Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Στοιχεία των ερευνών έδωσε η Αντιτρομοκρατική Η Πόλα Ρούπα ήταν στο ελικόπτερο δείχνουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.


Η Πόλα Ρούπα ήταν στο ελικόπτερο δείχνουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Αντίγραφο του πλαστού δελτίου ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του ελικοπτέρου, όπου φέρεται να επέβαινε η Πόλα Ρούπα. Η Αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει την εικονιζόμενη γυναίκα να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στα τηλέφωνα 10414 και 1014.  
Αθήνα
Και νέα ευρήματα ήρθαν στο φως στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη μίσθωση ελικοπτέρου και την ένοπλη επίθεση σε βάρος του κυβερνήτη του, από τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά την απόπειρά της να τον ελευθερώσει από τον Κορυδαλλό.

Όπως έγινε γνωστό από την Αντιτρομοκρατική, προέκυψε ότι γενετικός τύπος άγνωστης γυναίκας που συλλέχθηκε κατά τη διενέργεια εργαστηριακών-συγκριτικών εξετάσεων από την ανάλυση αιματηρών κηλίδων από πουκάμισο που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου ταυτίζεται με γενετικό τύπο άγνωστης γυναίκας που προέκυψε από την ανάλυση βιολογικού υλικού από:

  • τρίχα που βρέθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα, στις 10 Απριλίου 2010,
  • σε βιβλίο που βρέθηκε σε σπίτι όπου διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο του 2010, οπότε έλαβε χώρα η σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα,
  • σε μάλλινο γάντι που βρέθηκε σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, επίσης στην Κυψέλη, σε γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας στις 10 Απριλίου 2010,
  • σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης, τον Απρίλιο του 2010, όταν συνελήφθησαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,
  • σε αντικείμενα-πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.) που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης με τη Ρούπα, τον Ιούλιο του 2014.
Από την Αντιτρομοκρατική συνεχίζονται η προανάκριση και οι έρευνες. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αναζητείται η καταζητούμενη-μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα και πως στους αριθμούς κλήσης 10414 και 1014 οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με εξασφαλισμένη την ανωνυμία τους και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης από τη Θερμησία με ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό την Κύθνο.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα η οποία είχε συμφωνήσει ώστε το ελικόπτερο να παρλα΄βει στον Θεολόγο άλλα πέντε άτομα.

Ωστόσο, ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές Αττικής, η γυναίκα, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά να πετάξουν προς τα ανατολικά, προς την Αττική.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να την αφοπλίσει, αυτή πυροβόλησε. Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια ο πιλότος να χάσει προσωρινά τον έλεγχο του ελικοπτέρου, το οποίο άρχισε να χάνει ύψος.

Με προσπάθειες του χειριστή, η πρόσκρουση στο έδαφος αποφεύχθηκε και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Εκεί η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν τρεις οπές στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου, δύο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και μία στην κονσόλα οργάνων, ενώ κατέσχεσαν μεταλλικό γεμιστήρα πυροβόλου όπλου με 13 φυσίγγια, κάλυκα και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, ακουστικά και
(δεύτερο) μεταλλικό γεμιστήρα πυροβόλου όπλου που τους παρέδωσε ο κυβερνήτης.

Κείμενο Μαζιώτη


Στο μεταξύ, σε κείμενό του που αναρτήθηκε την Τρίτη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (indymedia), ο Νίκος Μαζιώτης αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο. Αρκείται να καταγγείλει  τις συνθήκες διεξαγωγής της δευτεροβάθμιας δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, στην οποία όπως λέει δεν θα δίνει στο εξής το παρών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: