Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Στοιχεία φωτιά για τον τρόπο που εκπαιδεύονται νέοι της χρυσής αυγής

20131207-110231.jpg
Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής! Ανάμεσα στα στοιχεία που έστειλε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις εφέτες ανακρίτριες υπάρχει ένα απίστευτο βίντεο, στο οποίο απαθανατίζονται νέα μέλη της οργάνωσης, πρώτα να στρατολογούνται και στη συνέχεια να εκπαιδεύονται πάνω σε αληθινά όπλα. Τα νέα μέλη εμφανίζονται να φορούν κουκούλες, ενώ υπάρχει πλήθος ανθρώπων που… τους επιβλέπουν και τους καθοδηγούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους… επιβλέποντες φέρεται πως είναι και τουλάχιστον ένας, βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Θυμίζουμε πως η η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρέδωσε στα χέρια της Δικαιοσύνης έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με τεράστιο όγκο δεδομένων, η αναπαραγωγή του οποίου και μόνο χρειάζεται πάρα πολλές ώρες. Το υλικό αυτό περιέχει αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, καθώς επίσης και την ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές. Προσδιορίζεται δε και η ημερομηνία που τα συγκεκριμένα αρχεία σβήστηκαν. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων παρέδωσαν DVD στην αντιτρομοκρατική που για 24 ώρες θα αντιγράψει όλο το νέο οπτικοακουστικό υλικό για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.
Αναβάλλεται η απολογία Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλου – «Όχι» σε Παππά για αποφυλάκιση
Μετά από αυτά τα στοιχεία και ειδικά από το βίντεο που ήρθε να βάλει «φωτιά» και να δώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση, αποφασίστηκε οι απολογίες των βουλευτών, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα και Γερμενή, να πάρουν παράταση για τις 11 Ιανουαρίου και όχι το προσεχές Σάββατο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Παράλληλα, ίδια τύχη με τον αρχηγό του, τον Νίκο Μιχαλολιάκο φαίνεται ότι έχει και ο Χρήστος Παππάς, καθώς η αίτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αποφυλάκιση απορρίφθηκε. Δεν είναι λίγοι όσοι συγχέουν την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Παππά με τη φερόμενη παρουσία βουλευτή της ΧΑ στο επίμαχο βίντεο. (Διαβάστε αναλυτικά – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά)
Αρνείται ότι διαχώρισε τη θέση του ο Μπούκουρας
«Ποτέ δε διαχώρισα τη θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής», τονίζει ο Ευστάθιος Μπούκουρας, με αφορμή τις φήμες περί διαφορετικής στάσης έναντι των υπολοίπων βουλευτών.
«Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, του οποίου αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Ουδέποτε διαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός μου. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους», τονίζει ο βουλευτής.

Read more...

Η τροικα ξεκίνησε για… Σκι και έρχεται Ελλάδα

20131207-111501.jpg
Έρχεται ξανά στην Αθήνα η τρόικα την Τετάρτη, με πολλά θέματα» να παραμένουν «ανοιχτά». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιθανότητες να βρεθεί μια συμφωνία είναι ελάχιστες.
«Τα ανοικτά θέματα είναι πολλά και δύσκολα», αναφέρει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Όπως αναφέρει ο ίδιος, το πιθανότερο σενάριο είναι η τρόικα να έρθει την ερχόμενη Τετάρτη και να ξαναφύγει για την περίοδο των εορτών. Σε αυτό το διάστημα, η ελληνική πλευρά προσδοκά να υπάρξει τουλάχιστον συμφωνία για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει προτείνει να διατηρηθούν τα δύο από τα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ, με 341 εργαζόμενους και ζητάει περίοδο χάριτος 12 μηνών για να αποδειχθεί η βιωσιμότητά τους. Εάν στο τέλος του 12μήνου φανεί ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, τότε τα ΕΑΣ θα συρρικνωθούν σε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο με λιγότερο προσωπικό, που θα καλύπτει μόνο τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, έως την αναχώρηση της τρόικας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχει η προσδοκία ότι θα έχει επιτευχθεί συμφωνία και στο θέμα των πλειστηριασμών, ώστε η κυβέρνηση να νομοθετήσει πριν λήξει, στις 31 Δεκεμβρίου, το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηδάκης θα είναι σε θέση την Τετάρτη να παρουσιάσει μια πρόταση που θα προστατεύει από πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία έως κάποιο όριο αντικειμενικής αξίας, που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Θα υπάρχουν επίσης εισοδηματικά κριτήρια για την υπαγωγή δανειολήπτη στο προστατευτικό καθεστώς.
Επίσης, έως τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι θα υπάρξει επαρκής προσέγγιση και στα υπόλοιπα ανοικτά θέματα, ώστε με την επιστροφή της στην Αθήνα, τον Ιανουάριο να συμφωνηθεί το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου και να εγκριθεί η μεγάλη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.
Πάντως, πιο πιθανό θεωρείται το σενάριο που είχε προβάλει ο επικεφαλής του EuroworkingGroup Τόμας Βίζερ, ότι δηλαδή πρώτα θα πάει για σκι η τρόικα και μετά θα βρεθεί λύση με την Αθήνα!

Read more...

Θα παίρνουν "ελέγχους" δάσκαλοι και καθηγητές- Πως θα αξιολογούνται



Στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προχωρεί το υπουργείο Παιδείας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τι θα λαμβάνεται υπόψη στη βαθμολόγηση
Με βήμα ταχύ θέλει να ξεκινήσει το υπουργείο Παιδείας από τον επόμενο μήνα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαδικασία που θα περιλαμβάνει και τα στελέχη διοίκησης.
Σύμφωνα με το Έθνος, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 240) και περιλαμβάνει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Ήδη έχουν ξεκινήσει και τα σχετικά σεμινάρια για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, τα οποία γίνονται σε όλες τις περιφέρειες και αρχικά αφορούν την επιμόρφωση των στελεχών της Εκπαίδευσης.
Σκοπός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού και του διοικητικού τους έργου μέσω της άμεσης σύνδεσής της με την επιμόρφωση, προς όφελος των ιδίων, των μαθητών και της κοινωνίας.
Σχολικοί σύμβουλοι θα εξετάζουν και θα βαθμολογούν τους καθηγητές ενώ η αξιολόγηση θα διενεργείται με ή χωρίς αίτηση του εκπαιδευτικού τουλάχιστον μία φορά ανά τριετία εντός συνεχούς χρονικού διαστήματος που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες. Οι αξιολογούμενοι έχουν δικαίωμα ένστασης εντός 5 ημερών από τη γνωστοποίηση σε αυτόν της έκθεσης αξιολόγησης από τον αξιολογητή. Κατα προτεραιότητα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί που κατά την 31η Μαΐου 2014 συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για την προαγωγή από τον βαθμό που κατέχουν στον επόμενο.
Οι αξιολογητές θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς αρχικά για τη διαδικασία και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα παρακολουθούν τουλάχιστον δύο ώρες διδασκαλίας σε όποια μαθήματα ή τάξη επιλέξουν από κοινού με τον δάσκαλο ή τον καθηγητή.
Κάθε αξιολογούμενος εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να αξιολογεί τον προϊστάμενο αξιολογητή του εγγράφως και επωνύμως. Οι εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται για τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους κυρίως, για το παιδαγωγικό κλίμα που θα δημιουργούν μέσα στις σχολικές τάξεις αλλά και για τη συνολική οργάνωση της τάξης.
Σημαντικό ρόλο θα παίζει η προετοιμασία των μαθητών για το μάθημα και τα εκπαιδευτικά μέσα που θα χρησιμοποιούν αλλά και η υπηρεσιακή τους συνέπεια και επάρκεια στις τυπικές υπαλληλικές υποχρεώσεις τους και η συνεργασία με τους γονείς και φορείς.
Τα 5 κριτήρια
Θα αξιολογούνται με τα ακόλουθα κριτήρια:
*Εκπαιδευτικό περιβάλλον (συντελεστής βαρύτητας 0,75): Διαπροσωπικές σχέσεις και προσδοκίες. Παιδαγωγικό κλίμα στη σχολική τάξη. Οργάνωση της σχολικής τάξης.
*Σχεδιασμός, προγραμματισμός και προετοιμασία της διδασκαλίας (συντελεστής βαρύτητας 0,50): Βαθμός αντίληψης των δυνατοτήτων και αναγκών των μαθητών για τη διαμόρφωση του σχεδιασμού της διδασκαλίας. Στόχοι και περιεχόμενο. Διδακτικές ενέργειες και εκπαιδευτικά μέσα.
*Διεξαγωγή της διδασκαλίας και αξιολόγηση των μαθητών (συντελεστής βαρύτητας 1,25): Προετοιμασία μαθητών για τη διδασκαλία. Διδακτικές ενέργειες και εκπαιδευτικά μέσα. Ενέργειες μαθητών κατά τη διαδικασία μάθησης. ΕΜπέδωση της νέα γνώσης και αξιολόγηση των μαθητών.
*Υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια (συντελεστής βαρύτητας 1,50): Τυπικές υπαλληλικές υποχρεώσεις. Συμμετοχή στη λειτουργία της σχολικής μονάδας και στην αυτοαξιολόγησή της. Επικοινωνία και συνεργασία με γονείς και φορείς.
*Επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη (συντελεστής βαρύτητας 1): Τυπικά προσόντα και επιστημονική ανάπτυξη. Επαγγελματική ανάπτυξη.

Read more...

Παναγούλης σε ΝΔ: Χρωστάτε στη ΔΕΗ 560.000 ευρώ και κόβετε το ρεύμα στους ανέργους



Αντιπαράθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιστρέφει την Ελλάδα στο '30, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι
Επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης καταγγέλλοντας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιστρέφει την Ελλάδα στο '30 και την εποχή της κατοχής, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι.
"Και ενώ 350.000 νοικοκυριά ζούνε σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις προχθές ευαισθητοποιήθηκατε για να βρείτε λύση. Ξέρετε, όμως, κύριοι βουλευτές της ΝΔ ότι στα γραφεία σας στη λεωφόρο Συγγρού έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2012. Κάνατε διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πληρώσατε, κάνατε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις και σήμερα οφείλετε στη ΔΕΗ περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, 560 χιλιάδες ευρώ. Και την ίδια ώρα κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα", δήλωσε ο κ. Παναγούλης.
Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους αβανταδόρους της, τους καναλάρχες να χρωστάνε εκατομμύρια και επιτέθηκε προσωπικά και στον υπουργό Υγείας επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Γεωργιάδης έψαχνε νύχτα φαρμακοβιομήχανο που έχει σώσει κατ΄ επανάληψη με το βαλάντιό του το κόμμα της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. «Θέλω να σας παρακαλέσω να προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί σε λίγους μήνες θα πρέπει να καθίσετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. "Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση" σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης. Για την προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: "Δεν έχει ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να τον υπερασπιστώ. Για όσους γράφουν ό,τι γράφουν μια είναι η πραγματικότητα. Μπορούν να γράφουν και να λένε ότι θέλουν. Αρκεί στο τέλος του δρόμου να είναι καλοπληρωτές".
Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παναγούλης είπε πως "η απάντηση της κυβέρνησης είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων και που θα επιφέρει μείωση κατά 480 εκατομμύρια ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη. Μια τροπολογία την οποία ο μόνος που καταψήφισε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Έλεγχοι στις ΔΟΥ Στα πράσα «αδιάκριτοι» εφοριακοί που έψαχναν τα φορολογικά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ


Στα πράσα «αδιάκριτοι» εφοριακοί που έψαχναν τα φορολογικά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ελέγχους σε «αδιάκριτους» εφοριακούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχοντας πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών μπήκαν στον πειρασμό να δουν, χωρίς να άπτεται της ελεγκτικής τους αρμοδιότητας, τα οικονομικά δεδομένα πολιτικών προσώπων, πραγματοποιεί η Οικονομική Επιθεώρηση του ΥΠΟΙΚ.

Προ δεκαημέρου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έστειλε στην Οικονομική Επιθεώρηση και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λίστα με τα ονόματα όλων των εφοριακών, οι οποίοι  είσηλθαν μέσω του Taxisnet και του Elenxis στα προσωπικά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, του γγ Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη, του γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη, αλλά και γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ.

Οι εντολές που έχει λάβει η Οικονομική Επιθεώρηση είναι να βρεθούν οι εφοριακοί που δεν σχετίζονται με ΔΟΥ, στις οποίες υπάγονται τα πολιτικά πρόσωπα, και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να αναζητήσουν τα ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στην Οικονομική Επιθεώρηση λίστα και άλλων «αδιάκριτων» εφοριακών, οι οποίοι χωρίς να τεκμηριώνεται ο ελεγκτικός τους ρόλος, έλεγξαν τα οικονομικά στοιχεία και άλλων πολιτικών προσώπων.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συλλαλητήριο των συνδικάτων Στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του Προϋπολογισμού


Στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του Προϋπολογισμού
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνουν το απόγευμα (18:00) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014.

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο το Σάββατο κατά της «ανάλγητης και αδιέξοδης πολιτικής»

«Με τον προϋπολογισμό του 2014, που κατέθεσε η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας:
«Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση».
«Είναι χαρακτηριστικό» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ «ότι το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις κ.ά. διαμορφώνεται στα 41,9 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ το 2013), με μείωση 6,4%. Οι δαπάνες, για κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,1 δισ. ευρώ».
«Οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης και της Τρόικα» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία Κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τον προϋπολογισμό


Κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τον προϋπολογισμό
Ο Αντώνης Σαμαράς στα «ορεινά» των εδράνων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού κορυφώνεται το Σάββατο η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα.

Το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση επιστρέφει την Ελλάδα στο '30 και την εποχή της κατοχής, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι.

«Και ενώ 350.000 νοικοκυριά ζούνε σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις προχθές ευαισθητοποιηθήκατε για να βρείτε λύση. Ξέρετε, όμως, κύριοι βουλευτές της ΝΔ ότι στα γραφεία σας στη λεωφόρο Συγγρού έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2012. Κάνατε διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πληρώσατε, κάνατε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις και σήμερα οφείλετε στη ΔΕΗ περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, 560.000 ευρώ.

» Και την ίδια ώρα κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα» δήλωσε ο κ. Παναγούλης.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους αβανταδόρους της να χρωστάνε εκατομμύρια και επιτέθηκε προσωπικά και στον υπουργό Υγείας επικαλούμενος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γεωργιάδης έψαχνε νύχτα φαρμακοβιομήχανο που έχει σώσει κατ' επανάληψη με το βαλάντιό του το κόμμα της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να σας παρακαλέσω να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, γιατί σε λίγους μήνες θα πρέπει να καθίσετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Για την προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν έχει ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να τον υπερασπιστώ. Για όσους γράφουν ό,τι γράφουν μια είναι η πραγματικότητα. Μπορούν να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν. Αρκεί στο τέλος του δρόμου να είναι καλοπληρωτές». 
Παρέμβαση Μπέζα
Ως τον «μόνο δρόμο», ως «το φιλί της ζωής» για την επιβίωση του συστήματος υγείας, προέκρινε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας, αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και δεν θα εκβιάσει κανέναν, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν εκβιάζεται κιόλας.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος για να πορευθούμε. Είναι σαν τον ποδηλάτη που αν μείνει ακίνητος θα πέσει» δήλωσε, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και όσων αντιδρούν στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις είπε ότι «υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα αυτοί που νοσταλγούν το παρελθόν και αυτοί που εργάζονται για το μέλλον. Αυτοί που μιλούν με ειλικρίνεια και αυτοί που δεν μιλούν επενδύοντας στην τακτική του ώριμου φρούτου ή που μιλούν την εύπεπτη γλώσσα του λαϊκισμού».
Σχολιάζοντας την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης σε βάρος του υπουργού Υγείας Αδ.Γεωργιάδη, ο κ. Μπέζας είπε: «Η απάντηση της κυβέρνησης είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων και που θα επιφέρει μείωση κατά 480 εκατομμύρια ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη. Μια τροπολογία την οποία ο μόνος που καταψήφισε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...