Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Επέστρεψαν και επίσημα στη ΝΔ Μαρκόπουλος-Σολδάτος

Επέστρεψαν και επίσημα στη ΝΔ Μαρκόπουλος-Σολδάτος
Και επίσημα επέστρεψαν στη ΝΔ ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Θεόδωρος Σολδάτος.
Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
"Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, γνωστοποιεί την ένταξη των βουλευτών Ευβοίας κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου και Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας".
 .enikos.gr

Read more...

Φυλή-Λιόσια-Κερατέα Oλοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων για τα απορρίμματα στην Αττική


Στα έργα αυτά θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ
Στα έργα αυτά θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων στους τέσσερις διαγωνισμούς για την επιλογή των ιδιωτικών φορέων σύμπραξης που θα αναλάβουν τα αντίστοιχα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων για την Αττική.

Στο έργο της Φυλής εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά επτά υποψήφιοι και προεπιλέχθηκαν οι πέντε για τη Β' φάση του διαγωνισμού.

Στο έργο των Άνω Λιοσίων από τους επτά υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν και συνεχίζουν οι πέντε για τη Β' φάση του διαγωνισμού.

Οι εταιρείες που προεπιλέχθηκαν για τα δύο έργα είναι οι:

1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- ΗΛΕΚΤΩΡ
2. ARCHIRODON Group NV- INTRAKAT- ENVITEC
3. ΜΕΤΚΑ- Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
4. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή- ΔΕΗ
5. J&P ΑΒΑΞ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Στο έργο της Κερατέας εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά οκτώ υποψήφιοι και προεπιλέχθηκαν οι έξι για τη Β' φάση του διαγωνισμού.

Στο έργο του Γραμματικού από τους συνολικά οκτώ υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν και συνεχίζουν οι έξι για τη Β' φάση του διαγωνισμού.

Οι εταιρείες που προεπιλέχθηκαν για τα δύο έργα είναι οι:

1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- ΗΛΕΚΤΩΡ
2. ARCHIRODON Group NV- INTRAKAT- ENVITEC
3. ΜΕΤΚΑ- Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
4. NOVAERA ΕΛΛΑΣ
5. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή- ΔΕΗ
6. J&P ΑΒΑΞ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Ήδη έχουν απορριφθεί από το ΣτΕ προσφυγές δήμων κατά του διαγωνισμού και ο ανταγωνιστικός διάλογος θα αρχίσει άμεσα για όσα έργα δεν υπάρξουν περαιτέρω προσφυγές μεταξύ των διαγωνιζόμενων.

Οι ιδιωτικοί φορείς θα επιλεγούν μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο, και θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για διάστημα έως 27 έτη.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Στα έργα αυτά θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τρίτη συνάντηση των δύο πλευρών Επιδόθηκαν στους εργαζομένους οι κυβερνητικές προτάσεις για την ΕΡΤ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Γραπτώς επέδωσε τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ ο υφυπουργός Παντελής Καψής στην αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά τη διάρκεια της νέας, τρίτης κατά σειρά, συνάντησης που είχε μαζί τους τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είχαν ζητήσει από τον υπουργό εγγράφως τις προτάσεις του «θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι προτάσεις είναι οι γνωστές από το non paper που είχε κυκλοφορήσει μετά την προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών που είχε γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Στη συνέχεια οι νομικές υπηρεσίες των ενώσεων των εργαζόμενων θα μελετήσουν τις προτάσεις και θα απαντήσουν, ενώ αναμένεται ότι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων που θα γίνει αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου θα τεθεί θέμα να συνταχθεί ένα κείμενο με τις θέσεις τους, ώστε να απαντήσουν κι εκείνοι γραπτώς στον υφυπουργό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τρικλοποδιά στην κυβέρνηση «Βόμβα» Πολύδωρα με πρόταση για άνοιγμα της ΝΔ στη Χρυσή Αυγή


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έναν ακόμα υποστηρικτή στις δηλώσεις του βρήκε ο Μ.Βορίδης. Πρόκειται για τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος σημείωσε ότι η κριτική Βορίδη για την πολιτική του Α.Παπανδρέου ήταν «σωστή μεν, άκαιρη δε».

Μιλώντας στον Real Fm, o πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.

«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης.

» Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να τη βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;»

Στο θέμα Βορίδη αναφέρθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και επί δεκαετίες ολόκληρες πολιτικός αντίπαλος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με μία σύντομη δήλωση, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε: «Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη σε όλους. Άλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.»

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο» και πως «για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Χαλκιδική: Υπάλληλοι δήμου και Περιφέρειας συνελήφθησαν για παθητική δωροδοκία...


    Για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της παράβασης του νόμου περί...
    μεσαζόντων συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη ένας 50χρονος και μία 46χρονη, προϊστάμενοι τμημάτων σε τοπικό δήμο της Χαλκιδικής και στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα αντίστοιχα, καθώς και ένας 65χρονος ιδιώτης.
    Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Χαλκιδικής, σχετικά με δυσκολίες που αντιμετώπιζε κατά την διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησής του.
    Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ενώ συγκέντρωνε τα δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, πληροφορήθηκε ότι η έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής θα ήταν αρνητική, ενώ κατά την άποψή του το κατάστημα πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
    Μέσω γνωριμιών, ο καταγγέλλων απευθύνθηκε στον 65χρονο ιδιώτη, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «μεσάζοντας σε τακτοποιήσεις» αδειών καταστημάτων.
    Σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο 65χρονος τού ζήτησε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, προκειμένου να «μεσολαβήσει» για να ξεπεραστεί η «δυσκολία» που αντιμετώπιζε με την αυτοψία του καταστήματος.
    Την περασμένη Πέμπτη κανονίστηκε ραντεβού μεταξύ τους στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνέλαβαν τον 65χρονο τη στιγμή που παρέλαβε τα 800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
    Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 65χρονος θα κρατούσε τα 100 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 700 ευρώ θα τα έδινε στον 50χρονο υπάλληλο του τοπικού δήμου και αυτός στην 46χρονη υπάλληλο της οικείας Περιφέρειας, η οποία ήταν αρμόδια για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων.
    Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν ενώ στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκε στο γραφείο της 46χρονης υπαλλήλου ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του καταστήματος του καταγγέλλοντα ιδιώτη.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής...
    NEA

    Read more...

    Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 1000 θέσεις εργασίας

    Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 1000 θέσεις εργασίας
    Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».

    Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

    Άτομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι:

    - κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή

    - είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή

    - είναι άνω των 50 ετών, ή

    - είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

    Αντίστοιχα, ως άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.

    Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους 12 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση, και από 12 έως 24 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση.

    Η επιχορήγηση πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται κατ΄ανώτατο ποσό στα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως.

    Για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με τον μέσο όρο των 12 τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.

    Ως αριθμός εργαζόμενων νοείται ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών, που έχουν προηγηθεί πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής της επιχείρησης. Η μερική και η εποχική απασχόληση υπολογίζονται στην καθαρή αύξηση και ισοδυναμούν με κλάσμα ετησίων μονάδων εργασίας. Μια Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) αντιστοιχεί σε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

    Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης λαμβάνεται υπόψη:

    - Ο αριθμός των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης κατά τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης (ημερομηνία υποβολής).

    - Ο αριθμός των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (ΕΜΕ).

    Εφόσον διαπιστωθεί η δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το προσωπικό για το οποίο έχει δεσμευτεί σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα, δηλαδή τις ΕΜΕ ή τον αριθμό των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, κατά την αίτηση, αναλόγως ποιο είναι το μεγαλύτερο.

    Ως μείωση προσωπικού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική, η μείωση του χρόνου απασχόλησης, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών –κυρίως- κινήτρων εθελούσιας εξόδου.

    Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

    - Άξονας Προτεραιότητας 7, στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,

    - Άξονας Προτεραιότητας 8, στις τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
    enikos.gr

    Read more...

    O Λυκούδης διαφωνεί με την απόφαση Κουβέλη...



     ...να αποχωρησει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση...
    Θα προτιμούσε να μην είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ ανέφερε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, σημειώνοντας ότι τυχόν παραμονή της Αγίου Κωνσταντίνου στο κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να ήταν...
    «χρήσιμη».
    Λυκούδης: Προτιμότερο να μην είχε αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

    Παρά ταύτα, όπως σημείωσε ο κ. Λυκούδης μιλώντας στον Σκάϊ, η παράταξη τάχθηκε υπέρ της απόφασης του κ. Κουβέλη για αποχώρηση, καθώς κρίθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να επηρεάσει τα πράγματα στο βαθμό που επιθυμούσε.

    «Η πλειοψηφία των στελεχών έκρινε ότι η πολιτική αποφασιστικότητα δεν μπορούσε να αποδώσει, ήμασταν περισσότερο παρόντες», σχολίασε.

    Ωστόσο, εκτίμησε ότι πολλοί πολίτες θα «αισθανθούν την έλλειψη της ΔΗΜΑΡ», καθότι περιμένει την «όξυνση πολιτικών που δεν βοηθούν την κοινωνία σε πολλά επίπεδα».

    Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι η χώρα «θα πεθάνει» χωρίς αυτές τις αλλαγές.

    ethnos.gr

    Read more...

    Ο Σολδάτος απαντά στο προσκλητήριο Σαμαρά

    Ο Σολδάτος απαντά στο προσκλητήριο Σαμαρά
    Στο προσκλητήριο συστράτευσης που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίθηκε και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος , όπως προκύπτει από δήλωσή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΝΔ.
    "Αισθάνομαι το καθήκον της συστράτευσής μου σ΄αυτόν τον αγώνα και της ενίσχυσης της προσπάθειάς που καταβάλλετε, από κάθε στέλεχος της παράταξης", αναφέρει μεταξύ άλλων.


    Διαβάστε τη δήλωση όπως εστάλη από το γραφείο Τύπου της ΝΔ


    enikos.gr

    Read more...

    "'Εκανε 'φτερά' δωρεά 100εκατ. δραχμών"

    'Εκανε 'φτερά' δωρεά 100εκατ. δραχμών
    «Φτερά» έκανε δωρεά 100 εκατομμυρίων δραχμών του βιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, σύμφωνα με καταγγελία του ιδίου του επιχειρηματία.
    Όπως καταγγέλλει ο κ. Λούλης, αντί έργου για ηλικιωμένους στη μνήμη της μητέρας του, στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, με ταμία την σύζυγό του, χωρίς η ίδια καν να το γνωρίζει.

    "Το λάθος μου ήταν ότι στο πρόσωπό του είδα τον αείμνηστο Χριστόδουλο και του εμπιστεύτηκα αυτά τα χρήματα", δήλωσε ο βιομηχάνος στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου.


    Όλα ξεκίνησαν προ δεκατεσσάρων ετών, όταν ο αλευροβιομήχανος, στη μνήμη της μητέρας του Εύης Λούλη, έκανε δωρέα προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, ποσού 100 εκατομμυρίων (!!!) δρχ., ώστε να δημιουργήθει στον Αλμυρό το "ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΥΗΣ ΛΟΥΛΗ 'Η ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ'".

    Όπως προκύπτει από το εξώδικο του κ. Λούλη κατά της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, όχι μόνο δεν έγινε το έργο, αντίθετα τα χρήματα έκαναν "φτερά", μετά από συνεχόμενες αναλήψεις και επιπλέον στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, στο οποίο μάλιστα ως ταμίας εμφανίζεται η σύζυγος του κ. Λούλη, χωρίς η ίδια και ο σύζυγός της, να έχουν την παραμικρή ιδέα.



    Δείτε το εξώδικο










    Πηγή:e-volos.gr
    enikos.gr

    Read more...

    Τόση είναι η μέση ενιαία σύνταξη

    Τόση είναι η μέση ενιαία σύνταξη
    Στα 918,49 ευρώ, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις, προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις του Ιουλίου.
    Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρουσίασαν σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε) Χρήστος Χάλαρης.
    Το μέσο εισόδημα από συντάξεις, στο οποίο αθροίζονται όλες οι συντάξεις που λαμβάνει ένας συνταξιούχος, είναι τον Ιούλιο λίγο μεγαλύτερο από τα 907,65 ευρώ που ήταν τον περασμένο μήνα και αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οφείλεται στην αναστολή της σύνταξης των συνταξιούχων που είχαν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.
    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, από τις 96.000 που ανεστάλησαν τον Ιούνιο, προσήλθαν και καταγράφηκαν οι 43.000, ενώ άλλες 43.000 δεν έχουν εμφανισθεί μέχρι σήμερα. Στους συνταξιούχους αυτούς δεν θα καταβληθούν ούτε οι συντάξεις Ιουλίου.
    «Για πολύ σημαντικές, μικρής και μεγάλης κλίμακας, μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο» έκανε λόγο, σχολιάζοντας τη λειτουργία του νέου συστήματος, ο υπουργός Εργασίας, που τόνισε, ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν υπαγορεύτηκαν από τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά από την κοινή λογική, από τη δική μας θέληση να αλλάξουμε και να νοικοκυρέψουμε τα πράγματα. Επιδιώξαμε να αναβαθμίσουμε δομές και θεσμούς σύμφωνα με τα καλύτερα Ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και να εδραιώσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης προς όλους τους πολίτες».
    Ο κ. Βρούτσης που αναμένεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας, αύριο το πρωί στις 8:00, απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κατά το παρελθόν στις προσπάθειες για το οργανωτικό «νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος» σε «αδράνεια και η αναβλητικότητα» και πρόσθεσε ότι σήμερα, αυτό το «νοικοκύρεμα» έχει επιτευχθεί.
    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», με το οποίο, όπως είπε, «η χώρα μας απέκτησε, για πρώτη φορά, πλήρη και σαφή εικόνα για το σύνολο των συντάξεων, των συνταξιούχων και των συνταξιοδοτικών δαπανών. Στο ίδιο πλαίσιο ενέταξε και το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ», «το οποίο διασυνδέοντας με άμεσο τρόπο τα ληξιαρχεία της χώρας με τα ασφαλιστικά ταμεία, σταμάτησε οριστικά την αιμορραγία των ταμείων από τη χορήγηση συντάξεων σε μη δικαιούχους».
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.714.191 άτομα. Ο αριθμός των συντάξεων ανέρχεται σε 4.445.973, ενώ η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται σε 2.303.730.739,24 ευρώ.
    Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στις γυναίκες ανέρχεται στα 762,24 ευρώ, αισθητά χαμηλότερο από εκείνο των ανδρών το οποίο ανέρχεται στα 1.058,47 ευρώ.
    Σχολιάζοντας την απόκλιση αυτή, τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ επεσήμαναν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες υπολείπονται των ανδρών σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία.
    Η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη δαπάνη σε συντάξεις, ως ποσοστό συμβολής του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ σε τιμές 2010), είναι η Ήπειρος με ποσοστό 17,4%, ενώ αντίστοιχα η περιφέρεια με τη μικρότερη δαπάνη σε συντάξεις, είναι το Νότιο Αιγαίο με ποσοστό 7,7%.
    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των κυρίων και επικουρικών συντάξεων βρίσκεται ανάμεσα στα 500 και τα 1000, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 29%) ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
    Προκύπτει επίσης, πως 1.422.739 συνταξιούχοι λαμβάνουν μία μόνο σύνταξη, 929.936 λαμβάνουν δύο συντάξεις και 297.899 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις συντάξεις. Πολύ περιορισμένος αριθμός λαμβάνει πάνω από επτά συντάξεις.

    Πηγή: ΑΜΠΕ
    enikos.gr

    Read more...

    Νέο ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη 12,1%...


     

    Σε νέο ρεκόρ 12,1% ανήλθε η ανεργία στην ευρωζώνη το Μάιο, από 12% τον Απρίλιο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,9%, σύμφωνα με τη Eurostat. Στο σύνολο της ΕΕ ο αριθμός των ανέργων κάτω από 25 ετών φτάνει τα...
    5,5 εκατομμύρια.
    Ουρά έξω από γραφείο εύρεσης εργασίας στη Μαδρίτη. (AP Photo/Andres Kudacki) Την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο είχε η Κύπρος που μπήκε σε “πρόγραμμα διάσωσης”. Η ανεργία έφτασε το 16,3% το Μάιο από 11,4% πριν από ένα χρόνο.
    Τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν στο Μάρτιο και δείχνουν άνοδο στο 26,8% από 22,2% ένα χρόνο πριν.
    Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,1%, στις γυναίκες 30,4% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59,2%.
    Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Μάιο 12%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,8%.
    Τον Μάιο του 2013 η ΕΕ είχε 26,4 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,2 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη.
    Ποσοστό ανεργίας από το 2000 σε Ευρωζώνη (μπλε) και ΕΕ (μαύρη). Πηγή:Eurostat Ποσοστό ανεργίας από το 2000 σε Ευρωζώνη (μπλε) και ΕΕ (μαύρη). Πηγή:Eurostat Σε ένα έτος, δηλαδή τον Μάιο του 2013 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012 η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,34 εκατ. άτομα στην Ευρωζώνη και κατά 1,32 εκατ. στην ΕΕ.
    Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 11,4% σε 16,3%), η Ελλάδα (από 22,2% σε 26,8%) και η Σλοβενία (από 8,6% σε 11,2%).
    Τον Μάιο του 2013 ο αριθμός των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο σύνολο της ΕΕ τα 5,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων 3,53 εκατ. άτομα αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης.
    Μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας αυξήθηκαν κατά 60.000 στην Ευρωζώνη και κατά 77.000 στην ΕΕ.
    Στην ευρωζώνη η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 23,8% από το 23% το Μάιο του 2012 και το 23,9% τον Απρίλιο.
    Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίστηκαν σε Αυστρία (4,7%), Γερμανία (5,3%) και Λουξεμβούργο, ενώ τα υψηλότερα σε Ισπανία (26,9%) και Ελλάδα (26,8%).
    Στο 1,6% διαμορφώνεται ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούνιο του 2013, από το 1,4% το Μάιο.

    Read more...

    Μαρκόπουλος:Είμαι παρών στο προσκλητήριο του Σαμαρά

    Μαρκόπουλος:Παρών στο προσκλητήριο του Σαμαρά


    "Στο προσκλητήριο του Πρωθυπουργού έχω αποφασίσει να είμαι παρών", αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσε που απέστειλε στον  πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Διαβάστε τη δήλωσή του όπως εστάλη από το γραφείο Τύπου της ΝΔ

    .enikos.gr

    Read more...

    Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών, με αλυσίδες και σιδερογροθιές...




    ...κατά δύο πολιτών στην Κόρινθο...
    Δολοφονική επίθεση, με αλυσίδες και σιδερογροθιές, εξαπέλυσε ομάδα 10 χρυσαυγιτών εναντίον δύο ενεργών πολιτών του αντιφασιστικού κινήματος το βράδυ της Παρασκευής, στην Κόρινθο, παρουσία αρκετού κόσμου, καθώς η πόλη γιόρταζε τον...
    Απόστολο Παύλο.

    Όπως καταγγέλλει η Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, οι δύο νέοι δέχθηκαν σοβαρά χτυπήματα και νοσηλεύθηκαν το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο, ωστόσο οι δράστες της φασιστικής επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι, παρά το γεγονός ότι μπροστά στο επεισόδιο υπήρχαν δεκάδες μάρτυρες.

    Η Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου τονίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν τρομάζουν τους πολίτες, αντιθέτως τέτοιες τακτικές καταφέρνουν μόνο να ξεσκεπάζουν το ρόλο της Χρυσής Αυγής και να αποδεικνύουν περίτρανα ότι αντιπροσωπεύει τον υπόκοσμο.

    Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

    «Προς Κορινθίους...

    »Προχθές το βράδυ (Παρασκευή, 28/6) στο κέντρο της Κορίνθου και παρουσία δεκάδων ανθρώπων (η πόλη γιόρταζε τον Απόστολο Παύλο) μια συμμορία από δέκα (10) περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής (κάποιοι φορούσαν και μπλούζες της) επιτέθηκε με αλυσίδες και σιδερογροθιές σε δύο (2) γνωστούς νέους ενεργούς πολίτες/αντιφασίστες της πόλης μας σε μία καθαρά γκανγκστερική και δολοφονική επίθεση.

    »Οι δύο νέοι δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο (ο ένας για μία μέρα, ενώ ο άλλος, που χτυπήθηκε πιο σοβαρά, για δύο). Οι συμμορίτες/μπράβοι της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι παρόλο που το περιστατικό έγινε παρουσία πολύ κόσμου, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει τις αντίστοιχες πληροφορίες, αν η ενεργοποίηση της αστυνομίας ήταν αυτή που θα έπρεπε.

    »Προς τη συμμορία της Χρυσής Αυγής που για πολλοστή φορά θρασύδειλα καταφεύγει σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε όσους αντιπαλεύουν την παρουσία της και αποκαλύπτουν το αποκρουστικό της πρόσωπο...

    »Δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει τους πολίτες. Tέτοιες τακτικές καταφέρνουν μόνο να ξεσκεπάζουν το ρόλο της και να αποδεικνύουν περίτρανα ότι αντιπροσωπεύει τον υπόκοσμο. Οι ενεργοί πολίτες και η νεολαία, τόσο της πόλης μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα στέκονται αποφασιστικά απέναντι στο φασισμό και την μισαλλοδοξία με τα οποία η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δηλητηριάσει την κοινωνία μας. Ως πότε νομίζει ότι θα επωφελείται πολιτικά από τη κρίση, που πλήττει τον κόσμο της εργασίας και τους απλούς πολίτες της χώρας μας; Ως πότε θα πουλάει προστασία και τσαμπουκά για να επιβάλλεται; Ως πότε θα μένει ατιμώρητη για τα εγκλήματά της;

    »Η συνείδηση μας υποχρεώνει να στεκόμαστε εμπόδιο ανάμεσα στους εγκληματίες και τα υποψήφια θύματά τους. Δεν θα σταματήσουμε να τους ξεσκεπάζουμε, θεωρώντας ότι απειλούν τις ζωές μας προσπαθώντας να φιμώσουν κάθε δημοκρατική φωνή. Θέλουμε μια κοινωνία ενωμένη απέναντι σ' αυτήν την απειλή. Ο φόβος που θέλουν να σκορπίσουν δεν κλείνει ούτε τα μάτια που ζητάνε την αλήθεια ούτε τα στόματα που ζητούν δικαιοσύνη.

    ΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑ!

    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!»

    Read more...

    "Δεν αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από αυτό που σήμερα έχει αυτό το όνομα"...





    Επιστολή-κατηγορώ του Γ.Παναγιωτακόπουλου...
    Με ανοιχτή επιστολή του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επισημοποιεί το διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ, ασκεί σκληρή κριτική στην ηγεσία του κινήματος την οποία κατηγορεί ότι...
    στηρίζει έναν σκληρό δεξιό πρωθυπουργό με αντάλλαγμα λίγες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και δηλώνει έτοιμος να ενταχθεί «σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κατάντιας».
    "Δεν αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από αυτό που σήμερα έχει αυτό το όνομα" δηλώνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και προσθέτει: "αποχωρίζομαι το σάπιο καθεστώς που έταξε στόχο της πολιτικής του παρουσίας τη διάλυση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".

    Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δηλώνει απογοητευμένος και πικραμένος επειδή "μικροί και ανίκανοι πολιτικοί, άθλια περιβάλλοντα και υποτελείς αυλές, ξεριζώνουν την ιστορία μας, βιάζουν τα όνειρά μας, καταστρέφουν τις ελπίδες του λαού μας". Κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι "επιμένει να στηρίζει τις πολιτικές που διαλύουν οτιδήποτε προοδευτικό έγινε σε αυτό τον τόπο, επιμένει να στηρίζει την ανασύσταση ενός σκληρού κράτους της δεξιάς, επιμένει να στηρίζει έναν αυταρχικό και σκληρά δεξιό πρωθυπουργό και όλα αυτά για να νιώθει ικανοποιημένη με λίγο μέλι από την εξουσία, με λίγες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, με τριάντα αργύρια".

    Τέλος εμφανίζεται έτοιμος να ενταχθεί όπως ο ίδιος αναφέρει σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κατάντιας και σε κάθε σοβαρή προσπάθεια ανασύστασης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή η μέρα δεν θα αργήσει.

    Read more...

    Ποιοι είναι οι επαγγελματίες που μας κλέβουν στο ΦΠΑ – Χρεώνουν 23%, ενώ έχουν 13%,,,


    Υπάρχουν προϊόντα και υπηρεσίες που βαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%, κι όμως πληθώρα επιτήδειων, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των καταναλωτών, χρεώνουν με 23%.
    Προτρέπουν δε, τους καταναλωτές να μην πάρουν απόδειξη για να...
    γλιτώσουν τον ΦΠΑ 23%, που στην πραγματικότητα είναι 13%, καταφέρνοντας έτσι να κλέψουν και το Δημόσιο και τους καταναλωτές.

    Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εργολάβων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, συντηρητών καυστήρων, ανελκυστήρων που προτείνουν συχνά μαύρες δοσοληψίες ώστε να μην επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23%. Πρώτον δεν έχουν 23%, αλλά 13%, δεύτερον ξεγελούν τους πελάτες και τρίτον τους καθιστούν συνενόχους στην φοροδιαφυγή.

    Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει τις ουκ ολίγες υπηρεσίες που έχουν ΦΠΑ 13%, κι όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν. Πρόκειται για:

    - Ανακαίνιση και επισκευή παλαιών ιδιωτικών κατοικιών

    - Η παροχή ορισμένων ιατρικών υπηρεσιών (δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί)

    Οι επιδιορθώσεις και μετατροπές ενδυμάτων, υποδημάτων και υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσης

    Η επισκευή ποδηλάτων

    Οι συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις

    Οι υπηρεσίες που παρέχονται από συγγραφείς, συνθέτες, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης

    Οι υπηρεσίες γραφείων κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών

    Η παροχή υπηρεσιών κατ' οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες

    Η μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους

    Read more...

    Αλλάζει όνομα η Νέα Δημοκρατία και γίνεται Νέα Ελλάδα; ...


    Τι έκρυβε το κάλεσμα ενότητας της κεντροδεξιάς που απεύθυνες ο Σαμαράς... 
    Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, κάτι που πολλοί εισέπραξαν ως...
    κάλεσμα στη δημιουργία της νέας κεντροδεξιάς, με νέα χαρακτηριστικά, νέα ταυτότητα και ... νέο όνομα.

    Οι συνεχόμενες αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα του Συνεδρίου της Ν.Δ. στη «Νέα Ελλάδα» πυροδότησε σενάρια περί αλλαγής του ονόματος του κόμματος.


    Να σημειωθεί ότι τη φράση Νέα Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς τη χρησιμοποίησε περισσότερες από 20 φορές και φούντωσε τις φήμες ότι αυτό θα είναι το νέο όνομα του κόμματος της κεντροδεξιάς. Από τη «Νέα Δημοκρατία» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κρατάει το νέα που είναι η συνέχεια του κόμματος και προσθέτει τη λέξη «Ελλάδα» σε ένα μήνυμα ενότητας. Αλλωστε πολλοί λένε ότι δεν ήταν τυχαία και η αναφορά του στην ελληνική σημαία η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «συμβολίζει την ενότητα και δεν είναι ένα πανί, όπως είπαν κάποιοι ανόητοι».

    Από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική αντίδραση, ωστόσο, εκτιμάται ότι η πρώτη προσέγγιση έγινε και θα μετρήσουν τώρα τις αντιδράσεις. Από την Συγγρού μπορεί να μην υπήρξαν αντιδράσεις ή από τη βάση να εξετάζονται ακόμη, όμως αντιδράσεις υπήρξαν από το καραμανλικό στρατόπεδο. Οι καραμανλικοί ούτε που θέλουν να ακούσουν για αλλαγή ονόματος στο κόμμα...
    parapolitika.gr

    Read more...