Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΤΧΣ Η EUROBANK...


...ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ...
Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπει η Eurobank, καθώς η τράπεζα δεν κατάφερε να αντλήσει το 10% της αύξησης κεφαλαίου της από ιδιώτες επενδυτές...

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι στην ουσία η τράπεζα κρατικοποιείται και τίθεται υπό την  άμεση αιγίδα του ΤΧΣ. Το μάνατζμεντ της Eurobank διαπίστωσε ότι οι προσπάθειές της να εξασφαλίσει  το 10% της αύξησης κεφαλαίου της από ιδιωτικά κεφάλαια δεν μπορούσαν να στεφθούν με επιτυχία και εκπόνησε σχέδιο για την ένταξη της τράπεζας στο ΤΧΣ.

Το σχέδιο αυτό έχει ήδη κοινοποιηθεί στην τρόικα, το ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα γίνει με 5,8 δισ. ευρώ από τα κονδύλια του ΤΧΣ, τα οποία προορίζονται για το σκοπό αυτό, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα έχει το δικαίωμα να ορίζει τη διοίκηση της Eurobank.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η τράπεζα  αποδίδει την αδυναμία της να βρει ιδιώτες επενδυτές στο γεγονός ότι η παραδοσιακή βάση των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο.  .

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη συστημική τράπεζα και δηλώνει ότι θα απορροφήσει άλλες, μικρότερες τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: