Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Με «προφίλ υπόπτων» Έφοδος της εφορίας με 116.000 ελέγχους διασταυρώσεων στοιχείων


Έφοδος της εφορίας με 116.000 ελέγχους διασταυρώσεων στοιχείων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, κάρτες, ακίνητα, σκάφη, ΦΠΑ και ιατρικές συνταγές θα προχωρήσεις σε περισσότερους από 316.000 ελέγχους η γγ Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.

Στο σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων και απευθείας ανάληψη από τραπεζικούς λόγαριοσαμούς για μικρού ύψους (κάτω των 1.000 ευρώ) ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-15 προβλέπονται 116.000 προσωποποιημένοι έλεγχοι της εφορίας και 200.000 τελωνειακοί έλεγχοι, με βεβαίωση προστίμων και πολλαπλών τελών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο ελέγγχων, που έχει συνταχθεί υπό τις οδηγίες του γγ Χάρη Θεοχάρη, προβλέπει συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, μέχρι και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Το υπουργείο ευλεπιστεί, γράφει η εφημερίδα, πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει το φορολογικό προφίλ με την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων. Στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, οφειλέτες και κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θεωρούνται «ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης όπως και πολυθερνικές που πωλούν στην Ελλάδα με τιμές υψηλότερες σε σύγκριση με το εξωτερικό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: