Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ Σε περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία συμφώνησαν Τσίπρας-Νετανιάχου


Σε περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία συμφώνησαν Τσίπρας-Νετανιάχου
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου  

Ιερουσαλήμ
Στις βαθιές ρίζες φιλίας των δύο λαών αναφέρθηκε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης, όπως στον τουρισμό, την ενέργεια και τον πολιτισμό.

Ιδιαίτερα για την ενέργεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα για το ενεργειακό, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεχιστούν οι διμερείς επαφές ελλήνων και ισραηλινών ειδικών, ενώ θα προγραμματιστεί και νέα τριμερής με τη συμμετοχή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που έγιναν για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο εξάπλωσης του τζιχαντισμού, αλλά και στην ανάγκη να τερματιστεί ο εμφύλιος στη Συρία.

Για το παλαιστινιακό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε μια «ειλικρινή» συζήτηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για το πόσο προβληματίζει την ελληνική πλευρά η κλιμάκωση της βίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ως χώρα εταίρος του Ισραήλ, αλλά και παραδοσιακά φίλη του παλαιστινιακού λαού, θέλουμε να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο, ώστε να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου» συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ιερουσαλήμ είναι τόπος συμβίωσης διαφορετικών λαών, πολιτισμών και θρησκειών και αυτό δεν πρέπει να χαθεί.

«Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ειρήνη, απέναντι στο μίσος και την εχθρότητα στο διαφορετικό» κατέληξε.

Στη δήλωσή του, ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να ανοικοδομηθεί η οικονομία, ωστόσο προσέθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και είπε ότι θα ενθαρρύνει ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι οι δύο χώρες έχουν μακρά φιλία, την οποία θα αναπτύξουν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν μια μακρά και διαρκή εταιρική στρατηγική σχέση, ενώ σημείωσε ότι και οι δύο χώρες έχουν μπροστά τους μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν, όπως ο βίαιος θρησκευτικός φονταμενταλισμός, τονίζοντας ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Μετά τη σύντομη, κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Επικρατείας Νίκος Παππάς, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με εθελοντές της IsraAID, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στη Λέσβο παρέχοντας υπηρεσίες διάσωσης, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη και σίτιση σε πρόσφυγες.

Συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Γ.Χέρτζογκ και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος.

Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ. Στάινιτς.

Την Πέμπτη, στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Χαμντάλα.

Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι.Ν. Αναστάσεως.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο βίντεο των τζιχαντιστών απειλεί 60 χώρες...



 Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα!
ΒΙΝΤΕΟ...
Νέο προπαγανδιστικό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο εκτοξεύει απειλές εναντίον των χωρών που συμμαχούν εναντίον του, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα…

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από...
την Mirror με την γνησιότητα του να τελεί ακόμα υπό εξακρίβωση.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο βίντεο, ακούγεται στην αρχή μία φωνή που λέει σε άπταιστα αγγλικά πως: «Υπάρχει μία συμμαχία δαιμόνων, στην οποία είναι το Ιράν, η Τουρκία, αλλά και η Ρωσία».

Στη συνέχεια εμφανίζεται μία καρτέλα με τις σημαίες 60 χωρών, τις οποίες οι τζιχαντιστές θεωρούν εχθρούς τους, ανάμεσα στις οποίες (πρώτη από αριστερά, στη δεύτερη σειρά) βρίσκεται και η ελληνική.

Το νέο βίντεο του ΙΚ συνεχίζεται με μία φωνή να λέει: «Εμείς προσκυνάμε μόνο τον Αλλάχ. Αμερική, υποστηρίζεις ότι έχεις τον καλύτερο στρατό στην Ιστορία. Μπορεί να είναι αριθμητικά και από άποψης όπλων, αλλά οι στρατιώτες σου δεν έχουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα, είναι ακόμη τρομαγμένοι από τις ήττες σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Επιστρέφουν νεκροί ή με τάσεις αυτοκτονίας και πάνω από 6.500 τον χρόνο αυτοκτονούν».

Επίσης το ISIS κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «μαγειρεύουν» στοιχεία για το πόσοι τζιχαντιστές σκοτώνονται και πόσους στόχους πετυχαίνουν, υποστηρίζοντας ότι το κάνουν για να στοιχειώνουν τα μυαλά των στρατιωτών τους.

Το βίντεο επίσης απειλεί τους συμμάχους που παλεύουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει ένας συνασπισμός διαβόλων, με το Ιράν, την Τουρκία και τη Ρωσία να παίρνουν μέρος σε αυτόν. Αυτό συμβαίνει γιατί η Millah of Kufr (άπιστοι) θα σας ενώσει και θα καταπολεμήσετε την αλήθεια. Εμπρός λοιπόν, ελάτε όλοι. Τα μέλη σας θα αυξήσουν την πίστη μας. Μετράμε τις συμμετοχές, οι οποίες, σύμφωνα με τον προφήτη μας, θα φτάσουν τις 80 και μετά οι φλόγες του πολέμου θα σας κάψουν στους λόφους του θανάτου. Εμπρός λοιπόν. Συγκεντρώστε τους συμμάχους σας. Επιτεθείτε μας χωρίς αναβολή. Ο δικός μας σύμμαχος είναι ο μεγαλύτερος. Είναι ο Αλλάχ και όλη η δόξα τού ανήκει».

Το βίντεο τελειώνει με ένα απόσπασμα από το Κοράνι: «Αποφασίστε το σχέδιό σας, καλέστε τους συμμάχους σας. Μετά, μην το αφήσετε στο σκοτάδι. Μεταφέρετέ το σε μένα και μην το αναβάλετε».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές σε βίντεό τους απειλούν, έστω και εμμέσως, την Ελλάδα.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

topontiki.gr

Read more...

Εν όψει ψήφισης προϋπολογισμού Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ


Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση του Νοεμβρίου   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Ανάλογη κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται:

«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

» Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

» Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.»

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

» Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.

» Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Ουκρανία απαγόρευσε τις υπερπτήσεις ρωσικών αεροπλάνων...


GIATSENIOUK-ΓΙΑΤΣΕΝΙΟΥΚ
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσενιούκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύεται πλέον στα ρωσικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Ουκρανία.
«Η...
ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει σε όλες τις πτήσεις των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών να χρησιμοποιούν τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον ουκρανικό εναέριο χώρο για προκλήσεις», ανακοίνωσε ο Γιατσενιούκ στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.

Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους. Οι ρωσικές αρχές έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους στα ουκρανικά αεροσκάφη, όμως μέχρι τώρα τα ρωσικά πολιτικά αεροσκάφη μπορούσαν να πετούν πάνω από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο δεν έχει προχωρήσει σε νέες πληρωμές, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα και στη μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Gazprom.

Από την πλευρά της η ουκρανική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogaz διαβεβαίωσε ότι θα αγοράσει ρωσικό αέριο «σε περίπτωση ανάγκης» και ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη μεταφορά του στην Ευρώπη.

Έπειτα από μια ακόμη διακοπή το καλοκαίρι, οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία επαναλήφθηκαν στις 12 Οκτωβρίου χάρη σε μια συμφωνία που προβλέπει ότι το Κίεβο θα πληρώνει εκ των προτέρων για το φυσικό αέριο που επιθυμεί.

Σήμερα το πρωί όμως «η Naftogaz έλαβε το σύνολο της ποσότητας του ρωσικού αερίου που έχει πληρώσει» και «δεν έγινε καμία (νέα) πληρωμή», ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου.

Η Gazprom εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το «ανεπαρκές» επίπεδο των υπόγειων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο ουκρανικό έδαφος, τα οποία προορίζονται για να διασφαλίζουν τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. «Η άρνηση να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους σχετικά με την παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του ουκρανικού εδάφους και με την κάλυψη των αναγκών σε αέριο των Ουκρανών καταναλωτών στη διάρκεια του χειμώνα», επισημαίνει.

Περίπου το 15% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην Ευρώπη περνά από το ουκρανικό έδαφος.

Σε ανακοίνωσή της η Naftogaz σημειώνει ότι θα αγοράσει ρωσικό αέριο «σε περίπτωση ανάγκης, βάσει του επιπέδου κατανάλωσης στην Ουκρανία και λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά στην ευρωπαϊκή αγορά».

Οι ανακοινώσεις αυτές γίνονται την ώρα που τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εκρήξεις κατέστρεψαν δύο γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που βρίσκονταν σε ουκρανικό έδαφος και τροφοδοτούσαν την Κριμαία.

Οι αρχές της χερσονήσου έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η Κριμαία παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι ευθύνεται για τη δολιοφθορά στους πυλώνες.

Το Κίεβο από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι δεν γνωρίζει ποιοι ευθύνονται.

Read more...

Αλλαγή ηγεσίας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ...


ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αποχωρεί από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, μετά από...
θητεία 14 ετών.
Αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο Νίκος Τράκας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη, καθώς τον διαδέχτηκε στην ηγεσία της παράταξης.

Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με θέμα την επανασυγκρότησή της μετά την παραίτηση του προέδρου της. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλασόπουλος παραιτήθηκε πρόσφατα από την προεδρία της παράταξης «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» (πρώην ΠΑΣΚΕ), προκειμένου να επικεντρωθεί στην ΑΔΕΔΥ.

Read more...

Ενημέρωση από Κατρούγκαλο Ομόφωνη έγκριση του Ασφαλιστικού από το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής


Ομόφωνη έγκριση του Ασφαλιστικού από το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής
O υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.
Μετά την ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγαλος ππαρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης είναι:

  • Καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη θα παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.
  • Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.
  • Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ασφαλιστικό προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος ο Αλέξης Τσίπρας...


Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος ο Αλέξης Τσίπρας
Δείτε τις φωτογραφίες...
Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στα Ιεροσόλυμα ήταν ο πρώτος σταθμός στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι και έγραψε στο...
βιβλίο του μουσείου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. 



Ο πρωθυπουργός στο μνημείο του Ολοκαυτώματος




Ο πρωθυπουργός καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων



Ο πρωθυπουργός υπογράφει στο βιβλίο του μουσείου

Όπως διαβάζουμε στην wikipedia.org: «Το Γιαντ Βασσέμ (η Γιάντ Βασχέμ) είναι μουσείο και αναμνηστικός χώρος αφιερωμένος στο Ολοκαύτωμα. Επίσης ασχολείται επιστημονικά με την ιστορία του Ολοκαυτώματος. Ιδρύθηκε το 1953 στα Ιεροσόλυμα μετά από απόφαση της Κνεσέτ. Σήμερα το Γιαντ Βασσέμ έχει 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Βρίσκεται στην δυτική περιοχή του Όρους Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ. Το συγκρότημα Γιαντ Βασσέμ περιλαμβάνει το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος, μνημεία, όπως το Μνημείο των Παιδιών και την Αίθουσα Μνήμης, το Μουσείο Τέχνης του Ολοκαυτώματος, γλυπτά, υπαίθρια αναμνηστικά μνημεία, όπως η κοιλάδα των Κοινοτήτων, μια συναγωγή, αρχεία, ένα ερευνητικό ινστιτούτο, βιβλιοθήκη, και ένα εκπαιδευτικό κέντρο: η Διεθνής Σχολή Σπουδών του Ολοκαυτώματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι Δίκαιοι των Εθνών τιμώνται με έναν κήπο αφιερωμένο στα ονόματά τους».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου, τόσο κατ’ ιδίαν όσο και σε επίπεδο αντιπροσωπειών. 

protothema.gr

Read more...

Η Ρωσία αναπτύσσει πυραύλους S-400 στη Συρία...


Αντιαεροπορικά συστήματα S-400 αναπτύσσει στη Συρία η Ρωσία
Χοντραίνει το παιχνίδι...
Η Ρωσία θα αναπτύξει στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η ανάπτυξη αυτών των...
συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

Read more...

Λίστα με 10.000 Έλληνες καταθέτες στέλνει η Γερμανία ...


Λίστα με 10.000 Έλληνες καταθέτες στέλνει η Γερμανία
Λίστα με Έλληνες καταθέτες και με πολύ σημαντικά στοιχεία για θέματα φοροδιαφυγής διαβίβασε το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Υπουργείο Οικονομικών. 
  Σύμφωνα με...
πληροφορίες, πρόκειται για πάνω από 10 χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008. 
  Πρόκειται για λογαριασμούς που το 2006 είχαν τραπεζικό υπόλοιπο 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και το 2008 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα.  
 Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές.   Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει σειρά φορολογικών κινήτρων για όσους επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες. Μεταξύ αυτών την απαλλαγή του «φρέσκου χρήματος» από τους περιορισμούς των capital controls αλλά και φορολογικά κίνητρα με την κατάθεση  στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης για «οικειοθελή» αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων στο εξωτερικό και το εσωτερικό με καταβολή φόρου και απαλλαγή από «πόθεν έσχες», πρόστιμα και προσαυξήσεις. 
  Επίσης οι τράπεζες, θα επιβραβεύουν τους καταθέτες που χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες για αγορές με πόντους που εξαργυρώνονται σε επόμενες αγορές σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, πολυκαταστήματα κ.λπ. ενώ θα ξεκινήσει και εκστρατεία για την προσέλκυση κεφαλαίων, με επιπλέον κίνητρα, όπως είναι ο εβδομαδιαίος εκτοκισμός αλλά και επιστροφή μετρητών αναλογικά για κάθε 1.000 ευρώ που επιστρέφουν στην τράπεζα. 
lifo.gr

Read more...

Λαβρόφ: Προσχεδιασμένη η κατάρριψη του μαχητικού...


Λαβρόφ: Προσχεδιασμένη η κατάρριψη του μαχητικού - Μας είπαν ότι το μετάνιωσαν
Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας ήταν μια «σχεδιασμένη προβοκάτσια», τόνισε ο Ρωσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη...
διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. 

Λίγη ώρα αφότου ο  Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία γιατί «κινδυνεύουν», ο Ρώσος ΥΠΕΞ μίλησε για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, λέγοντας πως η χώρα του έχει στη διάθεσή της πολλά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν καθόλη της διάρκεια της πτήσης στον συριακό εναέριο χώρο.

Μεταξύ άλλων, ο Λαβρόφ αποκάλυψε πως ο Τούρκος ομόλογός του, του μετέφερε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια», αλλά -όπως τόνισε- «συνέχισε να βρίσκει δικαιολογίες» για την κατάρριψη του μαχητικού από τουρκικά F-16.

Αν και σύμφωνα με τον Λαβρόφ η Ρωσία δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στη Συρία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα «αναθεωρήσει σοβαρά τις σχέσεις της με την Άγκυρα».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα για τους τουρκικές εταιρείες ή για τις δικές μας, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό που έγινε χωρίς απάντηση», υπογράμμισε.

Read more...

Ενώ οι θερμοκρασίες ήδη έπεσαν Διακόπτει η Μόσχα τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουκρανία


Διακόπτει η Μόσχα τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουκρανία
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Μόσχα
Η Gazprom ανέφερε πως σταματά εφ' εξής να παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ουκρανία, λέγοντας πως το Κίεβο δεν έχει καταβάλει προκαταβολικά πληρωμές για επόμενες ποσότητες.

Η τελευταία ποσότητα ρωσικού αερίου στάλθηκε το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε ο CEO της ρωσικής εταιρείας Αλεξέι Μίλερ.

Η διακοπή ακολουθεί το δίμηνο «διάλειμμα» στο οποίο η Ρωσία προμήθευε φυσικό αέριο βάσει συμφωνίας που είχε συναφθεί υπό την αιγίδα της ΕΕ με ορίζοντα μέχρι το Μάρτιο.

Στο παρελθόν, η χρόνια διαμάχη για τους λογαριασμούς του Κιέβου έχει οδηγήσει αρκετές φορές σε διακοπή - με σημαντικότερη κρίση εκείνη του χειμώνα του 2009, που είχε γίνει αισθητή στην ευρωπαϊκή πλευρά.

Το πρωί της Τετάρτης, οι θερμοκρασίες στην Ουκρανία βρίσκονταν ήδη στην περιοχή των 0 βαθμών Κελσίου. Τα περισσότερα νοικοκυριά βασίζονται στο φυσικό αέριο για θέρμανση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μεταφέρεται στη ρωσική βάση Ο δεύτερος Ρώσος πιλότος περισυνελέγη από Σύρους στρατιώτες


Ο ένας από τους δύο Ρώσους πιλότους του Su-24 το οποίο κατερρίφθη χθες από την Τουρκία διασώθηκε από τον συριακό στρατό και μεταφέρεται στη ρωσική βάση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία.
rosospilotos
«Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Επίσκεψη Tσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη...


... στη σκιά της ρωσοτουρκικής κρίσης...
Στο Ισραήλ για επίσκεψη εργασίας θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Με δεδομένο το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, πρόκειται για ένα ταξίδι που θα έπρεπε να είχε...
γίνει από καιρό, αφού ο τελευταίος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε το Ισραήλ ήταν ο κ. Αντ. Σαμαράς, τον Οκτώβριο του 2013. 

Ωστόσο, η επίσκεψη, που σκοπό είχε την αναβίωση της τριμερούς συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, η οποία είχε ατονήσει τον τελευταίο χρόνο και την εμβάθυνση της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς (ενέργεια, τουρισμός, παιδεία και νεοφυείς επιχειρήσεις), γίνεται στη σκιά της ρωσοτουρκικής κρίσης, η οποία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Άγκυρα, θολώνει τις προοπτικές και δημιουργεί αστάθμητους παράγοντες για μια σειρά από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά Έλληνας διπλωμάτης, αν δεν υπάρξει άμεσα εκτόνωση της κρίσης ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, τόσο σε ότι αφορά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, όσο και την τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας για το ίδιο θέμα, θα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά.

Ανησυχία, ωστόσο, προκαλούν και οι τυχόν παρενέργειες που θα είχε η κλιμάκωση της κρίσης στο Κυπριακό, όπου και οι δύο χώρες είναι σημαντικοί παίκτες, στους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή, στη διευθέτηση της συριακής κρίσης αλλά και το ενδεχόμενο, μιας πιο ψυχροπολεμικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην υπόθεση που θα έφερνε την χώρα μας σε πολύ δύσκολη θέση. 

Είναι ενδεικτικό πως ως το υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, κρίνοντας αυτή τη στάση πιο αποδοτική. Αργά χθες το βράδυ, ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Ισραήλ, δημοσιοποίησε τις επικοινωνίες που είχε για την υπόθεση αυτή με τους ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ και της Τουρκίας Τσαβούσογλου, καθώς και με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Σταϊνμάιερ. 

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ το θέμα της κατάρριψης του αεροσκάφους, αλλά και η κατάσταση στη Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο τηλεφώνησε πρώτα. 

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και τόνισε τη σημασία που έχει αυτή τη στιγμή η αποκλιμάκωση της έντασης για την αντιμετώπιση της κατάστασης με ψυχραιμία και χωρίς επιπλέον βία από όλες τις πλευρές, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. κ. Λαβρόφ ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες της Βιέννης για την επίλυση του συριακού ζητήματος. 

Αμέσως μετά ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο είχε και μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Κοτζιάς και Τσαβούσογλου συμφώνησαν να συναντηθούν στις 2 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. 

Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Φράνκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με τον οποίο συνομίλησε ο κ. Κοτζιάς όπου συμφώνησαν ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Στο Ισραήλ, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου θα καταθέσει και στεφάνι και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου, τόσο κατ’ ιδίαν όσο και σε επίπεδο αντιπροσωπειών. 

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χέρτσογκ και τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρίβλιν. 

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αμπάς και συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του κ. Αμπάς και του πρωθυπουργού Χαμντάλα. 

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης θα είναι η Ιερουσαλήμ, όπου ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Read more...

Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη της Τουρκίας, έχει τρεις βασικές συνέπειες...


Μεντβέντεφ κατά Ερντογάν: Προστατεύετε τους τζιχαντιστές!
Επίθεση Μεντβέντεφ κατά Ερντογάν...
Καταπέλτης κατά της Τουρκίας ήταν με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 
«Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη των τουρκικών αρχών έχει τρεις βασικές συνέπειες», είπε και...
εξήγησε αναλυτικά πώς επιδεινώνονται οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ, πώς γίνεται εμφανής η σχέση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος και πώς θα επηρεαστούν άμεσα οι «καλές σχέσεις και συνεργασίες» Μόσχας - Άγκυρας. 

«Πρώτη συνέπεια είναι η επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - ΝΑΤΟ, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί υπό οποιοδήποτε συμφέρον, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας των συνόρων», τόνισε και στην συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας αναφορικά με τις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος: «Δεύτερον, η Τουρκία έχει αποδείξει πλέον με τις ενέργειές της ότι προστατεύει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσα οικονομικά συμφέροντα αρκετών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου που παράγεται στις υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών περιοχές». 

Ως τρίτη συνέπεια, ο Μεντβέντεφ επισήμανε την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας: «Τρίτον, η υποβάθμιση των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών αλλά και ανθρωπιστικών παραμέτρων. Η ζημιά αυτή θα είναι πολύ δύσκολο να επουλωθεί, και οι άμεσες συνέπειές της θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρνησης μιας σειράς σημαντικών κοινών σχεδίων και την απώλεια των θέσεων εργασίας από τουρκικές εταιρείες στη ρωσική αγορά».

 

Read more...

Κατάσχουν καταθέσεις για χρέη στην εφορία...


Κατάσχουν καταθέσεις για χρέη στην εφορίαΣε αυτόματες κατασχέσεις ποσών οποιουδήποτε ύψους κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου προχωρούν οι τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας.
Ταυτόχρονα, όσοι πολίτες χρωστούν στο... Δημόσιο μεγάλα ποσά οφειλών κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις της πρώτης τους κατοικίας, καθώς αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες ΔΟΥ προς τις τράπεζες.

Έτσι, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1/11/2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου, εκτός εάν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται τα ποσά έχουν ήδη δηλωθεί από τους δικαιούχους τους ως «ακατάσχετοι» στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.

Προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να γνωρίζουν επακριβώς τι μπορούν πλέον να περιμένουν, υπενθυμίζουμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν, αναλυτικά, τα εξής για το μέτρο των κατασχέσεων:

1) Για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι:

α) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ.
β) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ.
γ) Κατάσχεση ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

2) Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέγεται να ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου, η φορολογική διοίκηση πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση και του δίνει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους ή την υπαγωγή του σε ρύθμιση.

3) Η κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, δηλαδή η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γίνεται χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.

4)Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ όσον αφορά στα ποσά των καταθέσεων του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα. Ωστόσο, για να ισχύσει το ακατάσχετο αυτό όριο, ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική δήλωση στο σύστημα TAXISNET.

"Ελεύθερος Τύπος"

Read more...

Στο Champions League... Έρχεται για... τελικό η Άρσεναλ, «6αρα» η Μπαρτσελόνα, ξέσπασε η Τσέλσι


Έρχεται για... τελικό η Άρσεναλ, «6αρα» η Μπαρτσελόνα, ξέσπασε η Τσέλσι
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Είναι οριστικό πλέον. Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με την Αρσεναλ, στις 9 Δεκεμβρίου.
 Αθήνα

Οι «Κανονιέρηδες» νίκησαν εύκολα 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για έναν «τελικό» απέναντι στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι πάνε για νίκη, ισοπαλία και ήττα με 0-1 και 1-2.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, στέλνει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση και την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στο Europa League, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!

Στον 7ο όμιλο η Τσέλσι πήρε τη νίκη που χρειαζόταν στο Τελ Αβίβ (4-0) επί της Μακάμπι, με τον πρώην παίκτη των «μπλε», Ταλ Μπεν Χάιμ να αποβάλλεται στο 40΄.

Όμως, η εκπληκτική Ντιναμό Κιέβου πέρασε από το «Ντραγκάο» με 2-0 επί της Πόρτο κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική (Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τσέλσι - Πόρτο).

Η Βαρκελόνη έγινε τόπος... μαρτυρίου για τη Ρόμα καθώς η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 6-1 την ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός) και του Βασίλη Τοροσίδη (στον πάγκο). Πανδαισία από τους «Μπλαουγκράνα», με τον Μέσι να πετυχαίνει τα πρώτα δύο γκόλ του στο φετινό Champions League. Στο πρώτο (18΄) η μπάλα πέρασε απ΄όλους τους παίκτες της Μπάρτσα, πλην του τερματοφύλακα, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Εχασε και πέναλτι με το Νεϊμάρ στο 77΄.

Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να νικήσει τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην 5η αγωνιστική του Champions League, έμεινε στο 1-1 στη Λευκορωσία.

Απίστευτη η Γάνδη, η οποία απέκλεισε τη Λιόν νικώντας τη στο «Ζερλάν» με το τελικό 1-2 να διαμορφώνεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πλέον οι πρωταθλητές Βελγίου θα κυνηγήσουν το θαύμα την τελευταία αγωνιστική στο «Μεστάγια».

Τέλος, για τον 8ο όμιλο, η Ζενίτ επικράτησε 1-0 της Βαλένθια στην Αγία Πετρούπολη, «σφράγισε» πανηγυρικά και την πρωτιά, ενώ οι «Νυχτερίδες» θα χρειαστούν θετικό αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική με τη Λιόν στο «Μεστάγια».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι υπόλοιποι αγώνες:


--5ος ΟΜΙΛΟΣ--
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Λεβερκούζεν 1-1
(2΄ Γκόρντεϊτσουκ - 68΄ Μεχμέντι)

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1
(15΄,44΄ Σουάρες, 18΄,59΄ Μέσι, 56΄ Πικέ, 77΄ Αντριάνο - 90+1΄ Τζέκο)

--6ος ΟΜΙΛΟΣ--
Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(29΄ Οζίλ, 33΄,69΄ Σάντσες)

Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0
(8΄ Ντάγκλας Κόστα, 16΄ Λεβαντόφσκι, 20΄ Μίλερ, 69΄ Κομάν)

--7ος ΟΜΙΛΟΣ--

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2
(35΄ Γιαρμολένκο, 64΄ Γκονζάλες)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4
(20΄ Κέιχιλ, 73΄ Γουϊλιαν, 77΄ Οσκαρ, 90+1΄ Ζουμά)

--8ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ζενίτ Αγ. Πετρ. - Βαλένθια 2-0
(15΄ Σατόφ, 74΄ Τζιούμπα)

Λιόν - Γάνδη 1-2
(7΄ Φερί - 32΄ Μιλίτσεβιτς, 90+5΄ Κουλιμπαλί)

Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις:


--1ος ΟΜΙΛΟΣ--

Μάλμε - Παρί Σ.Ζ.
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης

--2ος ΟΜΙΛΟΣ--

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βόλφσμπουργκ
Μάντσεστερ Γ. - Αϊντχόφεν

--3ος ΟΜΙΛΟΣ--

Ατλέτικο Μαδρ. - Γαλατασαράι
Αστάνα - Μπενφίκα

--4ος ΟΜΙΛΟΣ--

Γιουβέντους - Μάντσεστερ Σίτι
Γκλάντμπαχ – Σεβίλη
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας Τετράημερο κακοκαιρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι


Τετράημερο κακοκαιρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
Οι ομπρέλες θα είναι απαραίτητες έως και την Παρασκευή στο μεγάλυτερο μέρος της χώρας.   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Τρίτη, από τα βορειοδυτικά της χώρας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο.

Σύμφωνα με αυτό, την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα επηρεαστεί και η Αττική.

Οι άνεμοι, από νότιες διευθύνσεις, θα ενισχυθούν, αρχικά στο Ιόνιο στα 8 και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές.

Τα φαινόμενα αυτά από το απόγευμα θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός:

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απόντος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Προσπάθεια ενότητας στην ΚΟ της ΝΔ


Προσπάθεια ενότητας στην ΚΟ της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους καταβάλλουν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ στις ομιλίες τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διεξάγεται χωρίς τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος το απόγευμα παραιτήθηκε από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όρισε αντιπρόεδρο τον Γ.Πλακιωτάκη και του παρέδωσε τη μεταβατική προεδρία. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζητούν Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου.
«Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της ΝΔ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα» ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα:
1) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.
2)Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.
«Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην ΝΔ» συνέχισε χαρακτηρίζοντας τη 13η Δεκεμβρίου ημέρα αναγέννησης, ανάτασης και ενότητας του κόμματος.
Είπε ακόμη ότι «είμαστε σε μία τεταμένη εποχή, σε μια πολύ τεταμένη περιοχή, η χώρα δοκιμάζεται, ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε έναν αδιέξοδο δρόμο».
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου.
Επίσης, τόνισε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.
Τέλος, συμφώνησε με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.
O κ. Τζιτζικώστας δεν έθεσε θέμα ανάληψης της προσωρινής προεδρίας του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προέταξε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα.  «Να αξιοποιήσουμε την καθυστέρηση της διαδικασίας σε θετική κατεύθυνση. Να γίνει συνδιάσκεψη και να τοποθετηθούν όλοι για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.
«Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.
Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο σημειώνοντας πως «είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης με σημαντική προσφορά που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο».
Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας, «ζήσαμε οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ».
«Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας» τόνισε και καταλόγισε ευθύνες σε όλους.
«Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας» επισήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...