Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Βασισμένο σε ουσία μικροοργανισμού Ισχυρό αντικαρκινικό φάρμακο δημιουργούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Στη δημιουργία ενός ισχυρού αντικαρκινικού φαρμάκου που θα ενδείκνυται για τη θεραπεία του σαρκώματος, του μελανώματος, του καρκίνου των ωοθηκών, του μαστού, των νεφρών, του προστάτη καθώς και του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, στοχεύει καινοτόμος έρευνα που γίνεται στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, από τον αναπληρωτή καθηγητή Πλάτωνα Μαγκριώτη.
patra
Η ιδέα για τη σύνθεση αυτού του φαρμάκου στο εργαστήριο, βασίζεται σε μία ουσία που απομονώθηκε πριν περίπου 48 χρόνια από έναν θαλάσσιο μικροοργανισμό της Καραϊβικής, ο οποίος μοιάζει με καλαμάρι και εκτοξεύει μία ουσία, την Ecteinascidia turbinate (Et-743), η οποία είναι μια από τις πιο ισχυρές κυτταροτοξίνες και η αντινεοπλασματική της δραστικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των γνωστών αντικαρκινικών φαρμάκων.Σημειώνεται ότι η Et-743, είναι το πρώτο θαλάσσιο φυσικό αντικαρκινικό φάρμακο που εγκρίθηκε το 2007 από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θεραπεία πρώτης γραμμής του σαρκώματος μαλακού ιστού.
«Παρ'όλο που πολλά φυσικά προϊόντα έχουν συντεθεί, με πρώτο την ουρία, από τον Wöhler το 1828, η σύνθεση κάθε νέου φυσικού προϊόντος παραμένει μία σημαντική πρόκληση για τους πανεπιστημιακούς ερευνητές. Η Et-743 έχει συντεθεί στο εργαστήριο πέντε φορές και η πρώτη της σύνθεση έγινε από τον νομπελίστα Χημείας καθηγητή Corey, ο οποίος ήταν ο επιβλέπων καθηγητής μου στις μεταδιδακτορικές μου σπουδές το Πανεπιστήμιο του Harvard. Εμείς στο Πανεπιστήμιο Πατρών προσπαθούμε να αναπτύξουμε μία νέα μέθοδο σύνθεσης της φαρμακοφόρου ομάδας της Et-743, που είναι η πιπεραζίνη. Πρόκειται για κάτι πολύ καινοτόμο σε σχέση με τις προηγούμενες συνθέσεις και ευελπιστώ ότι θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων» ανέφερε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μαγκριώτης.
Όπως εξηγεί ο κ Μαγκριώτης η Et-743 προκαλεί βλάβη στο DNA των καρκινικών κυττάρων και αναχαιτίζει το μονοπάτι επιδιόρθωσης αυτής της βλάβης παρατείνοντας επιπλέον την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
«Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και καινοτόμο συγκριτικά με αυτά που έχουν γίνει και να δημιουργήσουμε ένα φάρμακο με πιο απλή δομή από αυτή της Et -743 και ευελπιστούμε ότι θα ενδείκνυται για περισσότερους καρκίνους . Είμαι αισιόδοξος , είναι το όνειρο ζωής και της επιστημονικής μου καριέρας. Η έρευνα είναι σε καλό δρόμο και ελπίζω σχετικά σύντομα να πετύχουμε» πρόσθεσε.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δημοσκόπηση για “Βήμα”: Το 73% ζητά υπογραφή νέου Μνημονίου και παραμονή στο ευρώ


voutsis-tsipras-varoufakis
Με ένα ξεκάθαρο «ναι» υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές απαντούν οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.
Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.
Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ.Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.
Υπαρκτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ «βλέπει» το 68,8%, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος.
Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.
Επιπλέον το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση της έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).
Τέλος στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ενα μήνα πριν γίνει υπουργός έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάρδας! (Δείτε τι έγραφε)


mardas
Ενα άρθρο ιδιαίτερα επικριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ έγραφε στο protagon.gr ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ένα περίπου μήνα πριν ορκιστεί υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Το άρθρο έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2014 και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα με τίτλο «Το μεγαλείο του λαϊκισμού και τα μνημόνια».
Ο κ. Μάρδας, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε σχέσεις με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά δεν επελέγη για βουλευτής ως «ακατάλληλος» όπως διαρρέουν από το Ποτάμι, εν συνεχεία αποδέχθηκε την πρόταση Τσίπρα για να ορκιστεί υπουργός.
Μέχρι όμως να γίνει αυτό, είχε αρθρογραφήσει πύρινα κατά του αριστερού λαϊκισμού γράφοντας: «οι λαϊκιστές της Δεξιάς (που σχίζουν φύλλο-φύλλο το Μνημόνιο) και της Αριστεράς (που θα το σχίσουν μια και έξω), προσπαθούν να δείξουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πόσο κακοί είναι ή θα είναι απέναντι στην τρόικα…».
Άδωνις: Εσύ είσαι μνημονιακός
Απαντώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μάρδας παραδέχθηκε: «Εχω γράψει 2-3 άρθρα και τα βάζω με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχω γράψει πάνω από 200 όπου τα βάζω με τη ΝΔ».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει ειρωνικά: «Εσύ είσαι μνημονιακός, δικός μας σε καλωσορίζουμε στα έδρανά μας».
«Μη βιάζεστε κ. Γεωργιάδη έχω γράψει άρθρα στα οποία πρωταγωνιστείτε ως υπουργός Παιδείας» ανταπάντησε ο κ, Μάρδας.
Διαβάστε το άρθρο του κ. Μάρδα:
Αφού πήραμε μια νέα δόση αηδίας από το πολιτικό μας σύστημα, με την υπόθεση Χαϊκάλη, πορευόμαστε το 2015 στις εθνικές εκλογές με φόντο έναν πολυποίκιλο λαϊκισμό, που πασχίζει να δείξει πόσο χρήσιμος είναι στον τόπο.
Οι πάντες θέλουν να ρίξουν στην πυρά το Μνημόνιο, βιώνοντας την αυταπάτη της απαλλαγής από τους μηχανισμούς εποπτείας των πιστωτών στα επόμενα τριάντα χρόνια!
Έτσι, οι λαϊκιστές της Δεξιάς (που σχίζουν φύλλο-φύλλο το Μνημόνιο) και της Αριστεράς (που θα το σχίσουν μια και έξω), προσπαθούν να δείξουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πόσο κακοί είναι ή θα είναι απέναντι στην τρόικα…
Με ακατανόητη τακτική, με αντιφατικές στρατηγικές και με πλήθος ανδρών και γυναικών ενός μετρίου πολιτικού αναστήματος και ήθους, προσπαθούν να πείσουν οι εραστές της εξουσίας τους πολίτες, ότι η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τη σύγκρουσή τους με την τρόικα και μόνο.
Δεν είμαστε υποστηριχτές τέτοιων Μνημονίων, που με τις πολλές λανθασμένες επιλογές τους ή τα κενά που παρουσιάζουν δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να μη θεωρούμε ως άλλοθι των κακοτεχνιών των οικονομικών μας πολιτικών και των… πεφωτισμένων ηγετών μας, τα λάθη των Μνημονίων.
Πράγματι, η αποσάθρωση του βιομηχανικού ιστού της χώρας δεν είναι προϊόν του Μνημονίου ή του ευρώ. Οφείλεται στις ακατάλληλες επιλογές των δικών μας πολιτικών ηγεσιών από το 1987 και μετά, οι οποίοι ουδέποτε κατανόησαν τις επιπτώσεις της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, στη διεθνοποιημένη παραγωγή και στο εμπόριο.
Το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη προς χρεοκοπία χώρα του πλανήτη, δεν είναι πάλι συνέπεια ενός Μνημονίου, αλλά το αποτέλεσμα μιας εγχώριας πολιτικής ευδαιμονισμού που γνώρισε το απόγειο της δόξας της μετά το 2004.
Το ότι δεν αγγίζουμε τους γνωστούς λαθρεμπόρους καυσίμων, δεν είναι υπόθεση της τρόικας (αν και απορεί βέβαια κανείς γι’ αυτό), αλλά έκφραση της δυσοσμίας ενός συστήματος πολιτικής διαπλοκής και διαφθοράς. Γιατί άραγε η τρόικα δεν ασχολήθηκε με αυτόν τον χρυσοφόρο χώρο, που οδηγεί σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό; Ερώτημα αναπάντητο έως σήμερα.
Το ότι είμαστε η 80η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη, δεν είναι το επακόλουθο μνημονιακών διεργασιών, αλλά δικών μας επιλογών. Έπρεπε βέβαια να έρθει η τρόικα για να βάλει κάποια τάξη στο θέμα της διαφθοράς των πολιτικών μας, μέσα από τον νόμο περί μαύρου χρήματος, που αισίως άρχισε να στέλνει στα δικαστήρια κάποιους πρώην υπουργούς, στερώντας τον ύπνο από κάποιους εν ενεργεία.
Η κατάντια τέλος της ελληνικής δικαιοσύνης και το φαύλο πολιτικό σύστημα, που αναδείχθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ και με τόσα άλλα γεγονότα που ζούμε, δεν συνδέονται με μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά είναι το αποτέλεσμα πάλι δικών μας… βαθυστόχαστων επιλογών.
Η σύγκρουση με έναν πολιτικά ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι οι πιστωτές μας, είναι μια άσκηση στρατηγικής πολέμου. Η επιτυχία της διεξαγωγής νικηφόρων μαχών δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας δυνάμεις, που συχνά τις υπερτιμούμε. Η ισχύς και η δυναμική του αντιπάλου είναι το δεύτερο στοιχείο που οφείλουμε να λάβουμε εξίσου σοβαρά υπόψη. Όταν ο εχθρός είναι πανίσχυρος, τότε απαιτείται μια άλλη στρατηγική, διαφορετική από εκείνη της κατά μέτωπον επίθεσης.
Όποια, όμως, και αν είναι η επιλογή μας, οι ιαχές, οι άναρθρες κραυγές και η πολιτική των εντυπώσεων δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα, μια συγκροτημένη στρατηγική, που κινείται με συνέπεια και χωρίς αποκλίσεις, αναδεικνύοντας έντεχνα τα πλεονεκτήματα μας και εκμεταλλευόμενη από την άλλη τις αδυναμίες του αντιπάλου, θα δώσει εύλογα καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι λεκτικές φοβέρες και πομπώδεις εκφράσεις περί σχισιμάτων των Μνημονίων“.
*Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητή τμήματος οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Tραγωδία χωρίς τέλος στο Νεπάλ...


Tραγωδία χωρίς τέλος στο Νεπάλ: Στους 758 οι νεκροί από τα 7,9 Ρίχτερ
 Στους 758 οι νεκροί από τα 7,9 Ρίχτερ.
Δείτε νέες φωτογραφίες και βίντεο..
Ανείπωτη η τραγωδία στο Νεπάλ με τον αριθμό των νεκρών από τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ο τελευταίος απολογισμός που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για 758 νεκρούς μόνο στο...
Νεπάλ ενώ δεκάδες είναι οι νεκροί και σε γειτονικές χώρες όπως η Ινδία.
Η ένταση του σεισμού ήταν τέτοια που προκάλεσε ακόμα και χιονοστιβάδα στο Έβερεστ προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οχτώ ανθρώπων. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για την τύχη όσων βρίσκονται στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου ένα χρόνο αφότου μία χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει το θάνατο 16 Νεπαλέζων οδηγών στο πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην περιοχή.
Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στο Twitter ότι προκλήθηκε μια «τεράστια χιονοστιβάδα» και «πολλοί, πολλοί» άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό.

«Τρέχω για να γλυτώσω την ζωή μου μακριά από τη σκηνή μου» ήταν το μήνυμα του Γκαβάν.

Ένας άλλος ορειβάτης, ο Ντάνιελ Μαζούρ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο καταυλισμός βάσης των ορειβατών στο Έβερεστ έχει «υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές» και ότι η ομάδα του έχει παγιδευτεί.
«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους» απηύθυνε έκκληση.
Τον Απρίλιο του 2014 μια χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 Νεπαλέζων οδηγών στο Όρος Έβερεστ.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, δεκάδες είναι τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει ενώ σε αρκετά σημεία έχουν ανοίξει οι δρόμοι.
Ο σεισμός των 7,9 Ρχίτερ είναι ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε στο Νεπάλ τα τελευταία 81 χρόνια. 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από τον ιστορικό πύργο του 19ου αιώνα ο οποίος κατέρρευσε. Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στο Νεπάλ και ήταν ενταγμένος στη λίστα των προστατευόμενων μνημείων της Unesco.
Η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού με επίκεντρο 80 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ποκάρα ήταν 7,5 Ρίχτερ αλλά το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα επάνω. Περιπου 35 λεπτά μετά την αρχική δόνηση οι σεισμογράφοι κατέγραψαν άλλη μια ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,6 Ρίχτερ.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Νεπάλ Κατμαντού έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά τον αρχικό σεισμό και παραμένουν στην ύπαιθρο από το φόβο των μετασεισμών που εξακολουθούν να ταρακουνούν την πόλη.

«Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έτρεμε ολόκληρο το σπίτι, πεταχτήκαμε έξω»  έτσι πήραμε έξω», είπε ο 28χρονος Sila Gurung, ο οποίος ζει σε ένα τριώροφο σπίτι με τη μητέρα του στην  περιοχή Nakhipot Κατμαντού, κοντά στο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο πλατεία Patan Durbar.

«Φοβούμαστε πολύ για τη ζωή μας. Κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουμε πίσω στο σπίτι", συμπλήρωσε.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ και ΕΔΩ...
πηγη protothema.gr

Read more...

Χιονοστιβάδα στο Έβερεστ, μετά τον σεισμό στο Νεπάλ...


 
Κινδυνεύουν ορειβάτες...
Χιονοστιβάδα στο Εβερεστ προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Νεπάλ, προειδοποίησαν ορειβάτες, ενώ εγείρονται φόβοι για την τύχη όσων βρίσκονται στην...
υψηλότερη κορυφή του κόσμου ένα μάλιστα χρόνο αφότου μία χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην περιοχή.


Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι προκλήθηκε μια «τεράστια χιονοστιβάδα» και «πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό».

«Τρέχω για να γλυτώσω την ζωή μου μακριά από τη σκηνή μου», ήταν το μήνυμα του Γκαβάν.

Read more...

Ξεπερνούν τους 450 οι νεκροί στο Νεπάλ...



Εικόνα βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει το Νεπάλ μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί του Σαββάτου τη χώρα, με τις τελευταίες πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 450, ενώ...
αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών αλλά και των εγκλωβισμένων που βρίσκονται μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Σπίτια και καταστήματα έχουν μετατραπεί σε ερείπια, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας Κατμαντού ακούγονται φωνές και θρήνοι. Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρρευσε, ενώ άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από το Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Το Reuters μετέδωσε ότι στην πρωτεύουσα κατέρρευσε ένας πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος. Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι από όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Πολιτική δέσμευση Τσίπρα ...


Πολιτική δέσμευση Τσίπρα για άρση της δέσμευσης των αποθεματικών σε σύντομο διάστημα
...για άρση της δέσμευσης των αποθεματικών σε σύντομο διάστημα...
Πολιτική δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αλλαγή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα Περιφερειών και Δήμων παρείχε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους της ένωσης περιφερειών Ελλάδας στη συνάντηση που είχε μαζί τους το Σάββατο.

«Είχαμε μια...
ουσιαστική, πραγματική και χρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς θα αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τροπολογία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός.

«Από τη στιγμή που είναι έκτακτο αλλάζουν και οι αποφάσεις μας» συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός καθώς το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα προχωρήσει αργότερα σε έκτακτη συνεδρίαση.


Από τη στιγμή που μας μίλησε καθαρά, ό,τι εργαλείο χρειάζεται η χώρα για να λήξει η διαπραγμάτευση θα το δώσουμε, συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός.


Αυτό που δεν θέλουμε είναι να υπάρξει μια ολοκληρωτική πολιτική πρακτική στη χώρα πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και συμπλήρωσε ότι με τον πρωθυπουργό συμφωνήθηκε να υπάρξουν έκτακτες συναντήσεις.


Στις 3 μετά το μεσημέρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών.


 

Read more...

Αναφορά Αλ. Τσίπρα στο μεταναστευτικό...



Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους περιφερειάρχες...
Αναφορά στο μεταναστευτικό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση του με τους Περιφερειάρχες, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Ο Τσίπρας τόνισε ότι είναι...
από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.

Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

Read more...

"Κάπα Research": 71,9% υπέρ συμφωνίας με τους εταίρους...



Στις 15 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ...
Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές δηλώνουν οι πολίτες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "Βήμα της Κυριακής".

Το...
71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.

Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.

Υπαρκτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ «βλέπει» το 68,8%, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.

Επιπλέον, το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση της έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).

Τέλος στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Read more...

Άνοιξε η γη στο Νεπάλ..



Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες...
Mεγάλες καταστροφές και δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το Νεπάλ το Σάββατο.
Οι...
εικόνες είναι συγκλονιστικές...



Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού


Read more...

Δύο νεκρά κορίτσια από το σεισμό στο Νεπάλ...


Δύο νεκρά κορίτσια από το σεισμό στο Νεπάλ
Κατέρρευσαν σπίτια, οι κάτοικοι καλούν σε βοήθεια...
Τη ζωή τους έχασαν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δύο κορίτσια μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ. 
Η πρώτη...
σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε άγαλμα σε πάρκο στο Κατμαντού και η δεύτερη μετά από πτώση τοίχου στο σπίτι της στα σύνορα του Νεπάλ με την Ινδία. 

Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων. Ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα.

Ανταποκριτής του Reuters από την Κατμαντού είπε ότι είδε σπίτια να έχουν γκρεμιστεί και πολλούς τοίχους κτιρίων να έχουν καταρρεύσει. «Όλοι είναι στους δρόμους, οι άνθρωποι σπεύδουν στα νοσοκομεία», καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί κατάγματα, πρόσθεσε.

«Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας», είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. «Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο», συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.

Read more...

Νεπάλ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών...


Νεπάλ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών έπληξε την πόλη Ποκάρα - Media
Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ποκάρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταρρεύσει...
κτίρια στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

Read more...

Στρατούλης: Δεν δεχόμαστε μείωση συντάξεων...


"Έχουμε τα δικά μας εναλλακτικά σχέδια".
BINTEO...
"Το πρώτο που λέμε στον Τόμσεν και στον κάθε κύριο Τόμσεν είναι ότι περαιτέρω  μειώσεις των συντάξεων δεν τις αντέχουν οι συνταξιούχοι διότι ήδη το 50% από αυτούς παίρνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Στρατούλης.

"Έχουμε...
τα δικά μας εναλλακτικά σχέδια" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στο πρωινο του ΣΚΑΙ.
 Δείτε το βίντεο:

Read more...

Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια Εν μέσω πρωτοφανούς έντασης ψηφίστηκε η ρύθμιση για τα διαθέσιμα


Εν μέσω πρωτοφανούς έντασης ψηφίστηκε η ρύθμιση για τα διαθέσιμα
Από την εκρηκτική συνεδρίαση της Βουλής   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Εκρηκτική ατμόσφαιρα επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής με ψήφους 156 «υπέρ» και 104 «κατά».

Η ένταση, οι διαξιφισμοί και οι βαριές πολιτικές μομφές έδωσαν τον τόνο στην συζήτηση, ενώ η ΝΔ ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα, κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν σε τέτοιο βαθμό που εξοργισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όρθιοι και φάνηκε να κινούνται προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Οδ.Κωνσταντινόπουλο, κάποιοι από αυτούς εκτόξευσαν εναντίον τους βαριές βρισιές, κάτι ωστόσο που από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται κατηγορηματικά.

«Ξέρω εγώ να χτυπάω ρε μ…»

Μέσα στο κομφούζιο των αντιπαραθέσεων, μια φράση που «έπιασαν» τα ανοιχτά μικρόφωνα -αν και ήταν εκτός μικροφώνου- προκάλεσε ποικίλα σχόλια και εντυπώσεις.

Ήταν η φράση του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση ο οποίος έχοντας εξαπολύσει μύδρους κατά της αντιπολίτευσης για την στάση τους, ακούστηκε να λέει: «Ξέρω εγώ να χτυπάω ρε μ…. Εντάξει;».

Το περιστατικό δεν έμεινε απαρατήρητο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκη να σχολιάζει αργότερα από του βήματος της Βουλής:

«Να είναι προσεκτικός ο κ. Βούτσης όταν μιλάει με ανοιχτά τα μικρόφωνα και εξηγεί στον κ. Λαφαζάνη πώς χτυπάει την αξιωματική αντιπολίτευση».

Και όντως, δίπλα στον κ. Βούτση, όταν έλεγε την επίμαχη φράση καθόταν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης, ο οποίος, πάντως, δεν έδειχνε ενθουσιασμένος από την τροπή της σφοδρής σύγκρουσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν απευθυνόταν στον κ. Λαφαζάνη, αλλά στον υπουργό Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη, που καθόταν στην ίδια σειρά των κυβερνητικών εδράνων αλλά λίγο πιο πέρα.

Έτσι μέσα στο πάθος της στιγμής, ο κ. Βούτσης αναγκάστηκε να φωνάξει λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να «πιάσουν» τα μικρόφωνα την επίμαχη φράση...

Εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή

Είχε προηγηθεί η πολιτική μομφή του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, όπως τόνισε, «δίνουν όπλα στους δανειστές οι απόψεις σας, σε αυτούς που θέλουν να φέρουν τη χώρα στην ασφυξία».

Τους κάλεσε να αναχθούν στον ρόλο τους, προκαλώντας πανδαιμόνιο αντιδράσεων, ενώ τους εγκάλεσε ότι ως συγκυβέρνηση στο παρελθόν «αποδεχόσασταν πλήρως ό,τι σας λέγανε οι πιστωτές και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε».

«Αυτό έχει αλλάξει» τους είπε, ενώ βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιδρούσαν όρθιοι καλώντας τον να ανακαλέσει. Μάλιστα, η ΝΔ απείλησε με αποχώρηση από την συνεδρίαση. Έξαλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φώναζαν στον κ. Βούτση να ζητήσει συγγνώμη και να το πάρει πίσω, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να λέει στον υπουργό Εσωτερικών: «Είστε απαράδεκτος και οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη. Οδηγείτε σε λογική διχασμού. Έχετε την ευκαιρία να το κάνετε τώρα.»

Παίρνοντας τον λόγο η πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι «αυτό που έγινε είναι ένα βαρύτατο ατόπημα», σημειώνοντας ότι στα 25 χρόνια που είναι η ίδια στη Βουλή «είχαμε πολλές φορές εντάσεις, κεκράχτες, αλλά ουδέποτε κανείς διανοήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αξιωματική αντιπολίτευση».

«Είναι πρωτοφανές ατόπημα να αμφισβητεί τον πατριωτισμό συναδέλφων του εντός της αιθούσης» είπε καλώντας τον κ. Βούτση: «Να σηκωθείτε και να ανακαλέσετε τώρα, γιατί θίγετε προσωπικά κάθε βουλευτή της ΝΔ. Και επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε αυτή την αίθουσα, δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τη Βουλή ζούγκλα.»

Στις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε η κ. Μπακογιάννη με αφορμή την αναγκαστική μεταφορά των διαθεσίμων των δήμων: «Μετά θέλω να δω τα μούτρα σας, όταν θα πάτε στα χωριά και τις περιφέρειές μας.»

«Εμείς τουλάχιστον πάμε σε χωριά, όχι σαν και σένα που σου ανοίγουν τα σαλόνια» τής φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Κωνσταντινέας, ενώ οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν.

Λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι αν δεν ανακαλέσει ο κ. Βούτσης, το κόμμα του θα αποχωρήσει.

Μάλιστα, μέσα στο πανδαιμόνιο των αντεγκλήσεων ακούστηκε ο ίδιος να λέει στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή που διαμαρτυρόταν: «Έχετε ζαλιστεί από τις πιρουέτες. Κάντε καμία φωτογράφηση και μετά ελάτε να μιλήσετε».

Τελικά, ο κ. Βούτσης ανασκεύασε επί της ουσίας, δηλώνοντας πως «ούτε κατά διάνοια υπήρξε η σύνδεση όσων σας είπα με πατριωτικά αισθήματα».

«Είπα ότι κατά την άποψή σας υπηρετείτε ό,τι θεωρείτε πατριωτικό καθήκον και το εκτελείτε κατά την δική σας άποψη» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «είναι καθαρά πολιτική η διαφωνία μας».

Στην έναρξη της συζήτησης ο Μ.Βορίδης έθεσε εκ μέρους της ΝΔ θέμα αντισυνταγματικότητας της ΠΝΠ με το επιχείρημα ότι καταργείται την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και των πανεπιστημίων βάζοντας χέρι στα διαθέσιμά τους.

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης είπε ότι «δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία αντισυνταγματική» και επικαλέστηκε τη δέσμευση του κράτους να καταβάλλει εγκαίρως μισθούς και συντάξεις και αυτή είναι η απρόβλεπτη και επείγουσα ανάγκη που οδήγησε την κυβέρνηση να φέρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως δήλωσε.

Και διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου με εγγυημένο επιτόκιο 2,5% και δεν υπάρχει ζημία, ενώ τόνισε ότι «ακόμα και αν θίγεται η αυτοτέλεια αυτή είναι προσωρινή για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ομολογεί αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν: ότι χωρίς την πράξη αυτή δεν θα πληρωνόντουσαν μισθοί και συντάξεις».

«Ομολογήσατε ότι είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα. Το μόνο επιχείρημά σας είναι ότι μπορούμε να παραβούμε το Σύνταγμα διότι υπάρχει μείζον θέμα, δηλαδή να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και ζητάτε να βάλουν πλάτη οι δήμαρχοι» είπε, προσθέτοντας ότι «αναγκάζεστε να καταφύγετε σε ακραία αντισυνταγματικά μέτρα για να καλύψετε την τραγική σας αδυναμία».

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε την ΠΝΠ και ο Ηλ.Παναγιώταρος της ΧΑ ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χ.Θεοχάρης, τόνισε ότι «είναι κατάπτωση να παρακολουθεί κάποιος την αντιστροφή της λογικής και της πραγματικότητας και την υποταγή της αλήθειας στην σκοπιμότητα».

Ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε ότι το μόνο επείγον και απρόβλεπτο της στιγμής, είναι «η έκτακτη κατάσταση που φέρατε εσείς στη χώρα». Για «αλλαγή ρόλων αλλά με τα ίδια επιχείρηματα» έκανε λόγο ο Ν.Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ ο κ. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ είπε: «Καλώς τα τα παιδιά, για να θυμηθούμε τον Αλέκο Αλαβάνο». Και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αντιπολίτευση μιλούσε για πραξικοπήματα και τώρα φέρνει ως κυβέρνηση Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Απαντώντας ο κ. Φίλης στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν πρέπει να χάνουμε τη γενική εικόνα που είναι ότι η διαπραγμάτευση κινείται σε πολιτικό επίπεδο» και ότι «δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή Βουλή έρμαιο των τεχνικών κλιμακίων και η κίνηση να φέρουμε τώρα ΠΝΠ είναι διότι θέλουμε να θωρακιστεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης με απόφαση της Βουλής και να στείλουμε το μήνυμα ότι δίνουμε με την ευρύτερη συναίνεση την μάχη της διαπραγμάτευσης». Υπέρ της συνταγματικότητας της ΠΝΠ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν.

Σύγκρουση Λαφαζάνη - Λοβέρδου

Νωρίτερα, μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τα ενεργειακά. Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική αποκαλώντας τον μάλιστα «εκπρόσωπο της δραχμής», ενώ ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για «πέμπτη φάλαγγα των δανειστών».

«Τελείτε σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. Βεβαίως υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπνέει αυτά που λέτε. Είναι η πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα, που δεν θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών, των media που αν ακούσουν κάτι για γερμανική Ευρώπη το θεωρούν ότι είναι κατά της χώρας» του απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.

«Λυπάμαι που μού ζητάτε να ζητήσω συγγνώμη για πράγματα που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι «αυτή την ώρα η χώρα διαπραγματεύεται και όλοι θέλουμε μία λύση συμβατή με τη λαϊκή ετυμηγορία και το πρόγραμμά μας».

«Εγώ σέβομαι και στηρίζω αυτή την προσπάθεια και εσείς έρχεστε και λέτε να ζητήσουμε συγγνώμη από αυτούς που έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια» είπε στον κ. Λοβέρδο.

Αναφερθείς στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο». «Τι έχετε να καταμαρτυρήσετε και ρωτάτε;» αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει: «Όχι κ. Λοβέρδο, δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που μας επιβάλλει να τεμαχίσουμε και να ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ, ότι η ΡΑΕ μπορεί αυθαίρετα να επιβάλλει αυξήσεις στα ήδη υψηλά τιμολόγια, που να απαγορεύει να περάσει ρωσικός αγωγός με ρωσικό αέριο.

» Μπορεί να ενοχλούνται κάποια κέντρα στη ΕΕ, όμως εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα είναι μία ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, ούτε μπανανία».

Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης λέγοντάς του: «Είστε ο κύριος εκπρόσωπος στο θέμα της δραχμής, αλλά η μάχη σας είναι χαμένη». «Είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή. Όχι βέβαια συνειδητά, αλλά ως πολιτική συναρμολόγηση» είπε, ενώ πρόσθεσε:

«Απήντησε ο οπαδός της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης και αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη. Είστε ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση. Είστε ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο πρωθυπουργός. Είστε θλιβερή μειοψηφία στη χώρα. Το σχέδιο Β που επικαλείστε δεν θα περάσει».

Ο κ. Λαφαζάνης αντεπιτέθηκε κάνοντας λέγοντας για «παραλήρημα ενοχής» του κ. Λοβέρδου για τον οποίο είπε: «Στο πρόσωπό του βλέπουμε την Ελλάδα των μνημονίων. Την Ελλάδα εκείνων που μας έφεραν στην κρίση και στα χάλια που είμαστε. Είστε συνυπεύθυνος, συνένοχος, συναυτουργός για την κρίση και υπεύθυνος για την διάλυση του τομέα της υγείας, της εργασίας, της παιδείας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι κοντά...


Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και αυτά που ακούτε από τα ΜΜΕ...

Αποκλειστικές δηλώσεις στο euronews έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας και έβγαλε ένα…
αρνητικό κλιμα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, όμως, επιμένει πως η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο δείχνει και στην πραγματικότητα η συμφωνία είναι κοντά.

“Η απόσταση από τη συμφωνία είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον καπνό, τη φωτιά και το θειάφι που βλέπετε”, σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως κατά τη γνώμη του “είμαστε κοντά σε συμφωνία”.

Ακόμη, ο Βαρουφάκης διαψεύδει τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, όπως του Bloomberg, που αναφέρουν πως αντιμετώπισε εχθρικό κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

“Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και αυτά που ακούτε από τα ΜΜΕ. Είμαστε ενήλικες και συνάδελφοι. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και έχουμε καλές σχέσεις”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν φυσικά και εντάσεις, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε και στη φημολογία πως κάποιος υπουργός Οικονομικών -πιστεύεται πως είναι αυτός της Σλοβενίας- έκανε λόγο για plan B στη διάρκεια της συνεδρίασης:

“Η άμεση αντίδρασή μου ήταν πως δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει plan Β. Και πως κάθε αναφορά σε plan B είναι αντι-ευρωπαϊκή, ενώ επί της ουσίας είναι και αντίθετη με το συμφερόντων του κράτους, του οποίου ο υπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά”...

Read more...

Καταψηφίζουμε και με τα δύο χέρια...


Eπαίσχυντη χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Βουλή. 

«Καταψηφίζουμε και...
με τα δύο μας χέρια αυτή την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητάμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία ώστε ο κάθε βουλευτής να πάρει την ευθύνη του και όχι να κρύβεται πίσω από συλλογικές ευθύνες κυβερνητικές ή κομματικές».

«Τον πατριωτισμό τον θυμόσαστε κάθε φορά που έχετε ανάγκη τον ελληνικό λαό. Όταν θέλετε να βάλετε στο χέρι ότι του έχει απομείνει, αφού πρώτα τον έχετε ξεζουμίσει παντοιοτρόπως. Αυτό κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι στα διαθέσιμα» μιας σειράς οργανισμών του Ελληνικού Δημοσίου όπως οι δήμοι και οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία. «Η Κυβέρνηση ομολογεί πως είναι πράξη εσωτερικού δανεισμού την οποία αναγορεύει ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και αξιοποιεί το κλίμα ανασφάλειας. Αναδεικνύει τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρεί και να αναπαράγει με τη βοήθεια των δανειστών εταίρων, τακτική που γνωρίσαμε πολύ καλά πέντε χρόνια, κάθε φορά που ήταν να έρθει μια δόση ή να προετοιμαστεί το έδαφος για να κλειστεί μια νέα συμφωνία Μνημόνιο», είπε ο κ. Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί «τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η αρπαγή των διαθέσιμων πόρων» θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών στους δήμους, αποτελώντας νάρκη για την στοιχειώδη μάλιστα λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών των δήμων που υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα. «Αναφέρομαι στις σχολικές επιτροπές, στους παιδικούς σταθμούς, για την τροφοδοσία τους, σε κοινωνικές δράσεις, στα προγράμματα σίτισης, θέρμανσης στα σχολεία, σε πολιτιστικές, αθλητικές υποδομές, σε μικρές εργολαβίες που εξυπηρετούν τους πολίτες», είπε ο κ. Κουτσούμπας. Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιγράφει ως θετικό και θεμιτό κάθε επιλογή του νεοφιλελευθερισμού και της επάρατης δεξιάς»...

Read more...

Δεν θα σου δώσω ούτε ευρώ!..


Ανάμεσα στις πολλές ύβρεις που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο σημερινό Eurogroup, απίστευτα σκληρή ήταν και η...
φράση του Σλοβάκου υπουργού Οικονομικών, προς τον Έλληνα ομόλογό του.

«Έχεις να πληρώσεις τις συντάξεις; Γιατί εγώ δεν είχα λεφτά να πληρώσω στη Σλοβακία και δεν θα σου δώσω λεφτά για να πληρώσεις συντάξεις στην Ελλάδα», είπε στον κ. Βαρουφάκη... 

Read more...