Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Άδειες στους δικηγόρους της δίκης της ΧΑ...


Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
... ζητά η πρόεδρος....

Νέα αναβολή στη δίκη...

Έκκληση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να δώσει κατ' εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στη...
δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Μαρία Λεπενιώτη, διακόπτοντας τη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την Πέμπτη.

Η πρόεδρος με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει άδειες στα μέλη του να παρασταθούν στη δίκη, επικαλούμενη και τη χθεσινή ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Όπως ενημέρωσαν το δικαστήριο συνήγοροι από την Πολιτική Αγωγή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί πιθανότατα αύριο με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί, προκειμένου να παραστούν στη δίκη, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Δεν τους χορηγήθηκαν άδειες

Από την πλευρά της υπεράσπισης, όπως δήλωσαν συνήγοροι κατηγορουμένων, ζητήθηκαν άδειες που όμως δεν τους χορηγήθηκαν.

Τόνισαν, ωστόσο, πως είναι λάθος να αποδίδεται η επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά στην αποχή των δικηγόρων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η αποχή των δικηγόρων είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Ανέφερε, ωστόσο, πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Συνήγορος οικογένειας: Δεν ευθύνονται οι δικηγόροι

Ο συνήγορος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, λέγοντας:

«Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία (σ.σ. με τη λήξη του ορίου προφυλάκισης), αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε, μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι».

Ανέφερε επίσης ότι ως πολιτικός ενάγων είναι καλυμμένος από τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται στον κατηγορούμενο για τον βίαιο θάνατο του 34χρονου μουσικού, σημειώνοντας:

«Αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: