Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Κλέβουν» ένα 15ημερο από τον ιδιωτικό τομέα- Από 14 Φεβρουαρίου αναδρομικά το «τσεκούρι» στους μισθούς

«Κλέβουν» ένα 15ημερο από τον ιδιωτικό τομέα- Από 14 Φεβρουαρίου αναδρομικά το «τσεκούρι» στους μισθούς
Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων. Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου
το οποίο αποφάσισε να τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί για τα εργασιακά, με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του την Τετάρτη με τον πρόεδροι της ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπου, όπως είπε, βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ΄αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα και είπε ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για το νέο οικοδομικό κανονισμό, με εισηγητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: