Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μίζες Κόλπα Ομερτά...


To υπερπολυτελές αυτοκίνητο του Συρμόγλου, οι δημοσκοπήσεις, τα events και τα κουβανέζικα πούρα... 

  Πριν μπει λουκέτο στην αμαρτωλή κρατική ΜΚΟ (“Έργο Πολιτών”), ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, το 2011, διέταξε έρευνα για τα οικονομικά της εταιρείας, όπου διαπιστώθηκε...
σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, καθώς ο φορέας, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, είχε εξαιρεθεί από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ για το διορισμό “ημετέρων” στη διαχείριση των κονδυλίων ,όπου καταγράφηκαν παράτυπες απευθείας αναθέσεις, αλλά και στις υπέρογκες αποδοχές των μελών του ΔΣ που δεν προβλέπονταν από κανένα θεσμικό πλαίσιο.

Η ΜΚΟ προμηθεύτηκε, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα , αυτοκίνητο 2.000 κυβικών έναντι 44.000 € για τον πρόεδρό της, Στέλιο Συρμόγλου, έκανε δημοσκοπήσεις καταβάλλοντας 35.000 και πραγματοποιούσε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων.Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μία έκθεση φωτογραφίας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, το 2008 είχε κοστίσει περισσότερα από 50.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή των γραφείων από δημοσιεύματα του 2010. Σύμφωνα με αυτά, στο γραφείο του προέδρου οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με εγγλέζικες ταπισερί, υπήρχε πλούσια συλλογή από ξυλόγλυπτα, ένα τηλεσκόπιο κι ένας υγραντήρας με κουβανέζικα πούρα.
Ο μισθός του προέδρου της ήταν 9.500€ συν η αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Η μισθοδοσία του προσωπικού ξεκινούσε από 765 € κι έφτανε τα 2.200€ ενώ για τους προϊσταμένους των τμημάτων προβλεπόταν επίδομα αυξημένης ευθύνης 1.000€, επίδομα παραγωγικότητας 800€ κι επίδομα κινήσεων 500€.

Επίσης, καταγράφονται διαδικασίες απευθείας ανάθεσης για ποσά άνω των 80.000 ευρώ σε εταιρίες μηχανογραφικού υλικού. Οι πληρωμές προμηθευτών γίνονταν με εντολή προέδρου ενώ μόνο η έκθεση φωτογραφίας στο Μετρό του Συντάγματος “Κλικ στον Εθελοντισμό” , το 2008, κόστισε πάνω από 50.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: