Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Συζητήσεις στη διακομματική επιτροπή Από τον Ιούνιο ο φόρος στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια Έτοιμη να επιβάλει φόρο ακόμα και στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια από το 2014 είναι η κυβέρνηση, με στόχο να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η διακομματική επιτροπή για το νέο «ενιαίο» φόρο ακινήτων συνεδρίασε και πάλι, έπειτα από διακοπή 2,5 μηνών, συνεχίζοντας από εκεί πού έμεινε: πώς θα μπορέσουν να φορολογηθούν περισσότερα ακίνητα, ώστε να ελαφρυνθούν όσοι έως σήμερα πλήρωναν «χαράτσι» για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους που κατέχουν.

Θα πρέπει όμως να καταλήξει άμεσα σε αποφάσεις, αφού ο νέος φόρος θα πρέπει να ψηφιστεί μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο -και όχι στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος από τη ΝΔ, Ανδρέας Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου οι κρατικές υπηρεσίες θα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για την πλειονότητα των ακινήτων στη χώρα μας, ακόμα και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στη φάση αυτή, δεν συζητείται καμία εξαίρεση. Αφού καταγραφεί η ακίνητη περιουσία, θα κριθεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο ή όχι.

Οι πολίτες θα δηλώσουν έως 30/6 και, εάν χρειαστεί, έως 30/8, τα ακίνητά τους στο νέο Περιουσιολόγιο και έτσι θα μπορούν περίπου να κάνουν και διορθώσεις στα στοιχεία που τους αφορούν, επί τουλάχιστον δύο μήνες, για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρους.
protothema.gr

Read more...

Πρώτη ομιλία Κουτσούμπα: Ναζιστική οργάνωση και απόγονοι της χούντας η Χρυσή ΑυγήΗ πρώτη ομιλία του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο πάρκο Ελευθερίας, για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα του Απρίλη, συνδυάστηκε με επίθεση κυρίως στη Χρυσή Αυγή, κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αναφορά στο 19ο Συνέδριο και τις αποφάσεις του (pics&vid)
Η πρώτη ομιλία του νέου γραμματέα, πολιτική εκδήλωση ήταν για να ακριβολογούμε, του ΚΚΕ έγινε στο πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το κολαστήριο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο Δ. Κουτσούμπας επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Χρυσή Αυγή, το πρώτο κόμμα στο οποίο επιτέθηκε στην ομιλία του, άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε για το νέο πρόγραμμα του ΚΚΕ μετά το τελευταίο Συνέδριο.
"Το ΚΚΕ είναι παρόν! Όπως πριν 46 χρόνια όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Παρόν όπως πάντα. Και σε φάσεις νίκης, ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες καμπές, σε δύσκολες στιγμές για το λαό, για τους εργάτες, για τη νεολαία.
Δεν λείψαμε από κανένα προσκλητήριο! Πάντα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες".
Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος μάλιστα πριν ξεκινήσει ακολούθησε τους φίλους του κόμματος στο σύνθημα που φώναζαν.
Στη συνέχεια προχώρησε σε ιστορική και συναισθηματική σύνδεση του τότε με το τώρα:
"Είμαστε αίμα από το αίμα του βασανισμένου λαού μας. Με τη σημερινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής, εδώ στο πάρκο Ελευθερίας, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, τιμάμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτοπίστηκαν σε τόπους εξορίας, τιμάμε τους κομμουνιστές των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των άλλων οργανώσεων του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος".
Για να έρθει στη συνέχεια η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, την οποία κατονόμασε ως απόγονο της χούντας.
"Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας,  όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων.
Φοβάται λέει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα τον αφήσουν να κατέβει στις εκλογές.
Ποιος θα τους εμποδίσει; Αυτοί που τους θρέφουν;
Που τους ανοίγουν το δρόμο για να ξερνούν το φασιστικό μίσος τους ενάντια στο λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται;
Αν πάρουν κάποια μέτρα για τη Χρυσή Αυγή θα το κάνουν μόνο ως άλλοθι για να επιτεθούν στο ΚΚΕ.
Το λαό να φοβάται κι όχι τα δικαστήρια και τους αστούς πολιτικάντηδες σαν και του λόγου του".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χούντα των Συνταγματαρχών και στο πραξικόπημα του 1967.
"Η επιλογή να τσακίσουν το κίνημα, να παρεμποδίσουν και την παραμικρή ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συνδέεται αναπόσπαστα με τον περιορισμό της δράσης του ΚΚΕ, με την προετοιμασία του εδάφους μέσω συκοφαντίας και με την ανακήρυξη του αντικομουνισμού ως επίσημης κρατικής ιδεολογίας, με την αξιοποίηση της γνωστής θεωρίας των "δύο άκρων", εξισώνοντας ανιστόρητα τον φασισμό  με τον κομμουνισμό, που είναι ο πιο σταθερός ο πιο αδιάλλακτος εχθρός του φασισμού.
Το ίδιο έκανε και η χούντα των συνταγματαρχών. Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τότε για να κάνουν τη δικτατορία, ήταν ο «κομμουνιστικός κίνδυνος».
Παρά το γεγονός ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διέτρεχαν η αστική τάξη και οι ξένοι σύμμαχοί της, ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι ο αντικομουνισμός είναι πάντα ο προπομπός για την περιστολή και κατάργηση ακόμα και αστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για την επιβολή γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν άμεσα και βίαια τα πιο ζωτικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των κομμουνιστών.
Γι’ αυτό άλλωστε δεν την πλήρωσαν μόνο οι κομμουνιστές. Ήρθε και η σειρά όλων των άλλων, που άνοιξαν το δρόμο στο φασισμό".
Για να βάλει μετά στη συνέχεια στο στόχαστρο το ΣΥΡΙΖΑ:
"Είναι ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται μέσα από τα συνέδρια και τα συμπόσια που διοργανώνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή η ανάπτυξη θα στηριχτεί πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων. Θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, μόνιμης φτώχειας και εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα.
Το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «θα στηρίξει επιχειρηματίες που σέβονται τους εργατικούς νόμους»!  Αλήθεια, ποιούς νόμους; Αυτούς τους βάρβαρους που ψηφίστηκαν; Οι επιχειρηματίες βέβαια, είναι σίγουρο, θα σεβαστούν την εργασιακή ζούγκλα. Εξ ού και το θερμό χειροκρότημά τους προς τον κύριο Τσίπρα.
Και οι δύο –κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση- εξωραΐζουν την ΕΕ, σε μια περίοδο που ξεθωριάζουν τα παλιά συνθήματα και των δύο, αλλά και των άλλων κομμάτων, για την πολυδιαφημιζόμενη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και τη «σύγκλιση»".
"Εξαπατά το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα!!!
Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό.
Αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου, να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ.
Αυτή η στρατηγική που δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, μαζί με την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει κάθε μέρα θέση για το μνημόνιο και ανάλογα βέβαια με το ακροατήριο.
Με πιο πρόσφατη θέση αυτή για την αναστολή του μνημονίου που την άλλη μέρα το πρωί πάλι την διόρθωσε, όχι ότι την άλλαξε.
Διατυπώνει θέσεις που θυμίζουν αντιγραφή κυβερνητικών προγραμμάτων προεκλογικών του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή. Αυτά θυμίζουν τα 5+3 μέτρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ".
Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό στη Μανωλάδα:
"Η επίθεση στους εργάτες γης της Μανωλάδας δεν ήταν μια μεμονωμένη ενέργεια, ούτε στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος μεταναστών. Είναι επίθεση συνολικά στην εργατική τάξη, με αναπαραγωγή όμως και του ρατσισμού.
Είναι συνέπεια της πολιτικής που οξύνει την εκμετάλλευση και αποθρασύνει την εργοδοτική τρομοκρατία. Πολύ περισσότεροι εργάτες θα βρεθούν το επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με τη βία και τον αυταρχισμό είτε των πληρωμένων μπράβων των αφεντικών, των μαντρόσκυλων της Χ.Α., είτε των μηχανισμών καταστολής του κράτους".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 19ο Συνέδριο, στο νέο πρόγραμμα που απέκτησε το ΚΚΕ, στις πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν, οι οποίες, όπως είπε, είναι προσαρμοσμένες στις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.
"Όλο το Κόμμα, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, να πάρουμε όλα εκείνα τα συνδυασμένα μέτρα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας, να ηγηθούμε της πάλης της εργατικής τάξης, για την κοινωνική συμμαχία, στον αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας".
 http://news247.gr/

Read more...

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένη προσφορά από την Εmma Delta για τον ΟΠΑΠΒελτίωση της προσφοράς της Εmma Delta για το ΟΠΑΠ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ. Σε ποιο ποσό ανήλθε η δεσμευτική προσφορά της. Άκυρη η προσφορά του Third Point

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου για την εξαγορά ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ.
Ωστόσο, το ελληνο-τσεχικό επιχειρηματικό σχήμα Emma Delta βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ καθότι η προσφορά του αμερικανικού hedge fund, Third Point, απορρίφθηκε.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, "αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Third Point, καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, αποσφραγίστηκε μόνο η οικονομική προσφορά της Emma Delta, παρουσία εκπροσώπων της".
Το ΤΑΙΠΕΔ, όμως, ζητά βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε η Εmma Delta, αφού το τίμημα ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ όταν η τρέχουσα αποτίμηση για το 33% διαμορφώνεται περίπου στα 730 εκατ. ευρώ.
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο ποσό, την εισήγηση των χρηματοοικονομικών του συμβούλων Deutsche Bank και NBG Securities, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από την Emma Delta να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος,  ενώ η οριστική απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να θα γίνει γνωστή τη Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd  με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

Read more...

Εκτενής συζήτηση χωρίς αποφάσεις Νέο ραντεβού τη Μ.Τρίτη έδωσε η διακομματική για το φόρο ακινήτων


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την επεξεργασία του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας που πρόκειται να ισχύσει από το 2014.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι διεύρυνσης της φορολογική βάσης επί της οποίας θα εφαρμοσθεί ο νέος φόρος, με δικαιότερες κλίμακες για όλους. Νέο ραντεβού της διακομματικής ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ.Τρίτη.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος επί της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων να αντικαταστήσει το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων που θα εφαρμοστεί και φέτος, με μειωμένους συντελεστές κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Βαρύ το κατηγορητήριο Αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου ο Τσαρνάεφ


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφοδρές εκρήξεις   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βοστώνη
Τον δρόμο της τακτικής και όχι της στρατιωτικής Δικαιοσύνης θα πάρει η υπόθεση του υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν και επίσημα κατηγορίες.

Ο Τσαρνάεφ βαρύνεται με την κατηγορία της «χρήσης και συνωμοσίας για την χρήση όπλου μαζικής καταστροφής», και ακόμη για εκ προθέσεως φθορά ξένης περιουσίας με εκρηκτικά που προκάλεσε τον θάνατο.

Στον Ποινικό Κώδικα των ΗΠΑ που αφορά την τρομοκρατία, ο ορισμός του όπλου μαζικής καταστροφής (weapon of mass destruction) είναι πολύ ευρύτερος από την κοινή χρήση του όρου και περιλαμβάνει ακόμα και σχετικά μικρής ισχύος αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται κατά προσώπων ή περιουσίας εντός της χώρας.

Στις επιθέσεις στη Βοστώνη σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 200, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Τσαρνάεφ δεν θα δικαστεί ως «μαχητής του εχθρού», εξέλιξη που θα έστελνε την υπόθεση στην στρατιωτική δικαιοσύνη και θα του στερούσε πολλά από τα δικαιώματα υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το νόμο, «οι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν να δικαστούν σε στρατοδικεία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τζέιμς Κάρνεϊ.

Αν καταδικαστεί για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο Τσαρνάεφ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκιση πολλών ετών, ισόβια ακόμα και την ποινή του θανάτου που πάντως δεν εφαρμόζεται στην Μασαχουσέτη.

Στο κατηγορητήριο υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την καταδίωξη που προηγήθηκε στους δρόμους της Βοστώνης.

Εκεί επισημαίνεται ότι κατά την αρπαγή ενός τζιπ από τους υπόπτους, ένας από τους δύο υπερηφανεύτηκε ότι οι εκρήξεις στο Μαραθώνιο είναι δικό του έργο. Ακόμη ένας από τους δύο απείλησε τον οδηγό με όπλο (του είπε «δεν αστειεύομαι»), αργότερα όμως ο οδηγός απέδρασε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην περιοχή όπου αντάλλαξαν πυρά με τους δύο υπόπτους χύτρα ταχύτητας παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Κατά τη σύλληψή του έφερε πάνω του την ταυτότητα του κολεγίου όπου φοιτούσε και πιστωτικές κάρτες, αναφέρει το κατηγορητήριο. Είχε, εξαιτίας της ανταλλαγής πυροβολισμών που προηγήθηκε, τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και τα άκρα.

Στο δωμάτιό του στο κολέγιο βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και λευκό τζόκεϊ με αυτό που, κατά τις φωτογραφίες, φορούσε την ημέρα της επίθεσης.

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν με τον ύποπτο να παραμένει νοσηλευμένος σε νοσοκομείο στη Βοστώνη μετά το σοβαρό τραυματισμό του κατά την επιχείρηση σύλληψης το βράδυ της Παρασκευής.

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε να γίνει στις 30 Μαΐου. Δεν είναι προς το παρόν σαφές αν ο ίδιος ο Τσαρνάεφ θα μπορέσει να παραστεί στη συνεδρίαση λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Κατά την περιπετειώδη επιχείρηση που κράτησε σχεδόν 24 ώρες (τις περισσότερες ο τσετσενικής καταγωγής ύποπτος τις πέρασε κρυμμένος σε μια βάρκα) σκοτώθηκε ο αδελφός του Ταμερλάν και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Νωρίτερα, άλλος ένας αστυνομικός είχε σκοτωθεί, πιθανόν από τα πυρά των αδελφών Τσαρνάεφ. Για αυτή την υπόθεση εκκρεμεί η απαγγελία ποινών από την πολιτειακή δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ο Τσαρνάεφ τραυματίστηκε σοβαρά και εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να μιλήσει στις Αρχές, αν και απαντά γραπτά. Η κατάστασή του είναι σταθερή.

* Τη Δευτέρα, στις 14:50 τοπική ώρα (21:50 στην Ελλάδα), ακριβώς μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, οι Βοστωνέζοι και ο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Με κυρώσεις απειλούνται 17 Δήμοι της Κρήτης από το υπουργείο Εσωτερικών...Image (1)gavdosfm.gr
Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους , μεταξύ των οποίων και 17 από τους 23 Δήμους της Κρήτης, οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του...
Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που απέστειλε στις 16 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».
Το «καμπανάκι» του Υπ. Εσωτερικών «χτύπησε» και για τους εξής Κρητικούς Δήμους.
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΜΑΡΙΟΥ
ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΑΥΔΟΥ
ΓΟΡΤΥΝΑΣ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ
ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΦΑΚΙΩΝ
ΦΑΙΣΤΟΥ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών


Read more...

''ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ 27,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ''...


...ΛΕΕΙ ΣΕ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΧΣ...
ΕΚΤΑΚΤΟ... 
Το ποσό των 27,5 δισ. ευρώ  έχει ήδη διαθέσει το Ταμείο χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 4 συστημικές τράπεζες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ..
το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σημειώνει ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Αlpha Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) για τη λήψη μέχρι την 30η Απριλίου 2013 ανεκκλήτων αποφάσεων για τους σκοπούς της ανακεφαλαιοποίησής τους έχουν ήδη συγκληθεί ή λάβει χώρα.

Read more...

ΣΤΟ ΤΧΣ Η EUROBANK...


...ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ...
Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπει η Eurobank, καθώς η τράπεζα δεν κατάφερε να αντλήσει το 10% της αύξησης κεφαλαίου της από ιδιώτες επενδυτές...

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι στην ουσία η τράπεζα κρατικοποιείται και τίθεται υπό την  άμεση αιγίδα του ΤΧΣ. Το μάνατζμεντ της Eurobank διαπίστωσε ότι οι προσπάθειές της να εξασφαλίσει  το 10% της αύξησης κεφαλαίου της από ιδιωτικά κεφάλαια δεν μπορούσαν να στεφθούν με επιτυχία και εκπόνησε σχέδιο για την ένταξη της τράπεζας στο ΤΧΣ.

Το σχέδιο αυτό έχει ήδη κοινοποιηθεί στην τρόικα, το ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα γίνει με 5,8 δισ. ευρώ από τα κονδύλια του ΤΧΣ, τα οποία προορίζονται για το σκοπό αυτό, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα έχει το δικαίωμα να ορίζει τη διοίκηση της Eurobank.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η τράπεζα  αποδίδει την αδυναμία της να βρει ιδιώτες επενδυτές στο γεγονός ότι η παραδοσιακή βάση των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο.  .

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη συστημική τράπεζα και δηλώνει ότι θα απορροφήσει άλλες, μικρότερες τράπεζες.

Read more...

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Αμαλιάδος οι τρεις επιστάτες και ο παραγωγός φράουλας για την υπόθεση των πυροβολισμών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Στο δικαστικό μέγαρο επικράτησε ένταση μόλις ανακοινώθηκε...
η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Η μητέρα των δυο αδερφών ξέσπασε κατά του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας λέγοντας του «μου έφαγες τα παιδιά» ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το ρεπορτάζ και έφτυναν τις κάμερες λέγοντας «εσείς μας βάζετε στην φυλακή». Η απολογία των τριών επιστατών κράτησε επτά περίπου ώρες ενώ γύρω στις τρεις ώρες κράτησε η απολογία του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, από τους τρεις μόνον ο ένας είπε ότι πυροβόλησε και μόνον δύο φορές στο έδαφος. Η αστυνομία αναφέρει στη δικογραφία κατηγορηματικά ότι πυροβολούσαν και οι τρεις και μάλιστα επανειλημμένως και αδιακρίτως επί είκοσι λεπτά, τραυματίζοντας πάνω από 30 εργάτες.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5543.html

Read more...

ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Aταυτοποίητες, χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, παραμένουν 140.928 συντάξεις (από τις 4.387.270) τέσσερις μήνες μετά την δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος «Ηλιος» που κατέγραψε για πρώτη φορά όλες τις συντάξεις και τους συνταξιούχους, ώστε να διασταυρωθούν και να «φωτιστούν» οι γκρίζες περιοχές ...
Με τις διασταυρώσεις μπορούν να εντοπιστούν οι διπλοεγγεγραμμένοι και όσοι έχουν περισσότερες από μία συντάξεις (κύριες και επικουρικές) οι οποίοι έως σήμερα λόγω ελλείψεων στη μηχανογράφηση που δεν μπορούσε να υπολογίσει το άθροισμα των αποδοχών του γλίτωναν τις περικοπές των συντάξεων εξαιτίας της εφαρμογής των
μνημονίων.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας, ήταν πραγματικός άθλος ο περιορισμός των αδήλωτων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ μέσα σε λίγους μήνες.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη καταγραφή στις 10-12-2012, 560.412 συντάξεις βρέθηκαν χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ. Στην τελευταία ροή στις 12-04-2013 έχουμε κατορθώσει -τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργού εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση- αυτό τον αριθμό να τον μειώσουμε στις 140.928 συντάξεις. Δηλαδή, από τις που χορηγούνται σήμερα ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1.52% δεν έχει ΑΜΚΑ (δηλαδή 66.859 συντάξεις) και μόλις το 1.69% των συντάξεων δεν έχουν ΑΦΜ (δηλαδή 74.069 συντάξεις).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ελλειπή στοιχεία σημειώνεται στα ταμεία του δημοσίου τομέα. Παρόλο που είχε καταστεί σαφές με διαδοχικές ενημερώσεις ότι οι αταυτοποίητες συντάξεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα ανασταλούν προσωρινά για το μήνα Μάιο, το υπουργείο Εργασίας λόγω της εορτής του Πάσχα, έδωσε εντολή στην ΗΔΙΚΑ να καταβληθούν κανονικά όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαίο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από αύριο Τρίτη 23-4-2013) προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα
του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τη μη συμπληρωμένες σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ συντάξεις που αυτό χορηγεί.

Οι δύο ιστοσελίδες θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9-5-2013 ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνταξιούχοι να εξακριβώσουν οτι οι συντάξεις τους είναι πλήρως ενημερωμένες αναφορικά και με τους δύο αριθμούς (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) και σε αντίθετη περίπτωση να προβούν στην συμπλήρωση τους. Ως εκ τούτου, τίθεται σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013 σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Σημειώνεται δε οτι το σύνολο των δεδομένων του Ηλεκτρονικού Συστήματος «Ήλιος» θα αποσταλεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτό τον τρόπο, τα δεδομένα θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, ώστε πέραν της σοβαρής εξοικονόμησης διοικητικού χαρακτήρα να κλείσει οριστικά μια ακόμη πηγή διαρροής εσόδων, δηλαδή αυτής από φοροδιαφυγή λόγω ανακριβών ή μη δηλωθεισών συντάξεων.


Στα 2,2 δισ. ευρώ η μηνιαία δαπάνη για την πληρωμή 4.387.270 συντάξεων
Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η συνολική μηνιαία δαπάνη για την καταβολή των 4.387.270 συντάξεων, κύριων και επικουρικών, που χορηγούνται από 93 διαφορετικούς ασφαλιστικούς φορέων,  ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η μηνιαία δαπάνη ανέρχεται στα 2.259.009.773 ευρώ, από τα οποία ποσό 1.982.681.797 ευρώ καταβάλλεται για την πληρωμή των κύριων συντάξεων και 276.327.975 για την πληρωμή των επικουρικών. Η συνολική ετήσια δαπάνη αγγίζει τα 27 δισ. ευρώ.

«Η οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας περνάει σε μια νέα εποχή», εκτιμά το υπουργείο Εργασίας, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει καθαρή εικόνα για τον αριθμό και το κόστος των συντάξεων που καταβάλλονται.

Καθημερινοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας»
Σε καθημερινή βάση, σε όλη τη χώρα, διεξάγονται οι έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Περισσότεροι από 100 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρουσία εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε 16 επιχειρήσεις φασόν στο κέντρο της Αθήνας, στα Κάτω Πατήσια, στη Νέα Ιωνία και στον Βοτανικό. Στις επιχειρήσεις αυτές βρέθηκαν να εργάζονται 200 εργαζόμενοι, στο σύνολο τους αλλοδαποί, από τους οποίους οι 111 ήσαν ανασφάλιστοι.

Από την ΕΥΠΕΑ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προέβη σε συλλήψεις των αλλοδαπών που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4146.html

Read more...

ΣΤΟ 10% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2012...


... KAI ΣΤΑ 156,9% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΧΡΕΟΣ...
 Στο 10% διαμορφώθηκε το έλλειμμα της Ελλάδας το 2012, ενώ το χρέος ανήλθε στο 156,9% του ΑΕΠ από 170,3% το 2011 και 148,3% το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat...
Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα μετά την Ισπανία (10,6%) και το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ. Το χαμηλότερο δημόσιο έλλειμμα σημειώθηκε στην Εσθονία (-0,3%) και ακολουθεί η Σουηδία (-0,5%), ενώ η Γερμανία παρουσίασε δημοσιονομικό πλεόνασμα (+0,2%). Συνολικά, 17 κράτη- μέλη παρουσίασαν έλλειμμα άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ. Σε σχέση με το 2011, 13 κράτη- μέλη μείωσαν το έλλειμμά τους, 12 εμφάνισαν αύξηση και σε δύο κράτη- μέλη η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, το 2012, 14 κράτη εμφάνισαν ποσοστά άνω του 60%, ενώ σε έξι κράτη παρατηρήθηκε βελτίωση σε σχέση με το 2011 και σε 21, επιδείνωση.

Σε τριμηνιαία βάση, το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στην Ελλάδα από 151,9% σε 156,9% (+5%), που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά την Ισπανία (+6,8%).

Ειδικότερα, το 2012, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε στα 193,7 δισ. ευρώ από 208,5 δισ. ευρώ το 2011 και το χρέος μειώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ από 355,9 δισ. ευρώ (από 170,3% του ΑΕΠ, σε 156,9% του ΑΕΠ). Οι δημόσιες δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, αυξήθηκαν από 52%, το 2011 σε 54,8%, το 2012, ενώ τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν από 42,4%, σε 44,7%.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/10-2012_22.html

Read more...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ...


...ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΡΥΣΟΥ...
Χειροβομβίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από εταιρεία αγοράς χρυσού, στην οδό Καραϊσκάκη 18 στο Γαλάτσι...

Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και παραλήφθηκε από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού, που κλήθηκε από την Αστυνομία.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

''ΖΗΜΙΕΣ 14 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...


Τα προβληματικά δάνεια που συσσωρεύτηκαν στα βιβλία της Λαϊκής στην Ελλάδα και τις μεγάλες ζημιές της Τράπεζας Κύπρου αναδεικνύει στο διαγνωστικό του έλεγχο ο αμερικανικός οίκος Pimco, φέρνοντας στην επιφάνεια τα συσσωρευμένα προβλήματα... στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των δύο τραπεζών, που μπήκαν τον Μάρτιο σε καθεστώς εξυγίανσης.
Με το ακραίο σενάριο της Pimco, εκτιμάται ότι οι συνολικές απώλειες στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των δύο τραπεζών φθάνουν τα 14 δις. ευρώ και οι κεφαλαιακές ανάγκες πλησιάζουν τα 7,8 δις. ευρώ. Το δανειστικό χαρτοφυλάκιο των δύο τραπεζών φθάνει τα 56 δις. ευρώ, και με τους υπολογισμούς της Pimco, ένα στα τέσσερα ευρώ που δάνεισαν οι δύο τράπεζες αναμένεται να απολεσθεί μέχρι τα μέσα του 2015.

Τα στοιχεία για τη Λαϊκή στην Ελλάδα μιλούν από μόνα τους για την εκεί διαχείριση. Η Τράπεζα φαίνεται να κατάφερε να μαζέψει τη «σαβούρα» των δανείων αφού το δανειστικό χαρτοφυλάκιο των 10 δις. ευρώ εκτιμήθηκε από την Pimco ότι θα έχει αναμενόμενες απώλειες 4,5 δις. ευρώ.

Ο αριθμός ενδέχεται να είναι συντηρητικός καθώς μέρος των δανείων που παραχωρήθηκαν σε ελληνικές εταιρείες έχει κατηγοριοποιηθεί ως «international business» της Κύπρου.

Ενώ τον Ιούνιο του 2012 η Λαϊκή στην Ελλάδα είχε περίπου το ίδιο μέγεθος δανειστικού χαρτοφυλακίου με την Κύπρο, οι αναμενόμενες ζημιές στην Ελλάδα είναι κατά 2 δις. ευρώ μεγαλύτερες από ότι στην Κύπρο - 4,5 δις. ευρώ έναντι 2,5 δις. ευρώ.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Pimco για το δανειστικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Κύπρου διαφέρει από αυτή για τη Λαϊκή.

Η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να έχει απώλειες 3,6 δις. ευρώ στο εγχώριο δανειστικό χαρτοφυλάκιο και 2,5 δις. ευρώ στο, αρκετά μικρότερο, ελληνικό χαρτοφυλάκιο. Οι αναμενόμενες ζημιές της Τράπεζας αναμένεται να προκύψουν κυρίως στη δανειοδότηση εμπορικών ακινήτων και επιχειρηματιών ανάπτυξης.

Στη δανειοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων οι αναμενόμενες απώλειες της Τράπεζας Κύπρου είναι πολλαπλάσιες από αυτές της Λαϊκής, ενώ στα στεγαστικά δάνεια είναι σημαντικά μικρότερες.

Συνολικά, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών βρίσκονται κοντά στα 4 δις. ευρώ για την κάθε μια, αλλά αυτές δεν περιλαμβάνουν το 1,8 δις. ευρώ που έλαβε ήδη η Λαϊκή ως στήριξη από το κυπριακό κράτος.

Read more...

Αποδοκιμασίες, αλλά και χειροκροτήματα (BINTEO)...Καρέ καρέ η άφιξη του Άκη ...
Mε αποδοκιμασίες, αλλά και χειροκροτήματα κατέφθασε στα δικαστήρια ο Ακης.
Ο ίδιος, βγαίνοντας από... την κλούβα, δέχτηκε τις αποδοκιμασίες αλλά και τα χειροκροτήματα από ορισμένους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.
Βεβαίως, δεν έλειψαν και τα ειρωνικά σχόλια εναντίον του, όπως "συγχαρητήρια".
Δείτε το βίντεο:Read more...

ΕΡΧΕΤΑΙ ''ΚΟΥΡΕΜΑ'' 15%-45% ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Προ των πυλών βρίσκεται νέο «κούρεμα» από 15% έως 45% στις επικουρικές συντάξεις, ιδιαίτερα στα Ταμεία που έχουν εξαιρεθεί από την ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς και στα εφάπαξ...
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ήδη έγινε η πρώτη μείωση κατά 30% στις επικουρικές συντάξεις του Μαρτίου για τους ασφαλισμένους στο επικουρικό ταμείο των τροφίμων το οποίο παρέμεινε με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Tα κεφάλαια του ΕΤΕΑ (ενιαίο επικουρικό) χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ που ήδη ξεπερνά τα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ το ταμείο θα κλείσει με έλλειμμα 163 εκατ. ευρώ, γεγονός που φέρνει νέα μεγάλο ψαλίδι στις επικουρικές. Μάλιστα δεν αποκλείεται αν προκύψει έλλειμμα να γίνεται αναπροσαρμογή της σύνταξης κάθε τρίμηνο.

Στα τέσσερα ταμεία που έμειναν εκτός του ΕΤΕΑ, ήδη έγιναν μειώσει στο Επαγγελματικό Ταμείο Ασφαλισμένων Τροφίμων κατά 30%, ενώ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν αποκλείονται νέες μειώσεις 20% κατά μέσο όρο για το 2014.

Στο μεταξύ ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ -που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες και επρόκειτο να ισχύσει το 2014- δεν μπορεί να εφαρμοστεί και θα υπάρξουν τροποποιήσεις.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/15-45.html

Read more...

Χωρίς χειροπέδες μονο ο Ακης και η Βίκυ...

Και ο Ζήσης Βρύζας, μάρτυρας στην δίκη... 
Μόλις έγινε η διακοπή της δίκης, όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν με αστυνομική συνοδεία στα κρατητήρια του Μεγάρου.
Οι... αστυνομικοί πέρασαν σε ολους χειροπέδες, εκτός του Ακη και της Βίκυς.
Στο μεταξύ, ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης που κάλεσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, είναι ο Ζήσης Βρύζας...


Read more...

Διεκόπη για τις 8 Μαΐου η δίκη Είμαστε θύματα κρατικής βίας, είπε στο δικαστήριο ο ΤσοχατζόπουλοςΟ Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ασκήθηκε σε βάρος μου κρατική βία, είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε παρέμβασή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνούμενος τις κατηγορίες εναντίον του.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα» είπε.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη για ανθρωπιστικούς λόγους. «Είμαστε άδικα στη φυλακή εγώ και η σύζυγός μου» είπε.
14 φωτογραφίες


Όπως είπε ο πρώην υπουργός, θίγεται που είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει διαρκώς τα ίδια πράγματα, καθώς, όπως τόνισε, «εδώ υπάρχει μία πορεία κεντρικά καθοδηγούμενη. Επί 12 μήνες είμαι προφυλακισμένος και εγώ και η γυναίκα μου και η κόρη μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασή του, ο κ.Τσοχατζόπουλος αναρωτήθηκε γιατί τόσο καιρό δεν έγινε έρευνα για το ποιος έχει την κεντρική ευθύνη για τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ένοχος δήλωσε ο Ζήγρας

Ο συγκατηγορούμενός του Νίκος Ζήγρας κατηγόρησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ότι τον έμπλεξε στην υπόθεση, ζήτησε συγγνώμη και ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου.

«Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή, στην υπόθεση που με έχει εμπλέξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο και ζητώ την επιείκιά σας».

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, δια του συνηγόρου της, δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν ότι παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό. Η κ. Σταμάτη δηλώνει, όπως είπε ο συνήγορός της, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και ότι έχει δει δύο φορές, σε κοινωνικό επίπεδο, τον Νίκο Ζήγρα.

Ο εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Κωνσταντάτος δήλωσε αθώος και σε έντονο ύφος συνέχισε: «Παγιδεύτηκα από τον κ. Ζήγρα που λέει ψέμματα και έχω καταστρέψει την οικογένειά μου. Περιμένω να αθωωθώ».

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους, ενώ ο συνήγορος της κόρης και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος της απουσίας των δύο γυναικών είναι η άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του και θα συνεχίσει την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση κατά την απαγγελία της κατηγορίας, από τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε ότι ο τόνος και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν σε ύφος έντονο.

Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν επρόκειτο για απαγγελία κατηγορίας αλλά για αγόρευση, ενώ έκαναν λόγο για οξύτητα χαρακτηρισμών που, όπως είπαν, δεν καθησυχάζει τους κατηγορούμενους ότι θα έχουν δίκαιη δίκη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν ανέφερε τίποτε άλλο εκτός των λέξεων που χρησιμοποιούνται στο παραπεμπτικό βούλευμα και ζήτησε από την υπεράσπιση εάν έχει κάτι για τη στάση και τη δικαστική τιμή του να το πει ευθέως.

Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να αποφανθεί για το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να αποβληθεί από πολιτική αγωγή το ελληνικό δημόσιο.

Η εισαγγελέας έδρας Γεωργία Αδιλήνη ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...