Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στο σχέδιο πόλης 30.000 στρέμματα στην Αττική...




Περισσότερα από 30.000 στρέμματα σε 15 δήμους του νομού Αττικής πρόκειται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από...
το δήμο Σαρωνικού, όπου με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, μπαίνουν στο σχέδιο 2.510 στρέμματα γης, από τα οποία 1.700 στρέμματα αφορούν σε οικιστική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», οι 15 δήμοι όπου τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της τελικής διαβούλευσης προκειμένου να προωθηθούν εν συνεχεία οι διαδικασίες θεσμοθέτησής τους, λόγω και της κατάργησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, είναι: Μέγαρα, Ερυθραία, Καλύβια, Κερατσίνι, Βριλήσσια, Χολαργός, Βάρη, Μεταμόρφωση, Ελευσίνα, Ανάβυσσος, Φώκαια, Μαρκόπουλο, Πειραιάς, Ωρωπός, Φυλή.

Με βάση την υπουργική απόφαση για την κοινότητα Καλυβίων Θορικού του δήμου Σαρωνικού, οργανώνεται η εδαφική έκταση της Ενότητας Καλυβίων σε 13 Πολεοδομικές Ενότητες, με μέση πυκνότητα 20 ατόμων ανά εκτάριο και μέσο Συντελεστή Δόμησης 0,2, ενώ καθορίζονται οι χρήσεις γης για το σύνολο της εδαφικής ενότητας για εντός και εκτός σχεδίου περιοχές.

Με την έγκριση του συγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου:

- Αποδίδονται εκτάσεις 1.700 περίπου στρεμμάτων προς οικιστική ανάπτυξη και κάλυψη των προβλεπομένων αναγκών του (εξ αυτών 1.200 στρέμματα για πρώτη κατοικία και 500 για δεύτερη κατοικία).

- Εγκρίνεται η προς νότο επέκταση της υφιστάμενης Βιομηχανικής Περιοχής κατά 160 στρέμματα για την τόνωση και τον εκσυγχρονισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων.

- Προβλέπεται η δημιουργία μεγάλου κοινόχρηστου χώρου ως Αρχαιολογικού Πάρκου, μέσω της επέκτασης δυτικά του οικισμού, σε μία ενότητα 650 στρεμμάτων περί τον χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο.

- Καθορίζονται χώροι ειδικής προστασίας εκατέρωθεν των ρεμάτων, των αξόνων διέλευσης έργων υποδομής.

- Οργανώνεται και ιεραρχείται το οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: