Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ανακοινώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών υπέβαλε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανοίγοντας το απόγευμα της Δευτέρας τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Τις τελευταίες ημέρες πιθανολογούνταν ότι τις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών θα αναλάμβανε ο πρωθυπουργός. Εντούτοις, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη ή μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε προς τον κ. Βενιζέλο τα συγχαρητήρια του για την ειλικρινή συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα, και εξήρε το έργο που επιτέλεσε με επιτυχία, όπως είπε, σε δύσκολες συνθήκες.

«Είχαμε πολύτιμη συνεργασία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και εξαιρετική συνεργασία«, τόνισε ο κ. Παπαδήμος και αναφέρθηκε με θετικά λόγια για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. «Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Απαραίτητες, όμως, για τη σταθερότητα και τη θέση της χώρας στο ευρώ».

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελευταία του συμμετοχή στο υπουργικό Συμβούλιο, ο οποίος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια.

«Διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Τα συγχαρητήρια του στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, στην παρέμβασή του, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογράμμισε ότι «είναι αμοιβαίος ο σεβασμός», για να προσθέσει: «Αυτή η κυβέρνηση αφήνει ως κληρονομιά την εθνική συνεννόηση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: