Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Προφυλακιστέος ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ...


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ Μανώλης Χατζόπουλος, μετά την απολογία του για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Οι...
υπόλοιποι έξι που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υποχρέωση καταβολή εγγύησης ύψους από 3.000 έως 7.000 ευρω...

Read more...

Ενημέρωση του ΥΠΟΙΚ στον πρωθυπουργό Έσοδα 100 εκατ. ευρώ από ελέγχους σε λίστες και off shore


Έσοδα 100 εκατ. ευρώ από ελέγχους σε λίστες και off shore
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Ποσά περίπου 100 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τους έως τώρα ελέγχους, από το υπουργείο Οικονομικών, στους καταλόγους με τα εμβάσματα και τις off shore εταιρίες. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση για τους ελέγχους σημαντικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε εξέλιξη, την οποία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

Σε σχέση με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, η αρχική επεξεργασία των 54.000 υποθέσεων ανέδειξε 24.710 υποθέσεις που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης. Για τις 24.710 υποθέσεις, στάλθηκαν επιστολές που καλούσαν τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, συστάθηκε ομάδα ειδικών αξιολογητών, οι οποίοι με ειδικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στοχοποίησαν τις υποθέσεις αυτές, ώστε να επιλεγούν για περαιτέρω έλεγχο οι πιο σημαντικές.

Οι υποθέσεις, στις οποίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν συνολικό αποτέλεσμα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων υποθέσεων καταδεικνύουν παραβατικότητα 30% και με δεδομένο πως οι υποθέσεις στοχεύονται με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (πρώτες στοχεύονται υποθέσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον), συνάγεται πως η τελική παραβατικότητα θα είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό.

Κατά την ενημέρωση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση των νέων γρήγορων διαδικασιών μερικού ελέγχου, θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες υποθέσεις με σκοπό να αποφέρουν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα. Ενώ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενισχύθηκε σε υποδομή και προσωπικό η ειδική ομάδα ελεγκτών που ερευνά τις υποθέσεις αυτές, καθώς και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της.

Αντίστοιχες ενέργειες, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, υλοποιούνται στο πλαίσιο του ελέγχου των υποθέσεων off shore εταιριών. Το έως τώρα αποτέλεσμα των ήδη ολοκληρωμένων υποθέσεων, υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ παράλληλα η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά και τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέα πρόκληση από τον Μ.Αρβανίτη Ναζιστικοί χαιρετισμοί στην παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης της ΧΑ


Ναζιστικοί χαιρετισμοί στην παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης της ΧΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ηράκλειο
Με ναζιστικό χαιρετισμό, στον οποίο ανταποκρίθηκαν πολλοί από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, άνοιξε και έκλεισε την ομιλία του ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου για την παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, του εν ενεργεία αστυνομικού Γιώργου Σπυρόπουλου.

Επιπλέον, ο Μ.Αρβανίτης εξαπέλυσε απειλές κατά των ανακριτριών που έχουν ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι βουλευτές της ΧΑ ανέφεραν ότι κατά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα φέρει το όνομα «Ελληνική Αυγή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμφωνία για προτάσεις - αγκάθια του ΟΟΣΑ Με δική της αντζέντα διαρθρωτικών μέτρων η κυβέρνηση έναντι της τρόικας


Με δική της αντζέντα διαρθρωτικών μέτρων η κυβέρνηση έναντι της τρόικας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν τη Δευτέρα, όπως δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. «Κλειδί» στις διαπραγματεύσεις θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει επέλθει συμφωνία για αρκετά από τα «αγκάθια», όπως για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αυτά προέκυψαν από την ευρεία υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της έναρξης των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών τη Δευτέρα.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει τη δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα, που δεν αφορά την αντικατάσταση κάποιων από τα μέτρα που προτείνει η τρόικα, αλλά ξεχωριστές παρεμβάσεις.

Ο ίδιος παράγοντας εξέφρασε την απορία του «για το πώς η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αναδείχθηκε σε βίβλο» και έφερε ως παραδείγματα των ελληνικών προτάσεων το θεσμικό πλαίσιο για τις «κλινικές μελέτες» (μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και νοσοκομείων), αλλά και την αδειοδότηση φαρμάκων από τον ΕΟΦ, με σκοπό την προσέκλυση πελατών από το εξωτερικό και την προώθηση των ελληνικών φαρμάκων.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει συμφωνία για θέματα που μέχρι τώρα αποτελούσαν «αγκάθια». Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, εντός της κυβέρνησης υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση στο γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία και ότι πρόθεση της κυβέρνηνσης είναι να υιοθετήσει το 80% των μέτρων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ξεχωριστές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση σε κλάδους όπως τσιμέντου, απορριπαντικών, τροφίμων - ποτών, οικοδομικών υλικών κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα η κυβέρνηση θα προτείνει μερική απελευθέρωση, δηλαδή να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά να απελευθερωθεί η τιμή τους, με στόχο να πέσει. Θα προβλέπεται μια δοκιμαστική περίοδος περίπου τεσσάρων (4) μηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως θα πέσουν οι τιμές στα φάρμακα αυτά.

Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατέληξε στην κατάργηση της ενιαίας τιμής στα ξενόγλωσσα βιβλία.

Για το θέμα του γάλακτος, πάντως, η συζήτηση συνεχίζεται. Η τελική πρόταση της κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη έως το απόγευμα της Δευτέρας και η κεντρική κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταρτιστεί στη βάσει των δεδομένων της ελληνικής αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει ρόλο «κλειδί» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα συμβάλει στην συνειδητοποίηση των πάντων, ενώ θα σηματοδοτήσει την άρση των αδικιών.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συνομιλήσει σε πολιτική βάση με την τρόικα, αλλά επισήμαναν με νόημα ότι «ξέρουν αυτοί για τις επικείμενες ευρωεκλογές».

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το Eurogroup της 10ης Μαΐου.

Τη Δευτέρα, οι επαφές με την τρόικα αρχίζουν στις 16:00 με σύσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα έχει στα χέρια της ήδη τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα υπάρξει διαπραγμάτευση επ' αυτών.

Στη συνέχεια, η τρόικα θα έχει συνάντηση στις 19:00 με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς θα εξεταστεί το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, για το οποίο τα συναρμόδια υπουργεία έχουν έλθει σε συμφωνία.

Η εφαρμογή της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και η μικρή ΔΕΗ αποτελούν τα μείζονα θέματα της τρέχουσας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση των 8,3 δισ. ευρώ (2,6 δισ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο 2013 και 5,7 δισ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο 2014) από την ευρωζώνη και των 3,6 δισ. ευρώ (από 1,8 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο 2013) από το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση, παρότι αισιοδοξεί, δεν κρύβει τις δυσκολίες που κρύβει η διαπραγμάτευση που αρχίζει τη Δευτέρα.

Ιδιαιτέρως απασχολεί η στάση των βουλευτών στα θέματα της ελευθέρωσης των αγορών του γάλακτος και των φαρμάκων, αλλά και σ αυτό της μερικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Ειδικότερα στην περίπτωση της ΔΕΗ, όπου θα απαιτηθεί η συγκρότηση ενός μπουκέτου ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, αποτελούμενο από λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές και θερμικές μονάδες, πετρελαίου και αερίου, που θα αποκοπούν από τη ΔΕΗ και θα πωληθούν σε ιδιώτες, έλληνες η ξένους.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σε όλα τα θέματα κυβερνητική συμφωνία, κορυφαία κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να ενημερωθούν για κάποια θέματα.

Στη συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκης, ο υπουργός Υγείας κ. Αδ.Γεωργιάδης, ο επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Π.Τσακλόγλου και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Στ. Παπασταύρου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Από το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Τέλος η καλοκαιρία, έρχονται βροχές και καταιγίδες


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Τέλος η καλοκαιρία, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα αύριο Δευτέρα (24-2-14) και μεθαύριο Τρίτη (25-2-2014) με πτώση της θερμοκρασίας από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου

Η καλοκαιρία και η λιακάδα δίνει σιγά σιγά τη θέση της στις βροχές και στις καταιγίδες.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα αύριο Δευτέρα (24-2-14) και μεθαύριο Τρίτη (25-2-2014).

Πιο συγκεκριμένα

Αύριο Δευτέρα (24-2-14) αρχικά σε όλη τη χώρα (εκτός ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 700 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά και βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά θα επικρατήσουν βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά μέσο όρο 4 με 7 βαθμούς.

Την Τρίτη (25-2-14) προβλέπονται αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
protothema.gr

Read more...

Μετάβαση από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ: Τι πρέπει να γνωρίζουν γιατροί και ασφαλισμένοι



Τι αλλάζει με τη μετάβαση από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ. Για πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά τα πολυϊατρεία
Κλειστά θα παραμείνουν, τουλάχιστον έως και τα μέσα Μαρτίου, τα πολυιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), με τους ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται από τους 5.000 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας, σε δύο εβδομάδες τα πολυιατρεία θα ανοίξουν «τυπικά», με τη λήξη της διαθεσιμότητας του προσωπικού που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κ.ά.).
Σε ένα μήνα, όταν δηλαδή λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας-κινητικότητας του υπόλοιπου προσωπικού, τα πολυιατρεία θα επαναλειτουργήσουν. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι τα πολυιατρεία θα λειτουργήσουν κανονικά με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σε διάστημα περίπου δύο μηνών, καθώς θα χρειαστεί επιπλέον διάστημα για προσλήψεις επικουρικών ή συμβασιούχων γιατρών που θα καλύψουν τα κενά όσων γιατρών επιλέξουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Σταδιακά θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, με την πρόσληψη -σε πρώτη φάση- 1.000 γιατρών που θα αναλάβουν τον ρόλο αυτό.
6 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας
 Στο διάστημα διαθεσιμότητας του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, πώς θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς;
Εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας. Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, το υπουργείο Υγείας αύξησε το πλαφόν των 200 επισκέψεων στους συμβεβλημένους ιατρούς στις 400. Παράλληλα ανέβασε κατά 10% το ποσοστό συνταγογράφησης των γιατρών ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με τη χορήγηση φαρμάκων.
Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετηθούν από γιατρούς οι οποίοι επικαλούνται το πλαφόν στις επισκέψεις ή στις συνταγές και τους ζητήσουν χρήματα, ο υπουργός Υγείας καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν αμέσως στον ΕΟΠΥΥ και να καταγγείλουν τον γιατρό. Επίσης μπορούν να στέλνουν τις καταγγελίες τους και στο προσωπικό e-mail του κ. Γεωργιάδη: g-adonis@otenet.gr.
 Τι γίνεται με τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων (π.χ. για καρκινοπαθείς) και με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας;
Η χορήγηση όλων των ακριβών φαρμάκων συνεχίζεται κανονικά και γίνεται όπως και πριν, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Όσον αφορά τα ΚΕΠΑ, που δεν λειτουργούσαν λόγω της απεργίας των γιατρών, έχει ήδη υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών στις επιτροπές, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους. Σημειώνεται ότι και με νόμο του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση έχει εγκριθεί κανονικά η χορήγηση ως 30/4/2014 συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας και προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕΠΑ, μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Τι υπηρεσίες θα παρέχει το ΠΕΔΥ;
Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και επιπλέον υπηρεσίες όπως η εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού.
Ο οικογενειακός γιατρός θα έχει τη συνολική ευθύνη των ασφαλισμένων και στην πλήρη ανάπτυξη του θεσμού θα αποτελεί το «εισιτήριο» εισόδου των πολιτών στο σύστημα Υγείας, καθώς μόνον με το παραπεμπτικό του θα μπορούν να απευθύνονται σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία.
Επίσης, τα πολυ-ιατρεία, ενταγμένα στο νέο σύστημα, θα παρέχουν υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών και όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ, σε επόμενο χρόνο, κάποια από αυτά θα εφημερεύουν.
 Στις μονάδες υγείας του νέου φορέα θα καταβάλουν χρήματα οι ασφαλισμένοι;
Οι υπηρεσίες θα είναι δωρεάν και σε αντίθεση με το τι ισχύει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπου οι ανασφάλιστοι καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα νοσηλείας τους, στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ (δηλαδή στα Κέντρα Υγείας και στα πολυ-ιατρεία), οι ανασφάλιστοι δεν θα πληρώνουν για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις.
Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ισχύσει και στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας το εισιτήριο των πέντε ευρώ που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες για εξετάσεις σε εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ.
Θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας;
Απολύσεις δεν θα γίνουν, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις ιατρών οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της απασχόλησής τους στο Δημόσιο, όπως οι συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, και της διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου. Σημειώνεται ότι εκείνοι που θα επιλέξουν την απασχόληση στο Δημόσιο και κριθούν κατάλληλοι από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης -οι ίδιες που αξιολογούν το σύνολο των ιατρών του Δημοσίου- θα εισαχθούν στο ΕΣΥ με το μισθό και τη βαθμίδα που αναλογεί στα χρόνια προϋπηρεσίας τους βάσει της κλίμακας του ΕΣΥ.
Υπογραμμίζεται ότι, για όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των ιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς, δίνοντας έτσι το δικαίωμα εργασίας και σε νέους γιατρούς.
 Μέχρι πότε μπορούν οι γιατροί να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ;
Μέχρι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έχει προθεσμία το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ. Ήδη από την Τετάρτη άρχισε η αποστολή των διαπιστωτικών πράξεων και ουσιαστικά άρχισε να «τρέχει» η προθεσμία των επτά ημερών, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο νέο σύστημα.
Σε περίπτωση που δεν υποβάλουν αίτηση απολύονται αυτοδικαίως. Το ίδιο ισχύει και για όσους, ενώ έχουν κάνει αίτηση, δεν παρουσιαστούν όταν κληθούν να εργαστούν, καθώς και για τους γιατρούς που δεν προσκομίσουν εγκαίρως (όταν κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία) βεβαίωση από την εφορία ότι έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο, ή έστω αντίγραφο της σχετικής αίτησης.
Για όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των ιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς, δίνοντας έτσι το δικαίωμα εργασίας και σε νέους γιατρούς.

Πηγή: Ημερησία
http://news247.gr/

Read more...

Σαββόπουλος: Ο Σακης μας έκανε το τραπέζι μετά την κηδεία του!...



Συγκινητική αποκάλυψη...
Λίγες ώρες μετά την κηδεία που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο Μελισσίων, όπου είχαν βρεθεί ξανά για τις ανάγκες των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «50-50», οι αγαπημένοι φίλοι του εκλιπόντος αποχαιρέτησαν τον «αδερφό» τους και ...
από σκηνής, στην «Ακτή Πειραιώς», μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με βιντεάκια στα οποία συμμετείχε και ο Σάκης Μπουλάς, ενώ το πρόγραμμα ακολούθησε την κανονική του ροή σαν να ήταν και εκείνος εκεί... Με μια μικρή διαφορά: την πρώτη καλησπέρα στο κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά το μαγαζί ανέλαβε να την πει ο «Νιόνιος», ο οποίος μίλησε για το φίλο του Σάκη Μπουλά και εξήγησε ότι είναι όλοι εκεί για έτσι το επιθυμούσε ο φίλος τους.

«Επιτρέψτε μου δύο κουβέντες για αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα, τον Σάκη. Απεβίωσε χτες, τον αποχαιρετήσαμε σήμερα. Χτες φυσικά δεν παίξαμε, παρακούοντας την εντολή του – γιατί μας το είχε ξεκαθαρίσει “όταν πεθάνω”, είπε, “το ίδιο βράδυ να παίξετε” και τον παρακούσαμε, γιατί δεν ήταν εύκολο. Μετά σκέφτηκα ότι εμείς οι καλλιτέχνες, τιμάμε τους νεκρούς μας παίζοντας. Το δικό μας το παίξιμο περιέχει και το πένθος και την αθανασία. Είναι αυτό που λέει ο λαός “γάμος χωρίς κλάματα και κηδεία χωρίς γέλιο δεν είναι ωραίο πράγμα”. Και αυτά ο Σάκης τα ήξερε!», είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την γνωριμία τους και τη φιλία τους.

Αυτό που άφησε με το στόμα ανοιχτό τους θαμώνες του μαγαζιού, όπως και τον ίδιο τον Διονύση Σαββόπουλο και όλους τους φίλους του Σάκη Μπουλά ήταν η αποκάλυψή του ότι ο Σάκης τους είχε πρόσφατα επισκεφτεί το εστιατόριο που βρισκόταν κοντά στο κοιμητήριο και είχε πληρώσει το γεύμα τους, πράγμα που τους είπε ο ίδιος ο μαγαζάτορας.
«Μείναμε όλοι μας άφωνοι σήμερα, διότι μετά από την κηδεία, πήγαμε σε παρακείμενο μαγαζί για την ψαρόσουπα, για την κλασική “μακαριά”. Και τι μας λένε; Ο μακαρίτης είχε πάει πριν από μέρες στον μαγαζάτορα “μετά την κηδεία μου”, λέει, “θα έρθουν εδώ 40-50 φίλοι, τι μενού θα βγάλεις και πόσο κάνει;”. “Ελάτε κύριε Μπουλά”, είπε ο μαγαζάτορας, “τι πράγματα είναι αυτά;”. “Τι μενού θα βγάλεις και πόσο θα κάνει; 40- 50 κεφάλια. “Σας παρακαλώ κύριε Μπουλά, αν o μη γένοιτο, θα κάνω εγώ το κέρασμα”. “Όχι, 40-50 κεφάλια, πόσο κάνει;”. Πλήρωσε τη μακαριά, μείναμε άφωνοι», είπε ο τραγουδοποιός εκ μικροφώνου.

Και έκλεισε το μικρό του λόγο, λέγοντας ότι έπαιξαν όλοι εις μνήμη του και ότι οι αμοιβές των καλλιτεχνών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

πηγη protothema.gr

Read more...

Μεταβατικός πρόεδρος, ο Τουρτσίνοφ...





Στον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, το στενότερο συνεργάτη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Γιούλιας Τιμοσένκο, που αποφυλακίστηκε χθες, ανατέθηκαν προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου μετά την καθαίρεση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Όπως ...
αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορέιο, ο Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Κίεβο χθες με προορισμό τη γενέτειρά του στα ανατολικά της χώρας απ’ όπου κατήγγειλε ότι «ένα πραξικόπημα» βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα.

Το κοινοβούλιο σήμερα αποφάσισε να αναθέσει στον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, που είχε εκλεγεί πρόεδρος της βουλής την προηγούμενη ημέρα, τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου.

Η διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών έχει οριστεί για την 25η Μαϊου.

Ο Τουρτσίνοφ, ηλικίας 49 ετών, κατάγεται από την ίδια πόλη με τη Γιούλια Τιμοσένκο, το Ντνιπροπετρόβσκ στα νοτιοανατολικά της χώρας, και κατέχει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Υπηρέτησε ως επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004- 2005.

Read more...

Ζωή μέσα στη χλιδή για τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς



Σοκ και οργή είναι μερικά από τα συναισθήματα που πλημμύρισαν τους Ουκρανούς αντικρίζοντας το εσωτερικό της εσωτερικής προεδρικής κατοικίας του Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
Χιλιάδες ήταν εκείνοι που μετά την "εκδίωξη" του Βίκτρο Γιανούκοβιτς περιπλανήθηκαν στο υπερπολυτελές προεδρικό μέγαρο.
Ιδιωτικό γήπεδο γκολφ, ζωολογικός κήπος, πλωτή αίθουσα δεξιώσεων, ελικοδρόμιο, λίμνες, αγάλματα και ένα θερμοκήπιο είναι ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά της 345 στρεμμάτων έκτασης.
Υπήρχαν ακόμα σπάνιοι φασιανοί που έχουν εισαχθεί από τη Μογγολία και τη Σουμάτρα, στρουθοκάμηλοι από την Αυστραλία και την Αφρική, όπως και παγώνια.
Η έκταση βρίσκεται μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Κιέβου, με τους Ουκρανούς που περιπλανήθηκαν να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε άλλο κόσμο, σε μία χώρα που ο μέσος μισθός είναι μικρότερος από 300 λίρες τον μήνα.
http://news247.gr/


Read more...

Με «προφίλ υπόπτων» Έφοδος της εφορίας με 116.000 ελέγχους διασταυρώσεων στοιχείων


Έφοδος της εφορίας με 116.000 ελέγχους διασταυρώσεων στοιχείων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, κάρτες, ακίνητα, σκάφη, ΦΠΑ και ιατρικές συνταγές θα προχωρήσεις σε περισσότερους από 316.000 ελέγχους η γγ Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.

Στο σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων και απευθείας ανάληψη από τραπεζικούς λόγαριοσαμούς για μικρού ύψους (κάτω των 1.000 ευρώ) ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-15 προβλέπονται 116.000 προσωποποιημένοι έλεγχοι της εφορίας και 200.000 τελωνειακοί έλεγχοι, με βεβαίωση προστίμων και πολλαπλών τελών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο ελέγγχων, που έχει συνταχθεί υπό τις οδηγίες του γγ Χάρη Θεοχάρη, προβλέπει συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, μέχρι και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Το υπουργείο ευλεπιστεί, γράφει η εφημερίδα, πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει το φορολογικό προφίλ με την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων. Στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, οφειλέτες και κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θεωρούνται «ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης όπως και πολυθερνικές που πωλούν στην Ελλάδα με τιμές υψηλότερες σε σύγκριση με το εξωτερικό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση Διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ΚΕΠ

Διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ΚΕΠ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας, θα παρέχουν πλέον τα ΚΕΠ προς τους πολίτες.

Οι βεβαιώσεις θα παρέχονται μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Αυτό ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος Κίεβο: Διήμερη διορία για νέα κυβέρνηση, εντάλματα σύλληψης αξιωματούχων


Κίεβο: Διήμερη διορία για νέα κυβέρνηση, εντάλματα σύλληψης αξιωματούχων
Διαδηλωτές γύρω από την έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κίεβο: Νέος μεταβατικός πρόεδρος ενόψει των εκλογών του Μαΐου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κίεβο
Προθεσμία μέχρι την Τρίτη για σχηματισμό της νέας ουκρανικής κυβέρνησης έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής -και, πλέον, εκτελών χρέη προέδρου- Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ ενώ ο εκτελών χρέη γενικού εισαγγελέα διέταξε την προσαγωγή του προκατόχου του και του πρώην υπουργού Εσόδων.

Η Βουλή ενέκρινε το μεσημέρι της Κυριακής την ανάθεση των καθηκόντων της ουκρανικής προεδρίας προσωρινά στον πρόεδρο της Βουλής, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ. Η Βουλή απέπεμψε επίσης τον υπουργό Εξωτερικών Λεονίντ Κοζάρα.

Όπως ανέφερε την Κυριακή ο Τουρτσίνοφ, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει συσταθεί μέχρι την Τρίτη. «Είναι προτεραιότητα» είπε μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, η Βουλή ενημερώθηκε για την απόφαση του Όλεχ Μαχνίτσκι, ο οποίος εκτελεί πλέον χρέη γενικού εισαγγελέα, να εκδώσει διαταγή για τη σύλληση του τέως υπουργού Εσόδων Ολ.Κλιμένκο αλλά και του τέως γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Ψόνκα. «Έχει ανοίξει έρευνα και ερευνητική-επιχειρησιακή ομάδα έχει αναλάβει να τεθούν σε κράτηση οι δύο και να οδηγηθούν σε δίκη» ανέφερε το γραφείο της γενικής εισαγγελίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
16 φωτογραφίες
Η Κυριακή ξημέρωσε στο Κίεβο χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια. Οι διαδηλωτές κυριαρχούν, έχοντας υπό τον έλεγχό τους μεταξύ άλλων και το μέγαρο της προεδρίας ενώ το Κοινοβούλιο -στο οποίο πλειοψηφούν οι βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ- είχε ψηφίσει το Σάββατο την καθαίρεση του Γιανουκόβιτς και την προκήρυξη προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου.

Στο Κίεβο η Τιμοσένκο, χαμένα τα ίχνη του Γιανουκόβιτς


Παράλληλα, η απελευθερωμένη Τιμοσένκο έχει επιστρέψει ως «θριαμβεύτρια» στο Κίεβο ενώ ο ίδιος ο Γιανουκόβιτς μένει άφαντος: Οι τελευταίες αναφορές -μεταξύ πληροφοριών και φημών- τον θέλουν στα ανατολικά της χώρας, μετά από υποτιθέμενη ανεπιτυχή απόπειρα να φύγει στη Ρωσία.

Στο τελευταίο του διάγγελμα το Σάββατο, ο Γιανουκόβιτς απέρριψε την αποπομπή του που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, λέγοντας πως δεν παραιτείται.

Ο Γιανουκόβιτς είχε απορρίψει την ψηφοφορία στη Βουλή, μιλώντας για πραξικόπημα. Η δε Τιμοσένκο ξεκαθάρισε ήδη τις πρώτες ώρες μετά την αποφυλάκισή της πως θα διεκδικήσει την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές.

Η ομιλία της ενώπιον 50.000 κόσμου το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Ανεξαρτησίας δείχνει με τον πιο άμεσο τρόπο τις ραγδαίες εξέλιξεις στην Ουκρανία: Καθισμένη σε αμαξίδιο, λόγω προβλήματος στην πλάτη της που επιδεινώθηκε κατά τη φυλάκισή της, απευθύνθηκε εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά στους διαδηλωτές με φωνή που «έσπαγε» αλλά υπό τις επευφημίες του πλήθους. Την ίδια, ώρα ο Γιανουκόβιτς βρισκόταν κάπου έξω από την πρωτεύουσα, ενώ οι διαδηλωτές έμπαιναν στις επαύλεις τους και ανέβαζαν φωτογραφίες με εμφανή ειρωνία για την πολυτέλεια στην οποία ζούσε.

Η Τιμοσένκο ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την απογοήτευση που εισέπραξαν από τους πολιτικούς και είπε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία.

«Δεν αναγνώρισα το Κίεβο, με τα καμένα αυτοκίνητα, τα οδοφράγματα, αλλά αυτή είναι μια άλλη Ουκρανία, η Ουκρανία των ελεύθερων ανθρώπων». «Η Ουκρανία θα διαλυθεί χωρίς εσάς» είπε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και δεσμεύθηκε ενώπιόν τους ότι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα των τελευταίων ημερών θα λογοδοτήσουν.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

Read more...