Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Γράψε στηρίζω και στείλε στο 19059 «ΣΤΗΡΙΖΩ»: Δράση της ΕΙΤΗΣΕΕ για την ανακαίνιση κλινικής του «Σωτηρία»


«ΣΤΗΡΙΖΩ»: Δράση της ΕΙΤΗΣΕΕ για την ανακαίνιση κλινικής του «Σωτηρία»
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Μέσα από την κοινή καμπάνια, με τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ», οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ συνδράμουν στην ανακαίνιση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΓΝΑ «Η Σωτηρία». Γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα προτρέπουν «να προσφέρουμε κάτι μικρό για το νοσοκομείο που προσφέρει κάτι τόσο μεγάλο» στέλνοντας ένα SMS με τη λέξη «στηρίζω» στο 19059 (κόστος 1,23 ευρώ).

Ειδικότερα σε μια σειρά από πέντε τηλεοπτικά βίντεο, πρόσωπα από όλους τηλεοπτικούς σταθμούς-μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ προτρέπουν «να προσφέρουμε κάτι μικρό για το νοσοκομείο που προσφέρει κάτι τόσο μεγάλο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, στις 23:59 το βράδυ, οι γραμμές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote–Vodafone–Wind) θα είναι ανοιχτές. Κάθε SMS στο 19059 στοιχίζει 1,23 ευρώ, εκ των οποίων το 1 ευρώ πηγαίνει στην ανακαίνιση.

Παράλληλα, τα κανάλια θα εντάξουν ειδικά αφιερώματα μέσα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, ώστε να ενημερωθούν οι τηλεθεατές για τη δραστηριότητα και το έργο της Ογκολογικής Μονάδας και της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο ΓΝΑ "Η Σωτηρία" και την ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, για να στηρίξουμε το έργο της, μέσω της κατασκευής και συντήρησης των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κλινική.

«Το Νοσοκομείο Σωτηρία βρίσκεται εκεί από το 1902. Χιλιάδες άνθρωποι, από όλη την Ελλάδα, έχουν δεχθεί τη φροντίδα του. Ίσως και κάποιος δικός σας. Η Γ΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία έχει τώρα την ανάγκη μας. Ενωνόμαστε όλοι, για να βοηθήσουμε στην ανακαίνισή της. Στείλε sms ΣΤΗΡΙΖΩ ή STIRIZO στο 19059», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Ογκολογική Μονάδα-Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής είναι από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες Κλινικές της Ιατρικής Σχολής, με πολύπλευρο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Φέτος, συμπληρώνει 25 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας και αδιάλειπτης προσφοράς στην ιατρική φροντίδα και εκπαίδευση. Το κλινικό της έργο περιλαμβάνει νοσηλευόμενους ασθενείς, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, μονάδες, τμήματα και ιατρεία που καλύπτουν όλο το εύρος της παθολογίας.

Προσπαθεί να καθιερώσει ένα σύγχρονο μοντέλο ιατρικής προσέγγισης, που στηρίζεται στη διακλαδική προσέγγιση (multidisciplinary-ταυτόχρονη αξιολόγηση του ασθενή από πολλούς γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων) και στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση (κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, δεν υπάρχει μια «συνταγή» για όλους).

Η δράση πρόκειται να υλοποιηθεί, μέσω της ΜΚΟ της Μονάδας του Ογκολογικού Κέντρου Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ). Το ΟΚΙΒΕΕ είναι μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με πολυετή προσφορά και δραστηριότητες, με αποκλειστικά κοινωφελή και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σκοπός του ΟΚΙΒΕΕ είναι η καταγραφή, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η έρευνα, η προαγωγή της ιατροβιολογικής επιστήμης και, γενικά, η αφιλοκερδής παροχή υπηρεσιών υγείας στο χώρο της παθολογίας, της ογκολογίας και των νοσημάτων, που σχετίζονται με αυτή άμεσα ή έμμεσα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στοιχεία των ερευνών έδωσε η Αντιτρομοκρατική Η Πόλα Ρούπα ήταν στο ελικόπτερο δείχνουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.


Η Πόλα Ρούπα ήταν στο ελικόπτερο δείχνουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Αντίγραφο του πλαστού δελτίου ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του ελικοπτέρου, όπου φέρεται να επέβαινε η Πόλα Ρούπα. Η Αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει την εικονιζόμενη γυναίκα να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στα τηλέφωνα 10414 και 1014.  
Αθήνα
Και νέα ευρήματα ήρθαν στο φως στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη μίσθωση ελικοπτέρου και την ένοπλη επίθεση σε βάρος του κυβερνήτη του, από τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά την απόπειρά της να τον ελευθερώσει από τον Κορυδαλλό.

Όπως έγινε γνωστό από την Αντιτρομοκρατική, προέκυψε ότι γενετικός τύπος άγνωστης γυναίκας που συλλέχθηκε κατά τη διενέργεια εργαστηριακών-συγκριτικών εξετάσεων από την ανάλυση αιματηρών κηλίδων από πουκάμισο που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου ταυτίζεται με γενετικό τύπο άγνωστης γυναίκας που προέκυψε από την ανάλυση βιολογικού υλικού από:

  • τρίχα που βρέθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα, στις 10 Απριλίου 2010,
  • σε βιβλίο που βρέθηκε σε σπίτι όπου διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο του 2010, οπότε έλαβε χώρα η σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα,
  • σε μάλλινο γάντι που βρέθηκε σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, επίσης στην Κυψέλη, σε γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας στις 10 Απριλίου 2010,
  • σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης, τον Απρίλιο του 2010, όταν συνελήφθησαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,
  • σε αντικείμενα-πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.) που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης με τη Ρούπα, τον Ιούλιο του 2014.
Από την Αντιτρομοκρατική συνεχίζονται η προανάκριση και οι έρευνες. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αναζητείται η καταζητούμενη-μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα και πως στους αριθμούς κλήσης 10414 και 1014 οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με εξασφαλισμένη την ανωνυμία τους και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης από τη Θερμησία με ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό την Κύθνο.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα η οποία είχε συμφωνήσει ώστε το ελικόπτερο να παρλα΄βει στον Θεολόγο άλλα πέντε άτομα.

Ωστόσο, ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές Αττικής, η γυναίκα, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά να πετάξουν προς τα ανατολικά, προς την Αττική.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να την αφοπλίσει, αυτή πυροβόλησε. Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια ο πιλότος να χάσει προσωρινά τον έλεγχο του ελικοπτέρου, το οποίο άρχισε να χάνει ύψος.

Με προσπάθειες του χειριστή, η πρόσκρουση στο έδαφος αποφεύχθηκε και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Εκεί η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν τρεις οπές στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου, δύο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και μία στην κονσόλα οργάνων, ενώ κατέσχεσαν μεταλλικό γεμιστήρα πυροβόλου όπλου με 13 φυσίγγια, κάλυκα και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, ακουστικά και
(δεύτερο) μεταλλικό γεμιστήρα πυροβόλου όπλου που τους παρέδωσε ο κυβερνήτης.

Κείμενο Μαζιώτη


Στο μεταξύ, σε κείμενό του που αναρτήθηκε την Τρίτη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (indymedia), ο Νίκος Μαζιώτης αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο. Αρκείται να καταγγείλει  τις συνθήκες διεξαγωγής της δευτεροβάθμιας δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, στην οποία όπως λέει δεν θα δίνει στο εξής το παρών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στόλτενμπεργκ: Στην Τουρκία οι πρόσφυγες...




...που θα διασώζει το ΝΑΤΟ...

Στην Τουρκία θα επιστρέφουν οι άνθρωποι που θα διασώζονται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπει και η σχετική συμφωνία, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της... Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ και διευκρίνισε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι η υποβοήθηση των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και της FRONTEX και όχι η αναχαίτιση πλοίων και η σύλληψη ανθρώπων.

Παρεμβαίνοντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε πως θα πρόκειται κυρίως για την παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με την αναγνώριση και την παρακολούθηση σκαφών που πλέουν στην περιοχή.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε ωστόσο πως αν πλοία της Συμμαχίας εντοπίζουν στη θάλασσα ανθρώπους που κινδυνεύουν θα τους διασώζουν όπως επιβάλλει το διεθνές Δίκαιο. Αν οι άνθρωποι αυτοί απέπλευσαν από την Τουρκία θα επιστρέφουν στις τουρκικές ακτές, όπως έχει συμφωνήσει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, ανέφερε στη συνέχεια ο Στόλτεμπεργκ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη FRONTEX. Σημείωσε πως δεδομένου ότι η Ελλαδα είναι μέλος της ΕΕ ενώ η Τουρκία δεν είναι, ο ρόλος του ΝΑΤΟ συνίσταται μεταξύ άλλων και στο να γεφυρώσει αυτό το κενό.

Naftemporiki.gr

Read more...

Αντι-μπλόκο έστησαν οι Βούλγαροι...


Αντι-μπλόκο έστησαν οι Βούλγαροι στο τελωνείο του Προμαχώνα

...στον Προμαχώνα...

Με αντι-μπλόκο απαντούν οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές στο τελωνείο του Προμαχώνα, στον επ΄αόριστον αποκλεισμό που αποφάσισε το μεσημέρι ...
η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στις αγροτικές κινητοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους.

Ο επ’ αόριστον αποκλεισμός που αποφασίστηκε από τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες αγρότες στις 2:30 το μεσημέρι, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφορούσε σε πρώτη φάση τις νταλίκες και τα φορτηγά, με τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία να κινούνται κανονικά.

Την Τετάρτη, στο τελωνείο του Προμαχώνα θα μεταβούν αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συναδέλφους τους.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο επί ελληνικού εδάφους και σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου θα αποφασιστεί το κλείσιμο των συνόρων από τις 10 το βράδυ.

Read more...

Aπό την Εισαγγελία Διαφθοράς Νέα ποινική δίωξη κατά υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ


Αντιμέτωποι με νέα κακουργηματική κατηγορία είναι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχετικά με ποσό, προερχόμενο από την εκκαθάριση του τιμήματος πώλησης του ΟΠΑΠ που δεν απέδωσαν στο Δημόσιο.
opap
Η ποινική δίωξη αφορά την κατηγορία της "υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας , κατά συναυτουργία" και ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, με στόχο την αναζήτηση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta Ltd.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου, οι οποίοι φέρεται να ανέρχονται σε ποσό άνω των 480 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta ανήλθε στο ποσό των 622 εκατομμυρίων ευρώ ευρώ. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό που τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην Εθνική Τράπεζα, μετά την παρακράτηση από τη χρηματιστηριακή εταιρεία ως εξόφληση των εξόδων και των προμηθειών της, ανήλθε σε ποσό 612.819.500 ευρώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ποιο είναι το σημείο «κλειδί» της αξιολόγησης Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τεχνικά κλιμάκια - Άρχισε το «ξεσκόνισμα» του προϋπολογισμού


Το «ξεσκόνισμα» των εσόδων και των εξόδων του ελληνικού Κράτους αρχίζουν από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών -σύμφωνα με τις πληροφορίες- προκειμένου να αποκτήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πακέτο μέτρων που θα χρειαστεί να πάρει η Ελλάδα για την επόμενη τριετία. 
genikologistirio
του Βαγγέλη Δουράκη
Στο «μικροσκόπιο» της τεχνικής αποστολής των θεσμών -που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα-  μπαίνουν τα στοιχεία που διαθέτει το Γενικό Λογιστήριο Κράτους για την πορεία των δαπανών, αλλά και των εσόδων, με στόχο να υπολογιστεί το περιβόητο «δημοσιονομικό κενό».
Τα τεχνικά κλιμάκια που ειδικεύονται στα δημοσιονομικά μεγέθη θα «ξεσκονίσουν» την εκτέλεση του περυσινού προϋπολογισμού και τις προβλέψεις για την περίοδο 2016-2018, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν και την απόσταση που χωρίζει τους Ευρωπαίους δανειστές μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι μεν Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ από φέτος έως το 2018, το δε ΔΝΤ μιλά για μέτρα ύψους 7,2-9 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν θα χρειαστούν πάνω από 3 δισ. ευρώ μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των μνημονιακών δεσμεύσεων που δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, όπως η αύξηση των φορολογικών βαρών για τους αγρότες και τα ενοίκια, η αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος κ.λπ.
Η Κυβέρνηση, πάντως, ζητά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δώσει στο Euro Working Group εξηγήσεις για τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ανέβασε τον πήχη του δημοσιονομικού κενού για την τριετία 2016-2018 σε εφιαλτικά ύψη.
Σε κάθε περίπτωση, στο πως θα εξελιχθεί η «κουβέντα» με τους δανειστές κεντρικό ρόλο θα παίξει και το …που θα κάτσει η «μπίλια» του προϋπολογισμού του 2015: Η κυβέρνηση επιμένει ότι η περασμένη χρονιά  έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ αντί στόχου για έλλειμμα 0,25%, παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί.
Μάλιστα, η ελληνική πλευρά προσπαθεί να καταστήσει την υπερεκτέλεση του 2015 ως το νέα βασικό σενάριο και να χρησιμοποιήσει τα ψηφισμένα μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν ως μαξιλάρι για να αντικρούσει τις πιέσεις των δανειστών και ιδίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για νέα μέτρα φέτος.
Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί με τους θεσμούς και η συζήτηση είναι υπό εξέλιξη.
Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ και «βλέπει» δημοσιονομικό κενό τουλάχιστον της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα.
Από την πλευρά της, η Κομισιόν έχει ηπιότερη στάση με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου να υποστηρίζουν ότι συγκλίνει περισσότερο με τις ελληνικές εκτιμήσεις. Ωστόσο, προ ημερών είχε επισημάνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα φέτος για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, ενώ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκανε λόγο για την ανάγκη περικοπής συντάξεων.
Με δεδομένη την απόσταση που χωρίζει όλες τις πλευρές, το ζητούμενο για την Αθήνα είναι να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης για να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων  εκ του σύνεγγυς.
Στο σημείο αυτό υπάρχουν στελέχη που θεωρούν ότι υπό προϋποθέσεις οι τετ-α-τετ διαβουλεύσεις θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) εντός 2-3 εβδομάδων (εντός του Μαρτίου), ενώ υπάρχουν κι άλλα στελέχη που δεν βλέπουν το πώς οι συζητήσεις θα μπορούσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές των εμπλεκόμενων πλευρών πριν τον Απρίλιο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έστειλε επιστολή στον γγ της Συμμαχίας Καμμένος: Να εφαρμοστεί η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, την υπονομεύει η Τουρκία


Καμμένος: Να εφαρμοστεί η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, την υπονομεύει η Τουρκία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τα σχέδια για αποστολή πλοίων στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση προσφύγων στην Ευρώπη, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιχειρεί να υπονομεύσει τη συμφωνία.

«Έστειλα μία επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να εφαρμοστεί η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε ομόφωνα» είπε ο Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους.

«Στην επιστολή ζητώ από τη δύναμη του ΝΑΤΟ να μετακινηθεί ανατολικά των ελληνικών νησιών» τόνισε.

Είπε ότι η Άγκυρα έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να δεχτεί να φτάσει στην Ελλάδα η δύναμη του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία επιχειρεί να τορπιλίσει τη συμφωνία» σημείωσε.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα επικοινωνίσει με την γερμανίδα υπουργό Άμυνας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι η Αθήνα αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης.

Ανέφερε ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη Σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ερχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα ΙΧ...


Ερχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα ΙΧ: Πρόστιμο 250 ευρώ σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες

«Καυτά ραβασάκια» με χρηματικά πρόστιμα αποστέλλονται σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι αν δεν συμμορφωθούν θα...
αντιμετωπίσουν και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα από την εφημερίδα «Εθνος». 

Κατά το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.

«Κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του. Αν παρέλθει το 8ημερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ. 

Read more...

Εκκενώθηκε η γραμμή του ΟΣΕ στην Ειδομένη...



Με αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των περίπου...
200 Αφγανών προσφύγων στην Ειδομένη, που από το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιούσαν κατάληψη στις σιδηροδρομικές ράγες, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Αναμένεται οι Αφγανοί πρόσφυγες να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. 

left.gr

Read more...

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Αυστρία...


Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Αυστρία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Media
...για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Αυστρία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αφορμή την...
επιβολή πλαφόν στον ημερήσιο αριθμό των αιτήσεων ασύλου, που δέχεται. Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι η απόφασή της είναι νόμιμη.

Η Αυστρία προκάλεσε εκνευρισμό στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ, ανακοινώνοντας ότι δε θα δέχεται παραπάνω από 80 αιτήσεις χορήγησης ασύλου την ημέρα, μέσω της κεντρικής διόδου μετακίνησης των προσφύγων, από τη Σλοβενία.

“Η Συνθήκη της Γενεύης (για τα δικαιώματα των μεταναστών) δε γνωρίζει τους όρους πλαφόν και όριο αποδοχής αιτήσεων (...) ενώ η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική στην Αυστρία. Παραβιάζουμε τη διεθνή νομοθεσία”, δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Χάιντς Πάτζελτ στο ραδιόφωνο ORF.

Η Αυστρία είναι ο τελευταίος σταθμός στο ταξίδι των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων πριν φτάσουν στη Γερμανία. Δεν υποχωρεί στην κριτική που δέχεται για τους περιορισμούς που έχει θέσει, ενώ ο υπουργός των Εσωτερικών της δήλωσε ότι το πλαφόν για τον ημερήσιο αριθμό αιτήσεων εφαρμόζεται από την Παρασκευή.

Η Βιέννη υποστηρίζει ότι αντιδρά με τον τρόπο αυτό στην έλλειψη αλληλεγγύης που επιδεικνύουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία δέχτηκε 90.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου το 2015.

“Μία χώρα που μπορεί να υποδεχτεί 2,8 εκατ. τουρίστες το χρόνο, μπορεί να κάνει περισσότερα. Είναι αισχρό ν' αποδέχεσαι τη δέσμευση τήρησης της Συνθήκης της Γενεύης και να σταματάς την εφαρμογή της, με την πρώτη κρίση”, δήλωσε ο Πάτζελτ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βιέννης δήλωσε ότι η εφαρμογή ημερήσιου πλαφόν στην αποδοχή αιτήσεων χορήγησης ασύλου στη συνοριακή γραμμή με τη Σλοβενία “είναι απολύτως νόμιμη.”

Read more...

Από την Τετάρτη οι αιτήσεις των αναπληρωτών...


Από την Τετάρτη οι αιτήσεις των αναπληρωτών - Αναλυτικά η απόφαση

Αρχίζουν την Τετάρτη οι αιτήσεις για απασχόληση αναπληρωτών καθηγητών στην ενισχυτική διδασκαλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με...
την αριθμ. 201980/Δ2/10-12-2015 (ΦΕΚ 2737 τ.Β΄) Υπουργική Απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι είναι δυνατόν να υποβάλουν αίτηση σε μία (1) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) της επιλογής τους. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οι οποίοι, τυχόν, υποβάλουν αιτήσεις σε περισσότερες από μία Δ.Δ.Ε. θα τεθούν εκτός προγράμματος. 

Οι αιτήσεις αφορούν τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02 (Φιλόλογοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04.01 (Φυσικοί) και ΠΕ04.02 (Χημικοί). Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους Ενιαίους Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2015-2016. 

Αναλύτικά η υπουργική απόφαση ΕΔΩ

Read more...

Άδειες στους δικηγόρους της δίκης της ΧΑ...


Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
... ζητά η πρόεδρος....

Νέα αναβολή στη δίκη...

Έκκληση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να δώσει κατ' εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στη...
δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Μαρία Λεπενιώτη, διακόπτοντας τη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την Πέμπτη.

Η πρόεδρος με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει άδειες στα μέλη του να παρασταθούν στη δίκη, επικαλούμενη και τη χθεσινή ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Όπως ενημέρωσαν το δικαστήριο συνήγοροι από την Πολιτική Αγωγή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί πιθανότατα αύριο με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί, προκειμένου να παραστούν στη δίκη, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Δεν τους χορηγήθηκαν άδειες

Από την πλευρά της υπεράσπισης, όπως δήλωσαν συνήγοροι κατηγορουμένων, ζητήθηκαν άδειες που όμως δεν τους χορηγήθηκαν.

Τόνισαν, ωστόσο, πως είναι λάθος να αποδίδεται η επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά στην αποχή των δικηγόρων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η αποχή των δικηγόρων είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Ανέφερε, ωστόσο, πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Συνήγορος οικογένειας: Δεν ευθύνονται οι δικηγόροι

Ο συνήγορος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, λέγοντας:

«Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία (σ.σ. με τη λήξη του ορίου προφυλάκισης), αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε, μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι».

Ανέφερε επίσης ότι ως πολιτικός ενάγων είναι καλυμμένος από τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται στον κατηγορούμενο για τον βίαιο θάνατο του 34χρονου μουσικού, σημειώνοντας:

«Αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο».

efsyn.gr

Read more...