Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ...


... ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ...
... ΕΚΤΑΚΤΟ... 
Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος κρατούνταν από τον Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ ...
που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.

Ο κατηγορούμενους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ ενώ του δικαστικού συμβουλίου που έκρινε το αίτημά του για αποφυλάκιση υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν έχει τη θέση του στο ταμείο. Επιπλέον φέρεται να επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας.

Ο Δ. Καπράνος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επί προεδρίας του κ.Καπράνου, το ΤΣΠΕΑΘ αγόρασε το ομόλογο των 130 εκ. ευρώ με «καπέλο» 39 εκατομμυρίων, επενδύοντας σε αυτό περίπου το 1/5 των αποθεματικών του Ταμείου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2003.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: