Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Επιστολή Γιώργου Α. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την πραγματοποίηση Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης για την Οικονομία


  • Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έρχονται τώρα να προστεθούν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Ημ. Δημοσίευσης : 07/05/2009 15:33 περισσότερα



Read more...

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ AΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Στη Βουλή μεταφέρεται και σήμερα το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον της ημέρας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε το Mega, από την σημερινή ψηφοφορία για την δεύτερη δικογραφία Παυλίδη εκτός από τη Ν.Δ. θα αποχωρήσουν λίγο πριν την ψηφοφορία το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ! Στην ψηφοφορία δηλαδή θα μετέχουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός σημαίνει απαξίωση του κοινοβουλίου.

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

http://pressmme.blogspot.com
Τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Παπανδρέου έχει μεταφέρει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στο πεδίο της διαφθοράς, των συναλλαγών και της διαπλοκής.
Χαρακτηριστικός ο τίτλος του Mega. Μετά την απρόσμενη εξέλιξη με την ήττα της κυβέρνησης η οποία απέσυρε την τροπολογία για το 2%, το πεδίο της αντιπαράθεσης γύρω από τα θέματα διαφάνειας φαίνεται να είναι ευνοϊκό για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πιο ευνοϊκό από την σκανδαλολογία. Πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε νέα επίθεση σε οργανωμένα συμφέροντα και επιχειρηματίες που μπαίνουν στον χώρο των ΜΜΕ. "Δεν θα τους αφήσουμε να ελέγξουν τα πάντα", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γ. Παπανδρέου.



Read more...

Ποιοι ...μαϊντανοί ζορίζονται τώρα!

http://press-gr.blogspot.com/

Aπό το http://epirusgate.blogspot.com/
.
Μετά το τέλος του σήριαλ Παυλίδη και τη μετάθεση των εκλογών για μετά το φθινόπωρο, κόπηκε και η όρεξη των τοπικών αδημονούντων… πολιτευτών του Κινήματος, που έντεχνα όλο το προηγούμενο διάστημα αυτοπροβάλλονταν, ως πολιτευτές-«μνηστήρες» μιας κρατικοδίαιτης… θεσούλας!
Έτσι λοιπόν, εδώ και μήνες έγιναν «μαϊντανοί» στις χοροεσπερίδες και το… facebook, αυτοί που μόνιμα σιωπούσαν και συνεχίζουν να σιωπούν μέσα από το θεσμικό τους ρόλο.
Και αντί να συστρατευτούν με τη βάση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την αλαζονεία τους και τις υπέρμετρες φιλοδοξίες τους, κατάφεραν να τη φοβίσουν και να την προβληματίσουν και να την τραυματίσουν ακόμη περισσότερο.
Δυστυχώς, δείχνουν τόσο...
αποξενωμένοι από την τοπική κοινωνία και τους πολίτες, αφού φαίνεται να μην έχουν καταλάβει ότι δεν πέρασε πολύς καιρός, απ’ όταν η εκλογική βάση αποφάσισε να τους στερήσει αυτό ακριβώς που θεωρούν ότι τους αλλοίωσε. Την εξουσία!!!

http://politikienimerosi.blogspot.com/

ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΡΟΕΔΡΕΕΕΕΕΕ!!!


ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΟΣΕΧΕ..........



Γίνονται κινήσεις παρασκηνιακά, με μεγάλη προσοχή αλλά ταυτόχρονα με ένταση, ώστε το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου να είναι ελεγχόμενο. Ει δυνατόν, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ να περιοριστεί στις 2,5 με 3 ποσοστιαίες μονάδες, όχι παραπάνω.
Δέν σε θέλουν ισχυρό,δέν σε θέλουν δυνατό,θέλουν να σε ελέγχουν Πρόεδρε προχώρα ο λαός ο κόσμος είναι μαζί σου!!!!
Πόντιος


Read more...

Μην αφήσετε σε κάποιον άλλο να αλλάξει τον κόσμο. Αλλάξτε τον εσείς. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αυτό είναι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ.

http://www.pasok.gr/


Read more...

Να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα


Ομιλία ΤΕΙ Αθηνών 7.5.09

Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία, δικαίωμα για όλους


http://www.pasok.gr

Read more...

Ποιος πρώην "πετυχημένος" υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σήμερα σκιώδης υπουργός του ΓΑΠ, κάνει ρουσφέτια που δεν μπορούν υπουργοί της δεξιάς;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Ζητούνται απαντήσεις...
Ποιος (δημοφιλής) πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι πιο ...ισχυρός κι από εν ενεργεία υπουργούς της ΝΔ; Κάνει διορισμούς εκεί που δεν μπορούν ούτε κορυφαίοι νεοδημοκράτες! Πώς το καταφέρνει;
Αυτά αναρωτιέται το press-gr
Άσχετο;
Οι «αρμόδιοι» δεν πρόκειται να δώσουν απαντήσεις. Γιατί;
Τον τρέμουν και εκτιμούν ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
- Έχει βάλει πλώρη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το σχέδιο των νταβατζήδων της πολιτικής ζωής: «Μικρή ήττα Κωστάκη, μικρή νίκη Γιωργάκη»* (αυτά αποφάσισαν οι νταβατζήδες και να δείτε που θα εκφραστεί με τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες πλησιάζοντας στις ευρωεκλογές θα μειώσουν την ψαλίδα, ακόμη και κοντά στο 1%).
- Δεν λείπει από τηλεπαράθυρο (εκλεκτός των νταβατζήδων)
- Είναι σκιώδης υπουργός του ΓΑΠ
Κι αν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ δεν ξεπεράσει τη διαφορά του 5% από τη δεξιά, θα «αναδειχθεί» -πάντα από τους νταβατζήδες- ως η σωτήρια λύση για το ΠΑΣΟΚ.
Βοηθήσαμε λίγο στην αποκωδικοποίηση;
Όμως, το «ατού» του είναι η βαθιά μαύρη δεξιά! Διορίζει εκεί που δεν μπορούν υπουργοί του Καραμανλή!
Δεν θέλουμε διαψεύσεις! Μια από τις ομορφονιές που διόρισε στις 22 Απρίλη, είναι η Α – Ρ.
Που στοχεύουμε μ’ αυτή την προσπάθεια «αποκωδικοποίησης»;
Μπας και ξυπνήσει, έστω και τώρα, το σοσιαλιστικό DNA…
* Τα γράψαμε και στις 18 Φλεβάρη... όμως μας λοιδόρησαν... (Το σενάριο της κυβέρνησης για την έξοδο από την «κρίση»…)
Κρίμα... ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν γυρίζει πίσω...



Read more...

Απαγορευμένες ειδήσεις από τα ΜΜΕ. Η αεροπορία των ισραηλινών ναζί βομβάρδισε τη Γάζα

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
Χθες το απόγευμα, το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ με τη νέα κυβέρνησή του πραγματοποίησε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι βομβαρδισμοί έγιναν στα σύνορα με την Αίγυπτο κι ενώ συνεχίζεται το εγκληματικό εμπάργκο σε 1,5 εκατομμύρια κατοίκους, από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τους «πολιτισμένους» ευρωπαίους…
Οι τρευματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ράφα Abu Yousef An-Najjar



Read more...

Η ΔΕΞΙΑ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ..."ΞΕΧΝΑ" !...

http://diaporon-bl.blogspot.com
7 Mαϊου 09 Από το : http://logoplokies.blogspot.com/
΄Οσο εντείνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, σ΄ όλους τους τομείς, αλλά ιδιαίτερα της Οικονομίας, τόσο μεταχειρίζονται το λαό ως ιθαγενή τριτοκοσμικής χώρας, στερώντας του, ακόμα και τη δυνατότητα ενημέρωσής του για την πραγματική πορεία της. Τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2009 για την εκτέλεση του Προϋ-πολογισμού, δεν τάχουν ανακοινώσει, ως όφειλαν προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή, αφ΄ ενός η κατάρρευση των εσόδων και αφ΄ ετέρου η εκτόξευση των δαπανών. Βέβαια, τα στοιχεία αυτά, πήγαν στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και συνετέλεσαν στην εξαγωγή των τελευταίων συμπερασμάτων και εκτιμήσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής για τα χάλια της ελληνικής Οικονομίας. Στο εσωτερικό, τα κρύβουν, επειδή προσπαθούν να περάσουν την παραπλανητική πολιτική τους εν όψει των Ευρωεκλογών.«Τον Ιούνιο θα δούμε την πορεία της Οικονομίας κι αν χρειαστεί θα πάρουμε, πρόσθετα, μέτρα…», πιπιλίζει ο Παπαθανασίου, νομίζοντας πως κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Λέγοντας στην ουσία «…ψηφίστε μας στις 7 Ιουνίου και μετά θα δείτε τι θα πάθετε…», ο επονομαζόμενος και «μπακάλης» του Καραμανλή, έχει την εντύπωση πως απευθύνεται σε κάφρους ! Η πολιτική μιας ακόμα απόπειρας εξαπάτησης του ελληνικού λαού, καθορίστηκε από το κυβερνητικό επιτελείο και επιχειρείται να επικοινωνηθεί με τη βοήθεια των πληρωμένων, παραδοσιακών και ευκαιριακών, γραμμόφωνων των ΜΜΕ, που σκίζουν τα ιμάτιά τους για την πορεία της …διεθνούς κρίσης και το πόσο επηρεάζει την Ελλάδα. Με μια φωνή, κρατικά κανάλια, αλλά και Πρετεντέρηδες, Τράγκες, Πυργιώτισες κ.α. μας προτρέπουν, σχεδόν, να πανηγυρίσουμε, επειδή σε σχέση με άλλες χώρες, εμείς δεν θάχουμε μείωση ΑΕΠ κατά 2 & 3%,αλλά 1-2% !...Το γαμώτο είναι, πως στα σχέδιά τους υπάρχει και συνέχεια, καθώς, ανάλογα πως θα πάει το ποσοστό τους στις ευρωεκλογές, θα έχουμε και δεύτερο γύρο : αν στις 8 Ιουνίου βρεθούν ζωντανοί, (πολιτικά), τότε τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσουν νέα επέλαση κατά του λαού και των εισοδημάτων του ! Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πως «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», αλλά το ό, τι η Δεξιά τον …«θυμάται» συνέχεια !...



Read more...

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

http://peiratikopress.blogspot.com
«Ούτε λέξη» δεν αποδέχεται το Ισραήλ από το πόρισμα του ΟΗΕ σύμφωνα με το οποίο ευθύνεται για θανατηφόρα περιστατικά στην Λωρίδα της Γάζας. (Ενα πόρισμα που ούτε ...τα μισά δεν λέει από όσα κάνουν).

Δεν βλέπουμε όμως κανέναν διεθνή πανικό. Δεν ακούμε δηλώσεις περί προσβολής των Ηνωμένων Εθνών και παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Δεν διακρίνουμε καμία ευαισθησία του ...πολιτισμένου δυτικού κόσμου.

Προφανώς η ...ευαισθησία ποικίλλει ανάλογα με το ποιος είναι αυτός που παραβιάζει (καταφανώς) το διεθνές δίκαιο. Αφήνουμε που και η ίδια η έννοια αυτού του δικαίου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ...ελαστικότητας.




Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

http://www.pasok.gr


Read more...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ




Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης 7-5-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ














ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ










Σε λίγο και οι υπόλοιπες




Read more...

-Μου έδωσε ρητή και σαφή εντολή ο Μπασιάκος για να προχωρήσω το Βατοπέδιο...

http://press-gr.blogspot.com
...και ο Αρσένιος επικαλέστηκε "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο"! Αίτημα - φωτιά της Στ. Μαντέλη στην Ολομέλεια Εφετών, μέσω του συνηγόρου της Γ. Μαντζουράνη, να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή. Σκληρή επίθεση στον Γ. Σανιδά για "πλυντήριο υπουργικών ευθυνών"
..
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Και η πρώην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, με ένα αίτημα - φωτιά που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη, ζητά να διαβιβασθεί "αμελλητί" η δικογραφία στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα η ίδια, στο υπόμνημά της αποκαλύπτει -όπως είχε πει και στο υπόμνημά της προς τον εισαγγελέα- ότι:
-είχε δεχθεί ρητή και σαφή εντολή από τον τότε υπουργό Ευ. Μπασιάκο για τη διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών "χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη οποιουδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα της ενλόγω Δ/νσης και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα".
-της παραδόθηκε επίσης από τον κ. Μπασιάκο το fax με την επιστολή του Αρσένιου στην οποία ανέφερε τη φράση "Επειδή η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της...........».
Το κείμενο που κατέθεσε προς την Ολομέλεια Εφετών η κ. Μαντέλη είναι πάρα πολύ δηκτικό για τον κ. Σανιδά με αφορμή την άρνησή του να στείλει τον φάκελο στη Βουλή. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι "ο Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς, με ένα δικονομικό ελιγμό επιχειρεί να εμπλέξει την Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στις αντισυνταγματικές και έκνομες πράξεις και παραλείψεις του, που συνεπάγονται σφετερισμό αρμοδιοτήτων της Βουλής και λειτουργούν ως πλυντήριο υπουργικών ευθυνών, αφού δεν επιτρέπουν τον έλεγχο ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπουργών, οι οποίοι άλλωστε ευθύς εξαρχής είχαν λάβει «συγχωροχάρτι» με το εισαγγελικό εφεύρημα των δήθεν παραπλανηθέντων υπουργών."
Η κ. Μαντέλη υποστηρίζει ότι η ίδια εκτέλεσε τις εντολές που της δόθηκαν και "είναι εντελώς διαφορετική η ευθύνη εκτέλεσης – έστω και παράνομης – υπουργικής εντολής από την ευθύνη εξαπάτησης -κατά τον κ. Σανιδά- υπουργού".
Με βάση όλα αυτά, ζητεί να δοθεί στον Εφέτη – Ειδικό Ανακριτή που θα οριστεί εντολή για τη διαβίβαση της σχετικής ποινικής δικογραφίας στη Βουλή επειδή, όπως αναφέρει, "η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών δεν μπορεί και δεν πρέπει να σφετερισθεί αρμοδιότητες της Ολομελείας της Βουλής των Ελλήνων".
Ολόκληρη η Αίτηση που κατέθεσε πριν από λίγο η κ. Μαντέλη είναι το εξής:
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Σταματούλας Μαντέλη του Διονυσίου, δημοσίου υπαλλήλου, κατοίκου Αθηνών
************
Ι.1. Σήμερα 7-5-2009 συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να αποφασίσει την άσκηση ποινικών διώξεων και τον ορισμό Εφέτη – Ειδικού Ανακριτή προς διενέργεια κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ι.Μ.Μ.Βατοπεδίου, μετά από σχετικό έγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Κ. Καρούτσο.
Παρά την διάσταση απόψεων σε σχέση με το δικαίωμα των πολιτών να απευθύνονται στην Ολομέλεια του Εφετείου στο πλαίσιο του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος δικαστικής προστασίας και ακρόασης ζητώ να ενημερωθούν τα μέλη της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών για τα ακόλουθα:
2. Από την 1-1-1976 μέχρι την 28-2-2009 υπήρξα μόνιμος δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Γεωργίας, που μετονομάστηκε σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τον Φεβρουάριο του 2003 τοποθετήθηκα Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, όπου, μετά από ομόφωνη Απόφαση του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2004, παρέμεινα μέχρι την 28-2-2009.
Μετά την μαρτυρική κατάθεσή μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την πολύκροτη υπόθεση της Ι.Μ.Μ.Βατοπεδίου εξετάσθηκα ανωμοτί ως ύποπτη για την διάπραξη κακουργηματικής απλής συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της διάταξης του άρθρου 1 του Ν. 1608/1950.
Στο υπ’ εμού κατατεθέν από 4-3-2009 Υπόμνημα Παροχής Γραπτών Εξηγήσεων επισυνάπτεται το με αριθμό πρωτοκόλλου 348/18-10-2004 Έγγραφο, το οποίο απεστάλη από το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Μπασιάκου, προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης ομού με το συνημμένο σε αυτό τηλεομοιοτυπικό μήνυμα του μοναχού Γ. Αρσένιου Βατοπαιδινού προς τον προμνησθέντα Υπουργό, κ. Ε. Μπασιάκο, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«Η Μονή ήλθε σε επικοινωνία με τον τέως Υπουργό Γεωργίας κ. Τσιτουρίδη, με σκοπό: α) Να επαναληφθεί η σύμβαση του 1930 δια της οποίας η Μονή αποδίδει τα δύο μετόχια της Χαλκιδικής στο Δημόσιο, ενώ το Υπουργείο Γεωργίας ως διαχειριστής της Λίμνης θα αποδέχεται την ήδη αναγνωρισθείσα υπό του Ελληνικού Δημοσίου κυριότητά της επί της Λίμνης και β) Να προωθηθούν οι διαδικασίες ανταλλαγής των εκτάσεων και της Λίμνης, ώστε με την ανταλλαγή αυτή η Μονή να μην «παρενοχλεί» τους τοπικούς φορείς. Η συνέχιση, εκ μέρους τους, των πιέσεων επιστροφής εις το καθεστώς απώλειας της κυριότητος της Μονής στα Μετόχια της Χαλκιδικής και στη Λίμνη Βιστωνίδα, θα είναι υψίστη πράξη αδικίας, σε δημοκρατική περίοδο, στην Ελλάδα. Για την διευθέτηση αυτή δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα και θα είναι κρίμα να κριθεί το απλό αυτό θέμα δικαιοσύνης στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, δεδομένου ότι τα μετόχια της Χαλκιδικής, αν δεν είναι κυρία η Μονή στη Λίμνη, δεν δύνανται να ανήκουν στο Δημόσιο, σύμφωνα με την πλέον απλή λογική δικαίου, δεδομένου ότι υπήρξε ανταλλαγή και στο τέλος η Μονή δεν πήρε τίποτα.
Η δυνατότητα εξευρέσεως κτημάτων για την ανταλλαγή έχει ήδη προωθηθεί δεδομένου ότι τέτοια κτήματα έχει και το Υπουργείο Οικονομικών, και το Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Γεωργίας.
Επειδή η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της……………………………».
Συν τοις άλλοις, στο προμνησθέν Υπόμνημα Γραπτών Εξηγήσεων, μεταξύ άλλων, επί λέξει καταθέτω και τα εξής:
«Εν προκειμένω υπογραμμίζεται ότι μου εδόθη ρητή προφορική εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Μπασιάκου, όπως αναλάβω προσωπικώς την διεκπεραίωση όλων των αναγομένων στις αρμοδιότητες της Δ/νσης Πολιτικής Γης διαδικασιών χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη οποιουδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα της ενλόγω Δ/νσης και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα. Επειδή η ενλόγω υπουργική εντολή υπήρξε απολύτως σαφής και σύμφωνη με το περιεχόμενο του κοινοποιηθέντος σε εμένα με αριθμό πρωτοκόλλου 348/18-10-2004 Εγγράφου του Γραφείου Υπουργού με τα αναμφιβόλως συνδηλούμενα αυτού, ενισχύετο από την τα αυτά συμπαρομαρτούσα στάση του ενλόγω Υπουργού καθώς και από την συστοιχούμενη συμπεριφορά του Υφυπουργού, κ. Α. Κοντού, και του ετέρου Υφυπουργού, κ. Κ. Κιλτίδη, οι οποίοι εκινούντο στο ίδιο μήκος κύματος και εντέλοντο τα αυτά με τον προμνησθέντα Υπουργό, δεν υπήρχαν περιθώρια αντιρρήσεων και ανυπακοής.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο αυστηρών ρητών εντολών της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Α.Α.Τ., ειδικών Υπουργικών Αποφάσεων και υπό την πίεση των ενδιαφερομένων μερών, ήτοι της Κ.Ε.Δ. και της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου, ενήργησα ευσυνειδήτως εντός των ορίων της καθ΄ ύλην αρμοδιότητάς μου, ως Προϊσταμένη της Δ/νσης Πολιτικής Γης, χωρίς ιδιοτέλεια και με τήρηση των αρχών της νομιμότητας, που διέπει την λειτουργία των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι οφείλουν να υλοποιούν τις επιλογές και αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας ακόμη και αν αμφιβάλλουν ή διαφωνούν για/με την ορθότητα αυτών.
Στην διάρκεια όλης της σταδιοδρομίας μου στο Ελληνικό Δημόσιο πάντοτε ανέλαβα όλες τις ευθύνες, που μου αναλογούσαν, δι΄ ό και σήμερον, μετά από 33 χρόνια ευδόκιμης και υπεύθυνης δημόσιας υπηρεσίας, αδυνατώ να αντιληφθώ, γιατί καλούμαι να αναλάβω τις ευθύνες περιδεών πολιτικών προσώπων, των οποίων τις πολιτικές αποφάσεις εφήρμοσα με πίστη και συνέπεια και οι οποίοι εναγωνίως επιχειρούν να καλυφθούν πίσω από την προσχηματική νομική κατασκευή του παραπλανηθέντος Υπουργού.» (σελ. 38-39).
Προς απόδειξη της αλήθειας του εν λόγω ισχυρισμού μου κατέθεσα τα προμνησθέντα έγγραφα (Βλέπε: σχετικά 1 και 2) και εζήτησα την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τον τέως Υπουργό, κ. Ε. Μπασιάκο, πλην όμως το εν λόγω Αίτημά μου απερρίφθη σιγή από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, κ. Ε. Σπυροπούλου, ενώ η σχετική διαφωνία μου απερρίφθη ως απαράδεκτη από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
3. Παρά την αντίθετη κρίση και των 4 διενεργησάντων την σχετική προκαταρκτική εξέταση εισαγγελικών λειτουργών και την σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Κ. Καρούτσου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδάς, αρνήθηκε να διαβιβάσει στη Βουλή την σχετική ποινική δικογραφία, αφού αξιολόγησε το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό ως αβάσιμο και πλήρες αοριστολογιών.
Η εν λόγω ενέργεια του Εισαγγελέα του Α.Π. ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο νομικό και πολιτικό κόσμο. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, επίτιμοι Πρόεδροι και Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Καθηγητές Νομικών Σχολών κ.α. χαρακτήρισαν πειθαρχικώς και ποινικώς κολάσιμη τόσον την αξιολόγηση του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού όσον και την μη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Α.Π., κ. Γ. Σανιδά.
Σε απάντηση στις εν λόγω αιτιάσεις και μομφές της συντριπτικής πλειοψηφίας του νομικού κόσμου της χώρας, ο Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς, με ένα δικονομικό ελιγμό επιχειρεί να εμπλέξει την Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στις αντισυνταγματικές και έκνομες πράξεις και παραλείψεις του, που συνεπάγονται σφετερισμό αρμοδιοτήτων της Βουλής και λειτουργούν ως πλυντήριο υπουργικών ευθυνών, αφού δεν επιτρέπουν τον έλεγχο ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπουργών, οι οποίοι άλλωστε ευθύς εξαρχής είχαν λάβει «συγχωροχάρτι» με το εισαγγελικό εφεύρημα των δήθεν παραπλανηθέντων υπουργών.
4. Ο λόγος και ο σκοπός (ratio legis) της θέσπισης των διατάξεων του άρθρου 29 Κ.Π.Δ. είναι η αντιμετώπιση της αδράνειας, ολιγωρίας και κατάχρησης φορέων της εισαγγελικής αρχής.
Υπό αυτούς τους όρους, είναι απολύτως θεμιτό να ζητήσω από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών να μην συνεργήσει στο πανελληνίως κατακριθέν εισαγγελικό πραξικόπημα αλλά να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να σεβασθεί τη συνταγματική τάξη, ενώ παραλλήλως νομιμοποιούμαι να απευθυνθώ στην Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στο μέτρο, που το εισαγγελικό μπλόκο στη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή επηρεάζει ευθέως την ποινική μεταχείρισή μου και έχει αρνητικές και δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιολόγηση της οποιασδήποτε εμπλοκής μου στην εν λόγω υπόθεση, αφού είναι εντελώς διαφορετική η ευθύνη εκτέλεσης – έστω και παράνομης – υπουργικής εντολής από την ευθύνη εξαπάτησης υπουργού, όπως ανεπιτρέπτως, εκ των προτέρων και χωρίς προηγούμενο έλεγχο, απεφάνθη ο όντως ευρηματικός σε νομικές ακροβασίες Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς.
Σημειωτέον ότι οι ισχύουσες συνταγματικές και ποινικοδικονομικές διατάξεις υποδεικνύουν τη μόνη συνταγματικώς επιτρεπτή επιλογή της παραγγελίας για άσκηση ποινικών διώξεων στα μη πολιτικά πρόσωπα και τον ορισμό Εφέτη – Ειδικού Ανακριτή για τη διενέργεια κυρίας ανάκρισης για τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς και της ταυτόχρονης παραγγελίας προς τον ορισθησόμενο Εφέτη – Ειδικό Ανακριτή για αποστολή της σχετικής ποινικής δικογραφίας στη Βουλή προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών, παραγράφονται τον Ιούνιο 2009.
ΙΙ. Επειδή στις δημοκρατικές κοινωνίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας και παραμένει στο απυρόβλητο,
Επειδή στα κράτη δικαίου άπαντες υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο, ιδίως εάν τα αρμοδίως συλλεγέντα αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλουν δικαστική διερεύνηση,
Επειδή η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών δεν μπορεί και δεν πρέπει να σφετερισθεί αρμοδιότητες της Ολομελείας της Βουλής των Ελλήνων,
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Να παραγγείλετε στον τυχόν ορισθησόμενο Εφέτη – Ειδικό Ανακριτή τη διαβίβαση της σχετικής ποινικής δικογραφίας στη Βουλή αμελλητί, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο ισχύων νόμος «Περί Ευθύνης Υπουργών».
Αθήνα, 7-5-2009
Η Αιτούσα - Δηλούσα



Read more...

Έκανε πίσω ο κουμπάρος του πρωθυπουργού

http://troktiko.blogspot.com/
Με πρόσχημα το βόλεμα στο διοικητικό συμβούλιο της FBB τριών Golden boys, ο κουμπάρος του πρωθυπουργού και διοικητής της Αγροτικής Δ. Μηλιάκος, είχε έρθει σε σύγκρουση με την τράπεζα της Ελλάδος, αφού του ζητούσε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και εκείνος την είχε μπλοκάρει.

Τελικά έκανε πίσω.

Πώς όμως έγινε αυτό?...

Έμαθαν τις λεπτομέρειες της ιστορίας αυτής στο Μαξίμου?
Γιατί τις εκτιμήσεις για τις μεγάλες ζημιές στην Αγροτική τις ξέρουν.
Αυτό που δε ξέρουν όμως, είναι ότι αν αλλάξουν τα πράγματα, θα χρειαστεί ο κουμπάρος του πρωθυπουργού να απολογηθεί για τα ομόλογα.



Read more...