Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μετά την κατάληψη στο υπουργείο Στη ΓΑΔΑ μέλη του ΠΑΜΕ που συμπαρίστανται στους προσαχθέντες



Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο
Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, νωρίτερα, και τα επεισόδια που ακολούθησαν. Κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας.
Τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μετά την αποχώρησή τους από το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η Αστυνομία προσήγαγε περίπου 30-35 άτομα και προχώρησε σε χρήση χημικών. Δύο άτομα τραυματίσθηκαν.

Στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας οι καταληψίες έσπασαν μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλους και υλικά του ίδιου γραφείου. 

Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν ανεκτά τέτοια φαινόμενα


«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα και πως η επιδρομή στο γραφείου του κ. Βρούτση και οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σκληρή κόντρα με ΚΚΕ
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως «είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα».      

Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν, συμπληρώνει το ΚΚΕ και ζητεί να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Στον απόηχο των δηλώσεων Βρούτση

Η κατάληψη έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Βρούτση, την Τρίτη, για την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων» και «σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων» και γι' αυτό χρειάζεται η αναμόρφωσή του επί το δικαιότερον.

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία του απέδωσε «θράσος ληστή».

«Ο υπουργός Εργασίας με το 'θράσος του ληστή' κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα 'πελατειακών αντιλήψεων'» σχολίασε το γραφείο Τύπου, σημειώνοντας:

«Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σε ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: