Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δεν αρκέστηκαν στο υπόμνημα Προανακριτική καλεί Παπανδρέου για αυτοπρόσωπη κατάθεση


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίσημη πρόσκληση να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη στις 6:30, θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής μετά από ψηφοφορία επί της πρότασης που είχαν καταθέσει οι τρεις βουλευτές εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τη νόμιμη κλήτευση του κ. Παπανδρέου ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 8 μέλη, ενώ ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.

Πρόταση να κληθεί βιαίως για να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου, είχε υποβάλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αλλά την απέσυρε.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα η κλήτευση και μετά θα γνωστοποιήσει τι θα κάνει.

Χθες, Τρίτη, ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε τετρασέλιδο υπόμνημα με το οποίο παραδέχεται πως είχε μια αρχική ενημέρωση ότι η λίστα βρισκόταν στην κατοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο τονίζει στη συνέχεια δεν είχε περαιτέρω ενημέρωση.

«Δεν ενημερώθηκα ποτέ, ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ διαφωνία προέκυψε στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σταύρου Κοντονή, όταν η πρώτη ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στο προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής για να μην δοθεί άδεια στον πρώην πρωθυπουργό για το εξωτερικό.

Με την πρόταση διαφώνησε ο κ. Κοντονής σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι να έρθει να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου και όχι να του απαγορευτεί η άδεια για το εξωτερικό.

Κατά τα άλλα, μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η κατάθεση της συνεργάτιδας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου Σοφίας Μπέλμπα.

Την Πέμπτη στην Προανακριτική έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: