Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Προβληματικά εμφυτεύματα ισχίου χρησιμοποιήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς

«Γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν»

Στην ολική αρθροπλαστική ισχύου αντικαθίσταται ολόκληρη η άρθρωση
Στην ολική αρθροπλαστική ισχύου αντικαθίσταται ολόκληρη η άρθρωση


Λονδίνου
Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αρθροπλαστική ισχίου ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε τοξικά επίπεδα μετάλλων λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος στα εμφυτεύματα, παρόλο που ο κίνδυνος ήταν γνωστός εδώ και χρόνια, προειδοποιεί μελέτη στην επιθεώρηση British Medical Journal, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το BBC.

Η προειδοποίηση αφορά μια κατηγορία εμφυτευμάτων τα οποία κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου από μέταλλο (προθέματα metal-on metal), και συγκεκριμένα από χρώμιο και κοβάλτιο. Στα εμφυτεύματα αυτά, η τριβή μεταξύ των μεταλλικών εξαρτημάτων μπορεί να προκαλέσει την αποκόλληση μεταλλικών σωματιδίων και τη διασπορά τους στο αίμα.

Λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση της μελέτης στο BMJ, η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας έσπευσε να εκδώσει νέες συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι ασθενείς με εμφυτεύματα metal-on-metal στα οποία η διάμετρος της κεφαλής υπερβαίνει τα 36 χιλιοστά πρέπει να υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αιματολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση μεταλλικών ιόντων.

Για τους ασθενείς με εμφυτεύματα αυτής της κατηγορίας, στα οποία όμως η διάμετρος της κεφαλής είναι μικρότερη από 36 χιλιοστά, ισχύει η προηγούμενη σύσταση για αιματολογικές εξετάσεις ανά πενταετία.

Η έρευνα στο BMJ επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την τοξικότητα αυτών των μεταλλικών ιόντων στον οργανισμό, τονίζει όμως ότι η αβεβαιότητα αυτή δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτή για ένα φάρμακο.

Στην ολική αρθροπλαστική ισχίου οι χειρουργοί αντικαθιστούν ολόκληρη την άρθρωση του γοφού. Η κεφαλή του μηριαίου οστού αντικαθίσταται με μια μεταλλική σφαίρα, η οποία εφαρμόζει σε μια τεχνητή με κόγχη που δημιουργείται στο οστό της λεκάνης.

Τα εμφυτεύματα metal-on-metal εμφανίστηκαν το 1997 και θεωρούνται πιο ανθεκτικά σε σχέση με τα εμφυτεύματα στα οποία η κόγχη της λεκάνης κατασκευάζεται από πλαστικό ή κεραμικό υλικό.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ο κίνδυνος διαρροής μετάλλων στον οργανισμό ήταν γνωστός, οι ασθενείς όμως ουδέποτε ενημερώθηκαν.

«Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι κίνδυνοι ήταν γνωστοί και τεκμηριωμένοι εδώ και δεκαετίες, οι ασθενείς έμειναν στο σκοτάδι» γράφουν οι ερευνητές.

Αγωγές κατά της Johnson & Johnson

Η μελέτη αναφέρεται στα εμφυτεύματα ισχίου ASR, τα οποία παρήγαγε η DePuy Orthopaedics, θυγατρική της αμερικανικής Johnson&Johnson, τα οποία αποσύρθηκαν το 2010 λόγω περιστατικών διαρροής μετάλλου.

Ένα δεύτερο μοντέλο της ίδιας εταιρείας, με την ονομασία Pinnacle, παραμένει στην αγορά παρά τις ενδείξεις ότι παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα, επισημαίνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η Johnson & Johnson αντιμετωπίζει τώρα αγωγές από ασθενείς με τα εμφυτεύματα ASR και έχει βάλει στην άκρη 3 δισ. δολάρια για την περίπτωση που κληθεί να δώσει αποζημιώσεις.

«Το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα ισχίου ASR θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητο αν η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson δεν προέβλεπε να βάλει στην άκρη τρία δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόβλεψη επικείμενων δικών» γράφει την Τρίτη η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα πάντως με το BMJ, το πρόβλημα αφορά τα εμφυτεύματα και άλλων κατασκευαστών.

«Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων ισχίου είναι μία από τις μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης ιατρικής» τόνισε η Δρ Φιόνα Γκόντλι, διευθύντρια της BMJ.

«Όμως ο συνδυασμός μιας ακατάλληλης ρύθμισης και μιας άνευ ορίων κερδοσκοπίας προκάλεσε πραγματικές και εν δυνάμει βλάβες σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών σε όλο τον κόσμο» προσέθεσε.

Οι ασθενείς «θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τους κινδύνους, όπως έγινε με τους κατασκευαστές και τις ρυθμιστικές αρχές, δεν τους είπαν όμως τίποτα» σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Ευρωπαίο Επίτροπο για την ανάπτυξη της Ελλάδας θέλει ο Γιούνκερ

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt


Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Τρίτη ότι θα στήριζε την ιδέα για έναν Ευρωπαίο Επίτροπο που θα αναλάμβανε επικεφαλής για την ανάπτυξη των οικονομικών δομών της Ελλάδας.

"Υποστηρίζω σε μεγάλο βαθμό την ιδέα να ανατεθεί σε έναν Επίτροπο της Ε.Ε. να αναπτύξει τις ελληνικές οικονομικές δομές", δηλώνει ο Γιούνκερ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Προσθέτει παράλληλα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απαραίτητο καθώς η οικονομική διάθρωση της Ελλάδας είναι τελείως διαφορετική από εκείνη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση του άρθρου.

Ο Γιούνκερ σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση "δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα" να ευθυγραμμίσει την οικονομική της υποδομή με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. "Γι΄αυτό θα πρέπει να αναλάβουμε οι ίδιοι την εφαρμογή", προσθέτει...
.protothema.gr
Read more...

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας


Ο Ευ.Βενιζέλος και ο Π.Οικονόμου στη Βουλή
Ο Ευ.Βενιζέλος και ο Π.Οικονόμου στη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Με αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και των κομμάτων της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου» το οποίο ψηφίζεται το βράδυ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Με αφορμή το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, αλλά και τις αντιδράσεις για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που προσέδωσε η κυβέρνηση στο νομοθέτημα, προκλήθηκε κύκλος έντονης συζήτησης.

Ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 73 του Συντάγματος που αφορά στις συντάξεις και ακόμη ότι δεν υπάρχει απολογισμός του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού, επιχειρήματα τα οποία ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε:

Για μεν το πρώτο, επικαλούμενος διαφορετική αιτιολόγηση του ΣτΕ, για δε το δεύτερο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

Δεδομένου ότι και ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ) και ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ) προέβαλλαν αντίστοιχα επιχειρήματα, κατά της συνταγματικότητας του σχεδίου νόμου, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τα κόμματα να μην επιχειρούν κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς και να μείνουν στην ουσία του ζητήματος, αναλογιζόμενοι ότι ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη καταστροφή.

«Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη και, σε αυτή τη φάση και ο ΛΑΟΣ, προτείνουν το αδιέξοδο και δεν πρέπει απλώς να απορριφθεί η πρόταση για αντισυνταγματικότητα, αλλά πρέπει να απορριφθεί η ανεύθυνη και αντιλαϊκή πολιτική που προτείνουν στον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχέδιου και στα σημαντικότερα άρθρα του.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ξεκινά η διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ...



Την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση, σύμφωνα με το μνημόνιο, του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ (65%) και του 34% της συμμετοχής στη ΔΕΣΦΑ (επί συνόλου 65%), αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την... απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, το Δημόσιο προχωρά στην πώληση (από κοινού, με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) έως του συνόλου των μετοχών της ΔΕΠΑ, κυριότητας του Δημοσίου.

Η πώληση αυτή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, θα γίνει πριν, ταυτόχρονα ή μετά τη μεταβίβαση στο Δημόσιο μετοχών της ΔΕΣΦΑ, ποσοστού 34% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράψει για λογαριασμό του δημοσίου μνημόνιο συμφωνίας για την από κοινού με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ...


Newsroom ΔΟΛ



Read more...

Για τις περικοπές στο μισθό τους διαμαρτυρήθηκαν ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία προς τη Βουλή


Από την κινητοποίηση αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στο Κέντρο
Από την κινητοποίηση αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στο Κέντρο (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή πραγματοποίησαν ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών τους που προβλέπει το νέο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για μισθούς εξαθλίωσης που απαξιώνουν πλήρως τα σώματα ασφαλείας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Πιέσεις για "αποχώρηση" Καρχιμάκη...



Από χθες το βράδυ, ο Μχιάλης Καρχιμάκης δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει.
Και αυτό γιατί έχει συγγένεια με τον Χρήστο Παπουτσή (κουνιάδοι) που δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Οι πιέσεις είναι μεγάλες, ωστόσο σε αυτή...

την κρίσιμη περίοδο, αλλαγή γραμματέα θεωρείται "απίθανη" να γίνει.

Από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, πάντως, κρατούν ίσες αποστάσεις.

Τονίζουν πως το ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, ωστόσο αφήνουν να εννοηθεί πως θέλουν την αλλαγή αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου...
www.apospasma.gr



Read more...

ΛΑΟΣ: «Πλούσιος σύζυγος, πτωχά επιχειρήματα»...



Ανακοίνωση του κόμματος...
«Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ατύχησε δύο φορές.
Μία, γιατί η εξαγωγή ενός εκατ. ευρώ αφορούσε στην ίδια και τον σύζυγό της, και η δεύτερη με τη ...
δικαιολογία - απολογία της.
Πλούσιος σύζυγος, πτωχά επιχειρήματα».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ....



Read more...

Στην Βουλή η λίστα με όσους έβγαλαν λεφτά έξω

Εικόνα "κάθαρσης"...



Τουλάχιστον τρεις εν ενεργεία βουλευτές περιέχει η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους τα οποία μετέφεραν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ το 2011 και η οποία έχει ήδη φτάσει στα χέρια του προέδρου της επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, «όλοι φαίνεται να τα δικαιολογούν τόσο νομικά όσο και ηθικά» καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για εμβάσματα για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Χαρακτηριστικά, - όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές - εντός της λίστας περιλαμβάνεται έμβασμα ύψους 200.000 ευρώ που έστειλε σύζυγος εν ενεργεία βουλευτή, «η οποία όμως διατηρεί βιβλιοπωλείο στο εξωτερικό και δικαιολογεί πλήρως την κίνηση».

Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν από την επιτροπή «πόθεν έσχες» για ακρόαση όλα τα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα προκειμένου να υπάρξει σχετικό πόρισμα.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης «η λίστα δεν περιλαμβάνει όνομα υπουργού» ενώ επισήμανε ότι «τα ονόματα δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα εκτός αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει παρανομία». Παρά ταύτα ο κ. Αργύρης τόνισε ότι « Μπορεί ως πρόεδρος της Επιτροπής να μην έχω αρμοδιότητα να κάνω κάτι παραπάνω σε ό, τι αφορά το νομικό κομμάτι. Ως πολιτικός όμως και σε ό, τι αφορά το ηθικό κομμάτι θα δώσω σε κάθε περίπτωση τα ονόματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των βουλευτών αυτών και ας πράξουν όπως κρίνουν».

Στο εισαγγελέα ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στον Εισαγγελέα Εφετών την υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Σπήλιου Λιβανού ο οποίος παρέλειψε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του το ποσό των 980.000 ευρώ. Αναλυτικά, ο βουλευτής δήλωσε το ποσό στην δήλωση του 2008, δεν το δήλωσε το 2009 και το ποσό επανεμφανίστηκε στην δήλωση του 2010. Όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρώην βουλευτής σε επιστολή προς την Επιτροπή δεν δήλωσε το ποσό «από αμέλεια».

Σε ό, τι αφορά τις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις βουλευτών που εμφάνισαν ύποπτες εκροές το 2009, η Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα στείλει ή όχι και αυτές τις υποθέσεις στον Εισαγγελέα στην συνεδρίαση της Τετάρτης।
.protothema.gr
Read more...

Υπογραφές άρχισαν να συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Aνοίγει η μάχη


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, διακινείται μεταξύ βουλευτών του Κινήματος. Σε αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος έχει ήδη κάνει τη σχετική προεργασία.

Μέχρι στιγμής το κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου φέρεται να έχουν υπογράψει περίπου 75 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένεται να ζητηθεί να το υπογράψουν και κομματικά στελέχη που είναι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς απαιτούνται 105 υπογραφές.

Στο κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου εκφράζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα κόμμα αυστηρό με τον εαυτό του, προοδευτικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ρεαλιστικό και χωρίς λαϊκισμούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο προετοιμαζόταν τις τελευταίες μέρες και η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ξεκίνησε μετά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και την ανακοίνωσή του ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατούν στην κίνηση αυτή ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να δηλώσει την υποψηφιότητά του, πριν από τη σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει το ήθος μου, είπε στη Βουλή η Ντ.Μπακογιάννη

Ζητά να ξεκαθαριστεί το θέμα

Ζητώ από τον πρόεδρο της Βουλής πλήρη ξεκαθάριση του θέματος, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη
Ζητώ από τον πρόεδρο της Βουλής πλήρη ξεκαθάριση του θέματος, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αιχμές τόσο προς τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Παναγιώτη Νικολούδη, τον οποίο κάλεσε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή όσο και προς την κυβέρνηση άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη για την εμπλοκή της ίδιας και του συζύγου της στην υπόθεση με το ένα εκατομμύριο ευρώ που κατατέθηκε σε τράπεζα του εξωτερικού.

«Έχω δημοσιοποιήσει κάθε ευρώ και δραχμή και δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει το ήθος και την πολιτική μου σταδιοδρομία» ανέφερε η κ.Μπακογιάννη, που επέλεξε να ανέβει στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Πριν από τρεις μέρες, από αυτό το βήμα, ζήτησα ως αρχηγός κόμματος να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή, που, κατά δήλωση του κ. Νικολούδη, πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ και τα έβγαλε εκτός Ελλάδος. Ομολογώ ένιωθα οργή και περιέργεια, να μάθω ποιος βουλευτής είχε ένα εκατομμύριο και το έστειλε στο εξωτερικό. Πριν από δύο ώρες, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Βαγγέλη Αργύρη και μου είπε ότι υπήρχε έμβασμα ενός εκατομμύριου του συζύγου μου προς το εξωτερικό» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στο σημείο αυτό, η κ.Μπακογιάννη τόνισε ότι αμέσως επικοινώνησε με τον σύζυγό της, ο οποίος της εξήγησε ότι μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα με ναυτιλιακά θέματα, είχε επενδυμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ρευστοποίησε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνική τράπεζα στις 3 Μαρτίου για την αγορά ενός πλοίου.

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η πενθήμερη συζήτηση αφορούσε επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου και ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μεμπτό, επειδή συνέχισε να δραστηριοποιείται επενδύοντας στην ελληνική ναυτιλία» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Ζητώ από τη Βουλή να καλέσει τον κ. Νικολούδη και να πει ποιος του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους ύποπτη συναλλαγή για βουλευτή. Η δουλειά του κ. Νικολούδη είναι να ψάχνει για το βρόμικο χρήμα. Να έρθει, λοιπόν, στη Βουλή και να εξηγήσει, γιατί άφησε να εννοηθεί ότι κάποιος πολιτικός το έκανε, όταν αυτό είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Οφείλει η κυβέρνηση να εξηγήσει πως επί πέντε μέρες ενώ γνώριζε όλα αυτά, δεν βγήκε να το κάνει επίσημα. Εγώ το έκανα αμέσως μόλις το έμαθα, γιατί δεν θέλω να αιωρούνται τέτοιου είδους ζητήματα. Πώς είναι δυνατό ο κ. Νικολούδης να λέει όλα αυτά για βουλευτή, ενώ πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη. Και συνέχισε:

«Αν είναι νόμιμο και ηθικό; Για μένα είναι και νόμιμο και ηθικό να προχωρήσει η ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι ηθικό να παντρεύεται έναν Έλληνα επιχειρηματία μια πολιτικός».

«Ζητώ από τον πρόεδρο της Βουλής πλήρη ξεκαθάριση του θέματος. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ανοικτές σε κάθε μορφή μορφής παρερμηνείας. Έχω αρκετά στοχοποιηθεί στη ζωή μου και δεν επιτρέπω να στοχοποιηθώ από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία έθιξα όταν έφερα στο φως τα κομματικά τους ταμεία» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα τέτοια μέτρα, λέει ο Κ.Παπούλιας

«Ζητούμενο, η κοινωνική συνοχή»


Ο Κάρολος Παπούλιας με τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου
Ο Κάρολος Παπούλιας με τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους αδύναμους και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα», επισήμανε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο είναι να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή.

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε το Μ. Σούλτς, ως εκπρόσωπο, όπως είπε, των λαών της Ευρώπης.

Ο κ. Σούλτς από την πλευρά του απάντησε λέγοντας ότι «όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο» και πρόσθεσε ότι επέλεξε να έρθει στην Αθήνα, την επομένη της έγκρισης από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, για «να συνομιλήσει με την ελληνική ηγεσία για αυτά τα προβλήματα».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Nέο συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τετάρτη στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης

Παραμένει στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη το διπλό προστατευτικό κιγκλίδωμα
Παραμένει στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη το διπλό προστατευτικό κιγκλίδωμα (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Νέο συλλαλητήριο κατά των οικονομικών μέτρων και των περικοπών της κυβέρνησης διοργανώνουν τπ απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), τον Δικηγορικό (ΔΣΑ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εντάσσονται στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων, αύριο Τετάρτη, απαιτώντας «ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη».

Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει και τρίωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα από τις 12:00-15:00.

Στη 1:30 μετά το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βασ. Σοφίας 2).

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία.

«Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας, καθώς και στο συλλαλητήριο.

Λόγω της κινητοποίησης, ο ΙΣΑ έχει εξαγγέλλει 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Το Σάββατο παραιτείται ο Βενιζέλος για να διεκδικήσει την προεδρία- Άρχισε η συλλογή υπογραφών

Το Σάββατο παραιτείται ο Βενιζέλος για να διεκδικήσει την προεδρία- Άρχισε η συλλογή υπογραφών
Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χρήστου Παπουτσή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως επιταχύνει τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Έτσι, την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να εκφράσουν με επιστολή τους βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Το κείμενο που κυκλοφορεί από το μεσημέρι της Τρίτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η κοινωνία θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, αξιόπιστο, συλλογικό, δημοκρατικό, πατριωτικό, κοινωνικά ευαίσθητο, λαϊκό -αλλά όχι λαϊκίστικο και δημαγωγικό- ένα κίνημα υπεύθυνο και πολιτικά αποτελεσματικό. Πιστεύουμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος θεωρείται αμφίβολο εώς και απίθανο να παραιτηθεί σήμερα καθώς οι διαδικασίες ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία παραίτησης του υπουργού Οικονομικών είναι το Σάββατο 3 Μαρτίου।
http://newpost.gr

Read more...

Με απόφαση του Υπουργικού και όχι της Βουλής οι σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά

Εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης και όχι δια της κοινοβουλευτικής οδού τίθενται σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζόμενων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας και σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση και για την υποβάθμιση της χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, γεγονός για το οποίο επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι ήταν αναμενόμενη και ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της οικονομίας σε αυτή την συγκυρία.

Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντησή του την Τετάρτη με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπου, όπως είπε, βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ΄αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από το νέο μνημόνιο, η οποία είναι πολύ σημαντική ως προς την εξοικονόμηση πόρων και παράλληλα χωρίς επίπτωση στην υγεία των πολιτών.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και είπε ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Κίνημα" στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπέρ Βενιζέλου

Συγκεντρώνονται υπογραφές για την στήριξη της υποψηφιότητας


Πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών από βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνεται από το μεσημέρι της Τρίτης για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός της εβδομάδας.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που ανάρτησε την προηγούμενη εβδομάδα το protothema.gr. Διαβάστε εδώ σχετικά

Το κείμενο που κυκλοφορεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο ΠΑΣΟΚ από υποστηρικτές της υποψηφιότητας του υπουργού των Οικονομικών αναφέρει ότι η κοινωνία θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, αξιόπιστο, συλλογικό, δημοκρατικό, πατριωτικό, κοινωνικά ευαίσθητο, λαϊκό -αλλά όχι λαϊκίστικο και δημαγωγικό- ένα κίνημα υπεύθυνο και πολιτικά αποτελεσματικό.

Πιστεύουμε, αναφέρεται στο κείμενο, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή।
protothema.gr

Read more...

«Κλέβουν» ένα 15ημερο από τον ιδιωτικό τομέα- Από 14 Φεβρουαρίου αναδρομικά το «τσεκούρι» στους μισθούς

«Κλέβουν» ένα 15ημερο από τον ιδιωτικό τομέα- Από 14 Φεβρουαρίου αναδρομικά το «τσεκούρι» στους μισθούς
Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων. Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου
το οποίο αποφάσισε να τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί για τα εργασιακά, με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του την Τετάρτη με τον πρόεδροι της ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπου, όπως είπε, βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ΄αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα και είπε ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για το νέο οικοδομικό κανονισμό, με εισηγητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση।
http://newpost.gr
Read more...

Ξεφτιλίστηκε η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση-φιάσκο...



Πανικός προκλήθηκε χθες στα social media όταν για πρώτη φορά κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με την οποία το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αναιρούσε τον ίδιο του τον εαυτό:

Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η ... καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες...


...χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.


Η Δημοκρατική Αριστερά επιτέθηκε σε γερμανικό κόμμα της Αριστεράς επειδή δεν ψήφισε το PSI, κάτι που δεν έκανε ούτε η ίδια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια ασύλληπτης γελοιότητας στάση η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στα μάτια όλων μας.

Λίγο αργότερα μάλιστα η ανακοίνωση "κατέβηκε" από το site του κόμματος, κίνηση πρωτοφανής η οποία και δεν αιτιολογήθηκε με επίσημο τρόπο.

Το "και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα" ταιριάζει περισσότερο από ποτέ...
parapolitiki.com



Read more...

Ο σύζυγος της Ντ.Μπακογιάννη έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ από την Ελλάδα

Για αγορά πλοίου


(Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδας το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οργισμένη ανακοίνωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το θέμα, το οποίο χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία» για να κρύψουν όσους έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της ΤτΕ εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.

«Είναι απαράδεκτο μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Επίσης, είπε ότι ενημερώθηκε πριν από λίγο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, ενώ έκανε λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...