Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Λούκα Κατσέλη: Εθνικά επικίνδυνη η νέα δανειακή σύμβαση



Λούκα Κατσέλη: Εθνικά επικίνδυνη η νέα δανειακή σύμβαση
eurokinissi
«Εθνικά επικίνδυνη», χαρακτήρισε τη νέα δανειακή σύμβαση, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία» Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας αλλά τις ανάγκες των δανειστών.


Η πρώην υπουργός επικαλέστηκε τις προβλέψεις της ελβετικής τράπεζας UBS υποστηρίζοντας ότι οι διεθνείς αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την χρεοκοπία της χώρας, καθώς οι πιθανότητες αδυναμίας της χώρας να εξοφλήσει τις οφειλές της είναι άνω του 70%.

Εξάλλου, για μη βιώσιμο χρέος και για χιονοστιβάδα νέων σκληρών μέτρων, έκαναν λόγο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βαγγέλης Παπαχρήστος και Παναγιώτης Κουρουπλής, οι οποίοι δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση।
http://newpost.gr
Read more...

Στις 30 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των Ε9

Νωρίτερα οι διορθώσεις για ΕΤΑΚ


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
H προθεσμία υποβολής των εντύπων Ε9 για το 2011 λήγει στις 30 Μαρτίου υπενθυμίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Η Γενική Γραμματεία διευκρίνισε επίσης ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ 2009 μπορούν να δουν την περιουσιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 και εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται στην περιουσιακή τους κατάσταση της 1ης Ιανουαρίου 2009, να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Η προθεσμία για τις διορθώσεις λήγει στις 22 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι μετά τις διορθώσεις των εντύπων Ε9 του 2009 θα ξεκινήσει η αποστολή των 270.000 ειδοποιητηρίων ΕΤΑΚ 2009 σε ιδιοκτήτες που δεν το έχουν λάβει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Διατήρησε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος ο Ευ.Βενιζέλος...



Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όρισε, εκ νέου, ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος τους βουλευτές Πέτρο Ευθυμίου, Χρήστο Πρωτόπαπα και Μανώλη Μπεντενιώτη.

Εν τω ...

μεταξύ, με επιστολή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος ενημέρωσε επισήμως τον κ. Πετσάλνικο για την εκλογή του κ. Βενιζέλου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ....



Read more...

Σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ καλεί Σαμαρά και Βενιζέλο ο Γιώργος Καρατζαφέρης

«Για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα»


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε τηλεοπτική αναμέτρηση κάλεσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τον πρόσφατα εκλεγμένο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο νωρίτερα συνεχάρη για την εκλογή του, καθώς και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι «με την συνεπικουρία της τρόικας προσπαθούν να συσκοτίσουν τα πράγματα» και κάλεσε τους δυο αρχηγούς σε τηλεοπτική αναμέτρηση για να ξεκαθαριστούν, όπως είπε, όλα τα πράγματα «που συνέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου τον κρίσιμο μήνα Φεβρουάριο».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε άλλη δήλωσή του τάχθηκε κατά της απεργίας της ΠΝΟ, ασκώντας κριτική στο συνδικάτο των ναυτεργατών, και λέγοντας ότι η θάλασσα είναι βασικός άξονας για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά, όπως είπε, «λίγα πράγματα μπορεί να περιμένουμε από τη θάλασσα, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει την πρωτοκαθεδρία στην ΠΝΟ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ανακοινώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών υπέβαλε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανοίγοντας το απόγευμα της Δευτέρας τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Τις τελευταίες ημέρες πιθανολογούνταν ότι τις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών θα αναλάμβανε ο πρωθυπουργός. Εντούτοις, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη ή μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε προς τον κ. Βενιζέλο τα συγχαρητήρια του για την ειλικρινή συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα, και εξήρε το έργο που επιτέλεσε με επιτυχία, όπως είπε, σε δύσκολες συνθήκες.

«Είχαμε πολύτιμη συνεργασία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και εξαιρετική συνεργασία«, τόνισε ο κ. Παπαδήμος και αναφέρθηκε με θετικά λόγια για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. «Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Απαραίτητες, όμως, για τη σταθερότητα και τη θέση της χώρας στο ευρώ».

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελευταία του συμμετοχή στο υπουργικό Συμβούλιο, ο οποίος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια.

«Διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Τα συγχαρητήρια του στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, στην παρέμβασή του, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογράμμισε ότι «είναι αμοιβαίος ο σεβασμός», για να προσθέσει: «Αυτή η κυβέρνηση αφήνει ως κληρονομιά την εθνική συνεννόηση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ!!


Κάτι η βιασύνη, κάτι η πίεση των δημοσιογράφων, κάτι η χαρά... δεν άφησαν τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν την σωστή πρόσθεση. Κάντε την πρόσθεση και θα καταλάβετε!
http://www.enikos.gr/politics/24940,PASOKWraia_pros8esh!.html
http://gatzoli.blogspot.com/2012/03/blog-post_4138.html

Read more...

Σοβαρότατες καταγγελίες για νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη - «Οι κάλπικες κάλπες του ΠΑΣΟΚ»!


Της Μαρίας Σταμάτη
Αναπληρώτρια Γραμματέας Νεολαίας
ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης

Οι κάλπικες κάλπες του ΠΑΣΟΚ - Εγώ αυτά είδα…
Ένας στίχος γνωστού τραγουδιού λέει: «Κοιτάζω το συμφέρον μου, διαβάζω εφημερίδα και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά Πατρίδα!!!»
Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το τραγουδάκι γινόταν: «Κοιτάζω το συμφέρον μου, μαγειρεύω και την κάλπη, δείχνω καλή διαγωγή μπας και με κάνουν βουλευτή»…
Πραγματικά σήμερα είπα να δώσω μια ευκαιρία σε όλα αυτά που πίστευα και υπηρετούσα πιστά, από διάφορα μετερίζια, τόσα χρόνια, και έτσι αποφάσισα να πάω να στην εφορευτική των εσωκομματικών εκλογών στην κάλπη της Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο…
Πίστευα πως μπορεί η προσωπική μου απαισιοδοξία να με κάνει να τα βλέπω όλα αρνητικά, οπότε το πρωί της Κυριακής φόρεσα την καλή μου και...
αισιόδοξη διάθεση και πήγα στην εφορευτική!
Συμφωνήσαμε πώς θα διατηρήσουμε την κάλπη κρυστάλλινη και πώς δεν θα επιτρέψουμε να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα, να ψηφίζουν με ταυτότητες άλλων κ.τ.λ, κοινώς συμφωνήσαμε σε πιστή τήρηση του καταστατικού (ναι! ναι! του καταστατικού που κάποιοι τόσες μέρες το έκαναν ευαγγέλιο).
Στις 10 περίπου και ενώ πραγματικά είχε έρθει αρκετός, για την ώρα, κόσμος να ψηφίσει άρχισαν τα «παρατράγουδα»…
Εμφανίστηκε κάποιος κύριος χωρίς ταυτότητα και ήθελε να ψηφίσει, εννοείται πώς εγώ αντέδρασα και του εξήγησα ότι δεν ψηφίζουμε χωρίς ταυτότητα ή δίπλωμα, και τότε αφού ο κύριος αυτός παραπονέθηκε στο γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης, Ρούση Αλεξανδρή, ο γραμματέας είχε την απαίτηση να τον αφήσω να ψηφίσει και να είμαι ελαστική με όσους θυμούνται τον αριθμό ταυτότητάς του και ας μην έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας.
Ο γραμματέας παρόλα αυτά, με αγνοούσε και έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής να τους δέχονται και μάλιστα παρενέβη όταν αρνήθηκα να αφήσω κάποιον κύριο να ψηφίσει και για την σύζυγο του η οποία δεν ήταν παρούσα, φυσικά με τις συχνές του παρεμβάσεις στο έργο της εφορευτικής, μας έφερνε σε δύσκολη θέση και αναγκαζόμασταν να διαφωνούμε μπροστά στους ψηφοφόρους.
Τέτοιου είδους παρεμβάσεις υπήρχαν και από άλλα «πρωτοκλασάτα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ της περιοχής.
Σε κάποια στιγμή ανάμεσα στους ψηφοφόρους διέκρινα έναν γνωστό ο οποίος είναι σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και φυσικά όλη μέρα αναθεματίζει το πολιτικό σύστημα, αφού ψήφισε ο γνωστός από περιέργεια και μόνο, τον πλησίασα μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, και τον ρώτησα πώς και ήρθε να ψηφίσει. Ο γνωστός μου αυτός μου απάντησε αυθόρμητα : « Να μωρέ , με πήρε τηλέφωνο (όνομα γνωστού προσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης) και μου είπε να έρθω, με πίεσε πολύ και μιας και έκανα και τα χαρτιά μου για μια σύμβαση είπα να έρθω μπας και με βοηθήσουν!!!».
Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ;;;
Για αυτό το ΠΑΣΟΚ τρέχαμε και αγωνιζόμασταν, για ένα ΠΑΣΟΚ που παίζει με τον ‘’πόνο’’ του κόσμου για μια σύμβαση;;;
Με πραγματική απέχθεια για αυτά που άκουσα ξαναγύρισα στη θέση μου και προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι!!!
Όταν έφτασε η ώρα να κλείσουμε τις κάλπες, τις μεταφέραμε όλες στην αίθουσα συνεδριάσεων να αρχίσει η καταμέτρηση. Μέλη της εφορευτικής της κάλπης που ήμουνα και εγώ μου ανέφεραν πώς το τελευταίο δεκάλεπτο που εγώ έλειπα, κάποιος κύριος με την ανοχή της κεντρικής εφορευτικής έριξε 10 μαζεμένα ψηφοδέλτια στην κάλπη τα οποία δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα όνομα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από τον αριθμό των εγγεγραμμένων στις λίστες ψηφισάντων.
Κάτι έπρεπε να κάνουν για να το καλύψουν, και βρήκαν τον τρόπο αμέσως…
Ενώ στην άλλη κάλπη της Κοζάνης είχαν ψηφίσει 667 και είχε αποτυπωθεί στη μνήμη τη δική μου και όχι μόνο, γιατί ο τελευταίος ψηφοφόρος περίμενε να ψηφίσει κάποιος άλλος για να μην είναι ο 666ος , το έλεγε δυνατά μέσα στο χώρο. Ξαφνικά ο αριθμός των ψηφισάντων στη συγκεκριμένη κάλπη είχε γίνει 69.. κάτι…
Το είπα διακριτικά στον γραμματέα αλλά δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και πολύ και συνέχισε τη διαδικασία καταμέτρησης!!
Μέχρι εκεί ξέρω, μέχρι εκεί άντεξα να δω!!!
15 χρόνια αγώνα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, διαλύθηκαν σε μια στιγμή… Το τοπίο ξεκαθάρισε… Πλέον έβλεπα καθαρά… Πλέον μου λυνόταν όλες οι απορίες…
Σε αυτές τις εκλογές το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήταν το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρόλο που δεν υπήρχε λόγος να κάνουν λοβιτούρες κάποιοι το έκαναν για να δείξουν καλή διαγωγή.
Ήταν η τελευταία προσπάθεια που μπορούσε να γίνει με σκοπό την εξυγίανση του κόμματος, ήταν μοναδική ευκαιρία να είναι όλα «καθαρά», η τελευταία ευκαιρία να βάλει το κόμμα άλλους όρους στις συνδιαλλαγές του με τους φίλους και τα μέλη του!
Αλλά δεν έγινε…
Δεν πειράζει, φαίνεται κάποιοι, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις μωροφιλοδοξίες τους ξεπουλάνε ακόμη και την μοναδική ελπίδα που είχε απομείνει για λίγη αξιοκρατία και δημοκρατία σε αυτό το κόμμα…
Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι αυτοί, γιατί στις δύο κάλπες της Κοζάνης το ποσοστό των ψηφιζόντων κάτω των 30 ετών δεν ξεπέρασε το 10%.
Ας αναλογιστούν γιατί με ένα πρόχειρο υπολογισμό το μέσο όρο ηλικίας των ψηφιζόντων ήταν 52+…
Ας αναλογιστούν λοιπόν αυτοί, γιατί το μεγάλο ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει κόμμα των λίγων και εκλεκτών.

Read more...

Με πυρά κατά Σαμαρά ο Χρ.Ζώης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες

«Υπέστειλαν τη σημαία της διαπραγμάτευσης»


Ο Χρήστος Ζώης
Ο Χρήστος Ζώης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε με ανακοίνωσή του ο διαγραφείς από τη ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Ζώης. Παράλληλα, στρέφει τα πυρά του κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί ότι με «μια ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση» τον απομάκρυνε από τη ΝΔ. Επίσης, κάνει λόγο για μια «κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία», η οποία υπέδειξε αλλαγή πολιτικής «χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος».

«Όσοι αποφάσισαν να υποστείλουν τη σημαία της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης θα πρέπει να εξηγήσουν σε τί ακριβώς διαφέρουν απ' το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και των μνημονίων» συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση του κ. Ζώη αναφέρει: «Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του 2ου μνημονίου, τη διαγραφή μου απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και από την ίδια τη ΝΔ.

» Έτσι, με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση, εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα από τα μαθητικά μου χρόνια. Αυτό συνέβη γιατί μία κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Ανακοινώνοντας ειλημμένες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απειλώντας και εκβιάζοντας βουλευτές με διαγραφή, υιοθετήθηκε η ρητορική της καταστροφής και του τρόμου και αντιγράφηκε το καταδικασμένο απ' την κοινωνία μοντέλο ΠΑΣΟΚ.

» Όσοι αποφάσισαν να υποστείλουν τη σημαία της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης θα πρέπει να εξηγήσουν σε τί ακριβώς διαφέρουν απ' το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και των μνημονίων. Θα πρέπει ρητά να απαντήσουν τι διαφορετικό μπορούν να κάνουν απ' το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου εντός του πλαισίου που ορίζει η αποδοχή του 2ου μνημονίου. Εγκλώβισαν τα στελέχη και τον κόσμο της ΝΔ με μία υποδειγματική κυβίστηση, γύρισαν την πλάτη σε όσους με ελπίδα είχαν ακουμπήσει πάνω τους και υπονόμευσαν την αξιοπιστία τους.

» Με τον κόσμο της ΝΔ δε με χωρίζει τίποτα. Μας ενώνουν μόνο αγώνες. Τον έχω στην καρδιά μου. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και αξίες. Αγωνιούμε και αμφιβάλλουμε για τους ίδιους λόγους. Μας απογοητεύουν οι ίδιες λογικές και πρακτικές. Κατανοώ και συμμερίζομαι πλήρως τη θέση τους. Αντιλαμβάνομαι την έκπληξή τους για όσα έχουν συμβεί. Έχουν την αγάπη και τον σεβασμό μου.

» Τις ημέρες που προηγήθηκαν άκουσα πολλούς, πάρα πολλούς και μέτρησα τις γνώμες και τις παροτρύνσεις τους. Δεν διακατέχομαι απ' το άγχος της 'πολιτικής αποκατάστασης', ούτε ορίζουν τις αποφάσεις μου οι 'υποσχέσεις' και οι κάθε είδους 'αμοιβές'. Μόνο κίνητρο μου είναι η πορεία της χώρας και η ανάγκη να εργαστούμε για ν' αλλάξουμε τη μοίρα μας. Τη μοίρα που ορίζουν σήμερα ψυχροί, αδιάφοροι και κυνικοί λογιστές που βλέπουν μπροστά τους μόνο το κέρδος και αγνοούν τον άνθρωπο.

» Σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συστρατεύομαι στον αγώνα τους. Θα εργαστώ για να αποτελέσουμε όχι μόνο μία δύναμη έκφρασης της λαϊκής αντίδρασης αλλά και φορέα μίας πρότασης η οποία θα συμβάλλει στην αναγκαία για τον τόπο Εθνική Στροφή. Με ρόλο ισότιμο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Με Εθνική Αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

36.000 επιδόματα πήγαιναν στο... πουθενά!

Λοβέρδος: «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»


Η διαδικασία απογραφής ολοκληρώθηκε και τα στοιχεία που γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Συγκεκριμένα, 36.294 δικαιούχοι «ξεζούμιζαν» το κράτος και τα ταμεία του, έχοντας δώσει πλαστά στοιχεία και εισέπρατταν χρήματα παράτυπα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έφτασαν ποτέ σε κάποιο ΚΕΠ για να απογραφούν, όπως προέβλεπε η διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ΚΕΠ προσήλθαν μόνο 203.998, όταν κατά τη διάρκεια του 2011 ήταν 240.292. Το πιο τραγικό είναι όμως πως ο αριθμός των πλαστών επιδομάτων κόστισε στα ταμεία του ελληνικού κράτους 111 εκατ. ευρώ.

Πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί από ανάπηρους-«μαϊμού» κυρίως στο Ηράκλειο, όπου το 2009 εισέπρατταν επίδομα βαριάς αναπηρίας 1.873 άτομα, το 2010 2.054, το 2011 2.168 και πήγαν να απογραφούν μόνο οι 1.972.

Δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση η Θεσσαλονίκη. Εκεί, το 2009 λάμβαναν επίδομα κίνησης 972 άτομα, το 2010, 1.057 και το 2011, 1.104, ενώ μόνο οι 848 απεγράφησαν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν πως το 2011 καταβλήθηκαν συνολικά 941.289.609 ευρώ για αναπηρικές συντάξεις, ενώ για φέτος το αντίστοιχο ποσό δεν θα ξεπεράσει τις 830.650.500 ευρώ.

Όσοι πάντως λάμβαναν παράνομα το επίδομα, θα κληθούν ακόμη και να επιστρέψουν τα χρήματα। «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
protothema.gr
Read more...

Σάλος από το αιφνίδιο κλείσιμο της Αχαϊκής και άλλων δύο τραπεζών

Σάλος από το αιφνίδιο κλείσιμο της Αχαϊκής και άλλων δύο τραπεζών
Λουκέτο στην πολύχρονη πορεία τριών μεγάλων Συνεταιριστικών Τραπεζών βάζει η Tράπεζα της Ελλάδος. Με σημερινή της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος ανακαλεί την άδεια της Συνεταιριστικής τράπεζας Αχαΐας όπως και των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας και Λέσβου -Λήμνου, διότι «δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας και μέλος του Δ.Σ. της Αχαϊκής Πλάτων Μαρλαφέκας δήλωσε ξεκάθαρα πως "Αχαϊκή Τράπεζα τέλος", ενώ τόνισε πως οι καταθέτες δεν έχουν πρόβλημα. "Οι μόνες τράπεζες που δεν μπήκαν στα χρηματοικονομικά εργαλεία της Ευρώπης ήταν οι συνεταιριστικές" δήλωσε ο κ. Μαρλαφέκας.


Οσο για τις μετοχές των Πατρινών, η Αχαϊκή έχει ακίνητα, θα εκποιηθούν και θα δοθούν μερίσματα. Οσο γι αυτά που ακούγονται περί ανεξέλεγκτων δανεισμών ο κ. Μαρλαφέκας δήλωσε πως "τα δάνεια που έχει η Αχαϊκή είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έδιναν άλλες τράπεζες ακόμη και στα ίδια πρόσωπα". "H Πάτρα για μία ακόμη φορά χτυπιέται από τους "ανίκητους" δήλωσε ο κ. Μαρλαφέκας. Οπως ο κύριος που έστειλε την πρώτη επιστολή και προκάλεσε το θέμα, και άλλοι πολλοί" κατέληξε.

Η διαδικασία εκκαθάρισης

Οι κύριοι Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτριος Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης, ορίστηκαν ως εκκαθαριστές για τις τρεις τράπεζες Αχαΐας, Λαμίας και Λέσβου- Λήμνου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος.



«Απόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις»

Οι καταθέσεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες δηλώνουν εκπρόσωποι των τριών τραπεζών προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Από την πλευρά της Αχαϊκής Τράπεζας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του pelop.gr σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως ώρας γνωστά, οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ είναι διασφαλισμένες, αφού η Αχαϊκή πληρώνει ασφάλιστρα στο ΤΕΚΕ ενώ για τις μεγαλύτερες καταθέσεις αναμένονται νεώτερα από την προβλεπόμενη διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Πάντως και για αυτές τις καταθέσεις υπάρχει εγγύηση, αφού είναι διασφαλισμένες μέσω ασφαλίστρων που καταβάλει η Αχαϊκή Τράπεζα στο Ταμείο Εξυγίανσης.

Το ίδιο θα συμβεί (μεταφορά) και με τα δάνεια που είναι ενήμερα, ενώ όσα δεν είναι θα μπουν από την νέα Τράπεζα σε καθεστώς επιτήρησης μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης. Η Αχαϊκή Τράπεζα έχει ήδη προτείνει την Πανελλήνια Τράπεζα προκειμένου να διεκπεραιώσει αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο Απόστολος Πατέστος, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου στο lesvosnews.gr, τόνισε ότι οι καταθέσεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες, είτε πηγαίνοντας σε άλλες τράπεζες είτε με κάποιον άλλο τρόπο.

Ερωτώμενος δε από δημοσιογράφο για το εάν οι εγγυημένες καταθέσεις αφορούν ποσά μέχρι 100.000 ευρώ όπως φημολογείται, ο ίδιος απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι «το σύνολο των καταθέσεων είναι διασφαλισμένο».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η κεφαλαιακή ανεπάρκεια που οδήγησε την τράπεζα στο «λουκέτο» είναι ύψους 9 εκατ. ευρώ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλα τα καλά δάνεια θα πάνε σε κάποια άλλη τράπεζα και για το “κακό κομμάτι” –τα 9 εκατ. ευρώ- θα αποφασίσουν οι εκκαθαριστές τι θα γίνει.

Την ίδια ώρα εκτίμησε ότι το προσωπικό θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ωστόσο είπε πως θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί η καλύτερη λύση.


Την ίδια ώρα ο Δήμος Λαμίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους αρμόδιους φορείς να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με τις υπόλοιπες τράπεζες που βρίσκονται στην ίδια θέση αλλά και να εγγυηθούν για όλες τις καταθέσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τοποθέτηση εκκαθαριστή σε τέσσερις Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες μεταξύ των οποίων και στη Συνεταιριστική Λαμίας. Μια Τράπεζα με ιστορία πάνω άνω των 100 χρόνων, μια Τράπεζα που συνέβαλλε σημαντικά στη στήριξη των μικρομεσαίων και την ανάπτυξη της περιοχής μας . Ο Δήμος μας όλα αυτά τα χρόνια, συνεργάζεται άψογα και στηρίζει την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, την λειτουργία της οποίας επιθυμεί . Ζητάμε από τους αρμόδιους, ίδια μεταχείριση με όλες τις λοιπές εμπορικές Τράπεζες που βρεθήκαν στην ίδια θέση και την εγγύηση όλων των Καταθέσεων της Τράπεζας.».


Ένταση σε Πάτρα και Λαμία



Κλίμα αναστάτωσης επικρατεί μεταξύ των περίπου 45 εργαζόμενων και των 13.000 μετόχων, οι οποίοι σήμερα το πρωί είδαν κατεβασμένα τα ρολά στα 8 καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας ήταν η πρώτη Τράπεζα που λειτούργησε από το 1900 με τη μορφή Συνεταιρισμού.


Kλίμα έντασης επικρατεί και έξω από τα γραφεία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πάτρα.

Δεκάδες καταθέτες και μεριδιούχοι που έχουν συγκεντρωθεί, εκφράζουν την αγωνία τους, αλλά και την διαμαρτυρία τους, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, περί εκκαθάρισης της συνεταιριστικής τράπεζας। Μάλιστα κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να μπουν στην τράπεζα με τη βία αλλά δεν τα κατάφεραν.

http://moneypost.gr


Read more...

Μαζεύουμε αποδείξεις, τις κρατάμε στο σπίτι...

Μαζεύουμε αποδείξεις, τις κρατάμε στο σπίτι...
Το φιάσκο των αποδείξεων ολοκληρώνεται. Με τις οδηγίες που θα διανείμει το υπουργείο Οικονομικών - το γνωστό βιβλιαράκι- καλεί τους φορολογούμενους να κρατήσουν τις αποδείξεις στο σπίτι τους και να τις προσκομίσουν στην εφορία μόνο αν τους ζητηθεί.
Το υπουργείο Οικονομικών θέλει με αυτό τον τρόπο να αποφύγει το περυσινό κάζο. Ολόκληροι όροφοι στις Δ.Ο.Υ, γέμισαν με μαύρες σακούλες
γεμάτες αποδείξεις οι οποίες ουδέποτε ελέγχθηκαν.

Αφού λοιπόν κατανόησε το τι συνέβη πέρυσι, φέτος το υπουργείο ζητάει από τους πολίτες να μην στείλουν τους φακέλους στην εφορία. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Πως θα κάνει ελέγχους; Ο νόμος προβλέπει ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 25% του δηλωθέντος εισοδήματος.

Πως θα ελέγξουν οι εφορίες αν κάποιοι έγραψαν το απαιτούμενο χειρόγραφα χωρίς όμως να έχουν μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό των αποδείξεων; Προφανώς αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον.
Άλλωστε, φέτος, το δημόσιο δεν έχει να χάσει από το μέτρο των αποδείξεων όπως συνέβη πέρυσι. Η έκπτωση καταργήθηκε και το μόνο που απέμεινε είναι η υποχρέωση προσκόμισης των αποδείξεων προκειμένου να μην επιβληθεί πρόστιμο (σ.σ η νομοθεσία προβλέπει ότι γι' αυτόν που δεν θα προσκομίζει αποδείξεις, θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος ο οποίος θα αντιστοιχεί στο 10% του ποσού που δεν θα προσκομίζεται).

Δηλαδή, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις αξίας 5000 ευρώ. Αν δεν το κάνει, θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ. Το τι θα γίνει στην πράξη, είναι πλέον προφανές: όλοι θα δηλώνουν το απαιτούμενο ποσό, έχουν δεν έχουν μαζέψει τις αποδείξεις. Το τι νόημα έχει πλέον αυτό το μέτρο, το γνωρίζει μόνο το υπουργείο Οικονομικών.

Aρίστος Οικονομίδης
http://moneypost.gr

Read more...

Στις 6 το απόγευμα το υπουργικό...



Συνεδριάζει στις 18:00, το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Κεντρικά θέματα συζήτησης τα... δύο πολυνομοσχέδια που ρυθμίζουν άμεσες προτεραιότητες για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα τεθεί προς έγκριση, αύριο, στην Ολομέλεια της Βουλής...



Read more...

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη...





Συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 3 μ.μ. η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την... προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Read more...

Τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αλλαγή σκυτάλης στην Ιπποκράτους


Σε θερμό κλίμα η συνάντηση το βράδυ της Κυριακής
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση το βράδυ της Κυριακής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει και επίσημα τη θέση του 4ου προέδρου του Κινήματος. Η σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής γίνεται το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα.

Το πρωί έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την εκλογική διαδικασία.

Με καταμετρημένο το 96,35% των εκλογικών κέντρων, ανακοινώνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ψήφισαν: 227.822
Βενιζέλος Ευάγγελος: 221.860 (ποσοστό 97,38%)
Λευκά: 4.592
Άκυρα: 1.370

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ομιλία Παπαρήγα στην αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα...



Με σύνθημα «"όχι" στη δανειακή σύμβαση δε θα ζήσουμε με αλυσίδες», το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του κόμματος την Τρίτη 20 Μαρτίου - ημέρα συζήτησης της... νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 18.30, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι προγραμματισμένη για τις 19.00, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.
naftemporiki.gr



Read more...

Ευάγγελος, ο Αρχιτέκτων του ισχύοντος νομικού καθεστώτος "περί της αν-ευθύνης των υπουργών" ή όταν οι "Υπαίτιοι" έρχονται ως Σωτήρες !...


Ο Ευ. Βενιζέλος -μεταξύ άλλων- διετέλεσε και υπουργός Δικαιοσύνης , από 22 Ιανουαρίου 1996 έως 30 Αυγούστου 1996.
Βρήκα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" [12-04-1996-Μ.Παρασκευή], με τίτλο "Διαφωνία στο νόμο περί ευθύνης υπουργών", όπου ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την... διαφωνία τους, για τις "μεθοδεύσεις" Σημίτη-Βενιζέλου, στο συγκεκριμένο θέμα.
Αξίζει να διαβάσετε στην συνημμένη ΦΩΤΌ, τις απόψεις του αείμνηστου Γιάννη Αλευρά -και δι' αυτού και τις απόψεις του Γεωργίου Παπανδρέου παππού- για την νομική υπερπροστασία των υπουργών και βουλευτών.
Στο τέλος έγινε φυσικά το "θέλημα" των Σημίτη-Βενιζέλου.
Έτσι "ξεσάλωσε" το πολιτικό προσωπικό.
Αυτά πληρώνει σήμερα η χώρα και ο Ελληνικός λαός.
Συνεπώς η "αίτηση συγγνώμης’’ του ΒΕΝΖ. ΕΥ. πρόσφατα, από τον λαό και τη κοινωνία, "για τις θυσίες, την προσπάθεια, την αντοχή, έστω και την ανοχή"..., "για τα μεγάλα λάθη που βαρύνουν και την παράταξή μας(τους)".... είναι άνευ αξίας, γιατί τα λάθη τους-σκοπιμότητες, δεν είναι απλώς μεγάλα, αλλά Τραγικά κι' Ανεπανόρθωτα!...
ΕΠΊΣΗΣ αυτό το.... "να κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μας...., "δείχνει θράσος.... και όχι μεταμέλεια.
"Να σε σκοτώσω Γιάννη μου, να σου πάρω φέρετρο ! ..."
Γ.Δ. Αναγνώστης (μέσω "Το Γρέκι")

Read more...

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τους «μαϊμού» τυφλούς που λάμβαναν προνοιακά επιδόματα

«Επιδημία» σε Ζάκυνθο, Κρήτη και Μακεδονία


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα δώσει αναλυτικά στοιχεία για την απογραφή εντός της ημέρας
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα δώσει αναλυτικά στοιχεία για την απογραφή εντός της ημέρας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν παράνομα προνοιακά επιδόματα έφερε στο φως η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων. Κραυγαλέες οι περιπτώσεις της Ζακύνθου, της Κρήτης και της Μακεδονίας που παρουσιάστηκε «επιδημία» τυφλότητας. Αναλυτικά στοιχεία για την απογραφή θα δώσουν εντός της ημέρας ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο αρμόδιος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης.

Η διαδικασία που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι απογράφηκαν λιγότεροι από 50.000 από τους 240.000 πολίτες που λάμβαναν κάθε μορφής επίδομα, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της Ζακύνθου όπου 700 άτομα λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, ωστόσο, προσήλθαν μόλις 100 και από αυτούς οι 60 είναι τυφλοί. «Επιδημία» τυφλότητας αποκαλύφθηκε, επίσης, στο Ηράκλειο, τη Φλώρινα, την Καβάλα και τη Χίο, ενώ υψηλά ποσοστά βαριά αναπήρων καταγράφονται σε Κομοτηνή, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ο υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, τόνισε ότι οι φάκελοι θα σταλούν στον εισαγγελέα και οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις, ενώ θα απαιτηθούν και αποζημιώσεις. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι σταματά η χορήγηση επιδομάτων σε όσους δεν έχουν απογραφεί.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΕΔΕ για το «πάρτι» με τις αγροτικές αποζημιώσεις

Τεράστια ποσά για ανύπαρκτες ζημιές


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στον εισαγγελέα έχει σταλεί το πόρισμα της ΕΔΕ για το «πάρτι» με τις αγροτικές αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι χιλιάδες αγρότες έπαιρναν χρυσές αποζημιώσεις για ανύπαρκτες ζημιές, παρουσιάζοντας αόριστα ακαρπία και μειωμένη παραγωγή. Το ύψος των αποζημιώσεων έφτανε σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις έπαιρναν παράλληλα πολλά μέλη των ίδιων οικογενειών, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Το όλο θέμα ήρθε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος έκανε λόγο για πορίσματα ζημιών στον αγροτικό τομέα «που έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία». Είπε ακόμη ότι περίπου 1.500 άτομα έπαιρναν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ από 150.000 ευρώ μέχρι 750.000 μέσα σε τρία χρόνια. Το ποσό, μάλιστα, των 750.000 ευρώ αφορά, όπως διευκρίνισε, τα μέλη μίας οικογένειας.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση της περιόδου 2007-2009 η οποία έχει καταγγελθεί αρμοδίως από την διοίκηση του ΕΛΓΑ. Κατά πληροφορίες, οι καταγγελίες αφορούν τον νομό Ημαθίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αυστηρό μήνυμα από ΔΝΤ: Bρείτε τους φοροφυγάδες ή σας κόβουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις

Αυστηρό μήνυμα από ΔΝΤ: Bρείτε τους φοροφυγάδες ή σας κόβουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις
«‘Η καταφέρνετε να συγκεντρώσετε τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στη διετία 2013-2014 από την περιστολή της φοροδιαφυγής, ή προχωράτε σε νέα περικοπή δαπανών». Το μήνυμα που εμπεριέχεται στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι κάτι περισσότερο από σαφές. Προσδιορίζει τον εισπρακτικό στόχο από την περιστολή της φοροδιαφυγής στο 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή περίπου στα 3-3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Και επισημαίνει ότι αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα, τα χρήματα θα πρέπει να εξοικονομηθούν από το σκέλος των δαπανών. Τι κόβουμε συνήθως όταν φτάνουμε στο σημείο να περικόψουμε δημόσιες δαπάνες; Μισθούς και συντάξεις.

Ο σχεδιασμός του νέου
φορολογικού νόμου που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί –βάσει των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει με το μνημόνιο- ουσιαστικά θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές. Ο αντικαταστάτης του Ε. Βενιζέλου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, είναι αμφίβολο αν θα κινήσει κάποιες διαδικασίες στον λιγοστό χρόνο που παραμένει μέχρι τις εκλογές. Έτσι, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα (Μάιο, Ιούνιο) η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα ετών υιοθετώντας εν πολλοίς τις φορολογικές υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ αναφέρει ότι φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο θα είναι φορολογικά ουδέτερο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα νέα χαράτσια, θα υπάρξουν και κάποιες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε απώλεια φορολογικών εσόδων «προς άρση των αδικιών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Είναι ξεκάθαρο ότι στο στόχαστρο θα μπουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και από το ΔΝΤ χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή. Το πότε θα γίνουν όλα αυτά είναι ένα θέμα. Υποτίθεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα, θα πρέπει να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα ενεργοποιεί τον νέο αντικειμενικό τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών. Έναν τρόπο ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη ακόμη και τις καταθέσεις των επαγγελματιών.


Τα νέα μέτρα, εν πολλοίς τα γνωρίζουμε:



Επανεξετάζεται ολόκληρο το καθεστώς του ΦΠΑ
. Και κατά την επανεξέταση είναι πιθανό να δούμε κατάργηση των χαμηλότερων συντελεστών που ισχύουν στα νησιά (σ.σ είναι μειωμένοι κατά 30% σε σχέση με τους κανονικούς συντελεστές) αλλά και μεταβίβαση πολλών συντελεστών από τον χαμηλό ή τον υπερχαμηλό συντελεστή στον κανονικό. Το τελευταίο μπορεί να πονέσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καθώς στο 13% κατατάσσονται σήμερα, η ΔΕΗ, τα τρόφιμα ενώ στον υπερχαμηλό συντελεστή ανήκουν τα βιβλία και οι εφημερίδες.
Επανεξετάζεται το σύνολο των φορολογικών καθεστών που έχουν απομείνει. Το πιο επώδυνο μέτρο (όπως έχει ήδη επισημάνει το moneypost) θα είναι το ενδεχόμενο να μηδενιστεί το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας το οποίο σήμερα είναι στα 5000 ευρώ.

Θα επανεξεταστεί ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, τόκους καταθέσεων κλπ.
Οι μέν τόκοι φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 10%, το δε εισόδημα από τα ενοίκια μπαίνει στην κλίμακα. Ενδεχόμενη αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, θα πλήξει τους μικροεισοδηματίες και θα ευνοήσει τους μεγαλοεισοδηματίες.

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο έχει να κάνει με την καθιέρωση ενιαίου φόρου στα ακίνητα
ο οποίος θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον ΦΑΠ. Το ποιος θα γλιτώσει και το ποιος θα επιβαρυνθεί από αυτή τη διαδικασία, θα φανεί από τον μηχανισμό φορολόγησης που θα επιλέξει η νέα κυβέρνηση.

Ως προς το σκέλος πιθανών φορολογικών ελαφρύνσεων, στο τραπέζι φαίνεται να υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο μείωσης του ανώτατου συντελεστή από 23% που είναι σήμερα. Αν βέβαια αυτό συνδυαστεί με μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή στον κανονικό, θα είναι δώρο άδωρο για τους φορολογούμενους.

Joffrey Postman
http://moneypost.gr

Read more...

Μυστικός Δείπνος Καραμανλή στον «Μύλο»

Ραντεβού στη Ραφήνα με 12 στελέχη


Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού έγινε κατά τη διάρκεια «μυστικού δείπνου» την προηγούμενη Τετάρτη, μόλις λίγες ώρες αφότου κοινοποιήθηκε η άσκηση δίωξης κατ' αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για σχέδιο δολοφονίας του!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έμοιαζε περίπου αδιάφορος για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2011 και δεν είχε διάθεση να σχολιάσει την άσκηση διώξεων «κατά των αγνώστων δραστών» που υποτίθεται ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του.

Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα που ο κ. Καραμανλής ξαναγινόταν θέμα συζήτησης και όλοι προσπαθούσαν να μάθουν ποιοι ήθελαν «να τον βγάλουν απ’ τη μέση» το 2008 και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ραντεβού με μία ομάδα φίλων του σε ταβέρνα της Ραφήνας. Το ραντεβού είχε δοθεί στο εστιατόριο «Μύλος», φημισμένο στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής για τα κρεατικά του.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να φτάνουν περίπου στις 7 το απόγευμα. Ηταν ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, οι δύο άνθρωποι που διετέλεσαν γραμματείς της Ν.Δ. την περίοδο της πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή.
Μπορεί να λέγεται ότι ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλο, όμως η φημολογούμενη αντιπάθειά τους δεν στάθηκε αφορμή να μη συμμετάσχουν στη σύναξη. Παρόντες ήταν επίσης ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. κ. Φίλιππος Ταυρής, ο κ. Αγγελος Μοσχονάς, πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων, πρώην «γαλάζιος» και νυν μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Γιώργος Βλάχος, βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος διαγράφηκε από τον κ. Αντώνη Σαμαρά όταν καταψήφισε τη νέα δανεια-κή σύμβαση στις 12 Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιποι ομοτράπεζοι του κ. Καραμανλή ήταν ο πρώην βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Αντώνης Αντωνάκος, ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) Κοντός, πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Σέργιος Τσίφτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Διονύσης Ζακυνθινός, που ήταν από τα βασικά πρόσωπα στον πρωινό καφέ την περίοδο της πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή, και οι καραμανλικοί Νίκος Δρέττας και Θεό-δωρος Στίνης.

Συνολικά, η παρέα του τέως προέδρου της Ν.Δ. αριθμούσε 12 μέλη. Ολα παρέπεμπαν σε έναν ιδιότυπο «μυστικό δείπνο».

Νηστίσιμα

Στα μέλη της συντροφιάς δεν σερβιρίστηκε κρέας αλλά βακαλάος, καλαμαράκια και σαλάτες, αφού ο κ. Καραμανλής δεν έχει εγκαταλείψει την παλαιά απόφασή του να νηστεύει την περίοδο της Σαρακοστής, ενώ το τσίπουρο και το κρασί έρεαν άφθονα. Στην ταβέρνα ο «Μύλος» δεν υπήρχαν άλλες παρέες εκτός της ομάδας των καραμανλικών. Κι αυτό όχι επειδή ο πρώην πρωθυπουργός είχε κρατήσει το μαγαζί prive, αλλά διότι πλέον αυτή είναι η εικόνα στα περισσότερα εστιατόρια μια συνηθισμένη μέρα.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, τόσο επειδή η σύναξη ξεκίνησε αργά το απόγευμα όσο και επειδή στο μαγαζί βρισκόταν μόνο ο κ. Καραμανλής και οι φίλοι του, παρέπεμπε σε μυστική συνάντηση. Κανείς δεν θα το παραδεχτεί, όμως οι περισσότεροι από τους συνδαιτυμόνες δεν είχαν ιδέα για ποιον λόγο είχαν προσκληθεί να δειπνήσουν μαζί με τον «πρόεδρο». Καραμανλικοί και οι 12, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι «αποσκίρτησαν» στο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη εγκαταλείποντας τη Ν.Δ. στην οποία είχαν προσφέρει πολλά χρόνια από τη ζωή τους, είχαν ανυπομονησία να συζητήσουν με τον πρώην πρωθυπουργό.

Κατηγορηματικός

Ισως για να σπάσουν την αμηχανία των πρώτων λεπτών και να εκφράσουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους στο πρόσωπό του, κάποια από τα κομματικά στελέχη απευθύνθηκαν στον κ. Καραμανλή ζητώντας του να ενεργοποιηθεί και πάλι και να επιστρέψει στην πολιτική ζωή.

Ομως εκείνος χρησιμοποιώντας μια ποδοσφαιρική έκφραση τους ζήτησε να μη «μακακίζονται» και να πιστεύουν ότι θα επιστρέψει για να «σώσει» τη χώρα. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε... σηκωτός», θέλησε να ξεκόψει κάθε συζήτηση περί ολικής επαναφοράς του ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.

Δυσφορία

Στην παρέα του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την αναρρίχηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία.

Η άποψη που επικράτησε ήταν ότι, παρά την αλλαγή αρχηγού, πολύ δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει το 22%. Λόγω όμως του εκλογικού νόμου και των πολλών κομμάτων που αναμένεται να μπουν στη Βουλή, η δύναμη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «κανιβαλιστεί» από τους μικρότερους σχηματισμούς και με ένα τέτοιο ποσοστό θεωρείται αμφίβολο αν θα εκλέξει 50 βουλευτές!

Οι ομοτράπεζοι του κ. Καραμανλή εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης συνασπισμού «με τους Πασόκους» και επισήμαναν ότι η προοπτική αυτή δεν ενθουσιάζει ούτε τον κ. Βενιζέλο, που το τελευταίο διάστημα κάνει σκληρή πολιτική κριτική στον κ. Σαμαρά.

Ακόμη και η συνέχιση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν οι περισσότεροι συνδαιτυμόνες του κ. Καραμανλή, θα είναι επισφαλής με βάση τα χαρακτηριστικά που θα έχει η νέα Βουλή.

Η βασικότερη αλλαγή στην επόμενη εθνική αντιπροσωπία, σύμφωνα με την ανάλυση των καραμανλικών, θα είναι τα νέα πρόσωπα, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. «Πολλοί από τους βουλευτές θα είναι άψητοι και πρωτόβγαλτοι», παρατήρησε μέλος της παρέας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει κύμα ανεξαρτητοποιήσεων και ορισμένοι από τους καινούριους βουλευτές να αποφασίσουν να αυτομολήσουν στους αντιμνημονιακούς, μην αντέχοντας τις αντιδράσεις.

Παρέμβαση

Στο σημείο εκείνο της συζήτησης παρενέβη ο κ. Καραμανλής. Ζήτησε από τους παλαιούς συνεργάτες του να βάλουν πλάτη για τη στήριξη του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση των δύο αντρών. Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν ότι ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε στον κ. Σαμαρά να τον βοηθήσει προκειμένου η Ν.Δ. να έχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Το κλίμα στους ομοτράπεζους του πρώην πρωθυπουργού ήταν ότι η παρότρυνση να στηριχτεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ειλικρινής.

Με τα ποτήρια του κ। Καραμανλή και των 12 φίλων του γεμάτα τσίπουρο και κρασί, η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι τις 2 το πρωί της Πέμπτης 15 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε όταν συμπληρώθηκαν επτά ώρες από την έναρξη του «μυστικού δείπνου»...
protothema.gr

Read more...

Ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες, αποκλεισμένη η νησιωτική χώρα

Έκκληση των αγροτών της Κρήτης


Από προηγούμενη κινητοποίηση της ΠΝΟ
Από προηγούμενη κινητοποίηση της ΠΝΟ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Πειραιάς
Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά είναι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι ναυτεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ. Υπό κατάληψη ο Οίκος Ναύτου, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ. Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους παραγωγούς της Κρήτης. Εντός της ημέρας θα ενταθούν οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να μην παραταθεί χρονικά η απεργία.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών βρίσκονται από τα ξημερώματα στο σημείο που είναι δεμένο το Blue Star Paros και μέχρι στιγμής η κατάσταση στο λιμάνι είναι ήρεμη.

Οι ναυτεργάτες επιτρέπουν στα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι, να δέσουν, αλλά δεν επιτρέπουν την αναχώρησή τους.

Υπό κατάληψη, μάλιστα, βρίσκεται από εργαζόμενους και συνταξιούχους ο Οίκος Ναύτου, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και το ΝΑΤ.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ αποτέλεσαν το αντικείμενο διυπουργικής σύσκεψης το βράδυ της Κυριακής με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας και όπως αποφασίστηκε, οι προσπάθειες να μην παραταθεί χρονικά η απεργία θα ενταθούν σήμερα.

Κυβερνητικά στελέχη, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς-όπως έλεγαν-πίσω από τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ βρίσκεται το ΚΚΕ, που ελέγχει τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία. Τα ίδια στελέχη συνέδεαν την κινητοποίηση των ναυτεργατών με την πολύμηνη απεργία στη Χαλυβουργία. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι θα γίνει προσπάθεια από τον Περισσό, ώστε οι ναυτεργάτες να αποτελέσουν το «δεύτερο μέτωπο» και πρόσθεσαν ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είτε προσκρούουν στο μνημόνιο, είτε έχουν λυθεί νομοθετικά.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, ενώ οι παραγωγοί της Κρήτης απευθύνουν έκκληση προς τους ναυτεργάτες για να μην καταστραφεί η σοδιά τους.

Οι αγρότες ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο ανά δύο η τρεις ημέρες προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα. Ήδη, έστειλαν 6.000 τόνους κηπευτικών με τα τελευταία πλοία που απέπλευσαν από την Κρήτη, ωστόσο η αγωνία είναι μεγάλη, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν «μπει» στην περίοδο υψηλής παραγωγικότητας τα θερμοκήπια σχεδόν όλων των περιοχών της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να βρεθεί λύση για τα ευπαθή προϊόντα.

Παραγωγοί της Κρήτης και φορείς του νησιού συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στα γραφεία της Περιφέρειας και, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου δήλωσαν αποφασισμένοι να προστατέψουν τα προϊόντα τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν συγκέντρωση αύριο, Τρίτη, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να αποφασίζει και νέα 48ωρη.

Το Σάββατο, η συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, διεξήχθη σε πολύ τεταμένο κλίμα, ενώ κάποια στιγμή αποχώρησαν από το διάλογο οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ναυτικών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Με παλιούς συνεργάτες και νέα πρόσωπα «χτίζεται» το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου



Με παλιούς συνεργάτες και νέα πρόσωπα «χτίζεται» το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου
Σήμερα στη μια το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβάλλει την παραίτησή του. Δύο ώρες αργότερα, στην Ιπποκράτους θα παραλάβει και επισήμως την προεδρία του κόμματος και ίσως εντός της ημέρας αρχίσει να ξεδιπλώνεται το «νέο» ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει δώσει μικρή «γεύση» των αλλαγών, αλλά οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι πολλές φορές κρατάει σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό του. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι η ομάδα η οποία εργάστηκε και αγωνίστηκε για να τον εκλέξει Πρόεδρο πρέπει να θεωρείται διαλυμένη από χθες το βράδυ. Το προανήγγειλε την Παρασκευή σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ( Αθήνα 9,84) ο στενός του συνεργάτης και φίλος Γιάννης Δατσέρης και ουσιαστικά το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος με τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του.

Η ομάδα αυτή, πολλά μέλη της οποίας αριθμούν πέντε και περισσότερα χρόνια δίπλα στον Ευ. Βενιζέλο, θα πάρει θεσμικές θέσεις στο ΠΑΣΟΚ μιας και η απόφαση που έχει ληφθεί- όπως σημειώνεται, είναι να μην υπάρχει ούτε υποψία για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Με δεδομένο ότι στην Εκλογική Επιτροπή θα συμμετάσχουν και πολλά κορυφαία στελέχη, τα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν τις αλλαγές θα είναι του νέου Γραμματέα- ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα παραιτηθεί- και του νέου εκπροσώπου τύπου.

Εκτός αυτών, ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα δημιουργήσει ένα νέο επιτελείο στο ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συγκροτούν στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά του επί μακρόν, αλλά και νέα πρόσωπα.

Ενδεικτική της απόφασης για ανανέωση είναι το γεγονός ότι για την θέση του εκπροσώπου τύπου λέγεται ότι ενδεχομένως καταλάβει η δικηγόρος Χριστίνα Μανωλοπούλου μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Κώστα Καρτάλη βουλευτή Μαγνησίας, συνεργάτη του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Πολιτισμού το 2004.

Για τη θέση του Γραμματέα, θεωρείται πιθανότερος ο Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος έχει ωστόσο προσωπικό πρόβλημα καθώς η οικογένειά του διαμένει στην Κοζάνη.

Εκτός του κ. Κουκουλόπουλου, άλλα τέσσερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Συλβάνα Ράπτη, η Τόνια Αντωνίου, ο Ν. Σαλαγιάννης και ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να αναλάβουν ρόλους. Στον σκληρό πυρήνα του κ. Βενιζέλου βρισκόταν και οι
βουλευτές Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Γερανίδης Π. Ρήγας και Σοφία Γιαννακά.

Άνθρωποι του στενού- προσωπικού του επιτελείου οι οποίοι αναμένεται να μετακομίσουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι οι Ι. Ζαφειρόπουλος, Στ. Αγγελούδης, Κ. Βουβάλας, Ηλ. Βεργίτσης, Άντα Κιούρκα, ενώ ρόλο αναμένεται να έχουν ο Γ. Δατσέρης (γιατρός), Ι. Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου) και Γιώτα Γαζή (αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας).

Ο Ευ. Βενιζέλος, εκ των κορυφαίων στελεχών, μέχρι στιγμής, διατηρούσε σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Ανδρ. Λοβέρδο και τον Κ. Σκανδαλίδη.

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...