Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στους... δημοσιογράφους «τα έριξε» ο Γρηγοράκος ...


Στους... δημοσιογράφους «τα έριξε» ο Γρηγοράκος για τις δηλώσεις που άναψαν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ...για τις δηλώσεις που άναψαν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ.
Πολιτικοί κλυδωνισμοί μετά την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ...
Κλυδωνισμούς προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η δημόσια δήλωση του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) με τη ΝΔ, τώρα που...
στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν άμεση, με την πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, να δίνει «εντολή» και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου, να καλεί τον βουλευτή Λακωνίας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του, που έγιναν σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Μιλώντας στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης της Φώφης Γεννηματά ότι υπάρχει «άβυσσος» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των «νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων» του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά. 

Για τον εαυτό του, είπε ότι, αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Με την τελευταία δήλωση του κ. Γρηγοράκου για το στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμφώνησε με δηλώσεις του και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με δηλώσεις του, ωστόσο, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ο ίδιος ο κ. Κεγκέρογλου έδειξε να επιχειρεί να «υποβαθμίσει» το γεγονός, λέγοντας σχετικά, έπειτα από σχετική ερώτηση: «Ναι, επικοινώνησα με τον κ. Γρηγοράκο και μου έχει στείλει την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη, αλλά δεν πρόλαβα να τη δω, γιατί έχουμε συνεδρίαση Επιτροπής τώρα. Τα δύο επίμαχα σημεία πάντως τα διαβάζω και είναι διαφορετικά απ' ό,τι ερμηνεύονται από τους ίδιους που έδωσαν τη συνέντευξη. Είναι σε εξέλιξη η επικοινωνία... Δεν την έχω διαβάσει όλη, μόνο το κρίσιμο».

Και συμπλήρωσε: «Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουμε πολιτικές παρατάξεις. Το ΕΛΚ, τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλδημοκράτες. Το ό,τι ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκράτες είναι διαφορετικές παρατάξεις, δεν τους απέτρεψε π.χ. στη Γερμανία να κάνουν μια κυβέρνηση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Ούτε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, διότι υπήρξε μια ανάγκη για συνεργασία δύο-τριών κομμάτων το 2012 και, αν ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν τέσσερα. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Ότι όμως συνεργάστηκαν παραδοσιακά αντίπαλοι, κόμματα που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διαφορετική αντίληψη για πολλά πράγματα, δεν τους απαγορεύει να έχουν την ίδια αντίληψη για το πώς πρέπει να στηρίξουμε την πατρίδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Άρα, δεν βλέπω πού είναι η αντίφαση».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κεγκέρογλου όντως συναντήθηκε με τον κ. Γρηγοράκο, ο οποίος απέδωσε το «θόρυβο» που προκλήθηκε σε παρερμηνεία των δηλώσεών του από τους δημοσιογράφους.  

Στις εξηγήσεις που έδωσε στον κ. Κεγκέρογλου, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε πως δεν εννοούσε κάτι τέτοιο και πως οι δημοσιογράφοι εξέλαβαν λανθασμένα τις δηλώσεις του. 

Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως οι διαφορές είναι διακριτές μεταξύ των μεγάλων πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, συνέχισε, διαβεβαιώνοντας ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει τις διαφορές αυτές.  

Την ίδια ώρα, η πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, σχολίασε μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter: «Ψυχραιμία παιδιά! Το, μας χωρίζει άβυσσος απ´τον Κυριάκο, ήταν υπερβολή, αλλά το ... φεύγω και πάω Κυριάκο, το ξεπερνάει κατά πολύ».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: