Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Εις υγείαν των κορόιδων: Τετραήμερο πάρτι χλιδής στη Μύκονο οργάνωσε ο Β. Μηλιώνης, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της ENERGA


Η σαμπάνια έρεε άφθονη. Ρεζερβέ ξαπλώστρες στην παραλία αλλά και νοικιασμένα πολυτελή τζιπ μετέφεραν τους προσκεκλημένους σε επίσης υπέρ πολυτελείς βίλες. Όλα αυτά όχι από κάποιον κροίσο, αλλά από έναν εκ των βασικότερων κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power
Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις πολυτελείς βίλες, 2.500 ευρώ τη βραδιά η μία, φιλοξένησαν τους περίπου 30 καλεσμένους του κ. Μηλιώνη, ενώ άλλα τέσσερα τζιπ τα οποία κόστισαν 7.500 ευρώ τη βδομάδα τους μετέφεραν στην παραλία ή στα πανάκριβα μπιτς μπαρ και εστιατόρια του νησιού. Επίσης υπήρξε προσωπικός σεφ αλλά και πρώτη θέση στην παραλία με ξαπλώστρα στον αφρό που λέμε.
Όλα αυτά, με εντελώς πρόχειρους υπολογισμούς, φτάνουν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Για αυτή τη σπατάλη χρήματος ευθύνεται ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Energa- Hellas Power, ο κ. Μηλιώνης, ο οποίος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσουν καλά οι δεκάδες καλεσμένοι του.
Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Μηλιώνης έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και αναμένει τη δίκη του.
Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" κάθε μέρα ήταν και ένα μικρό πάρτι σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, ενδεικτικό της χλιδής είναι το ακόλουθο γεγονός:
Στο συγκρότημα με τις ανεξάρτητες βίλες έχει καταλύσει ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο και η παρέα του. Ένα φορτηγάκι μυκονιάτικης εταιρίας ποτών αναζητά τον παραλήπτη των προϊόντων που κουβαλά. Το εμπόρευμα είναι δεκάδες κιβώτια με σαμπάνιες Moet και άλλα με βότκα Grey Goose και τεκίλα Silver Patron.


Την ώρα λοιπόν που το φορτηγάκι της κάβας προσπαθεί να βρει τον παραλήπτη η παρέα των 30 προσκεκλημένων και ο εορτάζων (είχε τα γενέθλια του) βρίσκονται καθ’ οδόν για τη παραλία Καλό Λιβάδι και το μπιτς μπαρ-ρέστοραντ Solymar, εκεί όπου μόνο το σετ ξαπλώστρα- ομπρέλα κοστίζει 30 ευρώ. Οδηγούν τέσσερα Jeep Wrangler, με κόστος ενοικίασης 300 ευρώ τη μέρα για το κάθε ένα. Τα αυτοκίνητα νοικιάστηκαν για μια τουλάχιστον βδομάδα και το συνολικό κόστος ανήλθε στα 7.500 ευρώ.

Ο Β. Μηλιώνης γίνεται ο πρωταγωνιστής. Φίλοι και γνωστοί σπεύδουν να του μιλήσουν, να πούνε μερικές κουβέντες μαζί του αλλά κυρίως να του ευχηθούν "ποτέ ξανά στη φυλακή". Εκείνος μιλά, απαντά και τονίζει συχνά - πυκνά "ότι η υπόθεση του είναι τελειωμένη" και πως δεν ανησυχεί γιατί έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.


  Φαίνεται πως η ζωή - έστω μικρή παραμονή στη φυλακή δεν αλλάζει τις συνήθειες. Ο κ. Μηλιώνης παραμένει λάτρης της καλής ζωής και των ακριβών αξεσουάρ. Έτσι δεν αποχωρίζεται ποτέ το χρυσό του ρολόι που φορά.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρίες παροχής ρεύματος Energa – Hellas Power, οι οποίες συστήθηκαν - δημιουργήθηκαν ως εναλλακτική λύση για τους καταναλωτές, στην ουσία, έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο εξωτερικό σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ανάμεσα στους βασικούς εμπλεκόμενους - κατηγορούμενος ο Β. Μηλιώνης ο οποίος δεν έχει αθωωθεί αλλά είναι προσωρινά ελεύθερος. Καμία σημασία βέβαια δεν έχει αυτό, εξακολουθεί να μπορεί να κάνει πάρτι. Όσο για τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο, αυτή υπολογίζεται σε 152 εκ. ευρώ.

  Το θέμα προκάλεσε μεγάλο σχολιασμό στα σόσιαλ μίντια από όπου και συλλέξαμε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις.
 http://news247.gr/

Read more...

Τέρμα οι κοπάνες, για τους βουλευτές...



Από τον Οκτώβρη,  θα χτυπάνε κάρτα στην βουλή...
 Hλεκτρονικό παρουσιολόγιο θα υπάρχει από τον Οκτώβριο στην βουλή, προς... θλίψη πολλών βουλευτών που...
εντός δεκαλέπτου, περνούν από Ολομέλεια και Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, υπογράφουν και μετά, είναι ελεύθεροι για τις άλλες «δουλειές» τους.
 Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του "Ελευθερου Τυπου της Κυριακής", ΕΔΩ...

Read more...

Ανταπόκριση του Πάνου Χαρίτου από τη Λωρίδα της Γάζας ...

Ανταπόκριση του Πάνου Χαρίτου από τη Λωρίδα της Γάζας για το avgi.gr
HXHTIKO...
Μαζικό κύμα προσφυγιάς από το βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας καταγράφεται αυτή την ώρα μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ για βομβαρδισμό μέσα στην ημέρα. 800 διεθνείς μεταξύ των οποίων και Έλληνες εκκενώνουν ...
την Παλαιστινιακή περιοχή φοβούμενοι την προαναγγελθείσα κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το αξιόμαχο των δυνάμεων των Παλαιστινιακών οργανώσεων που καταφέρνουν να εκτοξεύουν ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς, παρά τα προηγμένα στρατιωτικά συστήματα ασφαλείας του Ισραήλ. Την ίδια ώρα ο διεθνής παράγοντας δείχνει να κινείται, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται εκεχειρία άμεσα στον ορίζοντα. Ο Μπ. Νετανιάχου διακηρύσσει ότι δεν επίκειται τερματισμός των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι η τακτική του δέχεται οξεία κριτική εντός και εκτός Ισραήλ
Aκουστε το ΗΧΗΤΙΚΟ...

πηγη avgi.gr

Read more...

Αύριο πέφτει η «αυλαία», στη δίκη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» ...


Τη Δευτέρα θα βγει η απόφαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως, μεταξύ άλλων, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Έπειτα από...
5,5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, διάστημα στο οποίο έγιναν 53 συνεδριάσεις, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης -που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση- θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του. Η 54η και τελευταία συνεδρίαση έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Κατά την προ εβδομάδων αγόρευσή του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας προσδιορίστηκε σε 17,9 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, από άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως, πράξη για την οποία είχε καταδικαστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Εξάλλου, εισηγήθηκε την ενοχή τού πρώην γενικού γραμματέα του δήμου και επίσης καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη Μιχάλη Λεμούσια, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση -μετατρέποντας την αρχική κατηγορία που ήταν αυτή της ηθικής αυτουργίας στην υπεξαίρεση- και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος η δεύτερη).

Εφόσον υιοθετηθεί από το δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση, αυτομάτως «σπάνε» τα ισόβια για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, καθώς, σύμφωνα με νομικούς, το κακούργημα της υπεξαίρεσης σ’ αυτήν τη μορφή επισύρει ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, από 10 έως 20 έτη.

Για τον πρώην δημοτικό ταμία και βασικό υπεξαιρέτη Παναγιώτη Σαξώνη, στον τρίτο που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως τα ισόβια δεσμά, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, όπως κατηγορείται (υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία).

Για τους δύο τελευταίους κατηγορούμενους, τους πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, όπως συνέβη στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Σε αντίθεση με τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους, οι δύο πρώην διευθυντές είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

  ΑΜΠΕ

Read more...

Νέο ρεκόρ λάσπης κατά του Παπανδρέου...


Τον κατηγορούν για το Συμπόσιο της Σύμης πριν καν ξεκινήσει! ...
Χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού Τύπου συνεχίζονται να γράφονται στις μέρες εξαιτίας του μίσους που συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα τρέφουν κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα, το... Έθνος της Κυριακής αναφέρεται σε κάτι που υποτίθεται ότι συνέβη στο Συμπόσιο της Σύμης που φέτος θα διεξαχθεί στις Σπέτσες.
Πριν από λίγο όμως από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω διαφωτιστική ανακοίνωση:
Σήμερα το πρωί, "ενημερωθήκαμε" από δημοσιεύματα, ότι "σε φινετσάτο εστιατόριο άρχισαν οι διεργασίες" του Συμποσίου της Σύμης, και επίσης, κατά το γνωστό παραμυθάκι, ότι "λεφτά υπάρχουν για τον Γιώργο Παπανδρέου: Κοκτέιλ πάρτι, σούσι και χλιδή στο Συμπόσιο της Σύμης".

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται και το μενού της... ακολασίας, μαζί με διάφορα άλλα ευφάνταστα στοιχεία, προκείμενου να υπάρχει η βαθυστόχαστη κατάληξη: "οι διοργανωτές έδωσαν έναν τόνο απόλυτης χλιδής"!

Ωραιότατα... 

Μόνο που, έως και αυτήν την ώρα, οπότε αυτό το σχόλιο θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, ουδείς εξ´ όσων θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο της Σύμης, βρίσκεται στις Σπέτσες. 

Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να έχουν αρχίσει την Παρασκευή οι "διεργασίες", όπως "ενημερωνόμαστε" κατά τον ίδιο τρόπο που... συνήθως "ενημερωνόμαστε" από παρόμοια δημοσιεύματα. 

Άρα, άνθρακες ο θησαυρός. 

Το όλο θέμα, δεν θα άξιζε οποιουδήποτε σχολίου, αλλά το γεγονός ότι, επί σειρά ετών το Συμπόσιο της Σύμης, όπως και άλλες δραστηριότητες του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελούν στόχο αρκετών ΜΜΕ, μας υποχρεώνει να επισημάνουμε τα αυτονόητα. 

Ο καθένας μπορεί να λέει, να γράφει και να υποστηρίζει ό,τι νομίζει, αλλά καλό θα ήταν, τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία μιας είδησης να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προκειμένου να μην γελοιοποιούνται οι ευρισκόμενοι σε καθεστώς διατεταγμένης υπηρεσίας διακινητές δήθεν ενημέρωσης. 

Αυτά - με τη σημείωση ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα των ευφάνταστων, πλην όμως απαράδεκτων και κακοπροαίρετων δημοσιευμάτων για το ζήτημα αυτό, που είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα μας ενημερώνουν με ακρίβεια, λεπτομέρεια και πάνω απ' όλα προσήλωση στην... αλήθεια.
parapolitiki.com


Read more...

Αμαρτία...

Καλόγριες με φανέλλες του Μέσι προσευχήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό, κάποιες καλόγριες, να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής με το όνομα και το νούμερο του Λιονέλ Μέσι.
Η "προσευχή" εγινε...
στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην Ιταλία..

Read more...
Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου

 Γερμανία - Αργεντινή 22:00 για το βαρύτιμο τρόπαιο

Live Γερμανία - Αργεντινή 22:00 για το βαρύτιμο τρόπαιο
Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία
Μετά από κάτι παραπάνω από έναν μήνα και 63 αγώνες, το Μουντιάλ της Βραζιλίας ολοκληρώνεται απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) με τον τελικό της διοργάνωσης, όπου το βαρύτιμο τρόπαιο, διεκδικούν Γερμανία και Αργεντινή. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 74.738 θεατών «Maracana», του Ρίο Ντε Ζανέϊρο, με διαιτητή τον Ιταλό, Νίκολα Ριτσόλι. Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό, χωρίς να ηττηθούν στην διοργάνωση και κάνοντας από ένα «κακό παιχνίδι». Οι Γερμανοί στο 2-2 με την Γκάνα και οι Αργεντινοί στο 1-0 με το Ιράν.

Οι αρχικές 11αδες...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 6. Σάμι Κεντίρα, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ, 11. Μίροσλαβ Κλόζε.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 15. Μάρτιν Ντεμικέλις, 2. Εζέκιελ Γκαράι, 16. Μάρκος Ρόχο, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 6. Λούκας Μπίλια, 8. Έντσο Πέρες, 10. Λιονέλ Μέσι, 22. Εζέκιελ Λαβέτσι, 9. Γκονσάλο Ιγκουαΐν.
 Στο μεταξύ λίγο πριν από τις 21:00 ολοκληρώθηκε η τελετή λήξης που κράτησε για κάτι λιγότερο από ώρα με τη Σακίρα να κλέβει την παράσταση...

Ο δρόμος για τον τελικό...

Γερμανία και Αργεντινή επέδειξαν σταθερότητα στην απόδοσή τους και βασίσθηκαν στα γνώριμα χαρακτηριστικά τους. Οι Γερμανοί στην άριστη κυκλοφορία, στην διαρκή πίεση σε όλο το γήπεδο και στην ομαδικότητα, αλλά και στο πάθος που τους διακρίνει, με εξαίρεση τον αγώνα με τις ΗΠΑ που έληξε όσο... χρειαζόταν, δηλαδή με 1-0.

Ο Γιόακιμ Λεβ, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, όπου όλοι παίζουν για την ομάδα. Παίκτες σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία, που ξέρουν τι ζητούν μέσα στο γήπεδο και πως να το πάρουν. Με τον Νόϊερ να δεσπόζει κάτω απ τα δοκάρια, την εμπειρία των Λαμ και Σβαϊνστάϊγκερ, την ιδιοφυϊα του Οζίλ και την εκτελεστική δεινότητα των Μίλερ και Κλόζε, η Γερμανία, φαντάζει το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων που έχει αυτή η ομάδα, είναι τα εμφατικά 4-0 και 7-1, επί της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας, αντίστοιχα, σε αντιδιαστολή με το «επαγγελματικό» 1-0 απέναντι στην Γαλλία, που ηταν μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και με χαρακτηριστικά παρόμοια των Γερμανών.

Από την πλευρά του, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, έφτιαξε ένα σύνολο, που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις εμπνεύσεις και τις ικανότητες του Λιονέλ Μέσι. Με τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, Χαβιέ Μασεράνο και τον εμπειρότατο, Μάρτιν Ντε Μικέλις να ελέγχουν την αμυντική λειτουργία, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, έχει την ελευθερία κινήσεων στον μεσοεπιθετικό τομέα.

Αρωγός του, αλλά αμφίβολος για τον τελικό, ο Ανχελ Ντι Μαρία με την καταπληκτική κατοχή της μπάλας και τις εντυπωσιακές μεταβιβάσεις. Η συμμετοχή του θα κρίνει αρκετά στον τελικό, καθώς εάν δεν παίξει θα ελαφρύνει αρκετά τις πτέρυγες των Γερμανών. Οσον αφορά στην επίθεση, οι Αργεντινοί διέψευσαν τις προσδοκίες, καθώς οι Αγουέρο, Ιγκουαϊν και Λαβέτσι, δεν έδειξαν αυτα που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι. Παρ΄όλα αυτά, η ικανότητα τους στο σκοράρισμα, ενδεχομένως να αποδειχθεί καταλυτική για την έκβαση του τελικού.

Η Αργεντινή έφτασε στον τελικό επικρατώντας στον 6ο όμιλο της Βοσνίας με 2-1, του ιράν με 1-0 και της Νιγηρίας με 3-2, ενώ στην συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά, την Ελβετία (1-0), το Βέλγιο (1-0) και την Ολλανδία (4-2 στα πέναλτι, κ.α. και παρ. 0-0).

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί, συνέτριψαν για τον 7ο όμιλο την Πορτογαλία με 4-0, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Γκάνα και νίκησαν 1-0 τις ΗΠΑ, ενώ στην συνέχεια, απέκλεισαν κατά σειρά, την Αλγερία (2-1 στην παράταση, κ.α. 0-0), την Γαλλία (1-0) και την Βραζιλία με το εμφατικό 7-1 στον ημιτελικό!

Στις 20 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, η Αργεντινή μετρά εννέα νίκες, η Γερμανία επτά, ενώ τέσσερις αγώνες, έχουν λήξει χωρίς νικητή. Πρόκειται για την 9η φορά που μία από τις δύο ομάδες βρίσκεται σε τελικό Μουντιάλ, ενώ είναι η τρίτη φορά που αναμετρώνται μεταξύ τους, διεκδικώντας το τρόπαιο. Το 1986 στο Μεξικό, η Αργεντινή νίκησε με 3-2, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, οι Γερμανοί επικράτησαν με 1-0, με ανύπαρκτο πέναλτι στο 85ο λεπτό.

Η Γερμανία επικράτησε το 1954 (ως Δυτική Γερμανία) της Ουγγαρίας με 3-2, έχασε (επίσης ως Δυτική Γερμανία) το 1966 από την Αγγλία με 4-2 με το γκολ του Χαρστ που ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί εάν ήταν έγκυρο, νίκησε (ως Δυτική Γερμανία) την Ολλανδία με 2-1 το 1974, ηττήθηκε με 3-1 από την Ιταλία το 1982 (ως Δυτική Γερμανία) κι έχασε από την Βραζιλία με 2-0 στην διοργάνωση του 2002, ενώ η Αργεντινή ηττήθηκε το 1930 από την Ουρουγουάη με 4-2 κι επικράτησε 3-1 της Ολλανδίας το 1978.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...