Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ επιρρίπτει ο Καπελέρης...



Ολοκληρώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης επέρριψε...
ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας μη σωστό και ενδεδειγμένο τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Παράλληλα, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη πέραν του να ελέγξει το οικονομικό προφίλ 10 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που του είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Έπρεπε να δώσει σαφή εντολή ελέγχου και να παραδώσει τα στοιχεία για να διεξαχθεί ο έλεγχος. Αυτό δεν το έκανε» φέρεται να είπε ο κ. Καπελέρης.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπέστη ζημιά το ελληνικό δημόσιο από τη διαχείριση της λίστας, ανέφερε ότι αυτό μόνο από τον φορολογικό έλεγχο της λίστας μπορεί να διαπιστωθεί.

Στην Προανακριτική έχει προγραμματιστεί να καταθέσει απόψε η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.Νωρίτερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης της αντιπολίτευσης για το αν θα κληθεί στην Προανακριτική ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: