Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σαββόπουλος: Ο Σακης μας έκανε το τραπέζι μετά την κηδεία του!...



Συγκινητική αποκάλυψη...
Λίγες ώρες μετά την κηδεία που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο Μελισσίων, όπου είχαν βρεθεί ξανά για τις ανάγκες των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «50-50», οι αγαπημένοι φίλοι του εκλιπόντος αποχαιρέτησαν τον «αδερφό» τους και ...
από σκηνής, στην «Ακτή Πειραιώς», μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με βιντεάκια στα οποία συμμετείχε και ο Σάκης Μπουλάς, ενώ το πρόγραμμα ακολούθησε την κανονική του ροή σαν να ήταν και εκείνος εκεί... Με μια μικρή διαφορά: την πρώτη καλησπέρα στο κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά το μαγαζί ανέλαβε να την πει ο «Νιόνιος», ο οποίος μίλησε για το φίλο του Σάκη Μπουλά και εξήγησε ότι είναι όλοι εκεί για έτσι το επιθυμούσε ο φίλος τους.

«Επιτρέψτε μου δύο κουβέντες για αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα, τον Σάκη. Απεβίωσε χτες, τον αποχαιρετήσαμε σήμερα. Χτες φυσικά δεν παίξαμε, παρακούοντας την εντολή του – γιατί μας το είχε ξεκαθαρίσει “όταν πεθάνω”, είπε, “το ίδιο βράδυ να παίξετε” και τον παρακούσαμε, γιατί δεν ήταν εύκολο. Μετά σκέφτηκα ότι εμείς οι καλλιτέχνες, τιμάμε τους νεκρούς μας παίζοντας. Το δικό μας το παίξιμο περιέχει και το πένθος και την αθανασία. Είναι αυτό που λέει ο λαός “γάμος χωρίς κλάματα και κηδεία χωρίς γέλιο δεν είναι ωραίο πράγμα”. Και αυτά ο Σάκης τα ήξερε!», είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την γνωριμία τους και τη φιλία τους.

Αυτό που άφησε με το στόμα ανοιχτό τους θαμώνες του μαγαζιού, όπως και τον ίδιο τον Διονύση Σαββόπουλο και όλους τους φίλους του Σάκη Μπουλά ήταν η αποκάλυψή του ότι ο Σάκης τους είχε πρόσφατα επισκεφτεί το εστιατόριο που βρισκόταν κοντά στο κοιμητήριο και είχε πληρώσει το γεύμα τους, πράγμα που τους είπε ο ίδιος ο μαγαζάτορας.
«Μείναμε όλοι μας άφωνοι σήμερα, διότι μετά από την κηδεία, πήγαμε σε παρακείμενο μαγαζί για την ψαρόσουπα, για την κλασική “μακαριά”. Και τι μας λένε; Ο μακαρίτης είχε πάει πριν από μέρες στον μαγαζάτορα “μετά την κηδεία μου”, λέει, “θα έρθουν εδώ 40-50 φίλοι, τι μενού θα βγάλεις και πόσο κάνει;”. “Ελάτε κύριε Μπουλά”, είπε ο μαγαζάτορας, “τι πράγματα είναι αυτά;”. “Τι μενού θα βγάλεις και πόσο θα κάνει; 40- 50 κεφάλια. “Σας παρακαλώ κύριε Μπουλά, αν o μη γένοιτο, θα κάνω εγώ το κέρασμα”. “Όχι, 40-50 κεφάλια, πόσο κάνει;”. Πλήρωσε τη μακαριά, μείναμε άφωνοι», είπε ο τραγουδοποιός εκ μικροφώνου.

Και έκλεισε το μικρό του λόγο, λέγοντας ότι έπαιξαν όλοι εις μνήμη του και ότι οι αμοιβές των καλλιτεχνών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: