρίζοντας ότι οι εξηγήσεις που έδωσε από την πρώτη κατάθεσή του ήταν κατατοπιστικές.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι δεν θα ελεγχθεί για την δημοσιογραφική του επάρκεια υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και αν παραδεχτούμε πως η δημοσιευμένη στο HOT DOC λίστα είχε λάθη, παραλείψεις ή ελλείψεις, δεν αποτελεί δικό σας ανακριτικό υλικό αλλά δημοσίευμα».

Από την άλλη πλευρά ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δημοσιογράφος πήγε να καλύψει τον πρώην εργοδότη του.

Αναλυτικά το υπόμνημα του Κώστα Βαξεβάνη:

"Αγαπητοί κυρία και κύριοι,

Πληροφορήθηκα πως η Επιτροπή σας με καλεί για δεύτερη φορά, προκειμένου να καταθέσω για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, με βάση αίτημα των κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Παναγιώτη Ρήγα. Ως επιχείρημα επανάκλησής μου εμφανίζεται το γεγονός πως στην Λίστα που δημοσίευσε το HOT DOC, υπάρχει ως όνομα καταθέτη το «INTERAMERICAN» και όχι το «Δημήτρης Κοντομηνάς».

Θέλω να σας θυμίσω (φαίνεται άλλωστε από τον τίτλο της Επιτροπής σας) πως η Επιτροπή ερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού κ Γ. Παπακωνσταντίνου, με βάση την λίστα που διαχειρίστηκε ο ίδιος και ο διάδοχός του Ευαγ. Βενιζέλος. Το νομικό υλικό για αυτή την έρευνα είναι η λίστα την οποία παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος και αυτή την οποία παρέλαβε η ελληνική πλευρά τον Δεκέμβριο του 2012, από τις γαλλικές Αρχες. Η έρευνά σας, προφανώς και δεν στηρίζεται φαντάζομαι στη δημοσιευμένη λίστα. Άρα ακόμη και αν παραδεχτούμε πως η δημοσιευμένη στο HOT DOC λίστα είχε λάθη, παραλείψεις ή ελλείψεις, δεν αποτελεί δικό σας ανακριτικό υλικό αλλά δημοσίευμα.

Συνεπώς δεν αντιλαμβάνομαι την «νομική» συσχέτιση της δημοσιευμένης λίστας με το ανακριτικό σας έργο. Φαντάζομαι πως για μια νομική στοιχειοθέτηση επ' αυτού, δεν αρκεί η θέση «η Επιτροπή εξετάζει τα πάντα». Προφανώς και έχει δικαίωμα να εξετάσει τα πάντα, που αφορούν όμως την νομική διαλεύκανση της υπόθεσης. Όχι τον τρόπο ή την επάρκεια με την οποία κάποιος δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του. Αυτό είναι δουλειά των δημοσιογραφικών οργάνων και του κοινού. Αν κάνουμε αποδεκτό πως η Επιτροπή θα γίνει Επιτροπή αξιολόγησης του δημοσιογραφικού έργου, τότε φαντάζομαι θα κληθούν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν γράψει για 2600 ονόματα ή άλλοι που έχουν γράψει πως η Ελλάδα αγόρασε τη Λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να αξιολογηθούν δημοσιογραφικά για τα «λάθη» τους.

Πληροφοριακά και μόνο για το θέμα που τέθηκε, να σας πω πως η απεικόνιση της INTERAMERICAN του κ Δ. Κοντομηνά στην δημοσιευμένη λίστα, προφανώς και αποτελούσε ταύτιση με τον ίδιο και τα συμφέροντά του. Επιπλέον σε δημοσιεύματά μας, τον κατονομάσαμε ως «άνθρωπο της λίστας» λέγοντας μάλιστα συγκεκριμένα: «Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, φιγουράρουν τρανταχτά ονόματα όπως για παράδειγμα η οικογένεια Μπόμπολα, Δημήτρης Κοπελούζος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Χρήστος Παπαπολύζος, Δημήτρης Κοντομηνάς, Κώστας Καίσαρης και πολλοί άλλοι. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τι θα συμβεί με όλους αυτούς και ειδικά για όσους επιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ».

Συνεπώς και από τη δημοσιευμένη λίστα και από τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, ο Δ. Κοντομηνάς κατονομάζεται πλήρως. Το σημαντικότερο όμως είναι,ότι εγώ ο ίδιος παρέδωσα το USB το οποίο είχα στην κατοχή μου στην Επιτροπή. Πρέπει λοιπόν να είναι κάποιος πάρα πολύ αφελής ή να λειτουργεί έξω από την κοινή λογική,για να πιστέψει πως παρέδωσα υλικό που «αποδείκνυε» αυτό που κάποιοι βουλευτές καταλογίζουν.

Παρ όλα αυτά, αν μέλη της Επιτροπής σας θεωρούν πως στην δημοσιογραφικά αξιοποιημένη λίστα, υπήρξαν παραλείψεις, καλό θα είναι στη λίστα που έχετε υποχρέωση να αξιοποιήσετε προανακριτικά, να είναι όσο επιμελείς πρέπει. Η Επιτροπή κάνει έρευνα με βάση τη λίστα που έχει από τις Αρχές και εμείς ως δημοσιογράφοι με τρόπο του οποίου είναι δημοσιευμένα τα αποτελέσματα.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σας θυμίσω πως έχω καταθέσει στην Επιτροπή σας επί 6 ώρες. Η κατάθεσή μου γεμίζει 335 σελίδες. Δυστυχώς οι βουλευτές οι οποίοι έχουν επωμιστεί την διαλεύκανση της υπόθεσης μου έκαναν τις παρακάτω ερωτήσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πόσο κόστιζε η εκπομπή σας στην ΕΡΤ;» «Έχετε κάνει αγωγή στον διεθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ για αυτά που είπε για την εκπομπή σας;» «Γιατί έγραψες ότι στη λίστα είναι η γυναίκα μου;» και άλλα αντίστοιχα.

Παναγιώτης Ρήγας: «Γιατί γράψατε σε ξένες εφημερίδες ότι υπάρχει διαπλοκή ελλήνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που φαίνεται στη λίστα;»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης : «Γιατί γράψατε ότι η οικογένεια της μητέρας μου έχει σχέση με τη λίστα;» «Γιατί γράψατε για τον πρέσβη Κλη με τον οποίο έχουμε μακρινή συγγένεια;»

Η «ανάκρισή» μου συνεχίστηκε σε αυτό το μοτίβο και είναι εμφανές πως πολλά μέλη της Επιτροπής δεν τα απασχολούσε η λίστα αλλά το τι έχω γράψει, παραθέτοντας στοιχεία. Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της ελέυθερης δημοσιογραφίας είναι κατοχυρωμένα από το ελληνικό Σύνταγμα και τις Διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς δεν πρόκειται να απολογηθώ σε καμία Επιτροπή για το πώς δημοσιογραφώ, ούτε και να το διαπραγματευτώ.

Τα μέλη της Επιτροπής έχουν το δικαίωμα να με θεωρούν καλό ή κακό δημοσιογράφο, όπως άλλωστε εγώ να τους θεωρώ καλούς ή κακούς βουλευτές. Αυτό όμως δεν είναι αντικείμενο της Επιτροπής σας. Συνεπώς η κλήση μου εκ νέου για αυτό το θέμα δεν έχει κανένα ουσιαστικό ή νομικό αντικείμενο. Η έρευνα η δική σας γίνεται με τις επίσημες λίστες και όχι φαντάζομαι με αυτές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί.

Ο βουλευτής μέλος της Επιτροπής, προσπαθεί, χρησιμοποιεί την πολιτική του ιδιότητα και τη θέση του στην Επιτροπή, εκδικητικά και για προσωπικούς λόγους. Ρίξτε μια ματιά στα πρακτικά της Εξέτασης του κ. Βενιζέλου και θα δείτε ότι αντικείμενο της Εξέτασης από τη μεριά του κ. Γεωργιάδη ήταν ενα σενάριο σύμφωνα με το οποίο έχω συμφάγει με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε ταβέρνα του νομού Ηρακλείου και αντικείμενο της συζήτησης αυτής ήταν το «στήσιμο της υπόθεσης Βατοπεδίου». Στο σενάριο που κατατέθηκε επισήμως στην Επιτροπή, χωρίς αποδεικτικό στοιχείο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε «μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε». Η λειτουργία των δύο βουλευτών είναι πέρα από κάθε ηθική Κοινοβουλευτισμού. Χρησιμοποίησαν την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα για να σπιλώσουν έναν άνθρωπο. Αυτός είναι ο λόγος που εναντίον τους άλλωστε θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη.

Έχω γράψει σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί από την Επιτροπή σας, γιατί η σύζυγός του είναι «αντιπρόσωπος» λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να συνδέεται με θυρίδα στην οποία υπήρχαν ράβδοι χρυσού. Ο βουλευτής αρνήθηκε πως υπάρχει λόγος αυτοεξαίρεσης, λέγοντας πως η σύζυγός του ήταν νομοτελειακά σχετιζόμενη με την Τράπεζα λόγω συγγενικής σχέσης με τον καταθέτη. Όπως γνωρίζετε όμως, η αντιπροσώπευση στην Τράπεζα δεν καθορίζεται από συγγενικές σχέσεις, αλλά από εξουσιοδότηση η οποία υπάρχει στην Τράπεζα και περιγράφει το είδος της σχέσης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης έπρεπε να μην είναι μέλος της Επιτροπής που ερευνά αυτή τη λίστα. Ακόμη και αν όσα λέει για το είδος της αντιπροσώπευσης είναι αλήθεια. Μετά τα δημοσιεύματα ο κ Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση, φτάνοντας στο σημείο να κάνει Ερώτηση στη Βουλή για το κόστος της εκπομπής μου στην ΕΡΤ. Όχι βέβαια για άλλες εκπομπές. Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποίησε την ιδιότητά του και μέσα στην Επιτροπή. Έτσι προσπαθεί και πάλι να μετατρέψει μια κοινοβουλευτική λειτουργία σε διαδικασία προσωπικής τιμωρίας.

Νομίζω πως δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο στην Επιτροπή σας,πέρα από αυτά που κατέθεσα και δημοσίευσα. Για ό,τι δημοσίευσα κρίνομαι δημοσιογραφικά και όχι από Επιτροπές της Βουλής. Η Επιτροπή σας οφείλει να συνεχίσει το έργο της με τη λίστα που έχει στη διάθεσή της και εύχομαι να το κάνει καλύτερα από μένα.

Φαντάζομαι πως οι εξηγήσεις μου είναι αρκετά κατατοπιστικές. Θα ήθελα να θεωρήσεετ το παρόν κείμενό μου ως υπόμνημα των διευκρινίσεων που ζητήσατε. Θα είναι πραγματικά τραγική ειρωνία να κληθεί ένας μάρτυρας ο οποίος έχει δημοσιεύσει ό,τι γνωρίζει, για δεύτερη φορά, την ώρα που βασικοί μάρτυρες, κάτοχοι δεκάδων εκατομμυρίων στη λίστα, αλλά και πολιτικοί ενημερώνουν την Επιτροπή σας με ένα υπόμνημα.

Σας ευχαριστώ,

Κώστας Βαξεβάνης".


Read more...

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο τρίτος δράστης στα Ίσθμια...




Αποτυπώματα τριών από τους καταζητούμενους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, υπηκόων Αλβανίας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του λευκού VW Transporter, που ... εντοπίστηκε την Κυριακή στην περιοχή της Μάνδρας στην Αττική.

Πρόκειται για τα αποτυπώματα των Ερμάλ (ή Λίτορ) Ντρεμπάτα (ή Λίτα), Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα.

Οι τρεις κακοποιοί φέρονται να συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια, κατά τη διάρκεια της οποίας μια 25χρονη έχασε τη ζωή της, από τα πυρά των ληστών.

newsbeast.gr


Read more...

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ...


... ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ...
... ΕΚΤΑΚΤΟ... 
Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος κρατούνταν από τον Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ ...
που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.

Ο κατηγορούμενους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ ενώ του δικαστικού συμβουλίου που έκρινε το αίτημά του για αποφυλάκιση υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν έχει τη θέση του στο ταμείο. Επιπλέον φέρεται να επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας.

Ο Δ. Καπράνος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επί προεδρίας του κ.Καπράνου, το ΤΣΠΕΑΘ αγόρασε το ομόλογο των 130 εκ. ευρώ με «καπέλο» 39 εκατομμυρίων, επενδύοντας σε αυτό περίπου το 1/5 των αποθεματικών του Ταμείου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2003.html

Read more...

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ 35-50 ΕΤΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ...
Συναγερμός για τα απανωτά πλήγματα που έχει καταφέρει η οικονομική κρίση στην φυχικήν υγεία των Ελλήνων σημαίνουν τα στοιχεία της τηλεφωνικής Γραμμής Βοηθείας για την κατάθλιψη (1034), καθώς τα τελευταία τρία χρόνια  το ποσοστό ...
των ατόμων με ψυχικά προβλήματα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που ζητούν επειγόντως στήριξη έχουν πενταπλασιαστεί !

Στο τέλος του β’ εξαμήνου του 2009 μόλις το 8,4% των ατόμων που καλούσαν στη Γραμμή έκανε αναφορά σε προβλήματα σχετικά με οικονομικές δυσκολίες. Ως το τέλος του 2012 το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε στο 39,2% -και η πορεία είναι σταθερά ανοδική.
 
Αύξηση παρουσιάζει όμως γενικά ο αριθμός των κλήσεων: από το α’ εξάμηνο του 2011 μέχρι το αντίστοιχο διάστημα του 2012 οι κλήσεις για ψυχολογική βοήθεια αυξήθηκαν κατά 35%. Συνολικά, τα τελευταία τρία έτη η γραμμή έχει δεχθεί 11.542 κλήσεις.
 
«Τόσο η αυξημένη συχνότητα των κλήσεων στη Γραμμή Βοήθειας όσο και το περιεχόμενό τους τα τελευταία δύο έτη φαίνονται να σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κρίση και τις δυσχερείς συνθήκες που αυτή έχει επιφέρει», λέει μιλώντας στο protothema.gr η επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής, επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «Αντι-στιγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), κυρία Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, προσθέτοντας ότι «οι ποικίλες διαστάσεις της οικονομικής κρίσης, κυρίως η απώλεια της εργασίας, η εργασιακή αβεβαιότητα και τα χρέη, αποτελούν στρεσογόνους παράγοντες που είτε  πυροδοτούν μια ψυχική διαταραχή ή  επιβαρύνουν ένα προϋπάρχον ψυχικό πρόβλημα. Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας ασφαλώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, μπορούν όμως να προλάβουν ή και να περιορίσουν τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των Ελλήνων» καταλήγει η ειδικός.
 
«Αδύναμος κρίκος» οι οικογενειάρχες
Τα στοιχεία της Γραμμής Βοήθειας εμφανίζουν τις ψυχολογικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να πλήττουν περισσότερο την κατεξοχήν παραγωγική ηλικιακή ομάδα των Ελλήνων, εκείνη των 36 έως 50 χρόνων, και ιδίως όσους έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές υποχρεώσεις, οικογενειακές, επαγγελματικές και άλλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 58% όσων ζητούν βοήθεια είναι γονείς.
Αλλά και τα άτομα νεότερης ηλικίας, 21 έως 35 χρόνων, βιώνουν με έντονο άγχος την έλλειψη επαγγελματικών προοπτικών και τους όρους που προδιαγράφουν το εργασιακό μέλλον τους.
Η πλειοψηφία των κλήσεων γίνεται από γυναίκες (68%), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πλήττονται οι ίδιες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις «μεταφέρουν» στη Γραμμή τα ψυχολογικά βάρη και του συζύγου ή συντρόφου ή και του παιδιού τους.
 
Η κρίση ωθεί στην αυτοχειρία
 
Στην πλειοψηφία τους (85,7%) όσοι καλούν στη Γραμμή αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης, δηλαδή πεσμένη διάθεση, έλλειψη ενδιαφέροντος για καθημερινές δραστηριότητες, απελπισία). Επτά στους δέκα αναφέρουν συμπτώματα άγχους (έντονη ανησυχία, κρίσεις πανικού, φοβίες), ενώ το 68%  «σωματοποιεί» τα ψυχικά προβλήματα, αναφέροντας μούδιασμα, τρέμουλο στα άκρα, ίλιγγο, απώλεια βάρους, διαταραχές ύπνου.
 
Την ίδια στιγμή, το 15,1% του συνόλου των κλήσεων έχει περιεχόμενο σχετικό με την αυτοκτονικότητα. Από τους καλούντες που κάνουν λόγο για αυτοκτονία ή για επιθυμία θανάτου, το 84,9% δηλώνουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τη δυσχερή και αδιέξοδη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν κι εύχονται να μπορούσαν να πεθάνουν. Το 30,7% αναφέρει ότι έχει ήδη κάνει απόπειρα και το 10,9% περιγράφει στους ειδικούς της Γραμμής το πλάνο αυτοκτονίας που σκέφτεται να υλοποιήσει.
Πηγή : protothema.gr

Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ξετινάζουν» λογαριασμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων...



tokarfi.gr
Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ τα περιουσιακά στοιχεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές όλης της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παράνομες συναλλαγές τους με κρατουμένους. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητήθηκε...
από το ΣΔΟΕ να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Τρικάλων, όπου σημειώθηκαν η απόδραση των 11 κακοποιών, η απόπειρα του Παναγιώτη Βλαστού, η απόδραση κρατουμένου που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2012, ενώ εντοπίστηκαν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια όπλα.



«Χρειάστηκαν περισσότερες από 4 μέρες για να λιμαριστούν και να κοπούν τα κάγκελα από το κελί στις φυλακές των Τρικάλων. Πώς δεν πήραν χαμπάρι οι σωφρονιστικοί;» αναρωτιούνται στελέχη του υπουργείου, που θέτουν ερωτήματα και για το γεγονός πως τα μέλη της ίδιας επικίνδυνης συμμορίας βρέθηκαν στο ίδιο κελί, έχοντας το χρόνο να προετοιμάσουν καλύτερα την απόδρασή τους και να φύγουν μαζί, όταν η κοινή λογική λέει πως θα έπρεπε να κρατούνται τουλάχιστον σε διαφορετικά κελιά, αν όχι σε διαφορετικές φυλακές. Επίσης από τους πρώτους που θα ελεγχθούν θα είναι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κορυδαλλού αλλά και του Μαλανδρίνου.

Ουσιαστικά, όπως επισημαίνουν με νόημα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο και να ζητήσει τον έλεγχο των σωφρονιστικών, για τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ακούγονται πολλά. «Δεν είναι η πρώτη φορά που τα περιουσιακά στοιχεία σωφρονιστικών υπαλλήλων απασχολούν τις ελεγκτικές αρχές. Ωστόσο το κακό φαίνεται να έχει παραγίνει», τονίζει στέλεχος του ΣΔΟΕ. Όπως αποκαλύπτει, ονόματα σωφρονιστικών υπαλλήλων βρίσκονταν στη λίστα των 335 ατόμων που προέκυψε μετά από ελέγχους της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Τα στοιχεία είχαν αποσταλεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, στις αρμόδιες αρχές και από εκεί ξεκίνησε επιπλέον έλεγχος, που οδήγησε στο να τεθούν σε διαθεσιμότητα σωφρονιστικοί υπάλληλοι.



Ο «τιμοκατάλογος» των προϊόντων πίσω από τα κάγκελα

Μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και όσων γνωρίζουν το τι γίνεται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί κοινό μυστικό ο «τιμοκατάλογος» των προϊόντων πίσω από τα κάγκελα. Το iPhone ή αντίστοιχα το smartphone, που θεωρούνται το νούμερο ένα εργαλείο για τον κρατούμενο, γιατί εκτός από τα τηλέφωνά του μπορεί να μπαίνει στο Διαδίκτυο, να μιλάει μέσω Skype, να μεταφέρει ηλεκτρονικά χρήματα από τράπεζες,ακόμα και να ενημερώνει το προφίλ στο Facebook και να κάνει chat με τους φίλους του, κοστίζει 5.000 με 6.000 ευρώ. Αντίθετα, τα μοντέλα με λιγότερες δυνατότητες κοστίζουν από 800 έως 1.500 ευρώ. Ακριβοί είναι και οι φορτιστές (200-500 ευρώ) και οι επιπλέον κάρτες sim. Η μονάδα μέτρησης για τα ναρκωτικά είναι το πλαστικό καπάκι από τα στυλό και η δόση του ενός γραμμαρίου κοστίζει 15-20 ευρώ, ενώ οι μεγάλες ποσότητες επίσης περνούν άνετα στις ελληνικές φυλακές, όπως έχουν δείξει οι κατά περιόδους αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα κελιά.

Στα… αυτιά του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν φτάσει πληροφορίες για σωφρονιστικούς υπαλλήλους με πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλες καταθέσεις, βίλες και λοιπές ανέσεις, που δεν συνάδουν με το μισθό που λαμβάνουν.

Σε ισχύ και πάλι οι κλωβοί απενεργοποίησης κινητών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως ανακοίνωσε εκ νέου την τοποθέτηση ειδικών κλωβών για την απενεργοποίηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στις ελληνικές φυλακές, προκειμένου να τα περιορίσει και να εμποδίσει τους νονούς να συνεχίζουν τις δουλειές τους στον έξω κόσμο ακόμα και μέσα από τα κάγκελα της φυλακής. Μέτρο που έχει ήδη εξαγγελθεί δύο ακόμα φορές, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ύστερα από τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για πιθανές βλάβες στην υγεία τους. Ίδιοι κλωβοί βεβαίως υπάρχουν στη Βουλή, στο Πεντάγωνο, σε χώρους υψίστης εθνικής ασφαλείας και στις περισσότερες φυλακές ασφαλείας του υπόλοιπου κόσμου, χωρίς να έχει κινδυνεύσει η ζωή των σωφρονιστικών.

Τι έγινε πραγματικά στα Τρίκαλα

Πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι 11 από τα Τρίκαλα προκαλούν οι καταθέσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στις φυλακές αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Οι τέσσερις αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, που βρέθηκαν στις φυλακές λίγο αφότου ειδοποιήθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κατέθεσαν πως βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, τα πυρά που δέχτηκαν οι αστυνομικοί προέρχονταν από τη σκοπιά της φυλακής που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της. Καταγγελία για πυρά όχι μόνο από την πλευρά 3 ενόπλων που επέβαιναν στο λευκό βαν, αλλά και από άλλη κατεύθυνση, έκανε και ο Γιώργος Τσιάμαλος, πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής των Τρικάλων. Οι σωφρονιστικοί μάλιστα καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ αλλά και της ΟΠΚΕ επενέβησαν στις φυλακές 11 ώρες αφότου είχε γίνει η απόδραση! Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Τσιάμαλου, οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στις φυλακές πήγαν σε άλλο μέρος από εκείνο που τους είχαν υποδείξει οι σωφρονιστικοί, ενώ στις φυλακές Τρικάλων, που τώρα το υπουργείο θέλει να μετατρέψει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δεν υπήρχε καν συναγερμός και η φύλακας ειδοποίησε τηλεφωνικά τους συναδέλφους της και την αστυνομία για την απόδραση....


Read more...

Αυξήσεις στα πρόστιμα και φυλακίσεις φέρνει ο καινούριος ΚΟΚ...



Αυξήσεις στα πρόστιμα φέρνει ο καινούριος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών. Μεταξύ άλλων, διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν...
εντοπίζεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει δίπλωμα, ενώ καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε ένα από τα δικαιολογητικά που δεν έχει ο οδηγός αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

Επίσης, επανέρχεται παλαιά διάταξη του ΚΟΚ με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες και με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ.

Ειδικότερα οι αλλαγές είναι οι εξής:

- Μειώνονται τα χρηματικά ποσά για την αρχική χορήγηση (από 110 € σε 90 €), ανανέωση (από 90 € σε 70 €) και έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, καθώς και για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (από 70 € σε 40 €). Επίσης με σκοπό τη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ορίζεται ότι η αμοιβή για την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους πολίτες απευθείας στους γιατρούς και όχι μέσω των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, όπως ισχύει σήμερα.

- Τροποποιούνται τα άρθρα 94 και 95 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2006/126/ΕΚ, προκειμένου να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας των μοτοποδηλάτων (ΑΜ). Επίσης ορίζεται η ισχύς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης με διάρκεια τα δεκαπέντε έτη (μοτοσικλέτες, κατηγορία Β' οδήγησης) που θα ανανεώνονται μετά από ιατρικές εξετάσεις.

- Επανέρχεται η παλαιά διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο άρθρο 94, που ίσχυε πριν την έκδοση του Ν. 3904/2010 (Α’ 218), με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ (200,00 €), λόγω της σοβαρότητας της παράβασης και για λόγους διασφάλισης της οδικής ασφάλειας. Επίσης σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται και η αφαίρεση για 30 ημέρες της κατεχόμενης άδειας οδήγησης. Με τις παραπάνω ποινές τιμωρούνται και όσοι καταλαμβάνονται να οδηγούν μοτοποδήλατο στερούμενοι της σχετικής άδειας οδήγησης.

- Διπλασιάζεται, από 200 € σε 400 €, το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν καταλαμβάνεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.

- Συμπληρώνεται το άρθρο 100 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα έγγραφα που θα πρέπει κάθε οδηγός να φέρει όταν οδηγεί οποιοδήποτε όχημα και καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 € για κάθε ένα από τα ελλείποντα δικαιολογητικά αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 € για το σύνολό τους.

- Προβλέπεται η συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο υπουργείο, η οποία αναλαμβάνει την προετοιμασία βελτίωσης και τροποποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στο σύνολό του.
skai.gr


Read more...

Σοβαρά επεισόδια στο ΤΕΙ Πατρών με τρεις τραυματίες...




Η άρνηση των μελών της διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους – με την εξαίρεση του προϊστάμενου του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού – φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για τα ...
επεισόδια που ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Φοιτητές του ιδρύματος που είχαν συγκεντρωθεί επέμειναν στο αίτημα της παραίτησης και όταν αυτό δεν έγινε δεκτό, τότε κλείδωσαν τα μέλη της διοίκησης στο γραφείο που συνεδρίαζαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε “επιχείρηση” απεγκλωβισμού του προέδρου του ΤΕΙ, Σωκράτη Καπλάνη, από μέλη της ΠΑΣΠ αλλά και μπράβους, όπως καταγγέλλουν άλλοι σπουδαστές, που συγκρούστηκαν με φοιτητές με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Περισσότερα στο thebest.gr


Read more...

Συνέχεια στο θέμα των αποζημιώσεων Πρωτοφανείς οι καταστροφές της Ελλάδας από τη Γερμανία, λέει η Tagesspiegel


Ο σχετικός φάκελος είναι ήδη στο υπουργείο Εξωτερικών
Ο σχετικός φάκελος είναι ήδη στο υπουργείο Εξωτερικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Με συγκεκριμένους αριθμούς περιγράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε άρθρο που αναφέρεται στις πολεμικές αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα».

Προσθέτει ότι «130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατέσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».

Στο ίδιο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δίλημμα. Εάν παραιτούνταν από τις αξιώσεις, θα ξεσπούσε στην Ελλάδα θύελλα οργής. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει με αξιώσεις δισεκατομμυρίων τις σχέσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο μόλις αποκατέστησε.

» Η ιδέα να καλύψει η Ελλάδα μεγάλο μέρος του χρέους της με τις αποζημιώσεις μπορεί να είναι ελκυστική, εντούτοις όχι ιδιαίτερα ρεαλιστική καθώς όλες οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα από έλληνες ενάγοντες σε ελληνικά, γερμανικά και διεθνή δικαστήρια, απέτυχαν. Γι΄ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αναβάλει την ενασχόληση με το ζήτημα.

» Ο φάκελος παραδόθηκε τώρα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που καλείται να εξετάσει την έκθεση της Ομάδας Εργασίας. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο. Και μάλλον αυτός είναι και ο στόχος», καταλήγει η εφημερίδα.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Άψογη η συνεργασία με τα άλλα υπουργεία» Την επόμενη εβδομάδα κλείνει το θέμα του Δημοσίου, λέει ο Μανιτάκης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

O κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας «μυθεύματα» τα περί αντιθέτου.

Το θέμα του Δημοσίου παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία πιέζει για άμεση απομάκρυνση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ φέρεται να ζητά και 5.500 επιπλέον αποχωρήσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Πολ Τόμσεν μαθαίνει το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρώντας να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους είναι χρονοβόρα η έκδοση οριστικών αποφάσεων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Φρένο πάντως στα σενάρια περί αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου επιδιώκει να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αρνητική στο ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τους επιόρκους υπήρξε η απάντηση και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου για τους επιόρκους που ζητήθηκαν από την τρόικα, 3.900 εκκρεμείς υποθέσεις βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί 1.029 αποφάσεις αυτοδίκαιης αργίας ή οριστικής παύσης υπαλλήλων.
Παράλληλα, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσουν στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νέες περιπτώσεις επιόρκων. Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν το διάστημα Δεκεμβρίου 2012 - Μαρτίου 2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εγκρίθηκαν από το ΤΧΣ οι αυξήσεις κεφαλαίου σε ΕΤΕ και Eurobank



egkrithikan-apo-to-txs-oi-ayksiseis-kefalaioy-se-ete-kai-Eurobank 
Τις αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ενέκρινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τη σημερινή του συνεδρίαση.

Την Τετάρτη το πρωί στελέχη των δύο ομίλων παρουσίασαν το πλάνο τους για τη συγκέντρωση του ελάχιστου 10% στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου και πλέον προχωρούν στις απαραίτητες επιχειρηματικές πράξεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Η ETE ψάχνει 785,6 εκατ. ευρώ για το 10% της ανακεφαλαιοποίησης

Την ίδια ώρα, στα 785,6 εκατ. ευρώ τοποθετείται το ελάχιστο ποσό που πρέπει να συγκεντρώσει η Εθνική Τράπεζα για να καλύψει το στόχο του 10% στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Δ.Σ. της τράπεζας, για το μίγμα με το οποίο θα γίνει η προσπάθεια να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, το οποίο συνέχισε τη συνεδρίασή του σήμερα, αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 19 Απριλίου 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική, η ΓΣ των Μετόχων θα έχει τα εξής θέματα: 

-Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω α) αύξησης της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών της Τράπεζας και μείωσης του συνολικού αριθμού αυτών με συνένωση των εν λόγω μετοχών (reverse split) και β) μείωσης της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών, όπως θα έχουν διαμορφωθεί μετά το reverse split, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.

-Έκδοση ομολογιών μετατρεψίμων υπό αίρεση σε κοινές μετοχές, με δικαίωμα εξαγοράς αυτών από την Τράπεζα (cocos) συνολικού ποσού έως 1.900 εκατ. Ευρώ.

-Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού 9.756 εκατ. Ευρώ μέσω έκδοσης νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαρτία που απαιτείται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί στις 24 Απριλίου η πρώτη Επαναληπτική Συνέλευση και στις 29 Απριλίου 2013, η δεύτερη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Στις 30 Απριλίου αποφασίζει η Eurobank

Υπενθυμίζεται ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank να παραπέμπονται σε συνεδρίαση η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, με θέμα την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας κατά 5,8 δισ.ευρώ. 

Όπως ανακοίνωσε χτες η τράπεζα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, μέρος της κεφαλαιακής ενίσχυσης δύναται να υλοποιηθεί με την έκδοση CoCosμειώνοντας ισόποσα το ποσό της αύξησης με κοινές μετοχές. 

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση με κοινές μετοχές θα έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζαςκαθώς και άλλοι ιδιώτες επενδυτές, ενώ το σύνολο του ποσού κεφαλαιακής ενίσχυσης είναι ήδη εγγυημένο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχει ήδη προκαταβληθεί στην Τράπεζα.
http://newpost.gr

Read more...

Ομιλία στη Νέα Υόρκη Λαγκάρντ: Ακόμα και κλείσιμο τραπεζών, όπου χρειαστεί

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι «προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση και, όπου απαιτείται, το κλείσιμο τραπεζών».

Σε ομιλία της σε σημερινή εκδήλωση στο «Οικονομικό Κλαμπ» της Νέας Υόρκης για τις παγκόσμιες δράσεις πολιτικής που απαιτούνται, ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη ειδικότερα στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, επανέλαβε τη θέση για οικονομική και νομισματική ένωση, διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται πολιτική με περισσότερες συλλογικές λύσεις.

Όπως τόνισε, μια επιλογή είναι η άμεση ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας των προβληματικών τραπεζών που έχουν συστημικές επιπτώσεις. Πέρα απ' αυτό, επισήμανε, η ευρωζώνη χρειάζεται μια πραγματική τραπεζική ένωση, που θα ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης και αυτό θα συμβάλει στην ασφάλεια των καταθέσεων και ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν καταφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η συμφωνία για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό θα συμβάλει και στην ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας.

Όπως επισήμανε, θα πρέπει να επικροτήσουμε αυτή την εξέλιξη και δεν είναι εύκολο για τις 17 χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν για την εφαρμογή μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών σε ένα τέτοιο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, προσθέτοντας ότι κυρίως στην περιφέρεια, πολλές τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αναδιαμόρφωσης με μη επαρκή κεφάλαια και με πάρα πολλά επισφαλή δάνεια. 

Ακόμη και εκτός περιφέρειας, υπάρχει ανάγκη να συρρικνωθούν ισολογισμοί, να μειωθεί η εξάρτηση από τη χονδρική χρηματοδότηση και να βελτιωθούν επιχειρηματικά μοντέλα. Στη συνέχεια, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι λόγω της ανεπαρκούς οικονομικής αναδιάρθρωσης, η νομισματική πολιτική ακολουθεί την τακτική των «περιστρεφόμενων ροδών». Σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπως σημείωσε, η πιστωτική ικανότητα έχει συρρικνωθεί κατά 5% από την έναρξη της κρίσης και το χτύπημα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σκληρό.

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων της παγκόσμιας οικονομίας σε διάφορες χώρες και οικονομικές ζώνες, σημειώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και με την ευκαιρία της συνόδου θα κυκλοφορήσουν οι οικονομικές προβλέψεις του Ταμείου. 

Το μεγάλο ζήτημα, όπως είπε, είναι να σταθεροποιηθεί σε γερή βάση η παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας ότι «τα καλά νέα είναι ότι οι οικονομικές συνθήκες δείχνουν σημάδια βελτίωσης».

Σύντομη αναφορά έκανε και στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι, αν και οι αριθμοί είναι μικροί σε σχέση με το μέγεθος της ευρωζώνης, εντούτοις το πρόβλημα είναι περίπλοκο και απαιτείται η επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, υποστήριξε ότι σε πάρα πολλές χώρες έχουν βελτιωθεί οι χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά δεν μεταφράζονται και σε βελτιώσεις στην πραγματική οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων.
protothema.gr

Read more...

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΑΤ στην Ιερισσό...



Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, καθώς, λόγω των σοβαρών φθορών που...
προκάλεσαν το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό του, είναι αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής υπηρεσίας.

Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του, μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής...
NEA


Read more...

Δήλωνε ανεπάγγελτος και είχε σπίτι του χιλιάδες ευρώ και πλάκες χρυσού



Ανεπάγγελτος που δήλωνε μηδενικό εισόδημα είχε πλάκες χρυσού και πολλά ευρώ στο σπίτι του στην Ξάνθη

Δήλωνε μηδενικό εισόδημα αλλά είχε στο σπίτι του πλάκες και φύλλα χρυσού, λίρες Τουρκίας, δολάρια ΗΠΑ και ευρώ μεγάλης αξίας.
Μετά από έλεγχο που έγινε στο σπίτι του στον Εχίνο Ξάνθης από ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο ανεπάγγελτος Έλληνας υπήκοος κατείχε τα ακόλουθα:
1. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 317.555,00 ευρώ
2. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 14.825 δολάρια ΗΠΑ
3. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000 λίρες Τουρκίας
4. 12 πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.770 γραμμαρίων
5. 3 φύλλα χρυσού συνολικού βάρους 180 γραμμαρίων
6. Ψήγματα χρυσού συνολικού βάρους 105 γραμμαρίων
7. Κοσμήματα διάφορα (αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί κ.λ.π) συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων
8. Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση
Όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ η μητέρα του ελεγχόμενου διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στη πόλη της Ξάνθης στο οποίο βρέθηκαν μια πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης.
Η υπόθεση εντοπίστηκε με αφορμή έλεγχο παράνομης εξαγωγής μεγάλης ποσότητας χρυσού στην περιοχή αρμοδιότητας του Ε΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα συνεχίζεται για την διαπίστωση της προέλευσης των κατασχεθέντων και την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Θα ακολουθήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων όπως σημειώνει το ΣΔΟΕ.

Read more...

Ετοιμάζεται και το κούρεμα στις διατραπεζικές καταθέσεις


Δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει πως προετοιμάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ κούρεμα των διατραπεζικών καταθέσεων των χωρών που είναι σε δεινή οικονομική θέση

Κούρεμα στις διατραπεζικές καταθέσεις όσων χωρών είναι σε δεινή οικονομική θέση φαίνεται να εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, εάν το προσχέδιο λάβει τη στήριξη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, θα μπορούσε να πληγεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη στις τράπεζες, ενώ όλα δείχνουν πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, στο Ecofin της Παρασκευής, θα συζητήσουν την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου. Μάλιστα, εάν καταλήξουν σε συμφωνία, ο νόμος θα μπορούσε να ισχύσει από το 2015.
Σημειώνεται ότι οι τραπεζικές καταθέσεις ως 100.000 ευρώ παραμένουν προστατευμένες, με βάση την τρέχουσα νομοθεσία της Ε.Ε..
Οι παραπάνω προτάσεις επηρεάζουν τα ποσά άνω αυτού του ορίου.
Όμως, οι Ευρωπαίοι χαράσσοντες την πολιτική έχουν επιχειρήσει να είναι προσεκτικοί. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες.
Όπως και να χει, το έγγραφο το οποίο ετοίμασε η ιρλανδική προεδρία της ΕΕ κάνει λόγο για κούρεμα και στις καταθέσεις της διατραπεζικής αγοράς, διάρκειας κάτω του ενός μήνα, μία κίνηση η οποία θεωρείται αρκετά παρακινδυνευμένη.
Πηγή: Reuters

Read more...

Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Γ. Παναγόπουλος...



Πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξελέγη και πάλι ο Γ.Παναγόπουλος, ενώ στη θέση του γενικού γραμματέα παραμένει ο Ν.Κιουτσούκης.

Στο νέο προεδρείο της οργάνωσης που προέκυψε μετά το... 35ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας συμμετέχουν μόνο οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), ενώ η ΔΑΣ (ΚΚΕ), η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και η νέα παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Φωτόπουλος κα.), δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις που τους αναλογούσαν στο νέο προεδρείο.

Αντιθέτως, στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΑΣ, της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και του «ΕΜΕΙΣ».

Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ για τα επόμενα τρία έτη που εξελέγη κατά τη συνεδρίαση, απαρτίζεται από τους εξης συνδικαλιστές: Πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ), Γενικός Γραμματέας Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ), γραμματέας οικονομικού Φιλ Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας οργανωτικού Ευ. Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής πρόεδρος Φ. Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέας Αθ. Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραματέας οικονομικού Ευθ. Θεοχάρης (ΔΑΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Ευ. Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Πέραν αυτών στην νέα 15μελή Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ακόμη οι: Ευστ. Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γ. Πέρρος , Σ. Ζαριανόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαλού (ΔΑΣ – ΚΚΕ), Ζ. Πεπές, Αθ. Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και Ν. Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).


Read more...

Ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ επιρρίπτει ο Καπελέρης...



Ολοκληρώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης επέρριψε...
ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας μη σωστό και ενδεδειγμένο τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Παράλληλα, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη πέραν του να ελέγξει το οικονομικό προφίλ 10 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που του είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Έπρεπε να δώσει σαφή εντολή ελέγχου και να παραδώσει τα στοιχεία για να διεξαχθεί ο έλεγχος. Αυτό δεν το έκανε» φέρεται να είπε ο κ. Καπελέρης.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπέστη ζημιά το ελληνικό δημόσιο από τη διαχείριση της λίστας, ανέφερε ότι αυτό μόνο από τον φορολογικό έλεγχο της λίστας μπορεί να διαπιστωθεί.

Στην Προανακριτική έχει προγραμματιστεί να καταθέσει απόψε η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.Νωρίτερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης της αντιπολίτευσης για το αν θα κληθεί στην Προανακριτική ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...
newpost.gr


Read more...

Αδέλφια επιχειρηματίες έπαιρναν τη σύνταξη της νεκρής μητέρας τους...



tokarfi.gr
Μία ακόμη υπόθεση με σύνταξη του ΙΚΑ απασχολεί σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αυτή τη φορά, αφορά δύο επιχειρηματίες του Ηρακλείου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι από το 2008, οπότε και η μητέρα τους πέθανε, έως το 2011 έπαιρναν...
τη σύνταξή της, χωρίς να ενημερώσουν το ίδρυμα, ζημιώνοντας το με 12.000 ευρώ.

‘Όταν το ΙΚΑ άρχισε να δραστηριοποιείται και να κυνηγά υποθέσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων, οι δύο επιχειρηματίες έστειλαν εξώδικο, ζητώντας από το ίδρυμα να τους γνωστοποιηθεί το ποσό, δεσμευόμενοι ότι θα έβαζαν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κάτι που σύμφωνα με τη δικηγόρο του ΙΚΑ, Αίγλη Δάφνη, δεν έγινε ποτέ.

Το ΙΚΑ προχώρησε σε δέσμευση των καταθέσεων των δύο αδελφών, όμως μόνο ένας λογαριασμός περιείχε 10.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπορούσαν να «μετακινηθούν», καθώς ήταν στα ονόματα των επιχειρηματιών και όχι της θανούσης και έπρεπε να δοθεί άδεια.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν ρύθμιση της οφειλής, αλλά ούτε και σε αυτή ήταν συνεπείς, οπότε το θέμα έφτασε σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Οι επιχειρηματίες δεν παρέστησαν και δια του δικηγόρου τους, δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να ζημιώσουν το ίδρυμα, όμως το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή 15 μηνών στον καθένα, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό…

Ακόμη μία "καμπάνα"

Καμπάνα έπεσε σε Ηρακλειώτη σήμερα καθώς το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης της μητέρας του, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011, ζημιώνοντας το ίδρυμα με 5.500 ευρώ, και παρά το γεγονός ότι ο άνδρας είχε κάνει διακανονισμό και κατέβαλε 750 ευρώ...


Read more...