Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κάτω από 5, οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας...


Οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν θα είναι τόσες ώστε να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε...
συνέντευξή του στο οικονομικό κανάλι SBC, αποκαλύπτοντας πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι κάτω από πέντε.

Επισήμανε ότι είναι πανθομολογούμενο και από τις ιδιοκτησίες των μέσων ότι η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια καθίζηση που καθιστά τα τηλεοπτικά σχήματα μη βιώσιμα, και προσέθεσε: «Λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι το τρίγωνο της διαπλοκής. Τι δεν θέλουμε;. Δεν θέλουμε σχήματα μη βιώσιμα, τα οποία στηρίζονται στον τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιάφανους όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα, και το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες...»...

Read more...

Στους... δημοσιογράφους «τα έριξε» ο Γρηγοράκος ...


Στους... δημοσιογράφους «τα έριξε» ο Γρηγοράκος για τις δηλώσεις που άναψαν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ...για τις δηλώσεις που άναψαν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ.
Πολιτικοί κλυδωνισμοί μετά την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ...
Κλυδωνισμούς προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η δημόσια δήλωση του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) με τη ΝΔ, τώρα που...
στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν άμεση, με την πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, να δίνει «εντολή» και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου, να καλεί τον βουλευτή Λακωνίας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του, που έγιναν σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Μιλώντας στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης της Φώφης Γεννηματά ότι υπάρχει «άβυσσος» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των «νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων» του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά. 

Για τον εαυτό του, είπε ότι, αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Με την τελευταία δήλωση του κ. Γρηγοράκου για το στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμφώνησε με δηλώσεις του και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με δηλώσεις του, ωστόσο, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ο ίδιος ο κ. Κεγκέρογλου έδειξε να επιχειρεί να «υποβαθμίσει» το γεγονός, λέγοντας σχετικά, έπειτα από σχετική ερώτηση: «Ναι, επικοινώνησα με τον κ. Γρηγοράκο και μου έχει στείλει την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη, αλλά δεν πρόλαβα να τη δω, γιατί έχουμε συνεδρίαση Επιτροπής τώρα. Τα δύο επίμαχα σημεία πάντως τα διαβάζω και είναι διαφορετικά απ' ό,τι ερμηνεύονται από τους ίδιους που έδωσαν τη συνέντευξη. Είναι σε εξέλιξη η επικοινωνία... Δεν την έχω διαβάσει όλη, μόνο το κρίσιμο».

Και συμπλήρωσε: «Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουμε πολιτικές παρατάξεις. Το ΕΛΚ, τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλδημοκράτες. Το ό,τι ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκράτες είναι διαφορετικές παρατάξεις, δεν τους απέτρεψε π.χ. στη Γερμανία να κάνουν μια κυβέρνηση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Ούτε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, διότι υπήρξε μια ανάγκη για συνεργασία δύο-τριών κομμάτων το 2012 και, αν ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν τέσσερα. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Ότι όμως συνεργάστηκαν παραδοσιακά αντίπαλοι, κόμματα που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διαφορετική αντίληψη για πολλά πράγματα, δεν τους απαγορεύει να έχουν την ίδια αντίληψη για το πώς πρέπει να στηρίξουμε την πατρίδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Άρα, δεν βλέπω πού είναι η αντίφαση».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κεγκέρογλου όντως συναντήθηκε με τον κ. Γρηγοράκο, ο οποίος απέδωσε το «θόρυβο» που προκλήθηκε σε παρερμηνεία των δηλώσεών του από τους δημοσιογράφους.  

Στις εξηγήσεις που έδωσε στον κ. Κεγκέρογλου, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε πως δεν εννοούσε κάτι τέτοιο και πως οι δημοσιογράφοι εξέλαβαν λανθασμένα τις δηλώσεις του. 

Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως οι διαφορές είναι διακριτές μεταξύ των μεγάλων πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, συνέχισε, διαβεβαιώνοντας ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει τις διαφορές αυτές.  

Την ίδια ώρα, η πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, σχολίασε μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter: «Ψυχραιμία παιδιά! Το, μας χωρίζει άβυσσος απ´τον Κυριάκο, ήταν υπερβολή, αλλά το ... φεύγω και πάω Κυριάκο, το ξεπερνάει κατά πολύ».


protothema.gr

Read more...

Ο Κεγκέρογλου καλεί το Γρηγοράκο στη Βουλή για εξηγήσεις...


Ο Κεγκέρογλου καλεί το Γρηγοράκο στη Βουλή για εξηγήσεις
Να δώσει εξηγήσεις στο κόμμα αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε το πρωί στον ΣΚΑΙ, καλεί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.   Κατόπιν αιτήματος της...
προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου καλεί τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο να δώσει εξηγήσεις.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Γρηγοράκος , μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ορισμένοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βλέπουν με καλό μάτι την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. 

Read more...

Οξύνεται η κατάσταση Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ στην «Ελληνικός Χρυσός» ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος


Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ στην «Ελληνικός Χρυσός» ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014, επέβαλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», εγκρίνοντας τις σχετικές εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση, που, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Π.Σκουρλέτη, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών, «διάβασε» στις αποφάσεις της Eldorado για αναστολή επενδύσεων «εκβιασμό και πίεση», φαίνεται να τραβά κι άλλο το σκοινί επιβάλλοντας πρόστιμα μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη συναντηση του κ. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της εταιρείας.

Μάλιστα, με σαφή διάθεση επίθεσης στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που έσπευσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι διώχνει επενδύσεις, το υπουργείο τονίζει ότι τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από το 2012 έως το 2014, «αλλά έμεναν ξεχασμένα σε συρτάρια με ευθύνη κυβερνήσεων που όπως φαίνεται δεν είχαν τη βούληση να επιβάλλουν την νομιμότητα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «πρόκειται για τα αποτελέσματα ελέγχων που για χρόνια έμεναν 'ξεχασμένα' σε συρτάρια με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των κυβερνήσεων οι οποίες είχαν την αρμοδιότητα, αλλά όπως φαίνεται όχι και τη βούληση, να επιβάλλουν την νομιμότητα, να προστατέψουν το περιβάλλον, να ελέγξουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και να προφυλάξουν τους κατοίκους της περιοχής και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως επίσης και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

«Η νέα κυβέρνηση» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «χρειάστηκε να λάβει ειδικότερα μέτρα, ενώ δεν θα έπρεπε, για το αυτονόητο. Έτσι, ώστε να διαπιστωθούν οι συγκεκριμένες παραβάσεις και να επιβληθούν τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται. Γιατί είχε και την ευθύνη, αλλά και τη βούληση να το πράξει, παρ΄ ότι έγινε αποδέκτης επικρίσεων για την προσπάθειά της να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον, από υποστηρικτές της άποψης ότι σε αυτή τη χώρα η νομιμότητα έρχεται σε κάθε περίπτωση σε αντίθεση με την ανάπτυξη, και ως εκ τούτου η ανομία είναι αυτή που προσελκύει τις επενδύσεις.»

» Αυτές είναι οι θέσεις και απόψεις που απέρριψε ο ελληνικός λαός με την επιμονή στην επιλογή του για μια άλλη πορεία της χώρας».

Οι παραβάσεις για τις οποίες τιμωρειται η εταιρεία χωρίζονται σε αυτές που αφορούν στο Υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σε αυτές που σχετίζονται με το Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις και τα πρόστιμα έχουν, ως εξής:

Η Απόφαση για το Υποέργο Μαύρων Πετρών και Μαντέμ Λάκκου αφορά συνολικό πρόστιμο 994.500 ευρώ για δώδεκα (12) παραβάσεις. Πρόκειται για τις εξής παραβάσεις και πρόστιμα:

1. Διάθεση μη επαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

2. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 37.800 ευρώ.

3. Ελλιπής υποβολή στοιχείων για την επικινδυνότητα των προϊόντων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

4. Μη σύννομη διάθεση ιλύος σε υδαρή μορφή, ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων και επιβαρυμένων ομβρίων, πρόστιμο 100.800 ευρώ.

5. Αποθήκευση στερεών αποβλήτων και χημικών σε ακατάλληλους χώρους, πρόστιμο 100.800 ευρώ.

6. Παραλείψεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, πρόστιμο 75.600 ευρώ.

7. Ελλιπής χαρακτηρισμός επικινδυνότητας παραγόμενων αποβλήτων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

8. Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων (φιλτρόπανων), πρόστιμο 43.200 ευρώ.

9. Παραλείψεις στην κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) Κοκκινόλακκα, πρόστιμο 145.800 ευρώ.

10. Παραλείψεις στη λειτουργία του παλαιού χώρου απόθεσης αποβλήτων, πρόστιμο 115.200 ευρώ.

11. Μη σύννομη διακίνηση των προϊόντων, πρόστιμο 13.500 ευρώ.

12. Μη λειτουργία συστήματος πλύσης τροχών, πρόστιμο 21.600 ευρώ.

Η Απόφαση για το Υποέργο Ολυμπιάδας αφορά συνολικό πρόστιμο 739.800 ευρώ για εννέα (9) παραβάσεις. Πρόκειται για τις εξής παραβάσεις και πρόστιμα:

1. Ελλιπής υποβολή στοιχείων σχετικά με την επικινδυνότητα του παραγόμενου προϊόντος (συμπύκνωμα πυριτών), πρόστιμο 113.400 ευρώ.

2. Μη τήρηση διατάξεων ασφαλούς θαλάσσιας μεταφοράς του προϊόντος Ολυμπιάδας, πρόστιμο 4.500 ευρώ.

3. Ελλιπής τήρηση όρων και απαιτήσεων για έργα αποκατάστασης στην Ολυμπιάδα, πρόστιμο 133.200 ευρώ.

4. Διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 94.500 ευρώ.

5. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 37.800 ευρώ.

6. Ελλιπής χαρακτηρισμός παραγόμενου αποβλήτου ως προς την ιδιότητά του ως “αποβλήτου” και ελλιπής προσδιορισμός της επικινδυνότητάς του, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

7. Αποθήκευση αποβλήτου (υπόλειμμα κατεργασίας) σε μη προβλεπόμενο χώρο, πρόστιμο 57.600 ευρώ.

8. Μη σύννομη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, πρόστιμο 142.200 ευρώ.

9. Ελλιπή μέτρα χειρισμού προϊόντος συμπυκνώματος σιδηροπυριτών, πρόστιμο 43.200 ευρώ.

Α.Τ

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με ορίζοντα το 2018 ΔΕΠΑ: Σχέδιο για επέκταση του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές


ΔΕΠΑ: Σχέδιο για επέκταση του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σχέδιο για προμήθεια φυσικού αερίου σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δίκτυα, με τη μεταφορά του δια θαλάσσης ή οδικώς σε υγροποιημένη ή συμπιεσμένη μορφή, εκπονεί η ΔΕΠΑ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θόδωρος Κιτσάκος.
Μιλώντας σε εκδήλωση, ο κ. Κιτσάκος ανέφερε ότι τα σχέδια εκπονούνται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες που θα αναλάβουν και μέρος του κόστους για την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων διανομής του αερίου στους τελικούς καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι Περιφέρειες στις οποίες αναμένεται να εφαρμοστεί σε πρώτη φάση το σχέδιο, είναι η Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Στερεά Ελλάδα, με ορίζοντα υλοποίησης το 2018.
Η ΔΕΠΑ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική Gazprom για την οριστικοποίηση του ύψους της ρήτρας που θα καταβληθεί, λόγω των χαμηλών καταναλώσεων του 2014, η οποία θα επηρεάσει και τις τιμές πώλησης του αερίου (που βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου). Για το 2015, η πρώτη εικόνα είναι ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα, καθώς οι καταναλώσεις ήταν μεγαλύτερες, λόγω αυξημένης ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο. Στη διαιτησία βρίσκεται η διαφορά με την τουρκική BOTAS, από την οποία, επίσης, η ΔΕΠΑ αγοράζει αέριο με προοπτική έκδοσης της απόφασης ως τις 30 Ιουνίου.
Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την εταιρεία, ο κ. Κιτσάκος ανέφερε ότι διαμορφώνονται στα 190 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται από τη Βιομηχανία Λιπασμάτων (90 εκατ.), την ΟΣΥ (λεωφορεία με 23 εκατ.) και τη Βιομηχανία Ζάχαρης (10 εκατ.). Στόχος της ΔΕΠΑ, όπως τονίστηκε, είναι να διατηρηθούν οι εταιρείες εν ζωή, αλλά και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντά της με την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων.
Τόνισε, εξάλλου ότι το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς επιτρέπει σε πελάτες της ΔΕΠΑ να αγοράζουν φυσικό αέριο από δημοπρασίες και να μεταπωλούν ποσότητες σε άλλες επιχειρήσεις, αποσπώντας έτσι σημαντικό μερίδιο αγοράς.
Αναφερόμενος στις διεθνείς διασυνδέσεις, ο κ. Κιτσάκος επικέντρωσε το ενδιαφέρον στην Ιταλία, λόγω μεγέθους αγοράς, αλλά και του πλεονεκτήματος που αποτελεί για τη ΔΕΠΑ η ύπαρξη κοινής εταιρείας με την ιταλική EDISON. Ειδικά, για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό για τον οποίο υπεγράφη πρόσφατα στη Σόφια η τελική επενδυτική απόφαση, ανέφερε ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της διερεύνησης του ενδιαφέροντος της αγοράς για προμήθεια αερίου από τον αγωγό, που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Από το συγκεκριμένο "market test" θα εξαρτηθεί και η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Και τα δύο έργα έχουν χαρακτηριστεί ως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ο κ. Κιτσάκος δήλωσε τέλος ανοιχτός στην προοπτική εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεν εμφανίστηκε άλλος υποψήφιος ΟΛΠ: Βελτίωση της μίας και μοναδικής προσφοράς, της Cosco, ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ


ΟΛΠ: Βελτίωση της μίας και μοναδικής προσφοράς, της Cosco, ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για το πλειοψηφικό πακέτο (51% + 16%) του ΟΛΠ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ από την κινεζική Cosco, τη μοναδική εταιρεία που κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Η καλύτερη προσφορά, στη βάση και των αποτιμήσεων των δύο ανεξάρτητων συμβούλων του Ταμείου, θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ: «το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, την οποία κατέθεσε η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited».

Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, «ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα».

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ανοίχτηκαν και οι δύο αποτιμήσεις των ανεξάρτητων συμβούλων που είχε προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ (Kantor και American Appraisal Hellas).

Η διαπραγμάτευση για το τίμημα συνεχίζεται

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε το υψηλότερο τίμημα, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται» τόνισαν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όπου παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και των ξένων εμπειρογνωμόνων, έγινε το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της μεγάλης κινεζικής εταιρείας.

Έως ότου δοθεί η τελική πρόταση της κινεζικής πλευράς, η διαπραγμάτευση των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίζεται ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έως τότε δεν μπορεί να ανακοινώσει το ύψος του τιμήματος.

Εκτιμάται ότι το ποσό του τιμήματος που έχει καταθέσει η Cosco για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο από το ύψος της αποτιμήσεων της επιχείρησης που έχουν ήδη παραδοθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από τους δύο ανεξάρτητους αποτιμητές Kantor και American Appraisal Hellas.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι οι μετοχές του ΟΛΠ τέθηκαν με απόφαση του Χρηματιστηρίου, και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αναστολή διαπραγμάτευσης, μετά από σχετική αίτηση που είχε υποβάλλει ο ΟΛΠ για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, έως ότου υπάρξει ενημέρωση από τον κύριο μέτοχο που είναι το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανέρχεται σήμερα στα 364 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή της μετοχής της εταιρείας πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης, σημείωνε άνοδο 1,46% και η τιμή της διαμορφωνόταν στα 14,56 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΛΠ από αύριο και μετά από απόφαση του ΧΑΑ αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ οι πληροφορίες θέλουν να αποφασίστηκε και η παράταση του διαγωνισμού για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO (εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ) για τις οποίοες οι δεσμευτικές προσφορές επρόκειτο να υποβληθούν την Παρασκευή.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση Παυλόπουλου - Πούτιν, στη Μόσχα...


Tη Μόσχα θα επισκεφθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία θα τον...
αναγορεύσει ως επίτιμο διδάκτορά της.

Κατά την παραμονή του στη ρωσική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί στις 15 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Read more...

Σοκαρισμένη η Τουρκία Δέκα νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη


Ισχυρή κινητοποιήση Πυροσβεστικής και ασθενοφόρων μπροστά από το σημείο της έκρηξης   (Φωτογραφία:  Reuters )
Κωνσταντινούπολη
Δέκα τουρίστες σκοτώθηκαν και άλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν σε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην τουριστική «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας από έναν Σύρο. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επβεβαίωσε αργότερα την πληροφορία:
«Διαπιστώθηκε ότι η διαμελισμένη σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον βομβιστή αυτοκτονίας. Οι ενδελεχείς έρευνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν, ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είναι υπήκοος Συρίας, γεννημένος το 1988. Διερευνώνται οι διασυνδέσεις του».  
Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με την Αθήνα. Mεταξύ των τραυματιών βρίσκονται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, γερμανοί και νορβηγοί τουρίστες, όπως και ένας νοτιοκορεάτης και δύο περουβιανοί.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς της σημερινής επίθεσης αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν Γερμανοί πολίτες, επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της. Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης ότι το σύνολο των νεκρών είναι ξένοι τουρίστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν εννέα γερμανοί τουρίστες, πληροφορία που επιβεβαίωσε στο Associated Press τούρκος αξιωματούχος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ Γερμανούς νεκρούς και εννέα σοβαρά τραυματίες.

«Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που χτυπηθήκαμε τόσο σκληρά όσο χτυπηθήκαμε τώρα στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Περού ανακοίνωσε ότι στην επίθεση σκοτώθηκε ένας πολίτης του, ενώ τραυματίστηκε μία γυναίκα από το Περού.

8 φωτογραφίες
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:20 στη μεγάλη πλατεία στην περιοχή Σουλτάναχμετ, κοντά σε εμβληματικά σημεία όπως το Μπλε Τζαμί, ο Ιππόδρομος και η Αγία Σοφία που προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες  τουρίστες.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Τον πανικό στην Πόλη ενέτεινε νωρίτερα πυρκαγιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε, στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, που εν τω μεταξύ τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο της έκρηξηςέσπευσαν πολλά ασθενοφόρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, ενώ ισχυρή ήταν η κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας.

Στα τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδονταν, εμφανίζονταν έξι άτομα να κείτονται στο έδαφος και ένα όχημα της αστυνομίας που είχε ανατραπεί. H πρόσβαση στην περιοχή αποκλείστηκε για το κοινό.
















Το γερμανικό ΥΠΕΞ προχώρησε έκδοση οδηγίας προς όσους επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν μέρη που συγκεντρώνονται πλήθη.

Λίγο αργότερα, τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πυρκαγιά σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε. Η περιοχή βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στους πάνω ορόφους του κτιρίου και οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για εγκλωβισμένους.Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως στη συνέχεια η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «καταδικάζει απερίφραστα την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη», εκφράζοντας «αμέριστη συμπαράσταση στην Τουρκία και στις οικογένειες των θυμάτων».

Στις πρώτες του αναφορές, το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως δεν υπήρχε μέχρι τότε καμία πληροφορία για έλληνες τούριστες μεταξύ των θυμάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποιοι αποτελούν το επιτελείο Μητσοτάκη...


ΝΔ: Όλοι οι άνθρωποι του νέου προέδρου

Σε διάταξη μάχης τίθεται σιγά - σιγά η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ σε πρώτη φάση θα...
προχωρήσει σε βαθιά ανανέωση στο οργανόγραμμα του κόμματος με την τοποθέτηση σε θέσεις - «κλειδιά», ανθρώπων της πλήρους εμπιστοσύνης του.

Στο επιτελείο του κεντρικό και διευρυμένο ρόλο θα έχει ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, ενώ διευθυντής του πολιτικού του γραφείου θα τοποθετηθεί ο μετριοπαθής, πρώην βουλευτής Αχαϊας και κουμπάρος του Μιχάλης Μπεκίρης, ένα αξιόλογο πρόσωπο, ευπρεπής με κεντρώο και φιλελεύθερο προφίλ.

Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη θα είναι ο δημοσιογράφος - πολιτικός επιστήμονας Μακάριος Λαζαρίδης που είχε κεντρικό ρόλο στη σχέση με τα ΜΜΕ και θα τοποθετηθεί διευθυντής του γραφείου τύπου του νέου προέδρου της ΝΔ.

Η πρώτη αλλαγή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και αφορά τη γενική διεύθυνση του κόμματος, μετά την παραίτηση του Κώστα Τσιμάρα. Ο κ. Μητσοτάκης όρισε νέο γενικό διευθυντή το Νίκο Παπαθανάση, που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΕ «Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)», το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παπαθανάσης, μηχανολόγος μηχανικός με μακρά θητεία σε κρατικές θέσεις (μέλος του Δ.Σ. ΕΑΒ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε., κ.α.) θα έχει και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θα έχουν ρόλο, όπως είχαν και τα τελευταία χρόνια οι Θανάσης Νέζης και Κώστας Μπαλωμένος, ενώ ενδεχομένως να τοποθετηθεί στο επιτελείο του και ο πολιτευτής και γ.γ. περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Νίκος Κωστόπουλος, αλλά και άλλα πρόσωπα, όπως π.χ. ο Βασίλης Σπανάκης.

Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ο οποίος πιθανότατα θα είναι μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο, ώστε να μην δημιουργηθούν εντάσεις, καθώς θα έχει εκ των πραγμάτων, ιδιαίτερη προβολή.

Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος θα παραμείνει έως τη διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου, το οποίο πιθανότατα θα γίνει, όχι το καλοκαίρι όπως ήταν ορισμένο βάση του καταστατικού, αλλά προς τις αρχές και μέσα Απριλίου, καθώς ο στόχος για έκτακτο συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου θεωρείται δύσκολο να επιτευχθεί.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου δεν θα υπάρχουν θέσεις αντιπροέδρων, ενώ ανακατατάξεις θα έχουμε, εκτός από το κομματικό οργανόγραμμα και στη Βουλή, όπου αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης που στήριξε τον κ. Μητσοτάκη και πιθανότατα θα είναι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Επίσης, κεντρική θέση στο οργανόγραμμα της ΝΔ θα έχουν βουλευτές όπως ο Μάκης Βορίδης, αλλά και πρόσωπα με φιλελεύθερο προφίλ, όπως ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κ.α.

Οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν θα αφορούν όλες τις γραμματείες του κόμματος με ιδιαίτερη έμφαση στα νευραλγικά πόστα. Ήδη, ο βουλευτής Β' Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που στήριξε τον κ. Μητσοτάκη, παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του νέου προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτός θα τοποθετηθεί σε κεντρική θέση, αλλά ακόμα είναι άγνωστο που ακριβώς.

in.gr

Read more...