Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Και οι φορτηγατζήδες στους δρόμους;

Και οι φορτηγατζήδες στους δρόμους;

Δεν αποκλείεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες και οι φορτηγατζήδες, που νιώθουν προδομένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης στον κλάδο τους.
Ωστόσο όμως, επίσημη απόφαση αναμένεται να λάβει η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών την Παρασκευή, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αυτοκινητιστών Φθιώτιδας Απ. Αγγελακόπουλο.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: lamiastar.gr
enikos.gr

Read more...

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων την Πέμπτη



  (Φωτογραφία:  Phasma )

Αθήνα
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αύριο, Πέμπτη η χώρα, με διάφορους κλάδους εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Απόβαση στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρας ετοιμάζουν και οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη. Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΓΑΔΑ

ΦΩΤΟ-Η Αλ. Παπαρήγα στη ΓΑΔΑ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έκανε την εμφάνιση της πριν από λίγα λεπτά η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Να υπενθυμίσουμε, ότι η αστυνομία, έχει προχωρήσει σε 35 προσαγωγές μελών του Π.Α.ΜΕ.

enikos.gr

Read more...

Βόμβες κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Α. Αλαβάνο...



Σοβαρές αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αφήνει με συνέντευξή του στο Real.gr ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν...
ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της Αριστεράς».
«Παρά το ότι ένα κόμμα αριστερής καταγωγής είναι στην κυβέρνηση, παρότι άλλο κόμμα αριστερής καταγωγής είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της αριστεράς. Αυτό είναι το μεγάλο παράδοξο», επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι ο ξένος παράγοντας προχωρά στην ανασύσταση του δικομματισμού με διαφορετικούς παίκτες!

«Ο ξένος παράγοντας, μέσα στον πανικό του από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δεν δίστασε να θυσιάσει τον δικομματισμό, όταν αξίωσε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα παρακολουθούμε σε αργή αλλά σταθερή κίνηση την προσπάθεια ανασύστασης του δικομματισμού με διαφορετικούς όμως παίκτες. Εδώ εντάσσονται και ο έρωτας για τον Ομπάμα και οι καταγγελίες για συμμορία της δραχμής και οι νοικοκυραίοι και οι συνεργασίες με τη λαϊκή δεξιά και τόσα άλλα» τονίζει με νόημα.

Παράλληλα ο Αλέκος Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μεν κομματικό αντίπαλο, δεν έχει όμως προγραμματικό και ιδεολογικό αντίπαλο», ενώ υποστηρίζει πως «οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις πλατείες δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί κανένα κόμμα δεν τις στήριξε». Τέλος, ο πρώην Πρόεδρος αναφέρει: «Τι πάει να πει κυβερνησιμότητα; Είναι σαν τους δέκα μικρούς νέγρους της Άγκαθα Κρίστι. Άλλο πράγμα χρειάζεται ο τόπος».

Η συνέντευξη του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου στο Real.gr έχει ως εξής:

Οι μετρήσεις δείχνουν σταθεροποίηση της κυβέρνησης, με αύξηση μάλιστα των δυνάμεων της ΝΔ. Πού οφείλεται αυτό κ. Πρόεδρε; Και πόσο θα κρατήσει;

Δεν ξέρω τι αξία έχουν αυτές οι μετρήσεις όταν υπάρχει τέτοια ρευστότητα και τόσο μεγάλη απογοήτευση από το κοινοβουλευτικό σκηνικό. Νομίζω ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις έχουν συμβάλει πολύ στην πλήρη παρακμή της πολιτικής ζωής. Μαγκιές, κόλπα, κουτσαβακισμοί, επιδειξιομανίες, νεοπλουτισμοί κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκειμένου να κερδίσουν καμιά μονάδα στα ποσοστά τους. Στο ερώτημά σας τώρα: κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν στο βασικό, ότι «η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή». Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ έχει μεν κομματικό αντίπαλο, δεν έχει όμως προγραμματικό και ιδεολογικό αντίπαλο. Σε αυτό επιχειρεί να στηρίξει την ηγεμονία της.

Οι δημοσκοπήσεις επίσης δείχνουν τους πολίτες να πιστεύουν πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας…

Αν όντως το πιστεύουν, κάτι δεν πάει καλά με την ενημέρωσή τους. Η έκθεση του ΔΝΤ δείχνει καθαρά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε νέα κρίση, θα έρθει η τρίτη περικοπή των δανειακών υποχρεώσεων, αλλά δεν πρόκειται να μας βγάλει ούτε αυτή από το τέλμα της ανεργίας και της οικονομικής διάλυσης.

Ταυτόχρονα, πάντως και ενώ λαμβάνονται τα πλέον σκληρά μέτρα, οι κοινωνικοί αγώνες παραμένουν πολύ χαμηλά. Σε τίποτα δεν θυμίζουν τις κινητοποιήσεις επί κυβέρνησης Παπανδρέου…

Σωστό. Είναι οι επιτάξεις, οι επιστρατεύσεις και γενικά η κυβερνητική βία. Είναι το κόστος μιας μέρας απεργίας για ένα πενιχρό πια μισθό. Είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις πλατείες που δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί κανένα κόμμα δεν τις στήριξε φέρνοντας έτσι απογοήτευση και παραίτηση. Κυρίως όμως είναι η έλλειψη μιας άλλης επιλογής, που θα δώσει λύση στην ανεργία και τη στέρηση, θα δώσει ελπίδα και θα κινητοποιήσει την κοινωνία.
Για αυτό για μας έχει τόση σημασία να γίνει ένας μεγάλος διάλογος για το Σχέδιο Β΄.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, όσο εντείνει τη λεγόμενη «στροφή στον κυβερνητισμό» δείχνει να χάνει προς τα αριστερά. Εκτιμάτε ότι θα της βγει πολιτικά και εκλογικά αυτή η «στροφή στην κυβερνησιμότητα»;

Τι πάει να πει «κυβερνησιμότητα»; Είναι σαν τους «δέκα μικρούς νέγρους» της Άγκαθα Κρίστι. Κάποιοι είναι στους κυβερνητικούς θώκους, είναι στις ειδήσεις, είναι στα CNN και στα Συμβούλια, και μετά εξαφανίζονται ένας ένας αφήνοντας την Ελλάδα μέσα στη διάλυση. Άλλος για την αφάνεια, άλλος για την περιφρόνηση, άλλος για τη φυλακή. Άλλο πράγμα χρειάζεται ο τόπος. Να πιστέψει με την ψυχή του ο λαός στις δυνάμεις του, να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει μια χαρά χωρίς Ευρωζώνες, χωρίς ιδιωτικές τράπεζες, χωρίς δάνεια, ότι μπορεί να στήσει μια νέα Ελλάδα. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για μια κυβέρνηση σήμερα: να συνεπάρει και να εμπνεύσει τον λαό σε ένα δρόμο βαθιών αλλαγών.

Αλήθεια, το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - Ομπάμα πώς το βλέπετε;

Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, μόνο κάτι πιο γενικό. Ο ξένος παράγοντας, μέσα στον πανικό του από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δεν δίστασε να θυσιάσει τον δικομματισμό, όταν αξίωσε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα παρακολουθούμε σε αργή αλλά σταθερή κίνηση την προσπάθεια ανασύστασης του δικομματισμού με διαφορετικούς όμως παίκτες. Εδώ εντάσσονται και ο έρωτας για τον Ομπάμα και οι καταγγελίες για συμμορία της δραχμής και οι νοικοκυραίοι και οι συνεργασίες με τη λαϊκή δεξιά και τόσα άλλα.

Από το Συνέδριο του ΚΚΕ τι περιμένετε κ. Πρόεδρε;

Θα ήταν καλή μια μεγάλη θετική έκπληξη. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος όμως.

Για εσάς ποια είναι η πολιτική και εκλογική νίκη; Τι πρέπει να γίνει;

Παρά το ότι ένα κόμμα αριστερής καταγωγής είναι στην κυβέρνηση, παρότι άλλο κόμμα αριστερής καταγωγής είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της αριστεράς. Αυτό είναι το μεγάλο παράδοξο. Κι ελπίζω ότι θα αντιμετωπισθεί. Μια ενωτική πρωτοβουλία κινήσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς για το Σχέδιο Β΄ απέναντι στο Σχέδιο Α’ θα μπορέσει να δώσει ουσία πάλι στην πολιτική ζωή.

Να αναδείξει τα πραγματικά ερωτήματα: Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία, πώς θα κινηθεί η βιομηχανία, πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά; Με τις ντιρεκτίβες της Ευρωζώνης, με τα τοκοχρεολύσια, χωρίς ρευστότητα, με ιδιωτικές τράπεζες; Ή με τον δικό μας σχεδιασμό, με δημόσιες τράπεζες, με τη ρευστότητα που μπορεί να μας δώσει ένα εθνικό νόμισμα; Αυτή η συσπείρωση θα είναι σύντομα παρούσα και στις πολιτικές και στις εκλογικές αναμετρήσεις...
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης


Read more...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από κέρματα σε τράπεζα!



exase-ti-zoi-toy-otan-kataplakothike-apo-kermata-se-trapeza 
Την ζωή του έχασε χτες το μεσημέρι εργαζόμενος στην υπηρεσία σεκιούριτι στα κεντρικά της Αγροτικής Τράπεζας. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο 42χρονος εργαζόμενος, Αλέξανδρος Μιχαλάκης, καταπλακώθηκε από καρότσι και βαριές σακούλες με κέρματα την ώρα που τις κουβαλούσε μέσα στο ασανσέρ.

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, η λαβή του καροτσιού «βρήκε» στον τοίχο του ασανσέρ ενώ ήταν εν κινήσει, το καρότσι αναποδογύρισε και οι σακούλες με τα κέρματα τον καταπλάκωσαν. Ο εργαζόμενος, έμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο ασανσέρ για μία ώρα και μετά άρχισαν να τον αναζητούν. Τελικά, από τη 1 το μεσημέρι, που περίπου συνέβη το δυστύχημα, ο απεγκλωβισμός του ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα.
http://newpost.gr/

Read more...

Οδηγούνται την Παρασκευή στον εισαγγελέα Ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin στη Σταδίου

Δύο άτομα τα οποία τον Απρίλιο του 2011 είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια και είχαν δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για το δολοφονικό ολοκαύτωμα στο υποκατάστημα Marfin και είχαν αφεθεί ελεύθεροι φέρονται να οδηγούνται και πάλι την Παρασκευή στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες. Ουσιαστικά είναι τα δύο πρόσωπα που θα κατηγορηθούν για τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή τριών υπαλλήλων το Μάιο του 2010. Πληροφορίες από «πηγές» της Κατεχάκη  λένε πως πρόκειται για έναν 32χρονο Έλληνα και έναν 28χρονο υπήκοο Καζακστάν, παλιούς γνώριμους της Ασφάλειας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
Ο αλλοδαπός ήταν γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επεισόδια σε πορείες και διέμενε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς να έχει συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Ο 32χρονος Έλληνας, δεν φέρεται να έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παράνομες δραστηριότητες ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Αρχικά, από το πλούσιο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογράφοι αλλά και τις 70 μαρτυρικές καταθέσεις, ο 28χρονος Καζακστανός είχε προσαχθεί για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Οι πληροφορίες λένε πως το ίδιο άτομο έχει εμπλοκή και στην υπόθεση της Marfin, ενώ παράλληλα η Αστυνομία αναζητά μια νεαρή γυναίκα και έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας που φέρονται να είχαν συντονιστικό ρόλο στην καταδρομική επιχείρηση στο υποκατάστημα της Σταδίου.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων
Η εφημερίδα Τα Νέα (ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα), δημοσιεύει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων τις οποίες μαζί με τα στοιχεία που περισυνελλέγησαν επί τόπου μαζί με τις φωτογραφίες υπόπτων αξιοποίησαν οι αρχές για να φτάσουν στα δύο πρόσωπα που θεωρούν ύποπτα για τον εμπρησμό της τράπεζας. 

Όλοι έκαναν λόγο για έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ, δύο κοντύτερους άνδρες, οι οποίοι φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν σακίδια, αλλά και μία γυναίκα. Ανάμεσα τους ο ένας είχε το ρόλο του «καθοδηγητή» και οι υπόλοιποι εκτελούσαν εντολές.

Ενας από τους μάρτυρες που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες περιγράφει πως πάνω από δέκα κουκουλοφόροι έσπαγαν με σφυριά τα τζάμια της τράπεζας και στη συνέχεια έριξαν μέσα τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ. «Ο κόσμος από την πορεία φώναζε "Μη, μη", αλλά οι κουκουλοφόροι τις πέταξαν και έφυγαν πεζοί».

«Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...» είναι τα λόγια γυναίκας που φέρεται να συμμετείχε την επίθεση. Σε κατάσταση πανικού φώναζε τη διαφωνία της μέσα στο Μετρό με δυο άνδρες που φέρονται να είναι συνεργοί. Είναι σκηνή που περιγράφει μια από τους μάρτυρες, που συνάντησε τους υπόπτους στο Μετρό και συνδύασε αργότερα όσα άκουσε με την τραγωδία της Marfin.

Η μάρτυρας είναι οικονομολόγος και κατέθεσε: «Στις 14:20 ήμουν στο σταθμό του Μετρό, στο σταθμό Πανεπιστημίου στην έξοδο της Κοραή. Ανέβαινα τα σκαλιά για να βγω στην επιφάνεια. Όταν ξεκίνησα να ανεβαίνω είδα από πάνω να έρχονται δυο νεαροί άνδρες, ψηλόλιγνοι και μια γυναίκα. Κατέβαιναν τρέχοντας τα σκαλιά σαν να τους κυνηγούσαν, ήταν κυριολεκτικά πανικοβλημένοι, έσπρωχναν τον κόσμο για να περάσουν. Όταν διασταυρωθήκαμε στη σκάλα άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση και τους έλεγε: «Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...». Δε θυμάμαι καλά ποιο από τα δυο είπε. Ήταν κοντή, γύρω στο 1.60, φορούσε μαύρα ρούχα και ήταν ταλαιπωρημένη στο πρόσωπο, είχε μαύρα μαλλιά και ήταν πανικοβλημένη».

«Είδα έναν ηλικιωμένο άνδρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί». Είναι η εικόνα που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό ενός από τους μάρτυρες. Μαζί με αυτό που έμοιαζε με την 11η Σεπτεμβρίου. «Είδαμε ομάδα κουκουλοφόρων, πάνω από 10 άτομα, να σπάνε με σφυριά τα τζάμια της τράπεζας. Έριξαν μέσα τουλάχιστον 2 μολότοφ ίσως και περισσότερες.

Εργαζόμενος στο βιβλιοπωλείο Ιανός κατέθεσε ότι είδε έναν άνδρα, ψηλό και αδύνατο με μαύρα ρούχα να σπάει τη τζαμαρία της τράπεζας. Μόλις το έκανε, ένα δεύτερο άτομο, μέτριου αναστήματος, που επίσης φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα, είχε σακίδιο πλάτης έριξε στην τράπεζα μολότοφ. «Τι κάνετε ρε παιδιά; Έχει γυναίκες πάνω. Έχει κόσμο» καταθέτει ο μάρτυρας και ο ψηλός άνδρας του είπε: «βγάλτε τους όλους έξω».

Και συνεχίζει: «Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά βλέπω ξαφνικά να σκάει μια δεύτερη μολότοφ. Είδα ότι την πέταξε άλλο νεαρό άτομο. Στο πρόσωπό του φορούσε μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του. Όταν με πλησίασε τον έπιασα από τον ώμο και του είπα: τι κάνετε ρε; Έχει κόσμο πάνω» και εκείνος μου απαντάει: «θα σας κάψουμε όλους». Τη στιγμή εκείνη παρενέβη ένας εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου και τότε το νεαρό άτομο περιέλουσε με βενζίνη εμένα και άλλα τρία άτομα».

Read more...

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης για χρέη του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ, ύψους 6.677.408 ευρώ.

Ο κ. Μαρτίνης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραιτηθεί από τις 11 Δεκεμβρίου από τη θέση του προέδρου του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρέη του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ υπερβαίνουν τα 6 εκατ.ευρώ. Στελέχη του «Ερρίκος Ντυνάν» υποστηρίζουν ότι το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων χρωστά στο νοσοκομείο περίπου τα διπλάσια, απ' όσα οφείλει το «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΙΚΑ.

Read more...

ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΚΑΙ Ο ΜΠΙΚΑΣ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Μπίκα, στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και οι εργασίες συνεχίζονται με την εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, Θόδωρου...
Φλωράτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας ανέφερε στην Επιτροπή ότι αρχικά για τη λίστα Λαγκάρντ ενημερώθηκε από τον διεθνή Τύπο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Με τη σειρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ύπαρξη της λίστας για την οποία ήταν κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε καθόλου χρήματα για να της παραδοθεί. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τεχνικά θέματα, όπως ο τρόπος και ο χρόνος αλλοίωσης ψηφιακού υλικού.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου...





Πρωτοβουλία για την Ανατροπή ( ανένταχτοι αγωνιστές, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)

Με γρήγορους και βάναυσους ρυθμούς έχει αρχίσει η εφαρμογή του νέου μνημονίου σε όλους τους... εργασιακούς χώρους, εντός κι εκτός ΜΜΕ. ΣΣΕ καταργούνται, νοσοκομεία καταργούνται και «συγχωνεύονται», εργαζόμενοι φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο, ελαστικές μορφές εργασίας επεκτείνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύονται, η ΔΕΗ ακριβαίνει τα τιμολόγιά της και γενικά με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα της αιθαλομίχλης και της παγωνιάς, οι καλοζωισμένοι τροϊκανοί εσωτερικού, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ και οι εισαγόμενοι σύμβουλοί τους απολαμβάνουν προκλητικά κάθε προνόμιο. Από τους ΠΕΘ στην ΕΡΤ και τους τηλεεισαγγελείς-προπαγανδιστές των ιδιωτικών ΜΜΕ, μέχρι την ασυλία για κάθε σκάνδαλο τύπου Λαγκάρντ και Siemens.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να κυριαρχήσει, ότι σε όλα αυτά μπορούν κλάδοι και εργασιακοί χώροι, να αντιμετωπίσουν την επίθεση με λογικές «εξαίρεσης», όσοι «εξαιρεθούν» τώρα, θα δεχτούν ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, όντας απομονωμένοι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Γι αυτό στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση που προωθεί λογικές κλιμάκωσης και αλληλεγγύης, μέχρι να υλοποιηθεί η μόνη ρεαλιστική «εξαίρεση». Η εξαίρεση των τροϊκανών και των μνημονίων από τις ζωές μας με την ανατροπή τους.

Καμία εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, των μέχρι πρότινος υπηρετών των κομμάτων και των συστημάτων εξουσίας, που σήμερα «κρύβεται» σπέρνοντας αυταπάτες για «εξαιρέσεις».

Καλούμε όλα τα σωματεία των ΜΜΕ να αποφασίσουν συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, όπου ήδη έχουν καλέσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στα καράβια, στις συγκοινωνίες και η ΑΔΕΔΥ που καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας.

Στους δρόμους μαζί όλους τους εργαζόμενους πέρα από συντεχνιακές λογικές για το δικαίωμα στις ΣΣΕ, στην δημόσια Παιδεία και Υγεία.

enimerosi24.gr


Read more...

Αναγνωρίστηκε από τα θύματά του Συνελήφθη μετά από έρευνες τεσσάρων ετών ο «δράκος» των βορείων προαστείων


Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210-6875200
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210-6875200   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για επιθέσεις σε γυναίκες στην περιοχή του Διονύσου, του Αγίου Στεφάνου και της Νέας Ερυθραίας και αφού τις βίαζε στη συνέχεια τις λήστευε. Οι Αρχές αναζητούσαν τον δράστη την τελευταία τετραετία.

Ο δράστης -ηλικίας 31 ετών και κάτοικος Κορωπίου- κινούμενος με διαφορετικό κάθε φορά αυτοκίνητο, στις παραπάνω περιοχές, αναζητούσε γυναίκες σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αφού τις παραπλανούσε ότι θα τις μεταφέρει στον προορισμό τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες.

Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου το 2009, το 2010 και το 2013. Τα θύματα ήταν 18, 65 και 42 ετών αντίστοιχα.

Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά την κατάληψη στο υπουργείο Στη ΓΑΔΑ μέλη του ΠΑΜΕ που συμπαρίστανται στους προσαχθέντες



Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο
Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, νωρίτερα, και τα επεισόδια που ακολούθησαν. Κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας.
Τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μετά την αποχώρησή τους από το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η Αστυνομία προσήγαγε περίπου 30-35 άτομα και προχώρησε σε χρήση χημικών. Δύο άτομα τραυματίσθηκαν.

Στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας οι καταληψίες έσπασαν μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλους και υλικά του ίδιου γραφείου. 

Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν ανεκτά τέτοια φαινόμενα


«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα και πως η επιδρομή στο γραφείου του κ. Βρούτση και οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σκληρή κόντρα με ΚΚΕ
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως «είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα».      

Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν, συμπληρώνει το ΚΚΕ και ζητεί να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Στον απόηχο των δηλώσεων Βρούτση

Η κατάληψη έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Βρούτση, την Τρίτη, για την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων» και «σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων» και γι' αυτό χρειάζεται η αναμόρφωσή του επί το δικαιότερον.

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία του απέδωσε «θράσος ληστή».

«Ο υπουργός Εργασίας με το 'θράσος του ληστή' κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα 'πελατειακών αντιλήψεων'» σχολίασε το γραφείο Τύπου, σημειώνοντας:

«Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σε ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

Αναδιάρθρωση του ΤΤ Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 700 εργαζομένων στο ΤΤ


Υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το ΤΤ να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο
Υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το ΤΤ να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους θα έχει αποκατασταθεί η κερδοφορία του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους, από το σύνολο των περίπου 3.000 που απασχολεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνέντευξη Τύπου.

Η εθελούσια έξοδος θα κρατήσει μια με δύο εβδομάδες και στην περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα η διοίκηση του ΤΤ θα ξανασκεφτεί τι άλλα μέσα έχει στη διάθεσή της, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ Χαράλαμπος Κύρκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Κύρκος ανακοίνωσε ότι το νέο ΤΤ θα προχωρήσει σε επανατιμολόγηση τόσο δανείων συνολικού ποσού 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως στεγαστικών, αλλά και προθεσμιακών καταθέσεων, με στόχο την εκλογίκευση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα της αγοράς (πτώση για τα καταθετικά επιτόκια και άνοδος για τα επιτόκια δανείων).

Γενικότερα οι τράπεζες στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα της κρίσης, λόγω και των μεγάλων εκροών καταθέσεων, προχώρησαν σε υπέρμετρα υψηλά επιτόκια καταθέσεων σε σχέση με τα αντίστοιχα της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση ανάγκη εκλογίκευσης, είπε ο κ. Κύρκος.

Όπως ανέφερε η διοίκηση του ΤΧΣ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το ΤΤ να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών.

Τόσο ο κ. Κύρκος όσο και ο πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος, επισήμαναν ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο, καθώς δεν προεξοφλείται ότι μέχρι τότε θα βρεθεί επενδυτής με διαθέσιμα κεφάλαια να εξαγοράσει το ΤΤ.

Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για το νέο ΤΤ, βρίσκονται στην παρούσα φάση σε διαδικασίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που δεν τους επιτρέπει με ευκολία να προχωρήσουν και στην απορρόφηση του ΤΤ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η τρόικα μπορεί να δεχθεί σοβαρούς λόγους για παράταση της διαδικασίας.

Ερωτηθείς εάν οι συνολικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μπορεί να καλυφθούν από τα κεφάλαια που έχουν ήδη προβλεφθεί, ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα 50 δισ. ευρώ αρκούν.

Σε πολλές τράπεζες σε σχέση με πέρυσι υπάρχει μια αυξημένη ανάγκη κεφαλαίων, όμως δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι θα ξεπεράσουμε το όριο των 50 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Θωμόπουλος και αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους τραπεζών που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω μειώσεων αποδοχών αλλά και αριθμού εργαζομένων μέσω εθελούσιας εξόδου κ.λπ.

Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίων των μεγάλων τραπεζών, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους, ο κ. Κύρκος, ερωτηθείς κατά πόσο πρέπει να πάρει παράταση η όλη διαδικασία (έχει προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου), είπε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι λίγο ασφυκτικό.

«Όλες οι μεγάλες τράπεζες να βγουν την ίδια στιγμή και να ζητούν κεφάλαια δημιουργεί ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα"» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε ότι καθώς η χώρα θα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία, στους αμέσως επόμενους μήνες θα είναι ευκολότερο να έρθουν ξένοι επενδυτές (που θα συμμετάσχουν ενδεχομένως στις αυξήσεις κεφαλαίων).

Σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του ΤΧΣ, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι από τις αποφάσεις που ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν (ATEbank, T Bank, TT και ορισμένες συνεταιριστικές) διασώθηκαν 29,5 δισ. ευρώ καταθέσεων και 10.000 θέσεις εργασίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνεδρίαση επιχειρηματικού συμβουλίου Για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ μίλησε ο πρωθυπουργός


O πρωθυπουργός με τον σεΐχη Μπιν Χαλίφα αλ Τάνι
O πρωθυπουργός με τον σεΐχη Μπιν Χαλίφα αλ Τάνι   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.

«Είναι σημαντική ημέρα, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο, με ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορούμε να δώσουμε μία νέα δυναμική στις επενδύσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα στο Κατάρ είναι οι καλύτεροι. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους. Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα».

Σημειώσε, ακόμα, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός της γραφειοκρατίας και κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης.

Με τις συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον ομόλογό του τού Κατάρ και την ανώτατη ηγεσία του Εμιράτου, επισημοποιήθηκε η νέα σχέση των δύο χωρών. Κυβερνητική πηγή εξηγούσε ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας μεταξύ των δύο κρατών, που θα δημιουργήσει τη βάση για μία επιτάχυνση των επιδιώξεων για επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η ίδια πηγή έδινε έμφαση στο ότι ξεπεράστηκε η δυσπιστία που είχε δημιουργηθεί στην ηγεσία του Κατάρ από προηγούμενες επαφές που είχαν.

«Τώρα προχωράμε, αλλά θα γίνουν σταθερά βήματα, θα πάμε σχέδιο με σχέδιο» πρόσθετε.

Η ηγεσία του Κατάρ εξακολουθεί να επιμένει σε διακρατικές συμφωνίες, κατανοεί, όμως, τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα λόγω των δεσμεύσεών της από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Το Εμιράτο έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ορισμένα από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και τις 48 μαρίνες που είναι προς αποκρατικοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα προωθείται το σχέδιο για τη δημιουργία ενός κοινού επενδυτικού ταμείου, με κεφάλαια από τις δύο χώρες, που θα επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της ΕΕ, ενώ αναζητά τα κεφάλαια της δικής της συμμετοχής, που μπορεί να είναι τμήμα από το ΕΣΠΑ.

Η νέα σχέση των δύο χωρών δημιουργεί περιθώριο για την ανάπτυξη των απευθείας σχέσεων των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι επιχειρηματίες που συνόδευσαν την κυβερνητική αποστολή είναι υψηλού επιπέδου και αυτό συνιστά και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους».

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στην ηγεσία του Κατάρ φακέλους με συγκεκριμένα σχέδια, που έχουν αναπτύξει Έλληνες επιχειρηματίες και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικά ή κρατικά κεφάλαια του Εμιράτου. Είναι τομείς, όπως το φάρμακο, η υγεία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ακόμη και εμπορικά κέντρα (Mall).

Τέλος υπάρχει πάντα ενδιαφέρον από την πλευρά του Εμιράτου για τη δημιουργία σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα -όχι, όμως, στον Αστακό- στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Μετά τις συναντήσεις του με την ηγεσία του Εμιράτου ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το τεχνητό νησί Ρearl Island και ενημερώθηκε για το εντυπωσιακό πρότζεκτ, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βουτιά 40% στα έσοδα Λουκέτο έχουν βάλει 41 ξενοδοχεία της Αθήνας λόγω της κρίσης


Η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο να σημειώνει πτώση 39,9%
Η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο να σημειώνει πτώση 39,9%   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Πληγές εξακολουθεί να μετράει το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, με κορυφαίο πρόβλημα να αναδεικνύεται η αρνητική εικόνα της πόλης, η οποία «ταξιδεύει» στις αγορές του κόσμου και επηρεάζει τις τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με μελέτη της GBR Consulting, «έρευνα ικανοποίησης πελατών ξενοδοχείων Αττικής και μελέτη απόδοσης των ξενοδοχείων», η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο να σημειώνει με τη σειρά του πτώση 39,9%.
Σε ό,τι αφορά τη μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα, αυτή δεν ξεπερνά το 55%.
Ενδεικτικό της κακής εικόνας που βιώνει ο τουριστικός προορισμός της Αθήνας είναι το γεγονός ότι το 2012 σε σχέση με το 2007, οι διεθνείς αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μειώθηκαν κατά 27%, με την Κρήτη να έχει περισσότερες διεθνείς αφίξεις απ' ότι η Αθήνα.
Το πλήγμα πάντως από το κλείσιμο των 41 ξενοδοχείων στην Αττική (από τα 230) τα τελευταία τρία χρόνια, για τον προορισμό είναι σημαντικό, όπως εξηγήθηκε, και αντί να αυξηθούν οι πληρότητες για τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, εν τέλει μειωθήκαν, όπως φαίνεται από την έρευνα της GBR.
Παραμένοντας πάντα στα ευρήματα της έρευνας, καταδεικνύεται ότι η μέση τιμή ανά διαθέσιμο δωμάτιο μειώθηκε κατά 11,8%.
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, το κλείσιμο των εν λόγω ξενοδοχειακών μονάδων δεν έρχεται τόσο ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, όσο της μέχρι τώρα απαξίωσης για τον προορισμό της Αθήνας τα τελευταία χρόνια από την αύξηση της εγκληματικότητας και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.
Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αλέξανδρος Βασιλικός, επισήμανε ότι για το 2013 η κατάσταση για την Αθήνα μπορεί να σταθεροποιηθεί υπό προϋποθέσεις, αρκεί όπως είπε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να σταματήσουν οι αρνητικές εικόνες να τροφοδοτούν τα διεθνή ΜΜΕ. Σε ό,τι αφορά τον Ιανουάριο, οι κρατήσεις κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα.
Αναφερόμενος στα ζητήματα που χρήζουν πολιτικής παρέμβασης, ο κ. Βασιλικός ζήτησε να δοθεί άμεση προτεραιότητα/λύση στην ανανέωση της σύμβασης του αεροδρομίου, ενώ ζήτησε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας και για το συνεδριακό κέντρο.
Σε ό,τι αφορά, τέλος το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ότι η βελτίωσή του πρέπει να κριθεί ως άμεσης προτεραιότητας σε κυβερνητικό επίπεδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ- Οι δηλώσεις Σαμαρά από το Κατάρ

ΒΙΝΤΕΟ- Οι δηλώσεις Σαμαρά από το Κατάρ

Την επανεκκίνηση στις σχέσεις της Ελλάδας με το Κατάρ σηματοδοτεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η οποία όπως ανέφερε στις δηλώσεις ο ομόλογός του Αλ Θάνι είναι σημαντικότερη από τις επαφές που υπήρξαν στο παρελθόν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της επίσκεψής του είναι να «φέρουμε πιο κοντά το κράτος του Κατάρ με τις ευκαιρίες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα. Η χώρα μας προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει το Κατάρ».
«Είχαμε μία δραματική κρίση στην Ελλάδα που μας έκανε να γίνουμε πιο σοφοί, πιο αποφασιστικοί και πιο δυνατοί και να στηριζόμαστε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να γνωρίζουμε τί ακριβώς θα κάνουμε» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Παρουσιάσαμε μία νέα ατζέντα προγραμμάτων με συγκεκριμένες προθεσμίες και σε αυτά θα συνεχιστεί η συζήτησή μας». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «συζητήσαμε συγκεκριμένα πρότζεκτς, κάποια από τα οποία θα είναι στο επίπεδο των κυβερνήσεων με συνεργασία των αρμόδιων υπουργών και κάποια θα είναι στο επίπεδο των επιχειρήσεων» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε πυροτεχνήματα αλλά αποτελεσματικότητα στις λύσεις και αυτή είναι η νέα αρχή που κάνουμε στις σχέσεις μας με το Κατάρ».

«Το να βρεθούν σοβαροί επενδυτές δεν είναι εύκολο, εμείς είμαστε σοβαροί επενδυτές και φίλοι» είπε ο Αλ Θάνι και πρόσθεσε ότι «εμείς προτιμούμε διακρατικές συμφωνίες, είναι πιο δίκαιες και πιο αποτελεσματικές και για τις δύο πλευρές, γνωρίζουμε όμως τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Ελλάδας». Ο πρωθυπουργός του Κατάρ έκανε ειδική αναφορά στην πρόθεσή του να συμμετάσχει από κοινού με την Ελλάδα στην δημιουργία ενός ταμείου που θα χρηματοδοτήσει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανέφερε δε ως παράδειγμα αντίστοιχη συμφωνία που έχει κάνει το κράτος του με την Ιταλία στην οποία τα δύο κράτη έβαλαν από ένα δισ. ευρώ.

Υπογράφηκαν τρία Μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού και ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι οι δύο χώρες μπορούν να συμβάλλουν στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και ότι «η σχέση των δύο χωρών μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με τους γείτονές μας στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη».

Η συνάντηση με Ερντογάν

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο κρατών και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μία βούληση και διάθεση να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αυτό ακριβώς επικυρώσαμε για άλλη μια φορά και σήμερα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση που είχε στο Κατάρ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που όπως είπε δεν είχα προγραμματιστεί.

"Όπως ξέρετε η Ελλάδα επιμένει την ανάγκη να τηρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές και το δίκαιο και νομίζω ότι είναι μόνη ουσιαστική βάση αναφοράς από την οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε για να επιλύσουμε κάποιο πρόβλημα", είπε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μία διακυβερνητική συνδιάσκεψη στην Άγκυρα. "Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα με τους Τούρκους εταίρους",πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από τη NET


 enikos.gr

Read more...