Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Άψογη η συνεργασία με τα άλλα υπουργεία» Την επόμενη εβδομάδα κλείνει το θέμα του Δημοσίου, λέει ο Μανιτάκης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

O κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας «μυθεύματα» τα περί αντιθέτου.

Το θέμα του Δημοσίου παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία πιέζει για άμεση απομάκρυνση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ φέρεται να ζητά και 5.500 επιπλέον αποχωρήσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Πολ Τόμσεν μαθαίνει το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρώντας να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους είναι χρονοβόρα η έκδοση οριστικών αποφάσεων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Φρένο πάντως στα σενάρια περί αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου επιδιώκει να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αρνητική στο ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τους επιόρκους υπήρξε η απάντηση και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου για τους επιόρκους που ζητήθηκαν από την τρόικα, 3.900 εκκρεμείς υποθέσεις βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί 1.029 αποφάσεις αυτοδίκαιης αργίας ή οριστικής παύσης υπαλλήλων.
Παράλληλα, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσουν στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νέες περιπτώσεις επιόρκων. Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν το διάστημα Δεκεμβρίου 2012 - Μαρτίου 2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: