Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!


Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και με τις θερμότερες ευχές μας 
σε όλους τους αναγνώστες μας και τις οικογένειες τους...Politikienimerosi


Read more...

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος Ανοικτά τα μαγαζιά την τελευταία Κυριακή του χρόνου και «με τη βούλα»


Ανοικτά τα μαγαζιά την τελευταία Κυριακή του χρόνου και «με τη βούλα»
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα
Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4314/2014 (ΦΕΚ 265Α) και σύμφωνα με το άρθρο 108 δίνεται η δυνατότητα στους εμπόρους που το επιθυμούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου 2014, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Υπενθυμίζεται, ότι το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις ώρες ανοίγματος είναι αυτό που ισχύει γενικότερα για τις Κυριακές, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 20:00 (άρθρο 16 παρ. 3β ν. 4177/2013), ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της δυνατότητας να προσαρμόσουν εντός αυτού τα σχετικά εορταστικά ωράριά τους, έχουν ορίσει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής τους από τις 11:00 έως τις 18:00.

«Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα και δίνοντας ακόμη μία δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στις τοπικές αγορές και να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου που φεύγει, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Για τη δυνατότητα αυτή των καταστημάτων ενημέρωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, επικαλούμενος το άρθρο του νέου νόμου 4314/2014.

Το γενικότερο πλαίσιο που ισχύει για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο ΕΣΘ προτείνει από την πλευρά του ωράριο μειωμένο κατά δύο ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο

Ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στις 26 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 09:00 μέχρι τις 18:00.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά και τη δεύτερη μέρα του νέου έτους, τα μαγαζιά θα είναι κλειστά.

Από τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, επανέρχεται το κανονικό ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων. Στις 6 Ιανουαρίου, των Φώτων, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Read more...

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΑΣ...


Πρόσβαση από τον προσωπικό τους υπολογιστή στο «ασφαλιστικό τους βιογραφικό», δηλαδή την επαγγελματική τους διαδρομή και τα ένσημά τους, αποκτούν...
από την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 5,35 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας».


Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ήδη έχει ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, ενώ έως το τέλος του 2015  θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.

Στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από την 1η-1-1994  μέχρι σήμερα, δίνοντας στους εργαζόμενους της χώρας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση μέσω ατομικών ψηφιακών λογαριασμών στο «ασφαλιστικό τους προφίλ».

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα μπορούν να δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης.

Έτσι, όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρ. Χάλαρης, θα μπορούν να εκτιμήσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους, να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν κάθε μήνα την ενημέρωση του λογαριασμού τους.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα» και τόνισε ότι το νέο σύστημα, αποτελεί «έναν ακόμη ‘άθλο’ του υπουργείου Εργασίας», αλλά και «ουσιαστικό άλμα για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

Ανέφερε τέλος ότι στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015 ολοκληρώνεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες.

Read more...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΡΩΣΙΑ...


Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι θα απαντήσει καταλλήλως προχωρώντας σε διακοπή των σχέσεών της...
με το ΝΑΤΟ, αν η Ουκρανία γίνει μέλος της ατλαντικής συμμαχίας.


"Αν αυτή η απόφαση (σ.σ.: εκ μέρους της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της αδέσμευτης χώρας) αποκτήσει στο μέλλον στρατιωτικό χαρακτήρα (ένταξη στο ΝΑΤΟ), τότε θα απαντήσουμε καταλλήλως. Τότε θα υπάρξει πλήρης διακοπή των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι πρακτικά αδύνατο να αποκατασταθεί", δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα πως η χθεσινή απόφαση του Κιέβου να εγκαταλείψει το καθεστώς της Ουκρανίας ως αδέσμευτης χώρας και να επιδιώξει στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ ήταν αποτέλεσμα πίεσης από την Ατλαντική Συμμαχία, η οποία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα "μέτωπο αντιπαράθεσης".

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ πίεσαν το Κίεβο σ΄ αυτή την αντιπαραγωγική απόφαση, προσπαθώντας να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία", δήλωσε προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο Αντόνοφ.

"Η απόφαση του κοινοβουλίου της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της ως αδέσμευτης χώρας το μόνο που θα επιτύχει είναι να περιπλέξει μια ήδη δύσκολη κατάσταση", πρόσθεσε. Η κίνηση έχει προκαλέσει το θυμό της Μόσχας σε μια περίοδο που η Ρωσία, η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αντάρτες προσπαθούν να βρούν μια πολιτική λύση στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1423.html

Read more...

ΣΤΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ...


Εορταστικό γεύμα για 800 άπορους και άστεγους διοργανώνει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων αύριο, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο Ρουφ...
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στρωθεί για περισσότερους συμμετέχοντες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον αριθμό των ατόμων γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι αυξημένες οι ανάγκες», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Ελένη Κατσούλη.


Η παραδοσιακή γαλοπούλα, καθώς και πλήθος άλλων φαγητών και γλυκών θα προσφερθούν σε όσους βρεθούν στην αυριανή γιορτή. «Σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα», προσθέτει η κ. Κατσούλη.

Εορταστικό γεύμα θα οργανώσει ο δήμος Αθηναίων και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στον ίδιο χώρο.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_3912.html

Read more...

Πεταλωτής: Τώρα θυμήθηκαν τη μνήμη του Ανδρέα...


Πεταλωτής: Τώρα θυμήθηκαν τη μνήμη του Ανδρέα..."Μετά απο δύο χρόνια ταύτισης με τον Σαμαρά και ούτε καν της παραμικρής ανησυχίας για...
τον αφανισμό, θυμήθηκαν τη μνήμη του Ανδρέα" έγραψε στο προφίλ του στο Facebook o Γιώργος Πεταλωτής αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου ακούγεται ότι θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος που σύμφωνα με πληροφορίες θα ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου, έγραψε συγκεκριμένα:



"Θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο μέχρι και υποκριτικό να μην συσχετίσουμε την "επαναστικότητα" του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας και άλλων φερομένων ως αποφασισμένων να μην ψηφίσουν Δήμα εάν τον ψηφίσει η συμμορία της χρυσής αυγής, όταν μία μέρα πριν, το "δημοκρατικό τόξο" ψήφισε εκατό περίπου τροπολογίες κάποιες που σίγουρα ήταν ρουσφετολογικές (πχ εργαζόμενοι Μετρό απο το παράθυρο).

Η αποτυχία λειτουργίας και συνεννόησης του "δημοκρατικού τόξου" ήταν και ειναι μεχρι τελευταία στιγμή, αυτή που ανάγει τους συμμορίτες σε ρυθμιστές και ευτελιστές του πολιτικού συστήματος.

ΥΓ. Για τα "εξωτερικά" - "εσωτερικά" και πάλι "εξωτερικά" του ΠΑΣΟΚ και όσων μετά απο δύο χρόνια ταύτισης με τον Σαμαρά και ούτε καν της παραμικρής ανησυχίας για τον αφανισμό ,θυμήθηκαν την μνήμη του Ανδρέα και ρολλάρουν σε αγαστή συνεργασία με πολλούς καλοθελητές που ούτε έξω απο το ΠΑΣΟΚ είχαν περάσει, τα περί "διασπαστή" Παπανδρέου, ας τα αφήσουμε μέρες που είναι ...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους"...


 

enikos.gr


Read more...

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να βγει στο προσκήνιο...


kalanta koutsoubas

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων έψαλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. «Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν...
ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Οι καιροί που έρχονται απαιτούν ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, η επόμενη μέρα μετά τις πιθανές ερχόμενες εκλογές χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό» δήλωσε ο   Κουτσούμπας.
«Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρίχειου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη. Κι όπως τραγουδούσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα ποντιακά, "Ντο θ' φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ' όλεν το καλλίον". Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους!» κατέληξε...

Read more...

Τρικυμία και παραιτήσεις στο "Ποτάμι" για την διεύρυνση...



Αντιδράσεις προκαλεί στο Ποτάμι η διεύρυνση με στελέχη και βουλευτές από άλλους πολιτικούς χώρους. Οι διαφωνούντες επικαλούνται την...
αρχική υπόσχεση του Σ. Θεοδωράκη ότι το κόμμα του δεν θα αντλήσει στελέχη από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Σε συνδυασμό με εκκρεμή οργανωτικά προβλήματα, 16 συντονιστικές (νομαρχιακές) επιτροπές έχουν παραιτηθεί και στους αντίστοιχους νομούς δεν υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές. «Πως λέμε ότι θα συνεργαστούμε μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον βρίζουμε» υποστηρίζουν στελέχη που διαφωνούν, «όταν μάλιστα προσχωρούν στο κόμμα στελέχη που βασικά στρέφονται εναντίον της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης».
  Νωρίτερα σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκηςανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία του με τον Σπύρο Λυκούδη και τους Μεταρρυθμιστές και γνωστοποίησε ότι τα εν λόγω στελέχη θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος. «Ο κ. Λυκούδης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνωμοσία του καλού» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνοντας ότι «δεν τον ενδιαφέρει τι καρέκλες θα πάρει εκείνος και οι Μεταρρυθμιστές».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Τα 17 παλούκια που μας περιμένουν...


 

Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λείπουν ακόμη δώδεκα βουλευτές, οι οποίοι αθροιζόμενοι στους 168 της ψηφοφορίας της περασμένης Τρίτης – εκτός από το να εκλέξουν τον Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας – θα προσφέρουν στη συγκυβέρνηση τη...
δυνατότητα να συνεχίσει την πολιτική της.

Το ποια ακριβώς είναι αυτή η πολιτική έχει κρυφτεί κάτω από τη σκόνη των ημερών. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, αυτό που περιμένει την ελληνική κοινωνία, στην περίπτωση που η συγκυβέρνηση καταφέρει να αποφύγει τις εκλογές, είναι γνωστό...

Πρόκειται για μια πολιτική με εξαιρετική σαφήνεια, για την οποία εγχώριοι και ξένοι παράγοντες επιδιώκουν να συνεχιστεί πάση θυσία. Αυτή η πολιτική μπορεί να συνοψιστεί από το πρόσφατο σημείωμα της τρόικας προς το Eurogroup. Σύμφωνα με αυτό το σημείωμα, οι κύριοι Σαμαράς - Βενιζέλος και η κυβέρνησή τους έχουν ήδη δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές για 17 προαπαιτούμενα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται:

 Αύξηση στον ΦΠΑ, δηλαδή ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα, ύδρευση, βιβλία, περιοδικά, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θεάτρου.
 Αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.
 Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
 Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων.
 Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.
 Περισσότερες – ευκολότερες – κατασχέσεις.

Πέραν των προαπαιτούμενων η συγκυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό που μόλις ψήφισε, προσθέτοντας στην κοινωνία βάρη 1+1 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015!
  

Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ Πρόεδρος...




...με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
Ποια η σταση των Χρυσαυγιτών... 
Με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφορούν και θέλουν την Χρυση Αυγη να υπερψηφίζει τον Σταύρο Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο υποψήφιος,  εξέδωσε ...
ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει κατηγορηματικά, ότι δεν επιθυμεί την εκλογή του, εάν εξαρτηθεί από την ψήφο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής...

Τι αναφερουν σε ανακοίνωση τους οι Χρυσαυγίτες:  
 «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας.
Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας».

Read more...

Μπακογιάννη: Αν η Χ.Α. ψηφίσει Σταύρο Δήμα...






... πολλοί της ΝΔ θα ψηφίσουν «παρών» ...
Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και...
κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη ΧΑ να υπερψηφίζει τον κ. Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου.
«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί», αν ο κ. Δήμας εκλεγεί, χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είπε ότι θα ψηφίσει «παρών», αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ΧΑ στην τρίτη ψηφοφορία.
Δεν τίθεται θέμα στήριξης Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, δεδομένης και της σχετικής ανακοίνωσης του κόμματος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Σε ανακοίνωσή της, πάντως, από το απόγευμα της Τρίτης, η ΧΑ σημειώνει ότι τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου «η αντεθνική Χούντα γκρεμίζεται».
Αναφορικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον, όπως είπε, συνειδητοποιήσουν «το μέγεθος του κινδύνου» που διατρέχει η χώρα.

Μπακογιάννη: Αν η ΧΑ ψηφίσει Δήμα, πολλοί της ΝΔ θα ψηφίσουν «παρών»

Αναφορικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη ΧΑ να υπερψηφίζει τον κ. Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου.
«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί», αν ο κ. Δήμας εκλεγεί, χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είπε ότι θα ψηφίσει «παρών», αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ΧΑ στην τρίτη ψηφοφορία.
Δεν τίθεται θέμα στήριξης Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, δεδομένης και της σχετικής ανακοίνωσης του κόμματος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Σε ανακοίνωσή της, πάντως, από το απόγευμα της Τρίτης, η ΧΑ σημειώνει ότι τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου «η αντεθνική Χούντα γκρεμίζεται».
Αναφορικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον, όπως είπε, συνειδητοποιήσουν «το μέγεθος του κινδύνου» που διατρέχει η χώρα.
- See more at: http://left.gr/news/mpakogianni-i-ha-psifisei-dima-polloi-tis-nd-tha-psifisoyn-paron#sthash.zv8KBLzg.dpuf

Read more...

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση»...


«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» 

Απορρίπτει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για Πρόεδρο, ο Χ. Μαρκογιαννάκης...


Κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί...
η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Οπως είπε συγκεκριμένα, στο πρωινό του MEGA: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση»...

Read more...

Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσω τον Δήμα, αν τον ψηφίσουν οι Χρυσαυγίτες...


ΒΙΝΤΕΟ...
«Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εξ’ ου και πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές και...
τα μικρότερα κόμματα… Σήμερα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή επί της ουσίας, συγκροτούν δηλαδή, προεδρική μειοψηφία», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριακός Μητσοτάκης. Μιλώντας στο MEGA, πρόσθεσε:
«Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την Προεδρική Εκλογή».
Δείτε το Βίντεο:

Read more...

Προσοχή ανοιχτές κάμερες: Ο Ρήγας για τα μυστικά σχέδια Βενιζέλου...



 «Λοιπόν σε αφήνω τώρα γιατί με τραβάει ένας μ@λ@κας από τη ΝΕΡΙΤ» (ΒΙΝΤΕΟ)...
Απίστευτο βίντεο! Καλό είναι να ερωτηθεί ο Ρήγας αν είναι ο ίδιος που λέει αυτά τα τέρατα ή κάποιος που τον μιμείται. Διότι αν είναι ο ίδιος, θα πρέπει ...
να ακολουθήσει και δεύτερη ερώτηση: Ποιος τελικά απειλεί αυτή τη ρημάδα την σταθερότητα που υπερασπίζεται ο Βενιζέλος, κουβαλώντας τον σταυρό του μαρτυρίου πέρα δώθε επί μία τριετία;

Όταν αντιλαμβάνεται πως η κάμερα είναι ανοιχτή και γράφει λέει βιαστικά στον συνομιλητή του: «Λοιπόν σε αφήνω τώρα γιατί με τραβάει ένας μ@λ@κας από τη ΝΕΡΙΤ».
Δείτε το βιντεο:
 


πηγη epikairo.gr

Read more...