Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συνάντηση Στουρνάρα με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ Ανοίγει η συζήτηση στην τρικομματική για την αντιμετώπιση της ανεργίας



Αθήνα
Να συζητηθεί εκτενώς μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση -ακόμη και σε συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών- το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ (Φ.Σαχινίδη) και της ΔΗΜΑΡ (Δ.Χατζησωκράτη) για το ζήτημα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να περιληφθούν στο νομοσχέδιο οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία, ως θετικές.

Ο ανασχηματισμός και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας


Παράλληλα, αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του πρωθυπουργού να συσταθούν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, σημειώνοντας ότι ελήφθη ερήμην του.

Όπως σημειώνουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση διότι μια τέτοια συζήτηση «θα ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να συμπεριλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα».

Προσθέτουν, δε, ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να "βολεύει" στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: